Zrútil sa mi svet
ahojte, často vás tu čítam,vaše smutné príbehy a vždy som bola štastná, že ich nemusím riešiť,ale už som tu aj ja...s manželom sme spolu 7rokov, z toho sme 5 manželia a máme 5 ročného syna.Vždy som si myslela že my k sebe jednoducho patríme, samozrejme že sme sa hádali tak ako všade ale vždy sme sa udobrili a uistovali sa že sa milujeme, je pravda že teraz sme sa hádavali viac a niekedy ma prepadol pocit že toho mojho muža už nemilujem ale ked všetko prehrmelo zase bol moj zlatý mužík.Ale po našej poslednej hádke mi povedal že ma už nemiluje, že ma má stále strašne rád, ale že už ma nemiluje tak ako by mal, že s tou mojou nervozitou som to všetko pokazila,že on sa vždy snažil byt na mna dobrý a že ja som len stále škriekala a s ničím som nebola spokojná. v tej chvili som mala pocit akoby sa nadomnou zavrela zem som z toho úplne neštastná.S mojim mužom sme celých sedem rokov chodili von vždy spolu,on býval žiarlivý čo mi nevadilo ale teraz povedal že chce aby sme sa chodili bavit aj sami oddelene a že on už na mna nežiarli, stále len plačem a plačem,síce ma stále presviedča že sa o nás dalej bude starat, že nikam neodchádza,že budeme dalej spolu žit jak keby sa nič nestalo,tak ja viem že je to začiatok konca....pýtala som sa ho či sa mu páči niekto iný,povedal že nie a dokázal mi slúbit že ma nikdy nepodvedie-sexuálne...ale ked som sa ho spýtala či ma nepodvedie ani citovo,to mi už povedal že to nemože vedieť či sa nezamiluje.Ešte pred mesiacom sme si hovorili že budeme spolu do konca života a teraz.....bojím sa že spolu nebudeme ani do konca roka ☹ strašne ho milujem a bojím sa že ho strácam,on je úplne úžasný chlap aj otec,malý ho zbožnuje a sú spolu jak dva cecky,viem že aj preto je pri mne. Myslíte že to može byt kríza, ktorá by sa dala prekonat?Stalo sa vám to niekedy?A je to naozaj koniec alebo sa to dá časom dokopy?on mi povedal že milovat ma už tak ako na začiatku nebude, lebo som sa velmi zmenila. Som zúfalá ☹ ☹ ☹
@kabu33 No asi si si tu aj odpovedala, kde je kameň úrazu.... ☹ ☹ ☹ Chlap u druhej ruky , ktorý odíde od dvojročnej dcérky a iná si myslí,že je nenahraditeľná a od nej neutečie.
Nespoliehaj sa na to ,že ľúbi syna. Podľa mňa najviac takýto muži ľúbia seba.
Vôbec nechápem načo sú verbálne uistenia o vernosti.... Veď muži aj pred Bohom prisahajú a bežia za inou. A najviac rečami utešujú taký čo niečo zakrývajú.
Mojej sestre manžel vypisoval zaľúbené SMS, mailíka a nosil kvety. Nakoniec kúpil auto a do pol roka zdrhol ku frajerke.
Môj manžel ma nikdy nemusel uisťovať rečičkami o vernosti . On ma svojím správaním stále presviedča ,že je pri mne rád.
No asi sa stala chyba už pri LOVE MUŽA TVOJÍCH SNOV......... ☹ ☹ ☹
@kabu33 tak tato informacia meni situaciu aj moj nazor... V tomto okamihu je mi luto iz len tych dvoch deti, lebo tie bozie mlyny - celkom nespravodlivo narozdiel od teba- zomelu aj ich.
@kabu33
necitala som prispevky, lebo nemam rada mudre rady zien, ktore to nezazili, len polemizuju "co by bolo keby bolo", ale im sa to nestalo. napisem vlastnu skusenost. je to zaciatok konca. moj muz nemal nikoho - odisiel od nas. od 3,5 rocnej dcerky, ktoru miloval. dovod? ja som sa vraj zmenila. znazila som sa "prerobit" podla jeho poziadaviek - trvalo to cely rok. nepomohlo. snazit sa musia dvaja. on si bol isty, ze dal ultimatum a nemusi robit nic. po veceroch chodieval na zoznamky, kde tvrdil, ze je uz rozvedeny!!! momentalne som 3 roky rozvedena... on mal vztah, ktory mu nakoniec stroskotal - zrejme z toho isteho dovodu aky dal mne - mal prilis vysoke poziadavky a on bol akoze "dokonaly". boli sme spolu 12 rokov, ked mi vlastne povedal, ze ma uz nelubi. ak on nechce pre vztah nic urobit - zbytocne neplytvaj energiou. priprav sa na to, ze to bude tazke, ked odide, aj mne sa zrutil svet. prezila som a vsetko zle ma posunulo dopredu a ukazalo mi, co vsetko clovek dokaze 🙂
Fu uplne ti rozumiem, tiez som mala situacie kedy som bola nervozna, nahnevana, smutna a ked som si predstavila, ze by ma zato prestal lubit a ze by som onho prisla .. este svojou vinou tak.. neviem co by som robila... ale s mojej skusenosti ti mozem povedat, ze sa to da zvratit... aspon si myslim... to je vsetko o tom, ze ma na teba pokriveny obraz a urcite je to aj jeho vinna.. tak sa zacnite viac rozpravat .. viac sa usmievaj .. ja som sa v poslednom case naucila premenit zacinajucu hadku na vtip, usmiala som sa, on nato hned zareagoval a neviem ako a uz sme sa pusinkovali .. ak chcete obidvaja zachranit vztah tak si myslim, ze mate buducnost 🙂
@kabu33 neber si, prosím ťa, všetku ťarchu sveta na svoje plecia, necíť sa zodpovednou za všetko zlé vo vašom manželstve - bola by to najväčšia hlúposť, akú by si mohla urobiť - ubilo by ťa to. Ani ty, ale ani manžel nie ste bez chyby, veď kto je? Obdobie zamilovanosti, keď ste videli len jeden druhého, máte za sebou, teraz ste už v inej fáze a možno práve to spôsobilo, že sa ani jeden momentálne neviete zatiaľ v tejto fáze pohybovať a orientovať. Chce to len čas, dobrú vôľu, veľa vzájomnej komunikácie...a neprepadať panike. Konkrétnu radu ti, žiaľ, nemôže dať nikto, ty sama najlepšie vieš, ako to u vás doma v skutočnosti je. My nevieme. Ale veľkým pozitívom je, že vieš, aké sú tvoje nedostatky a že si ich vieš aj priznať. Hlavu hore....aspoň mu ukáž, že si dokážeš poradiť v každej situácii aj sama bez neho. To pritiahne každého chlapa...aj toho vlastného 🙂 držím palce
@kabu33 ahoj nečítam celú diskusiu......neviem akú povahu máš ty a tvoj muž....pracuješ......je dobre že si si uvedomila svoje chyby no čo bolo spúsťačom nedorozumení.....fakt má v tomto iba tvoj muž pravdu? len ty si tá zlá.....prečo vôbec vznikali nedorozumenia...........boli to blbosti a padalo to na tvoju hlavu.......alebo? 😉 ..........skús teraz neplakať......neukáž mu slzy......pozviechaj sa nielen kvôli mužovi ale hlavne dvoli synovi.....on potrebuje mamu ......normálne racionálne uvažujúcu......ja by som sa mu nedoprosovala pretože je jasné že ak žiješ s mužom dlhšie tak touž nie je o zamilovanosti ale hlavne o porozumení,tolerancii,schopnosti odpúšťať a pestovanie vzťahu........v kľude sa s mužom porozprávaj nech ti povie čo si predstavuje ako si predstavuje.....proste diskusia.....držím palce.........a nikde nie je "kostol" 🙂
mne sa stalo podobne a bola v tom ina zena.choval sa podobne ako tvoj a zatlkal az pokial som si to nezistila sama.netvrdim,ze je to tak aj u vas,ale skus byt ostrazita.a urcite nedavaj vinu len sebe.drzim ti päste
a ten vymysel chodit sa bavit kazdy sam,takymto niecim si chce len ulahcit cestu .muzi su velky EGOISTI!
ahoj 🙂
ja najprv trošku zhrniem svoj názor na niektoré príspevky v diskusii:
to, ako ste sa dali dokopy (že on bol ženatý, mal dieťa), to je vaša vec a vec medzi ním a jeho ex. Nebudem ti písať, že "tak ti treba", skôr sa ti čudujem, že o takého chlapa si mala záujem, pretože ak to urobil jednej - že ju nechal s maličkým dieťatkom, tak to urobí aj druhej, tretej... neviem prečo si si myslela, že tebe sa to nemôže stať - on je asi taká povaha a s tým sa veľa nedá robiť 🤐
čo tu písali niektoré kočky - že začni sa zvodne obliekať a chodiť von "akože" na rande a zasaď mu chrobáka do hlavy... no ja ti neviem, ja by som to brala ako hrozné ponižovanie sa pred ním. Vieš, on keď ti povedal, že sa zabávajte osve, tak to nebude brať, že ako sa obliekaš a s kým chodíš atď, vieš, chlapi, oni nerozmýšľajú tak, ako my, ženy. Proste ideš, tak ideš. A že prídeš o polhodinku neskôr domov ako sa dohodnete? No ja si myslím, že ho to bude trápiť iba preto, že sa bude musieť starať o malého. Nič viac nič menej 😒 Skrátka chlapi neriešia každé maličkosti ako my, ženy. Ak si ho chceš udržať - áno, treba sa chodiť zabávať ale normálne, prirodzene a nie sa nasilu premachliť a obliecť ako nejaká ľahká slečna, aby si on ktoviečo myslel... takto neuspeješ podľa mňa 😉
ja som sa však pristavila pri jednej vete, citujem: "on mi povedal že milovat ma už tak ako na začiatku nebude, lebo som sa velmi zmenila."
ako to už teraz môže vedieť? veď sa môžeš zmeniť naspäť, ale je to jednoducho tak, stávame sa matkami a už nikdy si nebudeme žiť ten bezstarostný život, robiť si čo chceme atď, lebo je tu dieťatko, ktoré si vyžaduje veľmi veľa. Touto vetou ti podľa mňa mierne naznačil, že možno sa už do niekoho zahľadel. A že ťa nepodvedie sexuálne? Jajaaaj - môže ti povedať, že sa milovali - t.j. že to už bolo z lásky a nie len pud. Mužovi ako ten tvoj by som neverila.
Drž sa hlavne kvôli maličkému 🙂
tak včera som sa opat snažila sa s ním rozprávať,ako si to teda predstavuje, že ja nechcem aby chodil po šenkoch víkend čo víkend, takého chlapa som si predsa nevzala, ale stále ma len odpinkáva aby som už prestala a ked som sa neudržala a rozrevala odišiel preč z izby a po chvíle sa vrátil a povedal nech sa mu nesnažím zhnusit. S tou frajerkou to bude tak že sa asi do niekoho zamiloval, lebo ráno som mu povedala nech mi povie len ano alebo nie a namiesto toho povedal že sa porozprávame jak príde domov,takže je to jasné 😢 😢 😢
@kabu33 Skúste manželskú poradňu, možno že to pomôže.... Držím palce 😉
jeden z mala muzov jasne povie co mu na zene vadi...zato ho chvalim. Kolkym z vas vasi partneri naozaj povedali co im vadi ....zriedka muzi totiz nie su ako zeny. Nekecaju a skor konaju. Ja by som bola v prvom rade stastna, ze sa moj muz vyjadril presne a jasne co mu vadi a je len na zene ci kritiku prijme, zamysli sa nad nou a nieco so sebou podnikne.. Muz zakladatlky dal aspon v aku taku sancu ich vztahu, ze sa moze zmenit spat...k lepsiemu.
Podnecovat muza k ziarlivosti je dost zly plan, kedze on dal jasne vediet, ze mu vadi nespokojnost a skrekot (ako ona sama uviedla) a nie jej napr. zanedbanost alebo nieco obdobne.
Debatovat s muzom a naostatok sa rozrevat je pre neho ako voda na mlyn bohuzial. Chapem ze zena sa neudrzi ale sama si kope jamu pod sebou.
....nechcem byt zla, ani pridavat zakladatelke temy dalsie stresy...ale z vlastnej skusenosti mam u jej manzela pocit, ze v tomto pripade by som jeho slova nebrala ako sancu ich vztahu...skor sa ju snazi pomaly pripravit na fakt, ze v jeho hlave a srdci je uz niekto iny....
....kabu33 ziadny clovek nam nepatri...ani nasi muzi, dokonca ani deti....su to jedinecne bytosti, ktore my nemame moznost ovladat a ani ich vlastnit....nauc sa zit sama pre seba a nebyt zavisla na nikom...potom pochopis o com je osobna sloboda a skutocna laska....mozno pre niekoho vyznie ako klise, ale je to rokmi ziskana pravda.....
@kabu33 ja som presvedcena, ze niekoho ma, a bola som o tom presvedcena uz pri prvom precitany. Proste pocit. Vies, co je sranda, ze naozaj co das to dostanes. No, aspon vies, ako sa citila jeho prva zena, ked ju podvadzal s tebou. Neviem, ci ju to potesi, alebo jej to je uz jedno, kazdopadne aspon budes vediet, ze niektore veci sa jednoducho nerobia, lebo sa nam mozu vratit ako bumerang.
@zuzanka999 na mazelsku poradnu musia byt dvaja.
cozeee?????????? jej muz podvadzal manzelku so zakladatelkou????????? No hezkyyyy
to je tym ze nemam cas citat celu diskusiu 😒
@kabu33 Veru, dalo by sa reagovat na vela klamstiev co tu citam...ze muzi su egoisti...
a ze ,,ma inu lebo sa chce bavit aj sam...".....nuz mne to zmysel nedava...ani logiku...sorry... 😝
kazdy ak je vo vztahu uvazneny to po case nezvlada...
ponorkova choroba ci dokonca syndrom vyhorenia...
https://www.modrykonik.sk/fotoblog/olejka/clano...
netreba si hned dat zrutit svet...pocula si pravdu...predychas ju a volas k Bohu o pomoc...
ak nie si veriaca...tak ides na to inak...skus bez negativizmu...
Nezrutil sa svet.....iba je to kriza alebo prekazka ktoru treba prekonat...
,,Ak najdes cestu bez prekazok...tak ta nikam nevedie"...si teda na spravnej ceste...
a ak on ocakava napravu on ...potom ziadaj aj Ty...treba si veci vydiskutovat...kto je nestastny a skrieka a kto je nestastny lebo ten druhy skrieka...Nikdy to nemoze byt problem len ,,moj" ked sme na to dvaja je to ,,nas" problem...
ano teraz viem ako sa jeho žena cítila,ale neviem prečo sa to sem pletie, proste sme sa s mojim mužom stretli, ja som žila 7rokov so svojim priatelom, on mal ženu, zamilovali sme sa na prvý pohlad a nikoho sme neklamali, muž po mesačnom vztahu od nej odišiel a ja som sa odstahovala od mojho priatela naspat k mojej mame,bolo to tažké aj pre mna opúštat ho a bolo to dost zlé, ale srdcu nerozkážeš, pred celou rodinou mojou aj manželovou sme si tú našu lásku museli obstát, ale taký je život. Nemyslím si že moj muž je kurevník proste sa nám to stalo...
@kabu33 Inak baby, suhlas s autorkou. Neviem preco na nu utocite v zmysle, tak jej treba. Ze sa jej to vratilo... Niekedy sa to proste stane, nie kazdy je taky silny ako Vy 😠. A ano, aj ja som manzelka, sme spolu 13 rokov a neplanujem svojho MM podviest a ani nic podobne. No, ani nedam ruku do ohna za to, ze sa nam niekedy nieco take nestane. Ani s tym nepocitam, ale nikdy nevieme co zivot prinesie. Sucitim aj s jeho ex manzelkou, musela sa citit hrozne, rovnako ako autorka. No v prvom rade, on mal rodinu, manzelku a male dieta. On nie je na vine, len autorka? Na druhej strane nechapem muza, ktory dokaze odist od zeny, ked maju spolu male dieta. Su to tazke situacie. Co je lepsie? Zostat vo vztahu, ktory vas nerobi stasnym a pretvarovat sa...deti to casom aj tak vycitia a do zivota si zoberu taky zly priklad fungovania rodiny. Ci odist a snazit sa harmonicky spolu vychadzat a mat svoje zivoty, byt stastnejsim, co sa pozitivnejsie prejavi aj na detoch. Ja mam pocit, ze zeny sa viac obetuju, aj ked im vadi viac veci vo vztahu, robia vacsie kompromisy, aby rodina fungovala. A autorka, ved Tvoj muz nemoze pocitat s tym, ze budes rovnaka ako pred narodenim dietata 😠. A k jeho spravaniu, uz nemam ani co povedat. Ked bol taky hrdina a vsetko Ti to vyblafol, mal byt hrdina a priznat pravdu. Aspon normalne sa s tebou porozpravat na rovinu. Hrdina, jeden.
tak teda sama vravis ze srdcu sa neda rozkazat, ty teda plac do vankusa a tvoj drahy bude s novou laskou 🙂 ved je to vyriesene tak isto ako aj pred 7 rokmi.
@kabu33 No veď práve "proste sa to stalo"..aj teraz sa to "proste len stalo"..On za to, chudáčik, nemôže..a tá druhá, chúďatko, tiež nie..To len nedokázali srdcu rozkázať. A Tvojmu teraz kto rozkáže, aby sa nezlomilo?...Nie nadarmo sa hovorí, že srdce je zradné a je na zúfanie. Keby sme mali vždy podľahnúť svojim telesným túžbam, tak inštitúcia manželstva je nadobro pochovaná.
@kabu33 tak ale potom vidis, ze pre neho manzelstvo a dieta nic neznamena, ked po mesiaci zamilovania dokaze bez problemov zbalit kufor a opustit spolocnu domacnost...Ty si bola iba vo vztahu, mozno vam to dlhsiu dobu neklapalo, ale nemala si zaväzky.. Ale zena s dietatom je trochu ine kafe...
Som zvedava co ti povie vecer, ale tiez to vidim u neho na nejaky dalsi vazny vztah..
@kabu33 no hold, ked si chcela aby ta tu miestne harpie polutovali, nemala si pisat ako si k manzelovi prisla 😉

@kabu33...a tak mozno sa Ti teraz otvoria oci ked si zistila ze ho nemas az takeho isteho ako si si myslela...mozno teraz budes viac vazit slova aj skutky...mozno budes viac rozmyslat co povies kym zacnes nervozne "skriekat"...mozno Ti to pomoze a muz si Ta zacne znovu vazit a milovat...vies je dobre ze si si uvedomila co mozes stratit lebo si sa mozno k nemu chovala akoby si ho mala isteho.
Zas na druhej strane ani on by si nemal byt isty Tebou, nemal by mat istotu ze na nom visis a nikam neodides. Tiez by mal o Teba bojovat a snazit sa, lebo v takom vztahu ze on bude jednou nohou prec a Ty sa ho budes zubami nechtami drzat to dlho nevydrzite.