icon

Znechutená zo života

roxy2015
8. jún 2017

Ahojte!
Som tu nová a priznam sa, že na sem doviedli moje starosti. Mám kamošky, ktorým by som sa mohla zdôveriť, lenže rada by som počula aj názor iných žien. Možno si niektoré budete myslieť , že to su malichernosti, že sú na svete aj väčšie problémy. Áno viem, sú, ale tie naše mi už prerastajú cez hlavu a už naozaj nevládzem...
Takže:
Som vydatá 4 roky, máme 1,5 ročnú dcérku. Máme sa radi, vzťahy s rodičmi a svokrovcami sú ok. Manžel pracuje v zahraničí, 2 tyzdne pracuje ( má veľmi náročnú prácu ) a 2 týždne je doma. Možno si niektorá poviete že oooch super, 2 týždne ho má doma. Lenže opak je pravdou. Staviame dom, čiže reálne ho vidím pár hodín v mesiaci. S dcérkou som stále iba ja. Skrátka problém je v tom, že už som nešťastná z toho, ako sme stále samé, že skoro vôbec nefungujeme ako rodina, že nikam spolu nechodíme (maximalne na návštevu k mojim rodičom). Vždy, vždy, vždy keď si už aj niečo neplánujeme (ako aj teraz) vylet do ZOO tak nám to nevyjde, lebo z nás buď niekto ochorie alebo sa niečo stane. Konečne po dlhých mesiacoch sme mohli mať pár dní pre seba, tak samozrejme muz ochorel. Ja už nevladzem takto žiť. Nič ma nebaví. Mam pocit, že premárnim celú materskú doma. Nikde sme s malou neboli, je mi to strašne ľuto hlavne kôli nej........
Ten dom nam zaberá všetok čas 😟 a aj silu. Stále iba čakám na niečo. Buď čakám na to, až sa vráti z roboty a keď už je doma, tak zas čakám na to až príde zo stavby. Samozrejme prichádza neskoro večer, naveceria sa, osprchuje a líha unavený ako kôň.
Kedy už bude lepšie? 😟😥😥😥

Strana
z2
marusia12
9. jún 2017

Takže manžel zarába v zahraničí, potom dva týždne maká doma na dome a ty ešte chceš, aby ti robil animátora? Možno by si nemala byť na neho taká zavesená a skúsiť žiť aj svoj život, nie len sedieť a čakať....

zuzans258
9. jún 2017

Chápem Ťa aj mne by to bolo ľúto, lenže Ty si musíš v prvom rade uvedomiť, že on to nerobí len pre seba, on to robí pre VÁS!!! On v podstate všetok svoj voľný čas obetuje pre Vašu lepšiu budúcnosť. Iné by bolo, keby príde domov na tie dva týždne a behá s kamarátmi po krčmách, na nejaké zápasy...a neviem kam všade...lenže Tvoj muž sa snaží kvôli Vám....a to že ochorel...ja sa mu ani nedivím, veď je tak pracovne vyťažený už...ja viem že sa tiež nezastavíš...veríš, perieš, staráš sa o domácnosť o dieťa....ale teraz je rad na Tebe...staraj sa oňho..aspon teraz keď je chorý a máš ho doma...tak sa mu povenuj...a nevyčítaj...nerieš výlety...a keď áno..tak vezmi malú ..choďte spolu na kupko, do aquaparku..alebo tak nech sa odreaguješ aj ty...ale v každom prípade...nejedna žena by s Tebou menila 😉 ver mi....niekedy nevieme čo máme až kým to nestratíme

natalienka12
9. jún 2017

@maminuska vydržala som 2 roky ešte musím vydržať 4 mesiace a potom sa mi zásadne zmení pracovné postavenie a tým sa zmenia aj pomery v rodine.

lavazza75
9. jún 2017

Ja ta chapem, ze samota ta ubija. Ale toto tvoj muz nevyriesi ani keby nebol v zahranici a nestavali ste dom. Nebude to trvat vecne, to je fakt. Ale tie starosti s detmi, najlepsie pochopi zena matka. Nemas nejaku kamaratku s takym malym dietatom? Zavolas ju na den k sebe,,budete sa venovat detom, spolu navarite a pokecate. Aspon raz do tyzdna. Raz u teba, potom u nej. Co ty nato?

katarina644
9. jún 2017

ahoj, ja mam sice chlapa doma - akoze robi v tom istom meste ako zijeme, ja som doma, hladam si robotu, deti kvazy na striedacku chore, takze aj keby som mala robotu, vykopnu ma v momente a tiez kazdym dnom rozmyslame aj my doma, kedy uz bude lepsie. poznam to velmi dobre. drz sa.

misinka0611
9. jún 2017

Dom nie je postavený zo dňa na den. Ja viem, ja ta chápem ze sa cítiš sama ale tvoj muž mala na niečom hodnotnom pre vás. Ono to nebude donekonečna sa stavať, alebo stavbu zverte nejakej firme. Nam dom stavala firma. Len dokoncovacky ako laminátová podlaha, maľovanie si robíme sami. Skús sa o tom s nim ci nebude lepšie keby ste ten dom takto riešili a tym pádom by ste viac času mali na seba.

mamutka
9. jún 2017

@natalienka12 ono sa na to zvyknúť da, ale ja by som napr.nechcela, aby muž nevidel deti vyrastať, aby nemohol synovi večer povedať rozprávku a pod. Radšej som v byte ako si rozdeliť rodinu na takú dobu. A nie je ani pravda, ze ludia z bytov vyletuju cez víkendy v nákup.centrách. To robia ľudia bez ohľadu na to, kde bývajú. Osobne nepoznám nikoho čo býva v dome a ma zároveň krásne bývanie pod lesom, my to máme a sme v byte. Kamarátky v domoch vidia susedné baraky alebo cestu. Takže volny cas a prostredie nezalezia až tak od domu/bytu, ale večery s manželom po boku by som za osamelosť v dome nemenila.

ukulela
9. jún 2017

to, ze staviate,je skvele. skus to brat ako pozitivum. ked pojde chlap na stavbu, vezmi gril, pridi za nim, urob vam tam obed/veceru, malej napusti bazen ... cestou zo stavby sa zastavte na pive/kave.

dai
9. jún 2017

@natalienka12 to by som chcela vidiet ten rozdiel medzi domom a bytom🙂 ja mam taky vyhlad z bytu ze som este taky dom nenasla s podobnym , parky, sport vsetko blizko a terasu na sedenie aj grilovacky - susedia genialni - kvoli nim a polohe neodchadzame do domu...
Inak milionkrat radsej budem zit v malom bytiku s muzom a detmi ako bez muza v obrovskom dome ako slamenna vdova - o tom su teda moje priority...

tranquillo
9. jún 2017

Mne by toto tiež nevyhovovalo. Jasné, dom je dom, môcť si vypiť kávu na terase, grilovať alebo dopestovať si vlastné ovocie a zeleninu je super, ale pre mňa nie za takúto cenu. Kamoši teraz kúpili dom, navýšili hypotéku, ktorú ledva splácajú a nikam nechodia, lebo dom. To tiež je pre mňa extrém.

roxy2015
autor
9. jún 2017

dakujem každej jednej z vás za nazor. Je vela pravdy vo vasich komentároch a stotoznujem sa takmer so vsetkym, az na to, ako sa niektoré sťažujú, ze iní chlapi robia za 500€, alebo ze pijú, chodia s kamosmi atd. Toto je o niecom uplne inom. Ja som vedela velmi dobre koho si beriem. Poriadne som rozmyslala, ci si ho vziat, ci bude pre mna dobrý. Takze taketo argumenty neuznavam a dodam ken tolko ze kazdy ma tak ako si zariadi.

dorottka
9. jún 2017

@mamutka suhlasim uplne, tiez zijem odjakziva v panelaku a do OCcka zavitam parkrat do roka, ked sa uz inak neda. To su take trapne predsudky, ze nechapem. Odjakziva chodievam na vylety do prirody, dokonca aj na sidliskach sa casto najde - su budovane vacsinou na okrajoch mesta a za tym okrajom byva prave priroda. Naopak poznam kopu ludi, co maju dom a to uz automaticky povazuju za to, ze maju prirodnu kvotu naplnenu, hoci sa nepohnu z tej 10x10m zahrady jak je rok dlhy a aj to vacsinou len porobit a hajde dnu kukat telku alebo za 'kulturou' do OC nedalekeho mesta. To, kde to byva, nema nic s tym, ako zije. A inak vela znamych, co vyrastali v dome si praveze pochvaluju zivot v byte, lebo vraj 'okolo domu' je celozivotna nikdy neukoncena robota a nie kazdy ma k nej vztah.

sasa1310
11. jún 2017

@natalienka12 áno, každý má iné priority. Ty žiješ prevažne sama a keby si nemala mamu, tak by si možno ináč rozprávala.
Dotyčnej sa ani nedivím, že jej manžel chýba. Môj keď bol na týždeň na služobke, tak som bola na prášky. Nie z roboty a detí, ale z toho, že mi jednoducho chýbal.

Áno, bývame v byte a drahší mi je manžel ako dom s terasou a pod.
Chcem, aby trávil čas s nami, s deťmi. Deti už sú väčšie a detstvo prevažne bol s nimi.

Nebudem ti písať koľko zarába môj muž, v živote v zahraničí nerobil (nebola potreba), mám ho pekne doma každý deň, celý víkend sme mimo, teraz sme prišli domov. Dnes sme boli v aquaparku o týždeň letíme na dovču.....

A ty? Ty si furt sama s mamičkou, hlavne, že máš dom 🙂

A mimochodom tiež si všetko zariaďujem sama. Ja svojím autom, manžel chodí svojim si zariaďovať sám. Chodím do práce, prídem domov, mám nakúpené, navarené (lebo býva dosť často cez týždeň doma, tak mi to zariadi) môžeme ísť von hocikde. Nie som odkázaná na jednu záhradu, kde by som aj tak cez víkend muchlovala

Strana
z2