icon

Zvolil si prácu

11. nov 2022

Diecata, ja sa potrebujem vyrozpravat a najst nejaku podporu. sme s manzelom 15 rokov, mame 2 deti. Posledne 3 roky moj muz pracuje vo velkej firme na manazerskej pozicii, je v tom dobry, zodpovedny, vzdelava sa, je uspesny. No jeho to uplne pohltilo. Praca sa mu stala hlavnou prioritou. Pracuje nad ramec pacovneho casu, je tam dlhsie nez potrebnu pracovnu dobu, robi po veceroch, do noci. Okrem toho sa venuje sportu, co treba, v tom ho podporujem a este si berie kadejake ine povinnosti, ktore by ani nemusel. Niektore dni su potom take, ze sa pomaly ani nevidime, ja neviem, kedy pride domov, za den ho vidim par minut, prehovorime spolu 2 vety. Ked nu napisem cez pracovnu dobu, neodpoveda, nema cas. Nemame cas na seba, na rozhovor, na intimny zivot. Otvorene mi povedal, ze ta praca je priorotou a chce sa tomu venovat aj nad ramec. Ja uz neviem, co spravit, aby som mala z neho kusok aj ja. Nejde uz ani o pomoc v domacnosti, zvykla som si, ze to riesim sama. Ale o nejake spolocne chvile. Chyba mi, nemame cas sa bavit ani o potrebnych veciach, nieto este o nejakych hlbsich rozhovoroch. A ked nacnem tuto temu, je z toho problem. Nacla som ju velakrat. Aj po dobrom, aj vycitkou, ale nefunguje nic. Hladam chvile, ktore si ukradnut s nim pre seba, rano, cez den, vecer, nic. Nic nezabera. Nema cas, je v strese, ma ine povinnosti. A ja som ta zla, co mu vraj stale len nieco vycita. Ja uz neviem. Co mam urobit? Ako mam fungovat v taktom vztahu? Chyba mi, vadi mi to cele, smutna som. Napisem mu, poviem, chybas mi. Nic. Nic sa nestane, nereaguje. Je to zufale. Som zufala. Co robit?

Strana
z2
autor
11. nov 2022

co sa tyka deti, to som mu pred casom tiez vravela, to trocha zlepsil. ale na mna proste uz ten jeho cas nevyjde. vecer ide pracovat alebo ak nie, tak nieco citat. ja ked sa pritulim, tak nepusti ten telefon z ruky, co cita.

autor
11. nov 2022

alebo nieco robi do prace vecer, cez vikend, ja sa pridem pritulit, on to ani na minutu nennecha tak. ja som sa pytala, ci by mu ta minuta tak chybala, lebo pre mna by aj ta minuta bola lepsia ako nic. ze ano, proste chybala a neda mi ju.

wig
11. nov 2022

Fuuuu tak to už ani nie je workoholik ale čistý somár! Ak ťa odmieta tak ako píšu baby... môže za tým byť aj iná žena. Škoda, že mu tak nadbiehaš a obskakuješ ho. Len samota a ticho mu môže dať tú potrebnú facku...

zmrzlinka2021
11. nov 2022

@elizabet173 a ako jej rozvod pomôže?

autor
11. nov 2022

@wig lebo som si myslela, ze mu tym mojim zabezepecenim ostatneho pomozem. ked kedysi dostal tu robotu. bral to zodpovedne a ja som ho podporovala. len na mna sa potom akosi zabudlo. ja si fakt nemyslim, ze to bude ina zena. ja vidim, ze tie veci co robi, cita, su pracovne, odborne. ze sa tomu venuje, bavi ho to, studuje to. su to dost narocne technicke veci a je v tom dobry. len proste na mna zabudol…

katkami123
11. nov 2022

Niekde som čítala, ze muzi, ktorí sa utiekajú k workoholizmudoma nie sú spokojní. Neuteka pred rodinným životom? Bola tudobra rada, prestať mu robiť full servis, nech veci samozrejmé - uvarené, oprané, vyžehlené, neberie ako veci samozrejme a uvedomí si o čo by prišiel. A co spoločná dovolenka? Neplánujete? Nejak to spojiť s jeho záľubou, športom? A tiež nečakaj na neho… chceš ísť cvičiť, choď, tak nájde doma dom/byt prázdny, keď príde z prace. A čo? Veď svojim správaním k tomu sám smeruje.

wig
11. nov 2022

Je správne, že si ho v tom na začiatku podporovala ale všetko má svoje hranice. Sama si zistila, že tvoj pohár trpezlivosti pretiekol a tak sa treba k tomu teraz aj postaviť. Buď si rozdelí svoj čas aj pre rodinu, pre teba, alebo sa treba rozísť. Buď alebo... verím, že nechceš koniec vzťahu ale takto k nemu aj tak časom príde len s tým rozdielom, že ty budeš úplne vyhorená a zničená.

zarrinka
11. nov 2022

Ahoj, zober sa a chod na pár dní preč. Možno aj na týždeň. Zistíš či mu chýbate. Považuje ťa za niečo "automatické ' teda rodinu a domáce prostredie. Možno ak nebudete doma pochopí čo by sa stalo ak by prišiel o rodinu. Ak to nepochopí a nič sa nezmení, za seba ti môžem povedať že by som takýto vzťah vzdala. Inak na môjho muža to zaberá, neznáša byť doma sám 😉

mamutka
11. nov 2022

Asi by som šla na par dni s deťmi na dovolenku, k rodičom, na chatu.... Kamkoľvek. Vôbec by som mu o tom nepovedala, pretože on nemá minútu na rozhovor. Láskavo by som mu teda ušetrila čas. Bola by som veľmi zvedavá, ako dlho by trvalo, kým by si všimol, že dom je prázdny. Ak by sa pýtal, čo to znamená, proste "zlatko, nemal si čas sa rozprávať. Nechýbame ti predsa, tak sme preč". Predpokladám, že zarobí dobre, tak si nájdi spoľahlivú pani k deťom a pravidelne si zabehaj, alebo cvic, potrebuješ aj nejaké endorfiny do života. Mne keby muž povedal, že nemá ani tu minútu, ktoru by kvôli mne obetoval, tak ma to zlomí. Viac lásky by som cítila k tomu slimákovi co sa mi narodil kdesi predvčerom pri zelenine a teraz ho s radosťou opatrujem a so synom sa vytesujeme z neho.

janickacrazy
11. nov 2022

Aké veľké sú deti? Si na rodicaku? Pracuješ? To je dosť podstatný detail. On ťa berie ako spotrebič v domácnosti. Otrasné! By som sa fakt zbalila aj s deťmi a bez toho, aby si mu to oznámila, by som odišla na mesiac preč. Uvidíš, či sa panko zobudí. On potrebuje sokovu terapiu.

lenusiatko
11. nov 2022

Aj MM to skusal hrat na karieru. Az kym nelezal v plienkach v nemocnici. Ale ja som to cakala, zataty ako pes, do noci v robote, bola to len otazka casu. Teraz po rokoch sa na tom smejem, ale tiez sme mali vtedy male deti a ked ho brala sanitka, som myslela, ci ho nevidim naposledy. Lezal tam 2 tyzdne, lebo mu nevedeli zistit, co mu je, pekne na infuzkach a vyzive a chvalil si prvy mrkvovy vyvar. Telo mu to dalo vyzrat a to este dobre obisiel. Potom ho este poslali na kopec hnusnych vysetreni, na ktore nezabudne do konca zivota. Pritom jeho otec dostal v 40 mozgovu porazku. Su proste ludia, ktori okrem svojho zivota nicia zivoty aj svojich najblizsich a vobec si to neuvedomuju len pre nejaku blbu karieru. Aj nedavno bol u nas plynar, mal 2 tituly, tak ma to zaujimalo, ako sa dostal k plynarcine. A chlapik, ze on bol velky riaditel v banke, pod sebou armada ludi. Ze jedneho dna siel z prace a zacal plakat a zvracat a este ho aj auto zrazilo. Tak mu to cele nejako docvaklo, ze je iba najaty panak za velke peniaze a na druhy den uz tam nedokazal ist. Spalil obleky bez toho, aby vedel, co bude dalej robit. Povedal, ze nikdy viac, radsej bude do smrti kotle montovat. Takych pribehov je kvantum, tvoj manzel si pise ten svoj. Zalezi, ako to ustojis, ja som to ustala preto, lebo som ho mala rada, ale nie vzdy to za to stoji.

kiki234
11. nov 2022

Podla mna je velmi smutne ze bojujes za niekoho kto ti ako pises neobetuje ani 1 minutu

sidicek
12. nov 2022

A to si sa teraz zobudila?Si na RD ci pracuješ?Táto adorácia muža a vytvárania mu ideálnych podmienok, aby sa mohol realizovať v praci a potom chudáčik sám oddychovať pri športe, je pre mňa nepochopiteľná.Vo všetkom musí byť rovnováha.

ryan87
12. nov 2022

Velmi sa mi páči ze si žena ktorá chce vo vztahu bojovať a nie robit opak a pomstiť sa mu za každú vec, ktora vznikne mimo chápania, tradicnosti. Podľa mňa by si mala vydržať a aj napriek tomu ze je to ťažké tak ho stale podporuj. To že sa mu ozveš, napíšeš nieje Zúfalé a asi to slovo vy ženy mate v dna, ale je to blbosť veď je to tvoj Manžel aj keby si mu šla hrať serenadu pod okno, tak to nebude Zúfalé ale si žena ktorá Miluje svojho muža a aj po tých rokoch si ochotná spraviť pre neho čokoľvek. V každom prípade Držím Palce, lebo nieje veľa žien, ktoré sú ochotné takto bojovať.

sidicek
12. nov 2022

@ryan87 podľa mňa bojovať o niekoho ,kto nemá záujem mi venovať ani 1 minutu, zúfalé je .

liv1
12. nov 2022

@ryan87 je miera, kedy je zdrave, normalne, ziaduce, aby clovek “bojoval”. Snazil sa, chapal, toleroval, vydrzal. Ale kazdemu raz pretecie pohar trpezlivosti. A prestat si vsimat manzela neznamena pomstu, ako to ty nazyvas. Pomsta by bola, keby mu robila zle. Toto je len zrkadlo, co jej radime. Zrkadlo, v ktorom sa ma vidiet on sam. A potom mozno pochopi, ze to nie je prijemne. Ale tu sa aj tak obavam, ze na scene je tretia osoba. Som o tom takmer presvedcena

luccija
12. nov 2022

Hlavne ti zodpovedni tomu podlahnu ako pises, ze to bral prilis zodpovedne, chcel byt dobry dali mu sancu a nechce zlyhat.On je uz v pasci sama pises, ze je unaveny a vela spi.To uz je jeden kolotoc sam bez psychologicky nepochopi ako si skodi, tebe, Vam ako rodine.Hlava mu urcite ide na plne obratky a vie, ze nesmie polavit.Tak ako pre zeny su dolezite deti, rodina pre muzov kariera, zabezpecit len obcas sa to vymkne z ruk.Mne je v podstate takych ludi luto sami seba znicia

zuzuliatko18
12. nov 2022

Mala by si s detmi Kam na par dni odist? Ake su velke? Ja by som asi vyskusala, ze co a ako zareaguje na to, ked by ste zmizol zrazu bez slova. Tato reakcia by bola pre mna odrazovym mostikom, ze co dalej. A teda ja mam doma tiez dost silneho workoholika, program si robim v zasade bez neho, so syncekom behame po vyletoch a uzivame si zivot. Ale teraz nejaky cas si Nas Nas najde kazdy den, takze o rodinu zaujem je a viem, ze veci, co teraz riesi, budu aj pre nas, Len je to niekedy tazke.

luccija
12. nov 2022

@zuzuliatko18 tebe to mozno nevadi a vyuzijes cas vo svoj prospech.Zalezi od postoja jej ten cas spolu asi chyba.

zuzuliatko18
12. nov 2022

@luccija ano, ale zaujem.si nevynuti. Preto by som zsitovala, ako by zareagoval, keby s detmi odisla.na par dni Bez jeho vedomia. Rozdiel je, ze u nas zaujem je a viem co muz robi. Velakrat mi to Vadi, chcela by som viac casu spolu, ale viem, ze tato situacia je docasne a poznam si muza, takze viem, ze dennodenne vylety a podobne veci ho nebavila, takze hladame kompromis. AK by vsak nemal.vobec zaujem, poriesila by som si zivot po svojom.

katkami123
12. nov 2022

Len tu nie je problém potom workoholizmus, ale ochladnuté city, teda skoro nijaké k vlastnej žene. Lebo ju môže objať a čítať ďalej…
Autorka, ty máš prácu? Alebo si na materskej či žena v domácnosti? Ako Travis ty svoj voľný čas?

maminkadeticiek
12. nov 2022

Ja si nemyslim ze ai vybral iba pracu.Muz ma svoje potreby.Podla mna je v tom aj ina.

autor
12. nov 2022

@katkami123 ja normalne pracujem. deti maju 12 a 8. utekam z roboty co najskor, nech deti nie su same doma. toho volneho casu nejak vela nie je. ak ano, tak volim sport, vecer citam.

autor
12. nov 2022

@katkami123 tohto sa bojim. ze to bude ochladnutymi citmi. co s tym? ako to spravit?

katkami123
12. nov 2022

Jedine rozdúchať spoločne aktivity s manželom, chod cvičiť s ním, sexi sa nahoď, naplánovať spolu dovolenku a nejaké dobrodružstvo. PN ti hovorí doma o jeho praci, čo nové, atď.? Skús ho viac pocuvat v tomto, aby sa mal komu vyrozprávať, inak neviem, čo ďalej poradiť.

Strana
z2