icon

Aké meno k Lívii?

lenkava77
13. okt 2015

Ahojte, syn má úplne bežné meno, ale dvojičkám by som chcela niečo romantické. Páči sa mi Lívia a k tomu napr. Nela, Nikola, Karin alebo Silvia? Alebo Lenka ako ja?

eliska07
13. okt 2015

@mawka Nápodobne 🙂 Ja sa síce do zahraničia žiť nechystám, ale tiež sme s mužom vyberali mená, ktoré sú v podstate všade univerzálne (aj keď mi máme meno pre chlapca - a v zahraničí ho viacej používajú dievčatá 🙂 - Noel) a druhé sme volili Teo. 🙂

A úprimne - už teraz mám "hlavu v smútku", ak budú ďalší chlapec niekedy v budúcnosti, aké meno mu dáme, aby bolo univerzálne, neutrálne a krátke 🙂 len nie Leo 😉

ikke
13. okt 2015

Dvojicky livia a lucia byvali v nasom panelaku 😀
Ked sa tu najdu, ze pozdravujem 😉

stepanka274
13. okt 2015

Linda

livka_
13. okt 2015

evka

mawka
13. okt 2015

@eliska07 bude baba a bude to Lea alebo Noemi 😀 pekne mena maju. Pre mna bolo jednoduchsie, lebo po tatovi maju aj zahranicne priezviska. tam sa lahsie vymyslaju mena. ak by sme sa volali Konvičkových alebo nejake podobne slovanske meno, tak by som k nim adekvatne zvolila krstne mena. to je dalsia vec, co sa mi jezia chlpy, ked k ciro slovenskemu menu absolutne sa nehodiace zahranicne. ale sak komu ako vyhovuje. len nedavno bolo na fb ako si robia ludia prdel z mien ludi a bolo to dost neprijemne. az mi doslo zle. tak aj na toto by mali rodicia prizerat, aby potom to dieta netrpelo vdaka posmeskom. btw, moja znama si minuly rok ako 36 rocna menila krstne meno. cely zivot nim trpela, teraz ma sice americke 😀 ale rozhodne lepsie ako to, co mala.

0silvia0
13. okt 2015

@mawka umrem od zvedavosti, aké to bolo meno a myslím, že nie som sama. Žeby Hildegarda? 😀

macik131314
13. okt 2015

chod aj podla priezviska aby to pasovalo. mne sa hodí Lívia, Amália, Emília. či niečo v takom style.
ja mam Karolínu a keby som mala napr. druhú dcéru dala by som Kristínu.

mawka
13. okt 2015

@0silvia0 nemozem verejne 😀

meusicka
13. okt 2015

@lenkava77 Livia a Timea 😉

limoncino
13. okt 2015

@eliska07 môj syn je Jaroslav a dcéra má talianske meno.

lauricka
13. okt 2015

Lívia a Lenka sa mi paci. Aj co tu navrhovali Lívia a Júlia alebo Lívia a Lucia. Asi si treba povedať zdrobnelinu alebo domácku verziu oboch, ci sa aj potom hodia, ak teda chcete, aby sa hodili k sebe. Ja mám dve dcéry - Olíviu a Melániu a voláme ich Oli a Meli. A dvojčatá sú Olívia a Leonard - Oli a Leo. Inak, mne sa vzdy pacilo meno Laura. Mozu byt Lili a Lali :DD.

maja031
13. okt 2015

Livia a Klaudia 🙂

eliska07
13. okt 2015

@mawka Ja mám v tomto šťastie. Manželovo priezvisko je Vallo - takže je tiež krátke a neutrálne. Ale úprimne, keby som mala priezvisko ako za slobodna, určite by som nevolila také mená ako sme vybrali.

Je to samozrejme na každom osobné rozhodnutie, aké meno vyberie pre svoje dieťa.

eliska07
13. okt 2015

@limoncino Tak ako som napísala aj vyššie - je na každom aké mená vyberie pre svoje deti. Je to o vnútornom pocite a tom, čo sa mu páči.

To čo sa páči mne, sa nemusí páčiť inému a zase naopak 🙂 Preto našťastie nechodíme všetci s jedným menom 🙂

Ináč napr. moja mamina dlho predýchavala meno pre druhého syna - stále tvrdí, že je to černošské meno 🙂

katka1981
13. okt 2015

@sardinka335, ja som nepisala, ze sa mi pacia tie mena, bol to iba tip pre dvojicky 🙂

cwilinge77
13. okt 2015

Lívia aLaura, Lívia a Liana, Lívia a Amália

limoncino
13. okt 2015

@eliska07 presne tak. Ak má niekto problém s menami iných detí, je to vždy len jeho problém.

andrejandy
13. okt 2015

Mohlo by byť Linda, viac sa mi síce páči Eliška, ale k Lívii sa to nehodí.

p_etrisha
13. okt 2015

Z týchto by som dala Silviu..Tak pekne to znie, kedze budu, predpokladam spolu a aj sa na ne bude spolu volat 🙂

mon29
13. okt 2015

Livia a emilia alebo livia a timea alebo livia a linda

sardinka335
13. okt 2015

@katka1981 ved ja som to tak aj pochopila ako pišeš 🙂

katka1981
13. okt 2015

@sardinka335, ja viem 🙂 vsetko je jak ma byt 🙂

nice202
13. okt 2015

Júlia - sa hodi mne a je to aj romanticke 😉

fra
13. okt 2015

Keď som videla nadpis napadlo mi Lívia a Lýdia - skoro ako Janka a Danka 🙂
.
Podla mna je celkom milé, keď majú dvojčatá podobné mená- aj moja mama s tetou sú dvojčatá a majú podobné mená a aj keď identitu majú úplne inú, žijú inde a úplne rozdielne životy, nejakým tajomným spôsobom akoby boli spojené 🙂

rebo
13. okt 2015

Ja mám dvojičky menom Simona a Diana.

fra
13. okt 2015

a volala by som ich Liv a Di

rebo
13. okt 2015

@fra ja svoje volám Sisa a Dida.

janinah
13. okt 2015

Lívia a Lucia.....ja mám Lenku a Lucku

oblecenieavecicky
13. okt 2015

Lýdia 😉

alesta
13. okt 2015

Livia a Liana, ked uz budu spolu oslavovat narodeniny, nech oslavuju spolu aj meniny 16. a 20. februar a znie to tiez spolu pekne 🙂