icon

Zotrvávať vo vzťahu s manipulantkou?

mirinda8357
11. sep 2024

Prosím o názor že či má budúcnosť zotrvávať vo vzťahu s chlapom ktorý je šialené naviazaný na svoju dcéru. Vysvetlím... žijeme spolu cca 7rokov. Žila s nami aj jeho teraz už dospelá dcéra -jedinacik. Zo začiatku všetko ok mala 13-14 rokov. Časom som však začala pozorovať že je rozmaznnana, že nemá žiadne povinnosti pravidlá tak som začala partnerovi dohovarat. Ohradil sa že som voči nej zaujatá že proti nej niečo mám a každý takýto pokus skončil hádkou. Po dovŕšení jej dospelosti sme jej nechali byt na poschodí a odišli bývať dolu samí. Chcela mačku mala mačku chcela auto má ho mať a teraz si zmyslela že chce dieťa. A bude ho mať. Ešte začiatkom prázdnin nemala ani frajera a zrazu je v 7 týždni. Pôvodný plán bol úver a vlastné bývanie. Tešili sme sa s mužom že konečne budeme žiť pokojný šťastný život. O tri dni nato som sa náhodou dozvedela že žiadny vlastný byt nebude ostanú aj s pravdepodobne otcom nenarodeného dieťaťa v hornom byte. Ku mne sa táto informácia dostala samozrejme ako k poslednej. Mám chuť utiecť. Ja chápem súvislosti že je to jeho dcéra pozn.do 19 rokov jej každý večer prial dobrú noc sladké sny ľúbim ťa., keď ma soplik tri krát denne jej zavolá ako sa má a nie som si istá či v tom že ostanú bývať tu nemá prsty, že ten dom raz bude jej ale zrazu to vnímam ako problém. Keď som sa pýtala prečo zmena plánu povedal že nedovoli aby sa jeho dcéra zadlzila chlapec si má zobrať úver na prerábku jeho domu a bývať so svokrovcami. Čo asi nebude tiež veľmi fungovať.

Strana
z6
lapalma
15. sep 2024

@macatt ... si ohromne tolerantná žena ... ale čo má spoločné neumytý tanier a slúžkovanie niekomu s rešpektom ? Odmietnutie slúžiť dospelej dcére priateľa je v jej prospech. Dievčatko si vie upliesť bábo s cudzím chlapom a nevie za sebou umyť riad ? navariť ? nakúpiť si ? vyprať ? postarať sa o mačku ?
Má choré vzorce v hlave a bude v živote trpieť, keď sa nenaučí, že svet sa okolo nej nekrúti .
Vedieť fungovať s inými ľuďmi v domácnosti je rešpektovať sa navzájom a pomáhať si s úctou. Tu úctu nevidím ani zo strany partnera ani dcérky :(

mirinda8357
autor
30. sep 2024

. ahojte priatelia nastala tá chvíľa prišiel ten čas a ja som si dúfam zohnala bývanie.... Žiaľ voľné to bude až koncom mesiaca. Čiže musím ešte chvíľu vydržať. ...Zrejme ste mali pravdu môjmu partnerovi na mne evidentne nezáleží, dokonca mám pocit že ma ani nepočúva. Keď som mu povedala že som sa rozhodla odísť ani brvou nepohol. Vraj si mám zobrať čo chcem a či si myslím že to zvladnem. Ponúkla som mu že môže ísť so mnou nemusí to byť na vždy. Odmietol a celkovo ten rozhovor alebo teda skôr môj monológ neviedol nikam. Žiadna konštruktívna debata sa nekonala. Jeho dcéra už je ako lord Voldemort meno ktoré sa nehovorí nahlas. V momente ako som ju spomenula sa postavil na zadné a pod ho do útoku. S kľudom angličana som rozhovor ukončila nech spracuje informáciu a uvidíme ako sa vyjadrí. V každom prípade som si viac začala všímať tú hru na dve strany. Minulý týždeň som prišla nečakane a neohlásene skôr domov. Našla som ho s dcérou sedieť v obývačke. Keď som si prisadla ona sa zdvihla a odišli si pokecať do kuchyne. ..,,veľmi príjemný pocit má zalial ". Vraj už je oficiálne že tam ostanú bývať a na budúci týždeň prídu dohodnúť podmienky. Trochu neštandardný postup ale čo mňa do toho. So mnou sa o tom aj tak nikto baviť nebude ako som pochopila. Jedna otázka mi však aj tak vŕta v hlave...ak sa má bojí, som zlá macocha ktorá sa k nej neslušne správa prečo keď prišiel princ na bielom koní a chcel ju vytrhnúť z pazúrov tejto zlej macochy si povedala nie nie ja tu s.nou rada ostanem. Ona ešte zrejmé nevie že plánujem odist.

culienka
30. sep 2024

@mirinda8357 mladá pochopila ze ma šancu vyhrať nad tebou a asi jej to robí aj dobre na jej ego, ze ocko ma radšej ju. Tak túto hru stále hrá a muž ten tiež hrá s ňou túto hru aby si videla kde je tvoje miesto. Možno si aj mysleli ze neodídes a budeš im tam naďalej pomáhať a ešte aj s nimi hrať túto ich hru🤣. Však si to aj myslia ze sama to nezvladnes. A keď odídeš a zistia ze teda musia si upratovat sami a ocko bude nervózny ze bude na všetko sám, tak stále budeš ty tá zla, lebo oni ti poskytli domov a ty si ich škaredo opustila

lilinka76
30. sep 2024

@mirinda8357 Do konca mesiaca to ešte nejako vydržíš. Myslím, že Tvojmu partnerovi všetko docvakne, až keď sa odsťahuješ. Držím Ti palce, aby si našla vnútornú pohodu. Z času na čas daj vedieť, ako sa situácia okolo dcérenky vyvíja, ak budeš náhodou vedieť.

cacianka
30. sep 2024

Verím že sa ti uľaví, keď sa vymanis z tohoto toxického prostredia. Bude to ťažké, takéto sklamanie, podraz, ale časom to prejde. Raz precitnu aj oni, ako si to pos.rali, ešte si budú žrat nervy, ale teraz majú nového baránka obetného (otca dieťatka), ktorého môžu manipulovať, ale dokedy to chlapec vydrží ?!
Keď precitne, a časom určite, tak otec zostane s dcerenkou aj deckom na krku, a len potom uvidí, čo za oštaru si vychoval ....
Tak mu treba

betulinka1
30. sep 2024

@mirinda8357 pre teba super. Neboj ocko sa spamätá ale neskor. Este si najdes normalneho partnera. A financie ako planujes doriesit, kedze aj tvoje peniaze su v tom dome? O tom ste sa nebavili? Kazdopadne drzim palce.

mirinda8357
autor
1. okt 2024

Ďakujem bolo to síce dosť kruté zistenie, ale on je tak silne naviazaný na svoju dcéru, že je schopný vzdať sa ma. Prešla som si to od začiatku, keď mala ísť na strednú školu vybral ju on. Prvého frajera jej priam zakázal, že není pre ňu vhodný. Stretávala sa s ním na tajnasa. Keď po škole chcela odísť pracovať do Bratislavy vyhovoril jej to že najlepšie bude keď ostane doma. A teraz som si istá že urobil presne to isté. Jednoducho ju nenechá len tak odísť. Vždy jej búde za zadkom kontrolovať a linajkovat život.... prepočítal sa v tom že ja ho v tom podporovať nebudem. Zrejme si naplánoval že po narodení dieťaťa jej budem plne k dispozícii. A mladý nastúpi na moju poziciu. Bez práva na názor, aj keď si o sebe myslí že bude najlepší svokor ťažko sa mu bude deliť o dcéru. Ťa bude mať dieťa a druhého chlapa otec v rebríčku poklesne a to sa mu bude ťažko glgat.

mirinda8357
autor
1. okt 2024

@betulinka1 nemôžem na neho v tomto smere nič zlé povedať poslal mi sumu z krorej budem mať slušný štart a ešte sa mi dušoval že mi pošle ďalšie hneď ako ich búde mať. Odmietla som nech si ich nechá pre vnúča. Bude ich pri neskromne dcére potrebovať. Nakoniec som tam roky bývala čiže musím zohľadniť aj to. Ja som až priveľmi férová, určite mi nejde o to aby som ho osklbala.

betulinka1
1. okt 2024

@mirinda8357 tak aj on je v tomto aspon férový. Super. Nech sa ti dari.

Strana
z6