Život po 40tke
Ženy mám nejaký spleen.Som vydatá 16 r a asi ma chytá nejaká depresia stredného veku.Dieta má 12 r už má svoj svet najradšej zatvorené dvere na izbe a mama daj pokoj a iba jesť😃vždy som zila pre dieťa, rodinu celé dni s dcerou prekecala, smiali sme sa, športovali, spolu varili teraz sa jej nič nechce vidím ako ju otravujem.Muž chodí až podvečer a chytá má nejaká nostalgia za tým čo bolo.Mam pocit, že máme strasny stereotyp a, keď si predstavím takto ďalšie roky mám z toho úzkosť.Casto sa prichytim ako spomínam aké to bolo fajn, keď bolo dieťa menšie koľko aktivít, radosti ako sme ako rodina mali.Teraz a nemyslím si, že je to koronou je to nuda nad nudu.Manzelstvo máme fajn žiadne nevery, finančne tiež dobre
asi je cas na nove aktivity, konicky, cas venovat sa viac aj sebe.
Vzdy chceme to co nemame... tirz mam po 40no deti male 4r a necely rok a chyta ma depka ze poriadne nic nemozem. Chcela by som tolko veci a neda sa. Ale tak nestazujem si su na tom ovela horsie 😂😂
len nejak mi chýba nejaká iskra, niečo nové...mám pocit, že žijem zo dňa na deň a, keď niečo nezmením zbláznim sa z toho ticha čo je doma.Viem možno mnohé závidite, ale pre mňa je to peklo.Pracu mám takú, že mám fajn pracovnú dobu a o to je ten pocit samoty väčší.Aj, keď nebola korona buď majú kamarátky malé deti a nemajú čas, alebo sú v práci a zas nemám s kým a kam a zase dieťa tiež nemôžem nechávať samé doma úlohy, krúžky...keď ešte boli😉a k veci....tie čo ste po 40 tke ako ste zaplnili čas, čomu ste sa začali venovať, nemali ste nikdy taký pocit, že čas ide rýchlo a zrazu ste precitli, že roky letia a máte pocit, že ste niečo zameskali??Že by ste potrebovali niečo čo Vás nakopne?Mňa už napadlo aj ďalšie dieťa aj, keď vek nemám idealny.Potom už fakt jedine milenec srandujem😀
A dalsie dieta? 😉
Tak mozes zacat sportovat napr ja by som sla taaaak behat uz.
Dalsie dieta neviem ci by som sla. Sice som mala maleho po 40tke ale keby mam 12r dieta uz by som mimino asi nechcela
v 42.r. som porodila tretie dieťa,nič lepšie sa mne aj mojej rodine nemohlo stať
Stále mladá žena, dieťa samostatné, máš čas na seba... Teším sa na také obdobie 😊❤️ Ja mam v plane, že začnem cvičiť, variť jedla, ktoré chcem jest ja, budem mať stále upravené nechty, atd. Take blbosti. Uvidíš, aj dceru to o chvíľu prejde a opäť bude vyhľadávať Tvoju prítomnosť. A to už budete viesť iné debatky 😉
@viestta cvičenie, bicykel, 2 psi všetko absolvujem aj tak sa cítim osamelo?ja neviem či to je tou koronou...voľakedy som mala také méty dieťa, práca, dom teraz nuda a neviem nájsť nejaký hlbší zmysel čo ďalej čo by ma nabilo euforiou
Ja som v 40 porodila dieťa,presťahovala sa a zúčastnila sa rekonštrukcie domu🤣🤣🤣, ale bez srandy:môžeš čo len chceš! Maľuj,cvič,uč sa jazyky, prerob byt!Jednoducho všetko čo si v živote odkladala na ,,potom"😉
stojim v rade zien, co ti zavidia a s blazenym usmevom si predstavujem taku harmoniu, klud, nudu aach 😀
Nájdi si brigádu. Nemusí to byt ozajstná praca, ale napr niečo dobročinné
Kľudne bábätko😍
závidím... kľud, ticho - toho sa ja asi nedočkám nikdy...o dieťati po 40tke by som nechcela ani počuť...
Viem ta pochopiť, keď naši takto začali (mam deviatka a siedmacku) presne tak ako tvoja každý vo svojej izbe atď.my s manželom sami v obývačke...no pripadala som si akoby sme boli dvaja dochodci. Ťažko sa na to zvykalo, ale treba to len prijať a presne ako baby píšu, buď začni cvičiť, behať, bike, pokecat s kamoškou na káve, dá sa hocičo v ne-koronových časoch. A ešte môžem odporučiť udržať si aj nejaké aktivity s dcérou, ktoré ju bavia napr.teraz keď je korona som kúpila sebe aj jej puffy vlnu (sa skladá, nepletie) a podľa youtubu robíme obliecku na dekoračný vankúš, každá svoju. Moju dcéru to veľmi chytilo, pokecame pri tom, mame taky fajn čas...atď.
@dusankomoj jazyky viem, nechty lakujem, dom sme postavili pred 2 r, ale už som z nudy premaľovala izbu.Kvety a skalku som robila minulý lockdown
@ivana11155 presne ako 2 dôchodci 😆čo bolo v práci?nič dobré.Co budeme variť?čo chces...začala som na ňom hľadať chyby.Asi sa mám naozaj príliš dobre, keby sme mali doma talianske manželstvo aspoň by bolo vzruso.
ja som si zaobstarala bábätko tak dúfam že budem mať o zábavu postarané nasledujúcich 10-12 rokov. Mňa chyta tiež taká depka že som stará a všetko dobré sa už stalo ...bozkávanie vonku, diskotéky,festivaly, zamilovanie sa po uši,tehotenstvo, pôrodnica .....😊. Je to aj koronovou dobou podľa mňa,málo možností vyžitia všeobecne ...
No babatko ti chyba, poznam tolko parov, co mali posledne babatko po 40-ke a pri velkych detoch a vsetci ziaria, raz darmo deti su radost
Ak je to mozne,dala by som sa na 2.dieta.
Syndróm prázdneho hniezda... Presne tieto pocity som mala aj ja po synovej maturite. Dcéra mala šestnásť, večne vonku s kamošmi. Sme s mužom akčné typy, v 41 som porodila plánovanú dcérku a nuda už nehrozí 🙂.
Nájdi si nejakú prácu na doma, čo môžeš robiť 2 hodinky denne. Ja robím s kozmetikou, lebo som už dlho na rodičáku (2 deti po sebe) a už som potrebovala komunikovať aj s inými ľuďmi než len s deťmi a na ihrisku.. Mám známu po 50-tke, tiež nevedela, čo so sebou, tak ako ty a keď začala takto robiť, aj sa jej zlepšil vzťah s mužom, lebo ho už prestala neustále otravovať, že čo idú robiť a tak.. veď to pozná asi každá.. Ak máš záujem, tak napíš správu, môžem poradiť aj tebe.
To je podla mna problem mnohych zien. Ze ziju pre deti. Ale deti mas iba pozicane, na vychovu. Dcera je v puberte, ma vlastne zaujmy, o par rokov odide, co sa odstrelis potom? Zi svoj zivot. Ty ostanes s manzelom, najdite si nejake spolocne zaujmy a najdi si aj nejake vlastne. Dieta nie je tvoje vlastnictvo, je ti iba zverene a iba na cas. Treba sa pozbierat a uvazovat racionalnejsie, najst si nieco, co ta bude naplnat a bavit. Este stale mozes zmenit svet k lepsiemu ;) nieco nove vystudovat, zamestnat sa v super firme, ktora pomoze zmenit svet na lepsie miesto a zacat si plnit vlastne sny.
Tak ja som po 40 tie ešte len porodila svoje dve deti takže u nás ten kolotoč len je..plienky, variť, von, atď... čo jaaa bych dala mať aspoň pol dňa len pre seba 😆😆😆.
Ale zas všetkého veľa škodí a tak je to asi u teba. Ak už ďalšie baby nechcete, nemôžete mať, je načase si nájsť nejaký nový koníček, nájsť priateľov, vybehnúť.do prírody na turistiku, niečo v čom sa nájdeš, čo ťa bude napĺňať.
Asi ziadne konicky, praca, sport pre teba nie su tak lakave ako cas straveny s detmi.
Vravis, ze si uvazovala nad tym co by ta nakoplo a napadlo ta dalsie dieta. No tak tu mas odpoved.
Mozes skusit sa na par tyzdnov/mesiacov nutit do uritej aktivity a uvidis ci sa to rozbehne... mozno aj hej, alebo sa utvrdis ze co skutocne chces je dalsie dieta. Ak aj nie vlastne, tak napriklad praca s detmi.
Vies vsetko je len docsne. Aj tato sucasna nuda.. ved je mozne ze budes za niekolko rokov babicka a zase bude veselo.
Ja mam len kratko po 30, male dieta a druhe na ceste a aspon 3 krat za den sa pristihnem, ze si zelam, nech uz sa zavrie do tej izby a ja mam chvilu pokoj 😀😀 spomen si, ako si potom tuzila pred 10 rokmi, o com si snivala, ze by si robila, keby si mala cas. To len tak trosku na odlahcenie. Brat s rezervou.
Teraz pocas korony je to omnoho horsie, pretoze clovek toho vela neurobi. Nemozete zajst na veceru do restiky, ist si spolu zatancovat alebo nejaky wellnes. Ozaj mozes robit len veci z domu alebo sport. Ale mozete napriklad zacat chodit s muzom po horach, sportovat spolu, alebo kupit nejake spolocenske hry pre dospelych a hrat aj s dcerou. Na chvilu ju vytiahnut z jej jaskyne. My sme s muzom boli zvyknuti, ze sa vidime par minut denne, len raz do tyzdna cely den plus dovolenky. Spolocny cas bol vzacny. Teraz sme uz rok spolu denne takmer 24 hod, mam pocit, ze vsetky temy na rozhovor vycerpane, takze je ozaj super, ze mame este male dieta, s ktorym ideme po vyletoch, do parku a pod., ale vecery tiez musime vymyskat, co bude. Niekedy si kazdy robi svoje, cita, tv, sitie, hra,...ale vacsinou kazdy druhy vecer robime nieco spolocne. Zahrame karty, clovece, varime na dalsi den, hladame miesta v okoli aj v zahranici, kde isto musime ist, ked sa bude dat. Zapisujeme ich na zoznam, potom tam vyberame ubytovania. Take hluposti, co nas drzia pri zivote 😀 a dodavaju nadej.
Tiež mi mám 12 dcéru a po 40tke. Ale tiež ju chytá puberta. Ale nás paradoxne korona spojila. Skúsila si robiť to čo baví dieťa? Rozpravať sa s ním? My sme si spolu pozreli postupne všetky filmy z Marvelu ;) chodime spolu na prechádzky, počúvam ju keď mi melie o hre, čo hrá, o učila ma nový tiktok taneček, ... a ano, keď sa zatvorí do izby, tak ju nechám a ja si zacvičim jogu, čitam knihu, idem si zabehať...

treba si nájsť koníček kým je dieťa zatvorené v izbe, muž preč.. 🙂