Aké pečivko a koláčiky pečiete na Vianoce?
Podelíte sa ?
Medovníčky, medové rezy, kokosové guľky, kokosovú roládu, linecké kolieska.
Medovnicky, medove rezy, parizske rozky, macie oci,rafaelo gulicky.
@misinka0611 Ziadne, davam si napiect. Pre mna je to strata casu
Žiadne, dávam si piecť. Mňa pečenie nebaví a u mňa strata času. Tak dám zarobiť niekomu koho to baví.
dievcata ale ona sa nepyta ci je to strata casu alebo nie...ja velmi rada peciem a varim aj pre rodicov svokrovcov a ostatnu rodinu bavi ma to a velmi tesi ze im chuti..ja sa s tebou podelim a moje recepty ja som tento rok zatial nepiekla a neviem kolko toho upeciem nakolko drzime dietu
Vanilkove rozteky, medovnicky, linecke kolaciky, puncovkovy kolacicek, kokosove gulicky, suhajdocky
@mircalla
@bosorkabb
@mircalla dievcata pre vas strata casu a pre mna uzasne spraveny cas so synom v kuchyni. Musime, vykrajujeme,pecieme a zdobime. Vas strasne rychlo bezi a ked bude mat 14 urcite somnou uz piect nebude. Pustime si vianocne pesnicky a spustime druznu debatu o vsetkom moznom. Zajtra medovnicky. Potom linecke , pardubicke pernicky, kokosove jeze.
Ahoj, pozri si už aj existujúce diskusie
https://www.modrykonik.sk/forum/recepty/co-peciete-na-vianoce-3/
https://www.modrykonik.sk/forum/recepty/co-budete-piect-na-vianoce-2/
https://www.modrykonik.sk/forum/recepty/recepty-na-nepecene-kolace-a-zakusky-na-vianoce/
https://www.modrykonik.sk/forum/recepty/pecieme-na-vianoce-2/
islove torticky sa plnia kremom a daju sa aj lekvarom ,to su potom linecke..ak by si nieco nevedela po mne precitat tak rozlustim
@lavieenrose wau super ! Milujem tieto ručne písané recepty ! 😘
@xxxxxnnnnn ďakujem
@lavieenrose Súhlasím 👍 Pre mna je to tiez relax a najväčšia odmena je ked chutí. Stihnem ist s tym dieťaťom aj na prechádzku aj upiecť takze o tu prechadzku ukrátený nebude 😂 Akurat minule ked sme šli okolo jedného obchodu kde predávali vianočné pečivo tak som skonštatovala , ze v mladosti našich starých mam by sa neužívivili a teraz predávaju kilo za 15 EUR 😄 Hold nová moderna doba, ale nekritizujem tých co objednávajú, len nesúhlasím s tvrdením ze strata času. Nie nieje, patrí to k Vianociam, k chystaniu a tá vôňa 👏🙂
@kopeccc odkedy som stratila jeden recept na kolac na nete poctivo zapisujeme overene recepty ...lebo je aj vela takych co nevysli..
@misinka0611 moja sestra si dala tiez upiect kolace...a cukrarka mala tolko objednavok ze v strede decembra ju odviezla sanitka co bola prepracovana a na vianoce nemala ani jeden kolac 😂
@mircalla tak nechapem preco si aj otvarala tuto temu...asi aby si sa podelila o svoju nechut...
Ja robim medovniky, linecke, rafaello a nutelove gulicky, karamelove kosicky, trubicky plnene karamelovym kremom, pusinky, a kazdy rok vyskusam aj nieco nove, nech mame na obmenu 🙂
@lavieenrose Cukrarka si naložila viac ako zvládla. Si ma len utvrdila v tom, ze je to dobrý biznis chcela zarobiť co najviac sa da, zrejme piekla vo dne v noci ked takto dopadla 😓😄
@lavieenrose presne tak
@terka1607
@lavieenrose Je mi dost jedno, co vy dve chapete alebo nechapete. Ja zase nechapem posadnutost pecenim 4 tyzdne pred Vianocami a celu hysteriu okolo Vianoc a Vianocnych priprav. Nedavno tu jedna riesila, co bude jest na Vianocnu veceru, kedze dojci. Ale nech sa paci, vymienajte si receptiky. Asi mam ine priority
@kopeccc islove torticky to je recept od mojej maminy...napriklad muzova starka ich ma totalne hrozneeee nejedle a tak isto aj linecke...a to je "stara skola"
@mircalla ja nepeciem 4 tyzdne pred vianocami a keby nemam malu dcerku ani by som sa tak netesila ...ja sa najviac tesim ako jej sa bude pacit stromcek, stedra vecera a darceky ako jej bude chutit kolacik ..a to ze ja to spravim vlastnymi rukami ma bude hriat o to viac pri srdci..nemam hyteriu z toho...
@lavieenrose presne tak ,veľa receptov je zlých a tie naj je naj si zapisovať
@lavieenrose Ja som tiez rada, ze deti sa potesia stromceku a darcekom. Ale nie je pre mna podstatne, ci mam vlastnorucne napecene kolace. Ani to, ze nepeciem, neberiem ako zlyhanie, jednoducho je to uplne nepodstatne Podstatne je, ze tie kolace mat budeme a kvalitne straveny cas s detmi - ja sa snazim travit co najviac casu vonku aj v zime. ked si vezmem, ze cez tyzden som v praci, a potom aj tak velku cas vikendu stravim varenim a upratovanim - tak sa na kolace radsej vykaslem a venujeme sa inym veciam

Medovníky mám už napečené a plánujem ešte vanilkové rožky a možno ešte niečo 🙂 Ja veľa toho piecť nechcem/nebudem, sme len 2 dospelí doma a náš syn kt. bude mať 3 mesiace to ťažko bude jesť 😄🎄🎅🏻🎁