Zistil som, že syn nie je môj. Čo teraz?
Zdravím, nick som si požičal od jednej známej, práve preto prispievam anonymne. Aby som ale začal s manželkou sme spolu 7 rokov a máme 7r syna. Náš vzťah začal ako kamarátstvo s výhodamy a ona otehotnela asi po tri mesačnej známosti kedy bol náš vzťah viac menej len o sexe. V tej dobe som bol šialene zamilovaný do jednej ženy, ktorá ma ale nechcela. Potom čo moja manželka otehotnela som sa jej samozrejme pýtal či je určite dieťa moje. Vždy tvrdila že rozhodne áno. O polroka bola svadba a potom sa narodil syn. Prvé roky to bolo fajn. Kaziť sa to začalo až posledný rok a ja som začal veľa vecí spytovať. Náš vzťah veľmi škrípal. Minulý mesiac sme boli s kolegami na chate a zastavila sa tu aj žena do ktorej som bol pred rokmi zbláznený, dlho sme sa rozprávali a ja som jej povedal o mojich pochybnostiach. Povedala mi že buď s tým podozrením budem žiť alebo si urobím testy otcovstva a budem vedieť. A ja som si ich urobil. Syn nie je môj na 99,8% úplne ma to položilo. Najprv som sa nechcel ani vrátiť domov. Teraz neviem čo ďalej. Neviem či hľadám vypočutie na správnom mieste. Asi to zo seba potrebujem dostať
fuu pekne silne kafe, nedokazem si predstavit tu burku v tvojej hlave, ten chaos, hnev, zradu. mozno psycholog pomoze sa s tym vsetkym vysporiadat.
ale aj v tomto rozpolozeni je tu niekto kto ta bezhranicne lubi, doveruje ti, si pre neho vzor, preto nezahadzuj vsetko toto. v terajsej dobe je to vzacne.
lebo odhodit toto vsetko kvoli svojmu egu, je nesmierna zrada a zranenie, take nieco ti to dieta nikdy neodpusti, ono nic zle neurobilo aby si sa k nemu takto zachoval.
zene oznam, alebo jej podaj papier s vysledkami, a uvidis ako bude reagovat. ci to vedela a vypustis na nu vsetok svoj hnev alebo bude tiez prekvapena a co s tym. tvoj hnev je v danej situacii adekvatny, len nerob unahlene zavery. vsetko moze vypalit aj inak, nevieme kde je pravda, teraz su to vsetko len spekulacie.
pockaj si na realitu a snaz sa s tym mladym muzom si zachovat co najkorektnejsie vztahy, lebo to vsetko dobre co do neho investujes, aj ked je to osemetna situacia, sa ti raz vrati
A ešte ma zaráža argument že možno nevie ani matka...tak to je teda super. Ženská*** kade tade, ale presvedčí najmoralnejsi kus, že je 100% jeho a teraz sa ideme tváriť že je to argument v jej prospech?
Komentáre typu dieťa nieje tvoje tak je už cudzie predpokladám že sú od ľudí čo sami dieťa nemajú, tiež by som tak hovorila keby som sa nestala rodičom. Je to však úplne iné keď sa tým rodičom človek už stane, sedem rokov nieje krátka doba, nieje to rok ale sedem, veď ak si bol teda normálnym milujúcimi otcom doteraz nerozumiem akoby táto informácie že nieje tvoje mohla tvoju lásku k už nevlastnému synovi zmeniť. To potom si asi nemal až taký vzťah k synovi. Určite je na mieste cítiť brutálny hnev, frustrovanosť atď, treba to však smerovať na manželku rozviesť sa s ňou ak to tak chceš a začať žiť ako slobodný ale nie ten hnev a frustráciu smerovať na dieťa, ono za to skutočne nemôže..ak tam bola skutočná otcovska láska neverím že toto by to mohlo zmeniť až tak že zrazu ostane pre teba iba minulosťou. A treba to určite aj tomu dieťaťu čím skôr povedať kto je jeho pravým otcom, vždy je najlepšie hovoriť pravdu všetkým, čím skôr sa to aj dieťa dozvie tým lepšie
A ešte ma zaráža argument že možno nevie ani matka...tak to je teda super. Ženská*** kade tade, ale presvedčí najmoralnejsi kus, že je 100% jeho a teraz sa ideme tváriť že je to argument v jej prospech?
@bambulkaaskatulka je tu ešte malá možnosť zámeny dieťaťa v pôrodnici
@bambulkaaskatulka pisal ze boli spolu kvoli sexu, mozno mala viac takychto "vztahov"
@anonym_autor inak máš veľkú šancu aj na cirkevnú anulaciu manželstva.
@bambulkaaskatulka pisal ze boli spolu kvoli sexu, mozno mala viac takychto "vztahov"
@jablkovastrudla veď ja nevravím že nemohla mať viac takých vzťahov. Kým je to z oboch strán jasné vo co go, tak je to ich vec. Ale povedať, že si je istá, že je jeho, znamenalo povedať že s inými nespala. A to bolo zjavné klamstvo
Ja neviem či dokážem teraz vychovávať malého. Nechápte ma zle ja mu nechcem ublížiť. Snažil som sa ako pako a zrazu viem že nie je môj. A keď si predstavím že mám ďalsích 10 až 15 rokov vychovávať cudzie dieťa robí sa mi zle.
@anonym_autor môj exmanžel nemá na našu dcéru čas. Rozviedli sme sa, keď bola prváčka. Neskôr som stretla môjho druhého manžela, ktorý sa o moju dcéru staral a stále stará ako o vlastnú. Medzičasom vyrástla, už bude maturovať. Ja len, že nevieš, či dokážeš ďalej vychovávať 'cudzie' dieťa, ktoré ťa má za vlastného otca. Ja chápem tvoje sklamanie, ale on za to naozaj nemôže. Neunáhli sa a neobracaj svoj hnev na dieťa, ktoré ťa ľúbi.
Mňa keby sa partner v čase tehotenstva opakovane pýtal, či je dieťa jeho, veľmi by ma to sklamalo. Tri mesiace ste spolu len sexovali? a ona stihla spávať ešte aj s druhým? na druhej strane, ani ty si k nej nebol dvakrát úprimný, keď si v skutočnosti túžil po inej. Klamali ste si navzájom. Už si jej to povedal?
Máš 3 roky času rozhodnúť sa čo ďalej či zaprieš otcovstvo alebo nie.
Keď si uvažoval nad rozvodom ešte predtým, uvidíš ako si dohodnete starostlivosť o dieťa a stretávanie, aký vzťah s ním potom budeš mať. Ako sa bude správať matka.
@anonym_3394d4 prečo 3 r?
chorá doba a chorí ľudia keď sa viac súcitu dočká odvrhnutý pes než 7r chlapec 🙈🙈🙈😡😡😡 ani sa nečudujem že ste to tu hrdinky popridávali len anonymne 🤮 nulová človečina
autor - len emočne plochý človek dokáže odvhrnúť SVOJE dieťa. ale ako už bolo vyššie spomenuté, muži opustia aj svoje biologické, tak nebudeš ani prvý ani posledný, veselo do toho, lepšie ti nebude 🖕
@zuzanka.zuzu 👏🏻
Zaujímalo by ma, koľké z tých moralistiek tu doma tvrdí chlapovi, že dieťa je jeho, aj keď to nevedia naisto 😀 alebo dobre vedia, že nie je
@anonym_3394d4 prečo 3 r?
@anonym_60c971 § 86
Manžel môže do troch rokov odo dňa, keď sa dozvedel o skutočnostiach dôvodne spochybňujúcich, že je otcom dieťaťa, ktoré sa narodilo jeho manželke, zaprieť na súde, že je jeho otcom.
https://www.slov-lex.sk/ezbierky-fe/pravne-pred...
Aj takto to môže dopadnúť, keď sa stretnú dvaja, ktorí nie sú celkom zásadoví a čestní ľudia. Ona v čase, keď bola vlastne len kamarátka s výhodami, nemala povinnosť nemať už iného, dokonca iných, čo pravdepodobne aj mala.
A muž, keď ho nechce jedna, zobral druhú.
A teraz zase je v tom tá žena, ktorú chcel. Ja osobne by som sa s takýmto podozrením nezverovala svojej bývalej láske a hľadala rady u nej, lebo to narúša súčasný vzťah.
Toto skoro vyzerá tak, že muž sa chce k nej vrátiť a ešte si žehlí cestu (súčasná manželka nič nevie).
A tak nakoniec z toho vyjde, že obaja klamú a ani si nemajú veľmi čo vyčítať.
Chvíľu som bola v kontakte s jedným mužom, ktorému sa stalo to iste. Boli manželia u 20 rokov a mali 20 ročnú dceru. Po 20 rokoch sa im narodilo druhé dieťa, chlapec. Ani by mu nikdy nenapadlo, že syn nie je jeho. Až jedného dňa mu napísal biologicky otec, že on je jeho otcom. Testy otcovstva to potvrdili. Bol to šéf jeho ženy.
Okamžite sa rozviedli, syn mal o čosi menej ako teraz tvoj. Prerušil s nimi všetky kontakty a aj keď ubehlo odvtedy už niekoľko rokov, to sa nedalo počúvať, ako na svoju ex stále penil.
A ku kamarátstvu s výhodami. Ako si preboha niekto môže zobrať za manželku ženu, ktorá nemá problém s nezáväznym sexom. Muži, kde máte hlavy.
@grof_monte_christo Ale dcéra bola jeho? S ňou zostal v kontakte?
Tiež poznám jeden takýto príbeh, veľmi smutný príbeh. Žiaľ sa jednalo az o 2 deti. Na súdnom pojednávaní sme plakali všetci, vrátane sudkyne. Mater sa cítila ešte ublížená 🫣 Neskutočne.
@autor Teraz záleží na Tebe, či to vieš prekúsnuť a ostaneš manželom, aj otcom. Alebo sa rozvedies a dohodnete sa, že sa budeš stretavat len s malým. Je to ťažká situácia a veľmi ti držím palce, aby si to ustál. 🙏
@grof_monte_christo Ale dcéra bola jeho? S ňou zostal v kontakte?
@unicornlady Ano, dcera je jeho a je s ňou v kontakte.
@anonym_autor syn nemoze za to, co sa stalo. Mate asi dobry vztah. Proste syna by som neopustila. Manzelku uz riesit ako uznas za vhodne
Môžte podať návrh na zapretie otcovstva. Máte na to tri roky, lehota beží, keďže výsledky testu máte.
Zaujíma ma ako zareaguje tvoja zena ked jej to povies. Napis potom výsledok a držím palce.
@bomba36 tiez som zacala mat pri tych silnych reakciach taketo myslienky
Žiadne moralistky,ja deti nemám,ale len tak šmahom ruky zničiť dieťaťu psychické zdravie len kvôli egu a nejakému blbemu papieru? Ona nech si to vyžerie,ale celých 7 rokov bol milujúci otec a pre jeden taký papier už ním nie je? Aj to šteňa sa naozaj dočká väčšieho súcitu,ako tu, malý 7 ročný chlapec (a to som psíčkar). Pardon za úprimnosť..
.🙄
Žiadne moralistky,ja deti nemám,ale len tak šmahom ruky zničiť dieťaťu psychické zdravie len kvôli egu a nejakému blbemu papieru? Ona nech si to vyžerie,ale celých 7 rokov bol milujúci otec a pre jeden taký papier už ním nie je? Aj to šteňa sa naozaj dočká väčšieho súcitu,ako tu, malý 7 ročný chlapec (a to som psíčkar). Pardon za úprimnosť..
.🙄
@zuzanita1609 Asi je to v niektorých ĺuďoch zakorenené-opovrhovanie nemanželskými deťmi.V minulosti nebolo asi väčšej hanby.Viď Írsko napr. Tie deti boli odsunuté na okraj spoločnosti,nehodné lásky. Niekedy zavraždené,inokedy bez zdr.starostlivosti, predané do otroctva-na statky na prevýchovu, či žobrajúce na ulici.Je to hlboko v nás- povýšeneckosť a necitlivosť ☹️
Aj takto vedia dopadnúť tie super kamarátstva s výhodami.Trtkanie bez lásky-s tym, kto je aktuálne k dispozíci a to dieťa sa samé na svet nepýtalo.Už keď chcú len sex,aspoň ochrana a antikoncepcia by mala byť samozrejmosť.Lebo obaja sú dospelí .Tu ide to, že sa mu naskytla lepšia , aj keby bol jeho, ide o ženu. Chlapec je iba zbytočnou komplikáciou a záťažou v tejto chvíli. Dokonca si myslím, že by si ju ani nevzalm keby táto jeho vysnívaná vtedy oň zakopla,ale nebolo do čoho pichnúť, tak bral čo bolo aj s neželaným a neplánovaným dieťaťom.
Mne je nesmierne ľúto teba aj toho chlapčeka. Chápem, že máš pocit zrady, a oprávnene. Toto je najhoršie klamstvo čo môže žena urobiť. Lenže na druhej strane to dieťa za nič nemôže. Aký ste spolu mali vzťah do výsledkov tých testov? Venoval si sa mu? Učili ste sa? Vzal do náručia keď bol smutný? Alebo si bol len taký otec ktorý je od rána do večera v práci aby zabezpečil rodinu, ale netrávi s ňou čas? Nechcem súdiť, ale tipujem na možnosť dva. Inak by si bol skôr pripravený sa zaňho biť a neprísť oňho. Nevravím, že ho nemáš rád, to verím že máš. No musíš sa porozprávať so ženou, a musíte to vyriešiť tak aby ste neublížili jemu. Ešte je Inak naozaj aj keď malá šanca na zmenené deti. Úprimne poviem za seba, kebyže sa mne niečo také stane a nedozviem sa do do pár týždňov max mesiacov, tak to radšej nechcem vedieť nikdy.
@anonym_autor A čo sa zmení natom milovať dieťa? Predpokladám, že si ju 7 rokov bral ako svoju a teraz zničíš všetko..!? Tak máš co si chcel! Nebol si úprimný ani ty a karma ťa len dobehla. Len ľutujem to dieťa.
Mna veľmi prekvapuje, aká si bola istá ze si otec. Kde je nejaka úprimnosť? Tak do kelu prečo nepovedala, ze vieš co, trtkala som kade tade, neviem presne kto je otec? Ako s tým môžu žiť?? Morálka nic?
Tak keď mala gule nato si trtkat v jednom mesiaci minimalne s dvomi naraz, tak mala mat gule a povedať pravdu. Hlavna vec ze velka kresťanka 🙌🏼 a potrebovala sa vydávať hneď.
Žena ešte nevie, bál som sa že budem strašne vrieskať
@anonym_autor na to máš plne právo prejaviť svoje emócie. Ale urobte to mimo syna. Najprv si to vyhadajte medzi sebou. Toto nie je typ konfliktu ktorý by mal malý vidieť, pretože k udobreniu asi tak skoro nedôjde. Resp.k zmierneniu najhorších emócií.
Súrodenec určite nebude. Cítim sa podvedený tak veľmi že si už ani neviem predstaviť byť s ňou intímny. Aj keby ma neklamala vedome tak viem že musela v tom čase spať aj s iným. A nemala ani toľko chochmesu aby to priznala. Že si nie je istá.
@anonym_autor možno to nepriznala z cisto takých tých dôvodov aby si zabezpečila dieťa a ekonomické zazemie. Keby to bola na začiatku povedala ze si nieje ista tak nic z toho co mate teraz by nemala. Každopádne otcom svojmu synovi zostavas. Ale mrzí ma to ze sa musíš vyrovnávať s takýmto klamstvom. Premysli si ako jej povieš ze o tom vies.

Toľko mudrlantiek pokope🙈🙈🙈