Aké meno k Lívii?
Ahojte, syn má úplne bežné meno, ale dvojičkám by som chcela niečo romantické. Páči sa mi Lívia a k tomu napr. Nela, Nikola, Karin alebo Silvia? Alebo Lenka ako ja?
Ja som Lívia a sestry dostali mená Viktória a Šarlota ...na tú dobu netradičná kombinácia 😉
@lenkava77 Livia je krasne meno, mame kamosku Livku 🙂 Nela a Nikola je (mam pocit) pomaly uz na kazdej ulici aspon jedna 🙂 Karin a Sylvia mi pridu take tvde ... ked su dvojicky, mne by sa pacilo, keby sa rymovali - livia + lucia napr 🙂 livka/lucka, lili/luci 🙂 ak chces romanticke tak podla mna su romanticke mena napr amelia (livka+amelka) Emilia (livka+milka), Alena(livka + lenka) - a Alena by bolo aj skoro ako po tebe 🙂
v konecnom doseldku urcite vyberies to najkrajsie meno 🙂
Lýdia.. jednoznačne! 🙂
@fra jejej čitam, že to vidime rovnako 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
Mne sa páči ak surodenci a nie len dvojičky maju mená, ktoré k sebe nejak patria... či maju rovnake prve pismeno, alebo napr dievčenske končia rovnakým sposobom (diev. napr. -ia: Lucia, Sofia, Lýdia, Lívia, Júlia, Mária...; -ika: Veronika, Dominika...; -ina: Katarína, Kristína, Karolína...; chlapčenske napr. -an: Sebastian, Damian,Radovan ... -slav: Miroslav, Jaroslav, Vladislav,... -oš: Ľuboš, Miloš, ) alebo sa mi páči, ked sa volajú podobne tak ako ich volajú (Mišo a Rišo, Miši a Šimi) alebo su to ine prešmišky: Karol a Klara...
aj livia+julia je paradne- ako pise @najjulinka
a julia je ozaj romanticke meno 🙂 ked nie najromantickejsie
Ďakujem za všetky odpovede, svoje rozhodnutie musím zvážiť po porade s manželom a vaše príspevky sú pre mňa vítanou inšpiráciou.
Lívia, Mária, Lucia, Silvia, Olívia,...
@lenkava77 no ja neviem,ci je az taky dobry napad davat prave jednej z dvojiciek meno po maminke -aby ta druha neziarlila....predsalen nie zo srandy sa im kupuje vsetko dvojmo,sice to i pekne vyzera,ale castokrat chce jedna to,co ma druha...a kedze su rovnako stare, nepomozebargument,kt som ja stake pocavala :"si starsia,mas ciac rozumu,ustup,..." to len tak naokraj 🙂 no a ja mam sestru Liviu a dalsiu Juliu a obcas si ich mena babka imamka mylili -teda ak by to mal byt zamer,nieco velmi podobne az zamenitelne, tak toto mam odskusane 😉
@lenkava77 Olívia
Natalia😉
Mam jednu doma a ak by dostala sestricku mozno by bola Livia.
Naty&Livi alebo britska verzia Nat-)
Aj kamoska ma taku kombinaciu prepojenu s Leou a Simonou🙂
olivia. melania, natalia
Linda 🙂
Lívia - Olívia 😝
Čo ste dali nakoniec? Ja by som dala Líviu a Olíviu...alebo Líviu a Violu... To sú také "fialové" krásne ženské mená 🙂

Ja som Lucia a dcerka je Livia 🙂 ale nevyberala som speci k mojmu menu.