icon

Zminené problémy v manželstve a živote

25. mar 2024

Mam 27 rokov no pocit ako keby som si pokazila zivot:( s muzom som sa stretla pocas strdnej skoly a hned po skole sme sa zobrali, on vted yuz robil tak nam rodina pomohla financne so svadbou. Odisli sme do najmu kusok od nas do mesta a konecne sa mi podarilo najst pracu v administrative kedze mam len SS. Ale byt bol maly a proste sa nam tam nepacilo tak sme sa dohodli s mojimi rodicmi ze prenechaju cast zrahrady a tam psotavime dom, co mi prislo super. Tak sme dostali hypoteku a zacali stavat, vela pomohli rodicia aj finanacne aj co sa stavby tyka tak to islo rychlo, no v praci som skoncila tak sme isli naspat k rodicom byvat lebo nemalo zmysel ostavat v byte. Neskor som zistila ze som tehotna tak som pracu prestala hladat, zial mi nevysla materska. Zili sme skromne ale tak sustredili sme sa na ten dom, halvne muz. Starala som sa o dieta u rodicov ktory pomohli, muz bol v praci alebo robil na dome, netravili sme vela casu spolu. Po cca 2 rokoch sa narodila dcera a neskor sa uz aj dokoncil dom tak sme sa oknecne don nastahovali. Ono potom ked uz sme mali prve dieta uz som si zacala uvedomvoat ze to nie je take ruzove a sme teraz prikovany k domu v casti obce kde nic nic nie je, najblizsi obchod skoro 10 min autom a praca naokolo ziadna. Dtarsie dieta nemam v skolke lebo ho tam nemam ako vodit, muz ma auto ale to potrebuje do prace ja nemam vodicak a druhe auto si aj tak nemozeme dovolit. Muz sice zarobi ale vsetko ide na splatky benzin a jedlo no a uz aj to jedlo zacina byt stale drahsie a drahsie. Vztah medzi nami dost ochladol, uz spolu ani netravime cas, o deti sa staram hlavne ja, ani sa nemame o com rozoravat spolu. Ked ma cas tak je na mobilea radsej ani nechcem vediet co tam robi. S rodicmi uz su vztahy tiez horsie lebo sa stale starala hlavne mama do vsetkeho do deti, otec zas s muzom mal nejake nezhody, proste vsetko zle. Coskoro si budem musiet zacat hladat pracu ale rposte tu nic nie je ani sa tam nemam ako dostat, aj keby som deti nechala mame pocas toho ako budem v praci tak proste o 7 autobusom do prace a o pol 5 z rpace autobusom. Ani nemozeme predat ten dom lebo kto by to kupil na zahrade na konci sveta. Rodicov by asi porazilo. A potom pozriem na net a vidim najlepsiu kamaratku zo zakladnej skoly ako je kazdu chvilu niekde na vylete a uziva si zivot lebo studovla adalej a odstahovala sa. Mam pocit ako by som zila 50 rokov v minulosti.

diewcatqoo
26. mar 2024

Ano, vieme, behat sa neda, chodit tiez nie.. este aj mama ti nasilu buchty do ust natlaci. To je tazko takto zit... 🙂

ivik4
26. mar 2024

Boze, ked si spomeniem ze mne sa narodil syn uz v 22rokoch, odstahovala som sa do ineho mesta, prvy x v zivote som varila az vo vlastnej domacnosti a naucila sa to sama,starala sa o vecne urevane dieta plus od jeho jedneho roka chodila 3x do tyzdna na brigadu aby mi nepreplo,s malym po doktoroch stale, von kocikovala x hodin, kmytala jak fredka a ty si zijes ako ked decko ma decko, dokonca 2 a len fnuka
Uff

letfenixa
26. mar 2024

@diewcatqoo ako Holena v 12 mesiačikoch!

annamalaga
26. mar 2024

Ináč a chlap čo na to? Žeby šiel do zahraničia? Lebo keby chcel, už tam dávno je. Pokial nemáš od doktorky papiere ako ja, že nemôžem robiť nocne, tak už dávno by som v tej výrobe na tvojom mieste bola, lebo ty niesi ani inteligentná a ani vzdelaná osoba. Na pošte za dvierkami u nás pracujú baby, čo majú VŠ ekonomického smeru dieťa moje, to môžeš rovno zabudnúť. Dve deti sú pre vás luxus, ktorí si nemôžete dovoliť ani ty ani chlap, to je realita. A propo, ty budeš musieť z rodičovského a záhrady po smrti vyplatiť aj brata, z čoho to všetko chcete ťahať. V dnešnej dobe sú deti luxus, keď nie sú peniaze žiaľ.

autor
26. mar 2024

Tak varim sama ale ked mama napecie viac tak mi donesie, niekedy zas naopak ked ja spravim viac jedla. Deti sa naucili jest hluposti hlavne ten starsi cize to sa tazko vari zdravsie aby sa aj najedli, no a vyvarat hodiny ma nebavi aby som robila zdravsie nieco pre mna plus je to drahsie. Ale ta vaha to sa vyriesi casom ked budeme mat viac penazi alebo zacnem pracovat.

nelka93
26. mar 2024

A zasa nedá sa. Všetko sa dá, ale ty nechceš. Keď máme niečo upečieme, tak si daj jeden kúsok a nezozer celý plech, však hádam vieš povedať, že mami ďakujem, rozhodla som sa zmeniť stravovanie. A nie zdravá strava nie je drahá, je lacnejšia ako ta nezdrava, ale tebe chuti biely chlieb, nie ze deti by nejedli, ty to nechces

danicka27
26. mar 2024

...a čo tak zviesť sa s ostatnými ženami na aute do mesta...niečo im prispeješ na cestu, na konci mesiaca....ja keď som bola doma na MD/RD mala som záhradku, vlastnú, ak nemáš toľko miesta na pestovanie, skús vyvýšené záhony, ale mala by si svoje...teraz ti rodičia veľa pomáhajú, možno by nebol problém deti im nachystať a oni by deti odviezli do dediny do škôlky...opäť by si im prispela...ja som začínala pri 200 e nebolo to nič, ale ten pocit, že som medzi ľuďmi, v spoločnosti, zvýšilo mi to sebavedomie, chuť, šetrila som a o 3 mesiace som si našla inú robotu...určite by to pomohlo aj vášmu vzťahu s mužom, rodičmi...len to skús....

hope87
26. mar 2024

Cim viac citam, tym viac prestavam verit, ze toto je realna tema...to je neuveritelne, ze moze existovat takato zena. Cista lemra lemrava. Nic sa neda - rozumej, jej sa nechce. Neda sa chodit autobusom a teda neda sa chodit do prace a dieta do skolky - v ramci dediny! Neda sa behat, lebo kopce a úzke chodniky 😀. Neda sa zdravsie jest, lebo mama pecie kolace a stoji to majland (blbost, len sa o to treba zaujimat a vynalozit nejaku snahu). Ved tebe sa v tom "zapadakove" neda nic...Dychat vies sama? Ja sa cudujem, ze ta sam muz nezenie do prace.

livuska124
26. mar 2024

Ty jednoducho čakáš, že všetko sa vyrieši časom, samé od seba.... Variť ťa nebaví hodiny, pestovať tiež nie, ani chovať nič, chodníky sú úzke, cesty so zákrutami,.... veď mama navarí, muž zarobí (avšak nie dosť) a ty môžeš ďalej prokrastinovať a vyhovárať sa na svoje "zlé životné rozhodnutia," kvôli ktorým doteraz nič nerobíš. Ty si stratený prípad.

jaskolka
26. mar 2024

Autorka, preboha, co teba vlastne baví? Lebo mám dojem, ze teba nebaví nič, nič nechceš riešiť, všetko sa vyrieši potom, samo, najlepšie keby dakto prišiel a dal ti na tacke všetko.

lakebabe
26. mar 2024

Ježiš žena tu už dôjdu slová každému. Ja som strasne zvedavá co ty v tom meste budeš robiť za robotu, ak sa tam presťahujete. Tam ti pečene holuby do huby nespadnu.
Tebe by bolo najlepšie v meste na gauči, deti v škole, chlap v Nemecku a ruka hore za jeho prachy. Keď ťa tak počúvam, aby si tu frajerku nenašiel chudák aj tam u vás v hornej dolnej.

mk22
26. mar 2024

Ty situáciu nezmeníš tým, že posles chlapa do zahraničia a bude lepšie, lebo bude viac peňazí.
Píšeš ze žiješ ako v minulosti.. Šoférovať auto je úplne bežná vec.. Budeš samostatná na nikom závislá..
Upraces muža do zahraničia, budeš mat školákov, ako pôjdeš na rodičovské združenie, alebo zavolajú ze dieťa je choré príďte si po dieťa.. Vezmeš auto ideš.
Kde máte doktorov, v dedine?
Muž bude v zahraničí, ty sama s deťmi.. To ta kto bude voziť, otec?
Véd ty sama správ niečo pre seba, nebude ti ľúto ze sedíte doma, deti vieš vziať kdekoľvek aj ty.. Keď ty asi čakáš, kde kto za teba niečo urobí, vybaví, vyrieši..

letfenixa
26. mar 2024

@hope87 vieš čo, ja verim tomu, že existuje. Mám rodinu na Kysuciach a časť je presne takato. Len sledovať, čo iní majú a skuhrat, že ja nemám, nemôžem, nedá sa. Ešte stále žije moja babka, otcova mama, v lete mala 90, a čo mi pamäť slúži, nikdy nič sa nedalo, nikam nechodila, ani s nami vnucatami, lebo aj tak musíš zomrieť, na čo sa teda namáhať.

zuzanazu85
26. mar 2024

Ďakuj každý deň svojmu chlapovi, rodičom, deťom že ich máš . A tiež niektorým ženám tu,že ti naozaj úprimne nenapíšu čo si v skutočnosti myslia.

lakebabe
26. mar 2024

@danicka27 bežné ku nám do firmy dochádzali baby z dedin. Dohodli sa ze ta co ma auto ich vyzdvihne postupne po dedinách a skladali sa na všetko. Ale tu sa nedá ona žije v kraji asi sama co by dochádzala

sweetlife001
26. mar 2024

Nedá sa behať - Úzky chodník 😂😂😂 ci vole som sa skoro zadusila s iqosom
Ty keby si moja dcéra a toto mi do očí všetky tie žvásty povieš, ja by som ti dala normálne po papuli. Aby ťa prebralo a aby si si uvedomila čo trepeš. A hanbila by som sa do konca svojho života, že som dačo také vychovala resp.nevychovala.
To neexistuje, že niekto taký tupý môže byť, neverím už.
Zbytočne tu písať, tejto už nepomôže nič.
A ak je to vymyslené, blahoželám k skvelej fantázii. 👍

livuska124
26. mar 2024

@hope87 tiež si myslím, že to je vymyslená téma.... rozum mi to neberie, že by mohla takáto žena existovať, pre ktorú sa nič nedá.... kokos mať 27 rokov a takto (ne)rozmýšľať. Veď to je životná forma, človek plný energie, čo by mal ľavou zadnou zvládnuť prekážky.
Autorka - ty so svojim prístupom budeš kamarátkam stále len závidieť, ale reálne neurobíš nič pre to, aby si sa mala rovnako dobre ako ony. Roky budú plynúť, energia už len klesať, zdravie sa vekom kaziť - na čo čakáš? Všetko chceš riešiť potom, potom - pýtam sa kedy? V 50tke s prázdnym životopisom? Veď ťa ani len za predavačku nezoberú.....

autor
26. mar 2024

Nechapem co je divne na tom ze tu je uzky chodnik a neda sa behat, co sa mam nechat zrazit? Vsak tu je kopa zakrut ledva sa tu obidu auta nie este aby niekto bral na mna ohlad, vsak ani s detmi date nemozem poriadne chodit

gejb
26. mar 2024

Behať sa nedá, zdravé potraviny drahé. Prečo necvicis teda aspon doma v obývačke na koberci ked chces zhodit?
Nehovor ze nemáš koberec alebo zas nejaký blud. Proste si priznaj už ze si lenivý človek.

haraburdova
26. mar 2024

ja sa môžem len smiať 😂
autorka si evidentne myslela, že ju v sebaľútosti podporíme a potľapkáme po pleci "chuderka, máš to ťažké, pošli muža do kelu alebo do zahraničia, nech z toho výjdeš vždy len tak, aby si nemusela ani prstom pohnuť. my sa tu všetky vyvážame na limuzínach s osobným šoférom, máme súkromné kuchárky aj upratovačky, robota nám padla z neba a máme ju 2 sekundy z bytu po rovine"

tak sa ľutuj, nerob nič, nechaj všetko ako je, lebo evidentne sú ti všetky rady u prdele, nie je to to, čo si chcela počuť.

a páči sa mi, že nie si ochotná čakať hodinu na bus z roboty domov ale si plne ochotná investovať nemálo času nezmyselným obraňovaním sa v tejto diskusii 🤭
priority 🙂

mk22
26. mar 2024

Prosim ta, prezraď nám, kde to bývaš, som zvedavá aký koniec sveta to je..

1sally12
26. mar 2024

@gejb nedá sa 😄 potom by nestíhala "domácnosť" 😄😄

aaadkaaa
26. mar 2024

Pocuj, podla opisu je tam premavka ako na dialnici...to fakt sa nenajde nik, co by ta zviezol "do dediny", ked je tam tolko aut, ze sa neda behat?

hope87
26. mar 2024

To aky uzky chodnik tam je, ze sa tam nezmestis? V kazdom pripade, je to jedno...aj keby bol 20cm, keby si chcela so sebou nieco robit, tak robis a behas trebárs aj po vasom dvore alebo inak cvicis..chudnutie alebo pohyb ako taky, nie je len o behani...

livuska124
26. mar 2024

Tak zapni youtube a nájdeš tam kopu cvičení na doma, aj zdravé (a finančne dostupné) recepty. Ale určite mi napíšeš pár dôvodov, pre ktoré sa to nedá...

autor
26. mar 2024

Vsak zas ked potrebujem ist na nakup do dediny tak ma muz zavezie to zas by mi bolo trapne sa nechat vyvazat susedmi alebo tak

zuzanazu85
26. mar 2024

A nie je ti trápna celá táto diskusia a tvoje výhovorky? 🤭🤣

nikolk0
26. mar 2024

No prečítala som si zopár strán a teda ženy obdivujem vás , že tu vôbec s ňou diskutujete 🤦🏻‍♀️ .. očividne veľa rozumu nepobrala, nič sa nedá , nefunguje , do roboty sa jej nechce , výhovorky na všetko , mamka sa postará ešte ju asi aj vypasila s nezdravým jedlom ,och bože no škoda slov ..

mk22
26. mar 2024

A keď bude v zahraničí, kto tta bude voziť??
No nič, ty len ďalej sleduj.co.pridavaju spolužiačky, kde chodia po výletoch, možno neskôr, keď sa deti budú samé dožadovať niekde ísť.. Možno potom ťa osvieti..

livuska124
26. mar 2024

Mimochodom - cvičiť a zdravo stravovať sa chceš začať, keď budeš pracovať a mať viac peňazí - vieš o tom, že práve teraz, keď nerobíš dokopy nič, máš kvantum času, by si mohla mať postavu jak lusk a cvičiť každý deň? Potom už na cvičenie nebudeš mať toľko času - vieš popri práci, deťoch a domácnosti sa už uuuurčite nebude dať cvičiť 😝