icon

Zminené problémy v manželstve a živote

25. mar 2024

Mam 27 rokov no pocit ako keby som si pokazila zivot:( s muzom som sa stretla pocas strdnej skoly a hned po skole sme sa zobrali, on vted yuz robil tak nam rodina pomohla financne so svadbou. Odisli sme do najmu kusok od nas do mesta a konecne sa mi podarilo najst pracu v administrative kedze mam len SS. Ale byt bol maly a proste sa nam tam nepacilo tak sme sa dohodli s mojimi rodicmi ze prenechaju cast zrahrady a tam psotavime dom, co mi prislo super. Tak sme dostali hypoteku a zacali stavat, vela pomohli rodicia aj finanacne aj co sa stavby tyka tak to islo rychlo, no v praci som skoncila tak sme isli naspat k rodicom byvat lebo nemalo zmysel ostavat v byte. Neskor som zistila ze som tehotna tak som pracu prestala hladat, zial mi nevysla materska. Zili sme skromne ale tak sustredili sme sa na ten dom, halvne muz. Starala som sa o dieta u rodicov ktory pomohli, muz bol v praci alebo robil na dome, netravili sme vela casu spolu. Po cca 2 rokoch sa narodila dcera a neskor sa uz aj dokoncil dom tak sme sa oknecne don nastahovali. Ono potom ked uz sme mali prve dieta uz som si zacala uvedomvoat ze to nie je take ruzove a sme teraz prikovany k domu v casti obce kde nic nic nie je, najblizsi obchod skoro 10 min autom a praca naokolo ziadna. Dtarsie dieta nemam v skolke lebo ho tam nemam ako vodit, muz ma auto ale to potrebuje do prace ja nemam vodicak a druhe auto si aj tak nemozeme dovolit. Muz sice zarobi ale vsetko ide na splatky benzin a jedlo no a uz aj to jedlo zacina byt stale drahsie a drahsie. Vztah medzi nami dost ochladol, uz spolu ani netravime cas, o deti sa staram hlavne ja, ani sa nemame o com rozoravat spolu. Ked ma cas tak je na mobilea radsej ani nechcem vediet co tam robi. S rodicmi uz su vztahy tiez horsie lebo sa stale starala hlavne mama do vsetkeho do deti, otec zas s muzom mal nejake nezhody, proste vsetko zle. Coskoro si budem musiet zacat hladat pracu ale rposte tu nic nie je ani sa tam nemam ako dostat, aj keby som deti nechala mame pocas toho ako budem v praci tak proste o 7 autobusom do prace a o pol 5 z rpace autobusom. Ani nemozeme predat ten dom lebo kto by to kupil na zahrade na konci sveta. Rodicov by asi porazilo. A potom pozriem na net a vidim najlepsiu kamaratku zo zakladnej skoly ako je kazdu chvilu niekde na vylete a uziva si zivot lebo studovla adalej a odstahovala sa. Mam pocit ako by som zila 50 rokov v minulosti.

zuzanazu85
26. mar 2024

A tu poštu nemáš vedľa domu,čiže aj za tým okienkom nula bodov, pretože musíš zdolávať zákruty, vývraty,kopce ...😩

ivik4
26. mar 2024

A presne ako pises, ked to zvladnu ine deti tak aj tvoje, rovnako AKO VSETCI LUDIA ZVLADAJU CESTOVAT ZA PRACOU, MUSIS TO ZVLADNUT AJ TY !!!

lenkasarka
26. mar 2024

“To keď iné deti zvládnu tak aj moje”
😂😂😂 ja sa už naozaj musím smiať. Deti autobus zvládnu samé,ale ty s nimi na výlet,do zoo, do prace to už nie. Inak veľmi držím palce manželovi. Ono žiť so ženou ako ty čo má na všetko výhovorku je totiž na medailu. A v neposlednom rade mu prajem veľa zdravia,lebo ak by náhodou ochorel tak zhnijete zaživa.

letfenixa
26. mar 2024

@autorka zaujímavé, že deti samé zvládnu cestu autobusom, ale ty dospelá nie. Fakt zaujímavé.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
autor
26. mar 2024

Boze ale detom do skoly ide autobus presne tak aby stihali na zaciatok a naspat ide v casoch kedy zvycajne koncia tak to je uplne jednoduche. Ja by som musela cestovat dlho do mesta a potom cakat kym praca zacne alebo ked skonci ked pride dalsi autobus fakt ako keby ste nechapali ake je to zit na dedine

gejb
26. mar 2024

Baby, načo sa snažíte. Ma tu životné rady na 13 strán no nič sa jej nepáči. Ona nechce nič meniť len sa prišla vystazovat. Šetrite si energiu na užitočnejšie veci ❤️

1ryba
Odpoveď bola odstránená
misicka31
26. mar 2024

Deťom do školy ide autobus presne tak ako vám a vášmu mužovi do roboty ...ale kto chce robiť ten si prácu nájde,kto nie ten hľadá výhovorky...je mi ľúto deti,tie za nič nemôžu...a ak by boli v kolektívoch náhodou odstrkované nebude to,,šikanou" ale vďaka vašej ne/výchove a spôsobu života...

1ryba
Odpoveď bola odstránená
vava1804
26. mar 2024

Písala si, že Tvoj muž robí na zmeny. Takže predpokladám, že niektoré dni v týždni je doma a vtedy sa môže aj oň postarať o deti. Ty tie dni môžeš využiť aspoň na brigádu, kde získaš nejakú prax a kontakty alebo na to aby si si urobila ten vodičský preukaz. Nespomínala si vek detí, predpokladám, že už nie sú batoľatá prisaté na prsníku. Málokto má takú ideálnu možnosť keď Ti deti vedia v týždni postrážiť aj muž aj rodičia. Využi ten čas na Tvoje zdokonaľovanie sa uplatnenia na trhu práce , brigády - prispeješ aspoň trochu k finančnému rozpočtu do rodiny.

autor
26. mar 2024

Ked zijete na dedine tak asi viete, ze nie je cela dedina na hromadke a su aj odlahkejsie casti odkail to ludia maju daleko. Alebo asi zijete v malej dedine kde to je vsetko blizko no bohuzial tato taka nie je.
Ano muz robi na zmeny no on sa nevie postarat o deti ani nevie ze co jedia, kedy spia, on sa s nimi zahra na zahrade max a ide sa venovaj svojim veciam. Nanic otec aj ako muz to je uz nic moc

dankabetka
26. mar 2024

Ja som to teda precitala cele... vyjadrila som sa na 2 strane a myslela som, ze by to mohlo pomoct... ale ked som sa dostala az sem na 12 stranu... pochopila som, ze rada nie je ziadna..
takze len hole konstatovanie : ano spravila si zle rozhodnutia v zivote, a bud sa zobudis a zapracujes na sebe alebo takto budes vyplakavat do smrti v tom dome " na konci sveta" , este stale nie je neskoro...ved nemas ani 30!!! to som ja este ani deti neplanovala v tom veku...
Pacil sa mi napad s bicyklom, ale tebe nie. Ja by som mozno este zvazovala skutrik - ale tam treba vodicak , ked teda auto tiez nie.
Chces mat pracu, ktora by ta bavila..tomuto konstatovaniu rozumiem... kazdy taku chce, ale ty sa nemas ako dostat do tej prace.... aj keby ta prijali do prace snov za 3 litre v cistom, nemas ako do nej prist... tvoj najhorsi problem je cestovanie....tak to treba poriesit....
tie divne vyhovorky : staram sa o deti ( to kazda mama), staram sa o domacnost ( to kazda zena), staram sa o zahradu ( predstav si... mam ten maly zaprdeny byt v Ba a mam aj zahradu- kde realne pestujem zeleninu, ovocie a aj kvetiny- a vela kvetin), chodim do prace v ramci mesta 35 minut, nemam ziadnu babku po ruke, ktora by okolo deti poletovala...
Na tvojom mieste by som naozaj nieco zacala uz riesit, lebo ani manzel toto trpiet nemusi, ze zena je doma a on pracuje a nestiha zarobit na Vas zivot, tak aby ti nahodou nezakyval ... ked ho to prestane bavit(on je realne volny - ma auto, vypadne kedy chce, kam chce)
A uz len posledna vec : mne je trosku luto aj deti, ze sa tak malicko socializuju ( ale to je uz tvoje rozhodnutie), len aby potom nebol problem pri nastupe do predškolskej triedy.
Ja stale verim, ze vsetko mas sancu zmenit, len sa treba trosicku posnazit a snad ti aj tato diskusia otvori oci a nasmeruje ta. pekny den zienky prajem ... idem pracovat, citala som uz dost.

zuzanazu85
26. mar 2024

@1ryba tiež si to začínam myslieť. Pretože toto je už iný stupeň lenivosti . Keď ,,dieťa" má deti 😏

lenkakravcova
26. mar 2024

Ja som síce doma, ale teda keby mi trebalo peniaze - mám vodičák, niečo si nájdem (a to mám viac výnimiek kvôli viere než ty - napr. nemôžem robiť s alkoholom, pôžičkami, bravčovým..), hoc aj hodinu od domu autom (alebo do 1 hod autobusom). Nechápem, čo vlastne riešiš - si sa prišla len posťažovať? Lebo reálne nechceš nič iné podľa odpovedí.

autor
26. mar 2024

Zas ano pomohlo mi precitat si nazory inych na tu situaciiu no casto tu radite vodicak. Ja budem uprimna ze si neverim a ani ma to velmi nelaka, soferovat a mat auto. Asi bude najlepsie porozmyslat nad odchodom aspon do toho mesta len teda by muz musel ist robit do zahranicia aby sme to zvladali platit aj najom aj dom a vsak potom by som si uz aj ja nasla pracu v meste

doriiis
26. mar 2024

Chudák muž....mať takúto lenivu a do života absolútne neschopnú ženu musí byť za trest

justxme
26. mar 2024

No chlap sa poteší keď bude robiť za hranicami na byt a dom v ktorom bude tráviť pár dní v mesiaci 😂

selenka7
26. mar 2024

Jedine, co mi z tohto celeho vychadza (ako rychlo zbohatnut na homeoffice bez vzdelania), je zalozit si ucet na onlyfans 😅 ale kedze autorka ma akcny radius par metrov od domu a permanentne sedi doma na riti, tak ani to telo asi nebude v stave ho niekde vystavovat 🙈 Ja lutujem tie deti, mat takuto lenivu mater... fakt krasny vzor. Deti treba k samostatnosti viest, ale tu nema kto, kedze matka sa este drzi pupocnej snury zubami nechtami a otec nema cas.

culienka
26. mar 2024

Autorka zbytočne sa tu obhajujes moznosti máš chodiť autobusom co tvrdíš ze by bolo hrozné tak potom jedine zohnať peniaze na vodicak a urobiť si ho a kúpiť ešte jedno auto inak budete triet biedu. Môžeš využiť ze máš blízko mamu tak nech ti pomôže kým sa rozbehnes. A ze sa bojíš šoférovať no tak to ste sa tam nemali sťahovať na dedinu to už sama vieš. A áno ešte raz napíšem ze su ženy co sa starajú len o deti a domácnosť alebo do 6 rokov deti sú doma, niektoré aj dlhšie aj muži co idú do zahraničia zabezpečiť rodinu, ale tvoj taky nie je. Takže musíš pracovat s tým co máš...

zobaka
26. mar 2024

čiže on musí ísť do zahraničia až tak ty si nájdeš prácu (možno)..ja mám pocit, že budete rovnakí domasedkovia a nič sa nezmeni

selenka7
26. mar 2024

No a k tomuto dodam uz len tolko, ze autorke prajem, aby jej muz tuto celu diskusiu nasiel a precital. Lebo chlap, ktory robi na smeny, aby utiahol pohodlny zivot svojej lenivej zeny s detmi plus platil hypo a vsetky ucty, si toto nezasluzi a bolo by mu lepsie bez takejto toxickej osoby.

mk22
26. mar 2024

13stran, verím ze tu padli rady.
Z tvojich odpovedí mi prišlo.. Ze so všetkým ti pomohli rodicia, dokonca aj teraz vďaka nim vyzijes, lebo pomôžu.
Zvykla si si, že tu vždy boli, dali ci požičali.. To je síce pekne.. Ale už si dosť veľká a "stara" začať robiť niečo aj sama.
Chceš vobec niečo zmeniť?
Keď si odsúhlasila stavbu domu, vedela si predsa kde budete žiť.. Ze je to od ruky a ze raz pôjdeš aj do prace.
Mne by bolo blbé aby mi rodicia pravidelne prispievali na žitie.. To skôr opačne, ty by si mala im niečo prispieť, pomôcť.. Ako vďaku ze ti napr stojí dom..
V hlavnom meste sa busom, autom ľudia presúvajú aj hodinu.. Pracuju do 17h 18h..

nelka93
26. mar 2024

Ty si vážne pribrzdena, nezvyknem takto hovoriť ženám, ale ty naozaj si. Aj ja žijem na dedine, aj ja dochádzam do práce. Školu dokonca v dedine nemáme, len škôlku. No narozdiel od teba neplacem, užívam si to, ide teple obdobie, nasla som si zábavu a pestujem si vlastne planty na rajčiny papriky, bylinky, kvety. Nájdi si aj ty niečo a nevyhovaraj sa stále.

katarinka1986
26. mar 2024

Ahoj, tak som docitala do konca. Viem s vzit do tvojej situacie, je tam vela negatív ALE - dobra sprava- ma to riesenie! Ano na urade prace je kopec rekvalifikacii- kurzov a myslim ze ked mas maturitu tak to urcite nebude take tazke. Pripadne je vela kurzov aj online co preplaca UPSVAR . ( vyplna sa nejaky dokument pred zaciatkom, kamoska to akurat ide riesit, bola x rokov na MD)
Dochadzat busom nieje žiadna slava- ako docasne riesenie OK. Ja som si robila vodicak po 30. Dohodli sme sa na splatkovom kalendari- rozdelili mi to ma tretiny.( trvalo to sice polroka ale spravila som na prvykrat) teoria 1x tyzdenne a jazdy ako sa dohodnes. Rodicov som mala 300km daleko, manzel tiez pracoval na smeny. Dve polročne deti doma😂
( parkrat prišla kamoška aj opatrovateľka)
Nevešaj hlavu - mas velku šancu si este najst dobre zamestnanie! Drzim palce!

katarinka1986
26. mar 2024

Btw pred nejakym casom bol na urade prace nejaky “program” kde davali prispevok firmam ak zamestnali mladych do 29 rokov. Preto prednostne brali aj bez dlhoročnej praxe. Skus trosku pogooglit.

nelka93
26. mar 2024

@katarinka1986 ale ona chce pracovať len v dedine, lebo do mesta musí busom a to sa jej nechce

katarinka1986
26. mar 2024

@nelka93 rozmyslam co jej sposobuje tu depku. Ale samozrejme ona musi zacat sama od seba, nikto za nu níc nespravi…hlavne ten sposob myslenia.

zuzana_ci
26. mar 2024

Padlo tu veľa zaujímavých tipov, ALE jedno ešte chýba - uvedomenie si váhy jednotlivých "argumentov" proti.
Totiž asi nie je správne porovnávať šoférovanie a vodičák s odsťahovaním sa celej rodiny inde. Je veľa (až neuveriteľne veľa, o tom vedia rozprávať inštruktori autoškôl) žien, ktoré začali šoférovať až v zrelom veku, lebo nevyhnutne museli. Lebo čerstvá vdova, rozvedená, lebo ich muži dovtedy ani za volant nepustili a dve autá nepotrebovali...a naraz potrebujú.
V čase, keď existujú automatické prevodovky to už je o niečom úplne inom, nie je potrebná extra zručnosť, skôr by som to prirovnala k jazde na bicykli a ak by autorka chcela odviesť deti niekam na bicykli, tiež predsa nemôže trafiť prvú priekopu.... takže porovnávať toto s celkom novým, neznámym a pre deti potenciálne nebezpečným prostredím niekde v meste, bez pomoci babky.... no.... nedomyslené.
Čo takto oceniť to, čo je na danej situácii dobré a doplniť to málo, čo chýba?
V niektorej nedávnej diskusii niekto písal, že existuje pri každej autoškole psychológ, kde sa dá obrátiť, ak by mal niekto extra strach zo šoférovania...
To sú len také kriedové čiary, netreba sa báť nových výziev. Odvážne vpred. A potom na ceste opatrne :D

katarinka1986
26. mar 2024

Este ma napadlo ( uplne uleteny napad asi) aky velky mate dom? teraz vela ludi hlada aj oddych mimo mesto. Prenajať časť domu cez airbnb alebo booking? Pár nocí mesačne( možno len víkendy) ? Môžeš im nachystať raňajky napriklad.