icon

Aké dary partner dal za dieťa?

lindayaaa
20. jan 2025

Ahojte, aké dary alebo pozornosti ste dostali od muža za dceru, syna?

oblecenie99
20. jan 2025

Nič, ani sme to neriešili . Ale tentoraz by som "chcela" (priala si) zlatý prsteň s dvoma kamienkami.. ani nie po pôrode, ale na najbližšie narodky.. symbolicky, po dvoch deťoch. Nosím aj snubak, aj obrúčku, toto by to doplnilo.. asi starnem 🙈

4stanka4
20. jan 2025

Náušnice 🙂

lenka.25
20. jan 2025

Zlaty naramok so srdiečkom , kde dal vygravirovat meno dcéry , kyticu , alw najviac ma potešil tip top vyupratovany a voňavi cely byt , ešte aj okna umyl

6myska
20. jan 2025

Vybrala som si sama, boli sme spolu v zlatnictve. Jedno dieta zlate nausnice, druhe hodinky 😊

lorraine90
20. jan 2025

Naušnice do serie so snubnym prsteňom.

aniele
20. jan 2025

Tri dcéry, tri dary. Zlaté náušnice, moje prvé dospelácke (dovtedy som nosila moje detské od krstnej mamy), dlhý kožuch (umelý), zlatý prsteň.

pe_mi
20. jan 2025

@lindayaaa nedostala som dary.mne to príde vzdialené ešte našim pomerom na Slovensku.take Americké je to pre mňa.že k nám to ešte neprišlo 😁 nemám ani kamarátky, čo niečo dostali.

cukroska
20. jan 2025

@lindayaaa Pre mňa bol najväčší darček naše dieťa ❤A to keď prišli pre mňa so starším synom a čakali nás s kompletne vyzdobenou izbou plnou balónov a na posteľke obrovský nápis Vitajte doma (ktorí vyrobil veľký braček)vo váze nádherná kytica. To bolo najviac,prísť konečne domov a s najkrajším uzlíčkom k mojim najmilovanejšiím 🥰

oblecenie99
20. jan 2025

@pe_mi Ani by som nepovedala, asi to závisí od lokality... Ja by si to skôr označila, ako taký prežitok doby, aj zo socíku, mama tiež dostala za mňa a moju sestru prstene a vtedy že vraj to bolo prirodzené a bežne, tiež som kukala... Dokonca sa dával dar aj na zásnuby: žena chlapovi, nielen naopak, že snubak od chlapa. Pečatny prsteň, či ako sa tomu hovorí (ktorý žiadny chlap asi nikdy nenosil), či zlatý náramok alebo retiazka.

pe_mi
20. jan 2025

@oblecenie99 ale isto,je to o pohľade.ja to mám stále také Americké 😅

katkaseiner
20. jan 2025

kedze sme dieta planovali spolu, pride mi divne davat nieco za porod...nikdy predtym som o tom nepocula, tusim sa svokra na to opytala, ale nechapem taky dar...

muskazlata90
20. jan 2025

@lindayaaa za obe deti sperky. Ja som pocula, ze sa nieco dava, ale necakala som nic. Kazdopadne ide o krasne kusky a velmi si ich vazim. Manzel na ne sporil dlhsie a pre mna to bolo krasne gesto.

alickapusinka
20. jan 2025

kuchynsky robot to som aj chcela .

darina90
20. jan 2025

Za porody nič, resp ved mi dal dieta nie ?!😉🥰

Ale na deň matiek mi dá vždy niečo a mňa to rozculuje,lebo ja nie som jejo mama..alé vzdy mi povie ..."Ale, si, mojich deti "😊

annamivo
20. jan 2025

@lindayaaa vždy som dostala kvety, ja si na tom nezakladam a neriešila som aby / či mi niečo kúpi... Jeho to škrelo a s prestávkami mi nadhadzoval, či si nejdem niečo vybrať, tak teda som súhlasila a za 3 deti po 10 r mám prsteň... Nádherný, podobný korune... Vybrala som veľkosť on vybral ktorý sa mu páčil... Bol šťastný ako blcha keď som si ho otvorila... Asi som mu tu radosť mala dopriať 3x 😄 ale on vie ,že ja nie som typ zaťažený na drahé dary a okazalosti.. viac má potešilo, keď nás doviezol z pôrodnice a doma bolo všetko tip top a aj sa o všetky deti stara kolko môže

patta89
20. jan 2025

Pri syncekovi prsten, s vygravirovanym menom a datumom narodenia.
Pri dcere naramok s diamantami ♥️

mimikarol
21. jan 2025

Nič, ani som nič nečakala a vlastne asi ani nevedela že sa za to dávajú dary. Bola som šťastná že to mám za sebou a pri sebe zdravú dcéru. Zato môj svokor čakal dary. Boli sme s mužom pri tom, keď sa sťažoval že nedostal žiadny dar od syna keď sa mu narodil vnuk (od brata môjho muža). A keď sa sťažoval naňho, určite sa sťažoval aj na nás že sme mu za narodenie vnučky nič nedali.

siska53
21. jan 2025

@lindayaaa ziadne.

3petka
21. jan 2025

@lindayaaa pri prvom synovi som dostala kyticu. Jeho mama mu nahukala že to sa musí. Neznášam živé kvety (keď sú zbytočne použité). Pri druhom som ho už stihla varovať že nech sa nedá balamutiť.
Inak ja som vďačná za to že mám s mojim mužom dve zdravé deti nič iné mi ku šťastiu nechýba.
Toto obdarovania mi príde take len že ukázať sa. Však deti chcete obaja a bohužiaľ muž na donosenie dieťaťa nie je od prírody stavaný.

denden77
21. jan 2025

kvety a tetovanie 🤷‍♀️😁

matkahelka
21. jan 2025

@lindayaaa neviem, preco tu niektore pisu, ze sa v minulosti toto neriesilo, pretoze moj otec matke pred 43 rokmi kupil zlate nausnice, ked ma porodila. a to bol bezny pracujuci sidliskovy par, ziadna elita. rovnako kamoskina mama dostala nausnice, ked ju porodila, jednu stratila, druhu si opatruje, ma pre nu velku symboliku.
Ja som za prvu dceru dostala zlaty prsten, za druhu zlaty naramok.

michaela329
21. jan 2025

Dostanem šperk - sama si vyberiem náušnice, lebo iné šperky nenosím. Bude to pripomienka. Môj muž tak majú zaužívané, svokra napríklad vie presne, kedy aký dostala - aj ten pôrodný. Naopak nič od neho neočakávam na deň matiek, vždy som to brala ako deň úcty k svojím mamám.

adka_bh
21. jan 2025

@matkahelka presne aj moji rodicia to tak mali a aj svokra, nepríde mi to ako niečo “nove zo západu” 🤦‍♀️
Zlate šperky sa dávali za významne životne udalosti či už jubileum alebo narodenie dieťaťa.
Dokonca aj moja babka dostala šperky od dedka a potom sa dedili v rodine.
Ja som od muža dostala diamantový prsteň. Mne príde že dnešní muži sú akurát sebestrední a lakomí, a tie ženy ich ešte obhajujú….
Ach už vidim ako nejaká žena povie nie nie ja nechceeeem šperk keď s ním muž už príde…. ale tak čo už majú teraz povedať keď nič nedostali….tak len že je to novinka zo západu….

zooeynka
21. jan 2025

@adka_bh naozaj su zeny ktore sa diamantovemu prstenu nepotesia. Ako ja. Proste sperky nenosim a keby mi muz take kupil tak mam pocit ze ma vobec nepozna. Mna extra nepotesia ani kytice...chapem ze ide o gesto, ale sa mi to zdaju vyhodene peniaze za nepotrebnu zbytocnost - aj kytice aj sperky su vo svojej podstate zbytocnosti

terry658
21. jan 2025

@lindayaaa po každom pôrode som dostala zlatý prsteň. Je to pekná pamiatka.

nattyond
21. jan 2025

Ja som nechcela nič, ale jedného dňa počas šestonedelia mi doniesol zlatú retiazku s príveskom, kde je vygravírované meno s dátumom narodenia 😊😍 veľmi milé to bolo

kate0903
21. jan 2025

Zlatu retiazku s postavickami deti a mamy

lindayaaa
autor
21. jan 2025

@zooeynka tak vam nekupi sperk ani kyticu ale teda utierky do kuchyne.

lindayaaa
autor
21. jan 2025

Dakujem pekne za spravy ktore boli k veci vezmeme si inspiraciu 🙂 . A pre tie ktore sa tu ohanali ze nic nechcu o tom si zalozte svoj prispevok, moja otazka znela inak. Pekny den.

tiezjedna
21. jan 2025

@lindayaaa čo som ja ocenila, bol a je manžel, na ktorého sa môžem 100% spoľahnúť, ktorý sa nebál byť pri pôrode, starať sa o novorodenca, neutekal v noci zo spálne hoci mu to bolo ponúknuté, ale naopak, vzal mimino a pochodoval do odpadnutia, keď videl, že ja už som na pokraji síl, pre ktorého je rodina vždy na 1. mieste... Že sa dávajú nejaké dary sme nevedeli ani jeden. Takže len z jeho potreby, pretože chcel, som za každé z našich 3 detí dostala krásne prekvapenia❤ A pri poslednom ma iba utvrdil v tom, že je naozaj mojou druhou absolútne kompatibilnou polovicou, keď som po príchode domov našla v kuchyni nový a úžasný (a hovadsky drahý) kávovar... 😂😝