icon

Aká svadba by bola pre vás svadba snov?

23. jún 2022

Chcem sa opýtať, že ak by ste mali čarovnú paličku, kde by ste sa vydávali, ženili. Aká svadba by bola pre Vás ako svadba snov.
Miesto, šaty, počet ľudí …

galganka
23. jún 2022

Taká, aká bola. Akurát vkus na šaty by som už mala iný...

oblecenie99
23. jún 2022

@elizabet173 Mala si to veľmi podobné ako ja (aspoň tiež bez blbých hier, menej ľudí - mali sme 50, a môj budúci muz ma prekvapil,keď povedal,že chcel by ma za "princeznú",a to som preferovala skôr krátke,jednoduché šaty.. tak som mu to splnila, mala som dlhé šaty a dlhú vlečku s dlhým závojom - Košický vietor sa o to klasicky postaral, držala som závoj celý čas pod pazuchou 😅). Teraz by som to urobila presne tak,ako píšeš ty. Nič formálne,len najbližší ľudia, niekde na chate..

miricka77
23. jún 2022

Ja som sa vydavala v 25 rokoch.So vsetkym,ako malo byt,ale tiez som riesila vsetko do detailov.A bola zvada o detske porcie pivo muzovi pribuzni chceli fajcit v sale atd,cele zle.Teraz mam partnera po svadbe netuzim uz by sme to vybavili asi niekde v zahranici,exotika len my a deti,alebo na SK len my a svedkovia.
Teraz sme boli kamosom na svadbe nevesta sa druhykrat vydavala,zenich prvy,chcel velku svadbu,100 ludi.A ja som sa 100 rokov tak nezabavila,ako tam.
Inak,chodim cepcit na svadby kazdy tyzden,cudujem sa,kolko penazi ludia daju za kadejake kraviny.Neznasam tie kvizy a hry,to je zabijak svadby a zabavy.Tiez vypustanie balonov stastia.Aj vencekovy,to je take zobranie,fuj.Doraz by som dala na dobre jedlo,DJ a pekny priestor.Lebo 100 ludi v mini sale je tiez na slucku.Mnohi chcu mat velku svadbu a setria na vsetkom.
A citala som,ze odcepcenie tu niekto pisal,tak je to zacepcenie,nie odcepcenie.Sorry,profesionalna deformacia.

euka210
23. jún 2022

ja som ju mala...saty jednoduche, cca 40ludi plus kamarati potom, obrad v kostole s knazom co som chcela, zbor, piesne podla nasho vyberu...cele tak ako som chcela, restika, kamoska DJ co hrala piesne podla nasho zelania...jedine negativum, ze skoro sa skoncila o 2h.

wig
Autor odpoveď zmazal
kikushaa
23. jún 2022

Ja som mala svadbu snov, od strednej som hovorila ze budem mat svadbu na hawaii a stretli sme sa dvaja blazni ktory chceli to iste 🤷‍♀️❤️ Nic lepsie, ziaden stres, svadba a svadobna cesta nas vysla tak isto, mozno o cosi menej akoby by sme zaplatili za echt svadbu tu 😁

lenka_xy
24. jún 2022

Obrad v kostole, najbližšia rodina a kamaráti a nejaké komorné, na úrovni posedenie, určite žiadne primitívne tradície, obrovské gýčové šaty, ani kopa ožratých ľudí a DJ s hitmi á la jede jede mašinka 😅

mamusa123456789
24. jún 2022

Ja som už síce vydatá ale keby som nebola, tak akákoľvek, len aby som si zobrala svojho drahého za muža

martinmmartin
24. jún 2022

Urcite bez videa- Realita je ze Nikto nikdy dobrovolne nepozera svatobne video (vratane mladomanzelov samotnych) . Vzdy z donutenia alebo zo slusnosti. Fotky su uplne dostatocne na spomienky, hlavne ked su dobre urobene. A kameraman je akurat tak otravny a fakt dobre svatobne video neexistuje

lenocka137
24. jún 2022

Taká akú som mala...ja, milovaný muž, dieťa pod srdcom 🙂najbližšia rodina,bola to svadba skromná ale so všetkým čo sa patrí,párty nebola do rána ale aspoň sme si s manželom užili príjemný večer a svadobnú noc 🙂 nikdy som netúžila po obrovskej rozprávkovej svadbe ale nech je už svadba akákoľvek ide v nej o to spojenie dvoch ľudí, ktorí sa milujú a to je to najdôležitejšie a najkrajšie...to je naozaj to podstatné a už kde a ako...

tamichloe
24. jún 2022

Ja som mala svadbu akú som chcela,pred 24.rokmi....spolu 20ludi.....v kostole.....potom posedenie do polnoci a nič nám nechýbalo......úplne ideálne ...a znova by som to spravila takisto

elementissa
24. jún 2022

No ja som mala svadbu snov, keď som sa vydávala 🙂 mali sme ju presne takú, ako sme si naplánovali, až teda na to, že sme boli dohodnutí, že po ceremónii budú gratulácie a spoločné fotenie, naše fotenie + vonkajší banquet a do toho málo hrať slakove kvarteto cca 1,5h. A až potom vstup do sály a hostina. No nevyšlo počasie - počas gratulácií v pohode a keď sme začali robiť spoločne fotky s hosťami, rozpršalo sa. A všetci hostia zdrhli nie na krytú terasu, kde sedelo kvartety a boli banketove stoly, ale rovno dovnútra a k stolom. Hostí bolo takmer 90, všade strašný ruch, trma-vrma... Slakove kvarteto sa presunulo do sály a začali hrať, ale vôbec ich nebolo cez ten ruch počuť, takže prestali. My sme došli do sály poslední, všetci už sedeli a servírky už nosili jedlo 🙈 pričom mali začať nosiť až o takmer 2 hodiny... Ten majiteľ, čo to tam mal zorganizovať, ich mal v prípade zlého počasia nahrnut na terasu a normálne sme mali rozbijat tanier a manžel ma mal doniesť do sály. Nič z toho sa ale nestalo, lebo hostia boli nedisciplinovaní a ten, čo ich mal ukocirovat sa na to vykašľal. Takže sme nakoniec museli kvarteto pustiť domov, lebo to v sále popri jedle nemalo zmysel a fotiť sme šli pri západe slnka, keď doprsalo. Dnes sa mi už vkus trochu zmenil a už by som nerobila takú istú svadbu ako vtedy. Už by som chcela len pár najbližších ľudí (ja som vyrastala v tom, že na svadbe musí byť aj sesternica z piateho kolena). S 90% ľudí, ktorých som tam pred rokmi mala som sa vtedy naposledy videla. Nemáme žiadne blízke vzťahy, nenavstevujeme sa ani nič. Stretneme sa takto raz za xyz rokov na svadbe či kare. Je to farizejske a po rokoch som k takýmto stretnutiam nadobudla odpor. Dnes by som robila svadbu, že len my, priama rodina (iba rodičia a súrodenci) a naši blízki priatelia a kolegovia, s ktorými trávime čas naozaj často. Svadbu by som mala na skutočnom zámku niekde v horách, nie v zámočku prerobenom na penzión, na dolniakoch. Fotky od fotografa s bohatým portfóliom, nie od mladučkého fotografa, pre ktorého to bola prvá svadba (sú dobré, ale keďže môj muž je tiež fotograf, tak viem, že keby to bol fotil on, boli by x krát lepšie a zároveň už teraz viem inak oceniť portfólio, takže by sme obaja chceli niečo od fakt profíka. Samozrejme, nestálo by nás to 200€, ale 1000€ dajme tomu ..ale to je jediná hmatateľna spomienka na svadbu, takže určite by som viac investovala do fotografa ako do jedla, ktoré sa zje a po čase už nikto nevie, čo tam jedol. Video by som si dala spraviť kvalitnej firme, nie známemu, ktory síce robí kameramana, ale nie svadby a ktorý nám po 2 mesiacoch odovzdal raw nahrávku a nespravil nám z toho normálny film. Slakove kvarteto by mi hralo celý čas, nielen počas obradu. A mala by som iné šaty. 🙂 Tie ktoré som mala boli moje vysnívané v tom čase, teraz som staršia, už sa mi zasa iný typ páči 🙂 aaale tak, svadba nemusí byť iba jedna za život 🙂 môžeme si na 10.vyrocie spraviť reparát, na 25. výročie ďalší, na 50.vyrocie ďalší... Nikto nepovedal, že si nemôžeš svojho muža zobrať zas a znova 🙂

suge
24. jún 2022

Moja ideálna svadba? V kostole o dvoch svedkoch, bez veselice. Okoliu oznámiť spätne.🥰

claire01
24. jún 2022

Moja bola pre mňa ideál, 10 ľudí na úrade, nikto iný o nej dopredu nevedel, večer o 7 sme už boli doma na gauči 🙂

senta_sofia
24. jún 2022

On, ja, plaz, zapadajuce slnko, tanec v rytme mora a dalsie veci nepublikovatelne pred 22:00 🤣

17alexis
24. jún 2022

Bola by taka aku som mala. ❤

jabuducanevesta
24. jún 2022

Presne taká akú sme mali my, piatok 13 teho v kostole, s dvomi svedkami a fotografom a farárom večera, týžden na to poslané oznámenia,že sme sa vzali a chata víkendová s partiou dva týždne po svadbe. Nemenili by sme

casavina
24. jún 2022

Moja spolužiačka 😍 takže takáto 🙂

radacak
24. jún 2022

Nemenila by som a zase by som chcela takú svadbu akú sme aj mali..len my dvaja ,svedkovia a pár blízkych...Potom sme si doma posedeli, dokonca aj zatancovali..nieje dôležité čo je v ten jeden deň, ale čo a ako budete žiť Potom..ja som spokojná s tým čo mám a nemenila by som 🤗❤️

casavina
24. jún 2022

Inak som tiež spokojná už 20 rokov ❤️(aby si niekto nemyslel, že sa sťažujem).. Otázka znela svadba snov...mne to evokuje táto fotka na Havaji

aurorastone
24. jún 2022

@cimage to musela byt paráda, len je to asi masaker potom nie? tie papierovacky, uznavacky, letenky, pasy, doklady... Ci ako to funguje keď sa hentak v ďalekej cudzine zmení stav a priezvisko (teda ak sa mení priezvisko), a plus ak sú ešte aj 2 rôzne národnosti, nemám ani poňatia, to si len myslím ze je okolo toho potom papierovaciek, či ani nie? 😁

nikolapie
24. jún 2022

New York, len my dvaja a svedok fotografka. Nemenila by som. Užili sme si jeden druhého a žiadny stres či budú všetci spokojní. 🙂
Nikdy som nemala predstavu o nejakej svadbe snov, skôr to bolo vždy čo mi celý čas bolo podsúvané a čo sa odo mňa očakávalo. 🤷🏽‍♀️

autor
24. jún 2022

Ahojte ľudkovia! Ej vy ste sa rozpísali, ale to ma teší. 🤗
Všímam si ako sa názory našej generácie menia. Kedysi bola v “móde” veselica a hostia cez 100 ľudí. A dnes už väčšia časť z nás netúži po takejto oslave.
Svadba na lúke, ba aj na pláži sa mi veľmi páči. Lenže presne tiež ako píše
@aurorastone môže to byť únavne tie papierovačky atď.
Inak koľko to trvá časovo, kým ste sa oficiálne resp. aj na papieri stali pani XY
@nikolapie ?
@casavina u teba možno spolužiačka ti porozprávala. 😊
@kikushaa ?
@cimage ?

autor
24. jún 2022

@elementissa Toto je postrachom asi každého, keď počasie sa pokazí … ak to tak cítiš urobte si neakú romantiku ako potvrdenie sľubu po xy rokoch. 😊

cimage
24. jún 2022

@aurorastone ano je to kopec papierovaciek. Neviem ako to maju teraz, ale vtedy od nas chceli tzv superlegalizaciu, co boli 3peciatky - overenia. Uz si to po tych rokoch ani nepamatam odkial. Ale stalo to za to.

kikushaa
24. jún 2022

Tam nas oddali, poziadali sme o apostilaciu na prislusnom urade na mieste (to sme riesili den po svadbe) pred svabdou sme boli na tom istom urade vyhlasit ze sme slodobni.Svedkov sme nepotrebovali, svadbu sme riesili ceh miestnu agenturu, prisla reverendka a oddala nas na plazi. Potom sme podpisali papier (ze sme sa zobrali) do mesiaca nam domov na slovensko prisiel sobasny list, ten z usa. Nasledny postup na slovensku bol uradne prelozit sobasny list, overit to u notora a potom s tym na osobitnu matriku (my sme priamo z ba, neviem ci je iba tu alebo aj v inych mestach) a do dalsieho mesiaca nam uznali svabdu aj tu na slovensku. Potom su dalsie dve moznosti, zobrat na v zahranici na slovenskom zastupitelstve, respektive sa s ludmi so zastuputelstva dohodnut ci nepridu na vami vybrane miesto (musite im vsetko platit vydavky na cestu ubytko atd ak to nieje priamo na konzulate). Alebo sa zobrat v zahranici a potom sa zobrat aj tu na matrike (tak to urobil moj spoluziak)

oliviakatka
24. jún 2022

Tieto šaty, ja a priateľ, svadba na úrade iba so svedkami ihneď odlet na dovolenku a po dovolenke nejaká záhradná menej formálna oslava pre najbližších - guláš, grilovačka, skákací hrad pre deti

cervenaruza123
24. jún 2022

@martinmmartin S tymto ja osobne suhlasim, ale napriklad z manzelovej strany stale pozeraju videa 😀 . Ja som chcela len fotky, manzel len video, ze fotky su nanic. Jeden clen rodiny mal svadbu len s fotografom, to bolo hundrania... Fotky sme pozerali ako prezentaciu s hudbou z youtube pustenou akoze do pozadia, aby to nebolo take suche... A aj tak vsetci nadavali, ze to nie je ono, ze preco si nedali video 😀 . Z kazdej svadby prejde DVD s videom celou rodinou a poslusne vsetci pozeraju od zaciatku do konca a velmi si to uzivaju. To ma dost prekvapilo.

autor
24. jún 2022

@cervenaruza123 A ešte ma napadlo, že kritizujú a ohovárajú 🤪

cervenaruza123
24. jún 2022

Ahoj. Ja som vlastne mala vysnenu svadbu. U mna keby som sa mala aj teraz rozhodnut, tak by bola svadba s rodinou. Paradoxne mi ani nezalezi na tom kde presne alebo ako, ale to, ze s manzelom by sme si pred celou rodinou povedali ano a potom to s rodinou oslavili. Bolo to super, ako sa vsetci tesili, aj sme sa navzajom spoznali. Mali sme tam prevazne rodinu, s ktorou sme tak ci tak v istom pravidelnom kontakte, aj ked u nas to bolo vlastne 100 ludi (sme dost velka rodina z oboch stran). Velmi som si to uzila a bolo mi luto, ked sa to skoncilo a tesim sa na kazdu dalsiu svadbu v rodine, kde je uvolnena rodinna atmosfera a sa jednoducho zabavame. Dodrzala som zvyky, co pre mna mali vyznam alebo som ich upravila tak, aby mali vyznam. V tomto som staromodna dost a aj pocas roka sa snazim nejake zakladne zvyky dodrziavat, lebo ma to vzdy fascinovalo. Co by som zmenila, mozno by som chcela svadbu niekde dalej, v nejakom hoteli, kde by sme boli ubytovani aj par dni vsetci a starsi by sli skor spat, neskor by sli na poharik, mladi by sa bavili dlho (mladych sme nevedeli vyhnat z parketu na konci svadby, ale salu sme mali do isteho casu vypratat).