Život s jedináčikom: Je čas na zmenu?
Poraďte žienky … bývam u priateľa ( sme zasnúbení ) mame dieťa , on chodí na týždňovky do zahraničia a ja som s babom u neho… keďže je jedináčik , bývame u neho v dome.. jeho matka obýva dolné a stredne poschodia my horné .. lenže po 3 rokoch mi začalo vadiť že tam je aj jeho matka , kt.je necelý rok na dôchodku , vždy keď idem dole napríklad vyniesť smeti , prať je tam .. keď chodila do prace , bolo to iné .. po určitých nepríjemných situáciách s nou , si jednoducho ja s nou nemám čo povedať , ľutujem že som sla bývať k budúcej svokre , keď človek ma ružové okuliare prehliada určite veci .. je to žena kt ma svoje návyky , zvyky , nikam nechodí … keďže mám svoju rodinu 2 hodiny od tohto bydliska je to o to ťažšie že nemám ku komu aspoň na chvíľu ísť .. tým pádom mala( skoro 2 roky ) samozrejme visí na mne, o to viac keď je priateľ tiež preč .. to mi ale nevadí , venujem sa jej naplno .. povedzte žili by ste takto ked ma dusi pocit že takto nechcem žiť ? Že byt jedináčikom neznamená žiť pri matke ? Že môžme žiť aj samy ?
Neuveriteľné. A čo čakáš od nej? Ze sa pôjde obesiť aby ti nezavadzala v JEJ vlastnom dome???? Sila.
Odpoved na otázku, no nie. Nebývala by som tak. Ja som nasackovana vo svojom vlastnom dome, a keď ti vadí svokra môžeš sa nasackovat aj ty do svojho.
Nie nezila, dieta ma necele 2 roky, tebe to vadi po 3 rokoch … necbolo Ti blbe robit si decko “v detskej izbe”? Riesenie, nemate u nej byvat, aj ona si oddychne ked vypadnete. Priatel zaraba a ty tiez nemusis sediet 3 roky doma. Chod do roboty a zabezpecte si vlastne byvanie. Problem vyrieseny.
@kika_76 hnala by som ta zas*ratou metlou kadelahsie, späť k tvojej matke!Pani je vo svojom dome a ešte ti prekáža 🤦Ty si tam len host,tak sa tak laskavo spravaj.Odstahuj sa ak sa ti nepáči.
@kika_76 Veď môžeš každý pondelok odísť k tvojim rodičom a v piatok večer zase prídeš ku svokre alebo sa k nim odstahuj nadobro a priateľ nech chodí za tebou. Prečo pracuje v zahraničí? Veď šetriť na hypotéku nemusí, tak nech si nájde prácu tu, to by tiež bolo riešenie. Hmm?
No a to ta čaká asi aj doopatrovanie svokry.
Môj partner je jedináčik a nie nebýva pri matke.
Píšeš ze chlap chodí na týždňový, tak prečo nejdeš v týždni k svojej rodine, 2 hod cesta nie je tak daleko
Tu je aj skoda nieco pisat, poznam 2 rodiny co takto ziju a vztahy napate na prasknutie. Mozete byt obrneni neviem akou laskou, respektom a toleranciou a napatie tam bude. Presne jak pises, "je na dochodku, t.j. stale je tam". Ona pocuje, kedy splachnes, vidi, kolko peries, v smetiaku vidi, co vyhodis, vie, kedy a na ako dlho chodis s malym von ... proste pomaly ako keby si mala po dome kamery. Je to neprijemny pocit, lebo ty ju nepoznas,nemas ju od detstva precitanu, nevies, co jej vadi a co nie. sem tam si mozno neodpusti dobre mierenu radu... s dietatom ti pomaha bud moc vela, alebo moc malo... nikdy nebude spokojnost ani na jednej strane
@kika_76 v žiadnom prípade.
My sme rok bývali v podnájme kým sa prerábal dom. Bohužiaľ zmluva z nájmu nam skončila skôr ako sme stihli dorobiť, mohli sme ist k svokrovcom či rodičom ale ja som si radšej kúpila stan a bývala v ňom na záhrade 2 mesiace ako sa k niekomu nasačkovat do domu.
Neviem si to predstavit takto u cudzích ľudí, ani si neviem predstaviť byt s partnerom ktorý býva s mamičkou.
@kika_76 nežila by som tak ani bez deti. Prve treba riešiť bývanie potom deti. Čo teraz bude tvoj frajer čakať kým jeho matka neumre aj 30 rokov? Nech sa vzchopi ma rodinu a poriesi vám normálne bývanie. Nikdy by som nebývala ani s rodičmi ani svokrovcami a to majú obrovský dom.
To nerobí dobrotu.
Vzdy si pri takychto pripadoch spomeniem na svoju byvalu skoro svokru. Ona bola super (teda asi este aj je) ale…sama zila so svokrou, oddelene bytove jednotky, spolocny dvor. A povedala mi ze by nikdy nepristupila na to, aby mladi byvali u nich. Ze to nerobi dobrotu a kazda gazdina ma mat svoju kuchynu.
Ja by som nebyvala ani s vlastnou mamou, nieto este so svokrou.

@kika_76 ja mám jedináčika a žijem vo vlastnom dome,60km od svokry.