Život so svokrovcami
Ahojte mamičky , potrebovala by som takú oporu . Je tu niektorá ktorá má muža ocestovaneho v zahraničí a žije s jeho rodičmi ktorý ju nemusia a stále majú nejaké pripomienky na ňu a starajú sa jej do výchovy dieťaťa ? Ja už mám momentami pocit že to psychicky nezvladam . :(
@luss121 možno sa ti mamička v podobnej situácii ozve, ale prečo si vlastne u nich?
Oporou ti má byť muž a nie cudzie ženy na nete.Nevedela si do čoho ideš,málo je podobných prípadov? Máš dáky cieľ,pre ktorý sa ti oplatí to tam vydržať ?napr. že manžel zarobí na dom ,postavíte a odchádzate? K vašim sa ti nedá ísť?
@luss121 no to asi tazko poradit - co rodina to ine vztahy, moznosti, dovody…
Ja mam manzela v zahranici , a zijeme so svokrom, ale my vychadzame velmi dobre..
Kazdopadne asi by som hodila rec s manzelom co je vo veci, lebo ked napr on bude zasadne proti…. budes to mas tazke nejaku zmenu ze podnajom alebo cosi kupit, stavat… 🤷🏼♀️
Ale verim ze sa tak zije tazko ked sa clovek neciti dobre, manzel o tom vie? co on na to?
@luss121 Vieš, že ťa nemusia, ale nasťahovala si sa tam ? Nikdy by som nebývala u svokry, ani by som nedovolila, aby niekto (nevesta+syn+dieťa) býval u nás...mladí majú bývať výlučne sami !!!!
@luss121 a kolko na ten byt bude asi zarábať? či ťa dovtedy nepicne....ale zas bz bolo korektné poznať aj druhú stranu mince napr. ako presne sa svokrovci starajú do výchovy...lebo niektorej neveste nemožno ani slovo povedať,ona porodila a hned aj všetku múdrosť sveta získala čo sa star. o dieťa týka
@janinah no napríklad začínam s prikrmamy a oni chceli jej už perkelt dávať a to sme zatiaľ len zemiak a mrkvu skúsili keď bola malička a mala som malo mlieka keď som nevedela nadopovali ju kravskym mliekom. Keďže bývam ďaleko nedá sa mi chodiť do mesta tak svokra komentuje že veľa veci objednávam malej popritom ja nemôžem chodiť do mesta objednávanie je jediná možnosť . A milión iných veci nás niektorými mavnem rukou ale niektoré podstatne sa prekusnut nedajú
@luss121 akoze neviem co ocakavas od tejto duskusie... aku oporu? Pomoze ti, ked ti niekto napise, ze to ma rovnako? Ved to ti nic nevyriesi, bud musis vydrzat aj s tymi opindavackami, alebo odtial vypadnut co najskor... to su generacne rozdiely, furt sa ti budu do niecoho montovat, su doma, tak su presvedceni, ze mozu...
Autorka a kde bývate ? Však tebe je jedno kde pojdete nie, chlap je v zahraničí ? Povedz aspoň lokalitu.
Vsak uz ked sa aj smyklo mali ste 9 mesiacov na to aby ste si poriešili bývanie.. a kazda normalna zena ti povie ze nieje dobre byvat so svokrou a ani s rodicmi proste mlady maju byt sami👌🏽
Mas male babatko, takze si na MD/RD. Sa zbal a chod do zahranicia s muzom a neries preco sa neda ale ako sa to da. Ako dospela zena by som sa rozhodne nenechala sikanovat inou zenou a radsej byvala v garsonke ako vi velkom dome s nervami v koncoch.
@luss121 škoda, že ste to neriešili, keď si ešte dieťatko čakala, ale neverím, že by sa predsa len nenašiel v okolí aj keď malý byt, kde by ste mohli mať kľud. Viem, že to máš ťažké bez auta s drobcom zháňať bývanie, ale ak nie je reálne kúpiť byt v priebehu pol roka, tak by sa mal postarať partner.
@luss121 Nemôžeš s malou ísť za mužom do zahraničia? Ja som tak odišla, keď mal malý 6 mesiacov, ale u nás to bolo komplikované, lebo starší syn nechcel ísť so mnou, tak som chodila 2 mesiace tam, 2 doma a tak dookola.
Baby ja nad niektorími z vás žasnem aké viete byť jedna k druhej kruté. Autorke ide zrejme iba o porozumenie, možno podporu. Ani muž niekedy nevie ženu úplne pochopiť ako sa cíti... Majte s sebe trocha ľudskosti. Veď keby mala kam odísť, tak si myslím že by to hneď riešila a netrpela by ataky svokrovcov ktorým bude vždy iba smrdiet ... Neber to prosím doslova. Mám vlastne skúste skúsenosti. Vždy som im smrdela atď. atď. ..
@luss121
No chvála Bohu som až do tej doby ako priviesť dieťa na svet ešte za bývania u svokrovcov nebola, čiže nemám až také skúsenosti s miešaním sa do výchovy, ale viem si to živo predstaviť.. Ja som bývala u svokry pár rokov, nemali sme ešte dieťa, zo začiatku to bolo,, super,, no po čase prišli nezhody, konflikty a samozrejme len ja a ja som bola vždy tá najhoršia... Aj keď to pravda samozrejme nebola. Stále nás kontrolovali, stopolavi, spehovali, nesmeli sme tam vodiť návštevy, ved to je predsa ich dom a nie nás. Zo mňa si urobili sluzku, každú sobotu mali všetko vylestene a aj tak boli problémy. Nikdy som im nestačila, aj keby som sa potrhala od prace. Úplne do všetkého sa nám starali, moje slovo nemalo hodnutu. Aj keď ma muž obhajoval, nič tomu nepomohlo. Ja už vtedy som si uvedomovala, že dieťa ani v žiadnom prípade tam nechcem porodiť, lebo by som skončila asi niekde v... 100percentne by sa nám aj do výchovy starali, ba, by ma ako matku určite spochybnovali atď..
Pritom som z matiek ktorá sa venuje dieťaťu na 110 percent... Je to už všetko za nami, nechcem to asi zas uple rozpitvávat, no bolo to veľmi ťažké obdobie. Pomohol iba nás odchod. Odsťahovali sme sa a odvtedy máme ako sa hovorí svätý pokoj. Tak ti držím pprsty, aby si to tam strpela ešte nejaký ten pre vás potrebný čas a potom utekajte do vlastného. Keď sa odsťahujete, uvidíš aký vnútorný pokoj v sebe pocíti šš ze ta už nnikto nrspehuje ,nebuzeruje atď. To je podľa mňa nad zlato. 🙂
@postavicka1212 Ďakujem , konečne niekto kto sa pekne vyjadril . Je to celé komplikovane kebyže môžem odídem hneď ale nejde to tak jednoducho aj z jeho strany aj z mojej nechcem to viac rozoberať ale nedá sa mi za ním odísť . Nemohol prísť ani na pôrod a ja som odišla za ním keď ešte mal samostatne bývanie na 2 mesiace lebo maličkú si nevidel odkedy je na svete . Potom sme museli odtiaľ odísť lebo menil bývanie a už býva s niekym kto deti nestrpí. A chceme riešiť bývanie tu na Slovensku keďže nevieme ako to zahraničie dopadne celé je to úplne komplikovane . Kebyže som vedela aký sú jeho rodičia ani tu neprídem ale keď vtáčka lapajú pekne mu spievajú čiže boli samozrejme úplne iný . A potom to celé začalo . Do porodu som bývala ešte v prenajme čiže som ich proste nepoznala potom si pani neželala má tam mat aj s dieťaťom vyslovene povedala že sa musíme odsťahovať keďže ona tam malé deti nechce . On akurát nemohol odísť zo zahraničia a ja som šla rodiť takze iné východisko nebolo ako ísť k tým jeho rodičom ktorý mi to stále vykrikujú že má zobrali pod strechu a mám byt im vďačná . Čo ja neviem ako si vďačnosť predstavujú robím čo je v mojich silách upratujem periem riadim varím čo ešte chcú akú vďačnosť aby som im červený koberec dávala keď prídu z roboty? Na malu som sama niekto povie že mi ju aspoň postrážia ale kdeže na 15 minút max víac rozprávajú ako mám vychovávať ako keby mali strážiť . Kebyže napíšem knihu o tom by mi nik neuveril . A jedine čo som tu chcela aby sa mi ozvala nejaká baba ktorá to má podobne nech sa tak navzájom podporíme to je celé .
@luss121 a ako tuto situaciu riesi tvoj manzel? hlada on byvanie pre vas v zahranici aby ste boli pri nom?
@luss121 nemôžeš aspoň na 1noc v týždni chodiť späť ku otcovi a keď príde dráhy okamžite kúpiť aspoň menší 2izbovy byť aj keď starší aj za cenu že sa.neprerobi hneď , toto speje k nešťastiu,kamarátka takto bývalá usvokry , s pekného vzťahu sa stala katastrofa plus veľmi utrpel vzťah medzi ňou a mužom,už bývajú vo svojom on robí na SR ale vzťah majú taký nastrbeny že až a svokrovcom sa snažiť ignorovať , odosobniť sa a vedieť povedať vo veciach voči dieťaťu nie ale.milo

Odiska by som prec.