icon

Aké mená sa vám páčia pre chlapca?

viki1077
27. jan 2014

Chcela by som sa spýtať aké mená sa vám páčia a aké by ste vybrali alebo aké ste vybrali pre svojho synčeka ??? 🙂

ciusinka
28. jan 2014

@viki1077 Ak budeme mat syna, tak to bude urcite Marco 🙂 vybral to moj manzel a neviem si uz predstavit pre syna ine meno ako toto 🙂 a mne sa este pacia mena Christian, Alex, Max..

beah
28. jan 2014

Ahoj, ja mám Adamka, ale uvažovala som aj nad Tobiášom. Inak neskutočne sa mi páči meno Natanael, ibaže k nášmu priezvisku by sa vôbec nehodilo...

maca242
28. jan 2014

My sa nevieme rozhodnut. Velmi sa mi paci Tomas, ale moj manzel je Tomas a takisto aj svokor a dedo. Cize maly by bol uz stvrty v poradi. Je to nevyhoda, aj ked budem niekomu o nom orzpravat, hned sa opyta, ktory Tomas. Celkom sa mi pozdava aj Matej, Romana mi manzel zrusil. Naozaj nie je lahke vybrat vhodne meno, este aj k nasmu komplikovanemu priezvisku, ktore treba hlaskovat asi kazdemu.

marlene
28. jan 2014

moj prvy syn bol filip,druhy je jakob jonathan a ked sme cakali dceru,ak by to bol byval syn,tak sme mali vybrate ja: vincent,viktor alebo samuel ,muz vybral simon alebo robert a synovi sa pacillo chris a max.

livia341
28. jan 2014

Náš syn sa volá Leonard a okrem toho sa mi páčia mená Sebastián, Tadeáš, Šimon a Alex.

mimi69
28. jan 2014

No my sme sa zhodli s manželom na mene Nikolas :D takže máme doma Nikolaska :D, ale tiež sa mi páčili mená Adam, Matúš, Andrej, Sebastian a tiež Matias :D

footballfun
28. jan 2014

Ondrej, Matúš, Jakub 🙂

footballfun
28. jan 2014

@stanislavao súhlasím ! Príde mi smiešne, že chcú byť všetci za každú cenu originálni a dávajú deťom zahraničné mená.... Moja známa čaká bábätko a dievčatku chce dať meno Yuki (!), lebo to videla v nejakej japonskej rozprávke... Máme toľko krásnych slovenských mien, ktoré by mali naše deti hrdo nosiť. Ak budem mať raz syna, bude to Ondrej a začínam sa obávať, že bude mať exotické meno práve on, medzi všetkými Mathiasami, Sophiami, Charlottkami a Yukiami :-P ... Snáď nedopadneme ako v Amerike, kde už najnovšie dávajú deťom mená ako Apple a Blue 😀

princesspetra
28. jan 2014

My mame doma Nicolasa a Sebastiana...a ked raz bude tretie a bude to chlapec,tak by to bol bud Christopher,alebo Roderick,alebo Jayden...

cintulka
28. jan 2014

my máme Kevina,Sebastiána,a Nikolaska,,,, 🙂 🙂

kristiii
28. jan 2014

@stanislavao
@footballfun ja zas napríklad nesúhlasím. Nie každému ide o originalitu, mne sa napr. veľmi veľa mien páči v zahraničnej podobe a v slovenskej vôbec nie, napr. Jakub-Jacob, Mikuláš-Nikolas, Matúš-Mathias, nepomôžem si ale je to tak, mne zas prídu niektoré poslovenštené mená so zahraničným pôvodom vyslovene škaredé a nejdú mi ani z pusy. Ono totiž len málo mien je originál slovenských, resp. slovanských. Ale to je môj názor, každý má iný vkus a o tom to je. A teraz nehovorím o menách ako Yuki, Apple a pod čo spomínaš, ale o zahraničných variantach mien, ktoré sú často v podstate tie pôvodné a majú len slovenskú verziu, ale to neznamená že sú slovenské. Ďalšia vec, po skúsenosti v zahraničí, kde som pracovala so svojím bývalým kedysi a zažila som aké mal so svojím menom problémy /volá sa Lubomír-volali ho Lubimor a mali z toho veľkú srandu/ by som ani typické slovenské meno nedala a už vôbec nie k môjmu zahraničnému priezvisku.

tatianka7
28. jan 2014

@leonela666 :D :D a my chceme pre druhého Dominik Leo 🙂

footballfun
28. jan 2014

@kristiii tak ako majú cudzinci srandu zo slovenských mien, tak môžu mať podľa mňa srandu aj Slováci z cudzokrajných mien. Okrem toho, niečo na tom asi bude, že si každý národ od jedného mena vytvoril vlastný ekvivalent - preto je na Slovensku Ján, v Anglicku John, v Nemecku Hans a mohli by sme pokračovať ďalej.... Hľadanie pôvodu mien ako argument neuznávam, pretože to by sme sa dostali k úplne inej téme a hlavne k tomu, že pôvodom slovenského Jakuba nakoniec nie je ani anglický Jacob, pretože ten je zas len ekvivalentom od predpokladám pôvodného hebrejského Jákoba... ale ako vravím, tým by sme sa dostali úplne na inú tému a iné fórum 🙂 (Jacob a Jakub sú teda len ekvivalentom, nie prekladom)

reni1512
28. jan 2014

Maroš, Timotej, ale asi by sa moj chlapcek volal Branko

slzinka23
28. jan 2014

my máme Tadeáša 🙂 Veľmi sa nám to meno páči 🙂

mimikas
28. jan 2014

Viktor, Benjamin,

zabkagabka
28. jan 2014

Patrik, Oliver, máme doma

kristiii
29. jan 2014

@footballfun ja som nikde nepísala že Jacob je pôvodný variant, ale že sa mi páči v zahraničnej podobe ovela viac ako v našej slovenskej. A takých mien je veľmi veľa, preto je pre mňa a veľa rodičov samozrejmé že nedáme typické slovenské meno len preto že sa deti narodili na Slovensku, ked sa nám tieto mená nepáčia. Mne skôr šlo o to čo ste tu písali, napr. ty že by naše deti mali hrdo nosiť naše krásne slovenské mená, pre teba sú možno krásne, no pre niekoho nie.

stanislavao
29. jan 2014

@kristiii
u nas sa chcu velmi ludia - slovaci opicit po zahranici, po amerike a davaju take stupidne mena. american si neda meno Dušan, alebo Pavol a preco si slovak ide davat kadejake nezmysli neslovenske. len aby boli iny, ako normalny slovak. a potom stari ridicia nevedia, ako sa im to vnuca vola a ani rodicia nevedia, ako by to sialene meno zdrobnili. Jakubovi poviete Jakubko a date mu meno Jácob a co ho budete volaž Jácobko? Mathiasko? ved to sa jazyk lame na tom. a na slovensku kazdy vymysla zdobneliny. potom uz ked take "ine" niekto chce, tak Mark, Max, Alex - to ok. ale jasne, kazdemu sa paci nieco ine, len ked vidim v skolke na skrynkach tie mena, sa divim, co ludia nevylyslia a chudery ucitelky. ked som rodila, jedna tam dala meno dcere Freya. tak sa volala vonavka v Oriflame v tom case. no otras.a urcite ju volaju Frejka. to uz znie skoro ako Fredka.

kristiii
29. jan 2014

@stanislavao ja som nepísala o rodičoch ktorí dávajú svojim deťom neslovenské mená len preto že chcú byť originálni alebo preto že by sa chceli po niekom opičiť, ale o tých ako ja, ktorým sa proste niektoré mená páčia viac v inej verzii než v tej "slovenskej". A ďalšia vec v ktorej nasledujem svoju mamu, mama je pôvodom Maďarka, žila na juhu slovenska v maď. časti a vravela mi že keď nám vyberala mená tak sa jej páčili aj niektoré maďarské ale nedala by nám ich aby sme s tým nemali v budúcnosti problémy. Potom sa naši presťahovali do slovenskej časti a ja som jej veľmi vďačná že som neni nejaká Amese /neviem ani ako sa to píše/ alebo niečo podobné ale že mám meno ktoré znie skoro všade vo svete normálne.

kekisa
29. jan 2014

my mame Oskara, vybrala som ho preto ze znamena slniecko😀 a tiez je ojedinele a je medzinarodne😀

skoricaxx
29. jan 2014

no moj partner chcel slovanské meno a tak máme Vratka

majdus
29. jan 2014

Adam (toho uz mame🙂), matej, jakub, michal, henrich, bruno 😵

obcansr
29. jan 2014

Filip mam doma a Teodor, Alex , Liam, Matias , Matej

majdus
29. jan 2014

Jaj, ano, este tobias sa mi paci 🙂

hoblinka13
29. jan 2014

paci sa mi Jozue neviem,ci sa pise Jozue alebo Josue,ale to sa hodi podla mna len pre tmavovlasych a hnedookych.potom Hugo,Maxim,Sebastian sa mi volakedy pacilo

hargasova
29. jan 2014

Hugo, Max, Leon, Noel, ...

nitranka03
29. jan 2014

No ja som chcela v každom prípade meno zo slov.kalendára a zároveň biblické meno..... Takže pred anest. som musela diktovať mená pre chlapca aj pre dievča . Nadiktovala som Šimon a Terezka. A mám 10,5 r. Terezku.

majuschka76
29. jan 2014

Patrik,Tomáš,Simeon,Benjamín....

womankc
29. jan 2014

no mne sa páčia nezvyčajné mená ako Vavrinec, Xavier, ale nevyhovovali môjmu mm , takže sme uvažovali iné. zvažovala som pri každom jednom tehotenstve samozrejme iné, najviac boli skloňované Šimon / máme simonku 🙂 /, Adam , Martin sa mi páčil, ale muž po sebe nechcel. Muž chcel mať Jána po otcovi , keď sme čakali prvorodené vnúča , mali doma takú tradíciu, ale mne sa práve toto moc nepáčilo, nakoniec sme mali dcéru, takže som sa tomu vyhla. Keď som čakala syna, tak som ti mala okamžite jasno, ani neviem ako naraz ma z ničoho nič napadlo Matúš , nikdy som ho vytipovaného nemala , asi si ho vybral sám 😉 a meno sa mu hodí neskutočne. pri poslednom tehu to bol chlapec jednoznačne Adam
takže za mňa obľúbené Matúš, Adam, Martin, Šimon ale aj Samuel je pekné hodí sa aj k cudzokrajnému priezvisku