Ako oddialiť svadbu s priateľom?
ahojte,
prosim nehovote mi, ze ""uprimny rozhovor ", to nepomaha. Ja sa proste nechcem vydavat tento rok 2024, mozno neskor alebo vobec. Moj priatel cudzinec to nechape !!!! je ako vymlety, nerozumie, ze ja si ho brat nechcem, pre rozne dovody, je inej farby pleti aj narodnosti, a ja si to nemozem dovolit, kvoli viacerym veciam. Rodina je proti a pod. Zili sme spolu v zahraniči, lenze ! ja som uz nedostala pracovne viza v danej krajine a teda som bola nutena sa po 2 rokoch zbalit a odist odtial / nie je to EU/, ja ho sice milujem,ale vydavat sa nemienim, sme spolu 2,5 roka. On ma tlaci do svadby, a v jeho krajine nemozeme zit nahromade, lebo mi uz nedaju pracovne viza a ani ziadne ine. a studentka uz davno nie som.
Takze jedina cesta je, ak tam teraz pridem od noveho roka znova za nim, ze sa musime zosobasit, aby sme vlastne mohli zit spolu. na sk ho nemienim dotrepat, tu by si pracu nenasiel, pretoze on ma dobru pracu tam a plus nehovori dobre ani anglicky, a slovensky vobec, takze to je bezpredmetne riesit. On ma doslova nuti do svadby a manzelstva, pricom on ma vo svojej krajine dlhy, ktore su uz dost vysoke, a ja teda si ho nemienim brat. Hoci sa mame radi, bojim sa svadby s nim, tiez som si nie je ista, ci sa len nechce zenit preto, aby ma potom nahanal aby sme zili na sk, a aby som ja pracovala iba. Chcem si ho viac oceknut, proste, zili sme spolu zatail iba dva roky. Uz neviem ake vyhovorky mam pouzit na to, aby som oddialila svadbu s nim, kedze uprimne som sa snazila mu to povedat a on neberie moje slova vazne, tvrdi iba jedno stale " vybav si papiere a vrat sa ku mne uz s papiermi na svadbu", a ja skutocne neviem co mam robit. Rodina moja ho odmieta a nechce ho vidiet. / su menej znasanlivi k cudzincom a pod, plus on nema peniaze, ma dlhy a pod/nechcu o nom ani len pocut a pohrozili mi ze ak sa vydam zanho tak nic mi nikdy nedaju a nezdedim po nich nic ani rodicovsky dom, nic. Spravaju sa priserne vlastne vsetci ku mne, snubenec ma nuti do svadby, stale tlacky svadba, a rodina ma nuti,aby som zila na sk a tlacky do toho,aby som ho nechala.
Ja s nim zit chcem len tak nadivoko, a nechcem sa vydavat, on o tom nechce ani pocut, a chce sa zenit. takze co mam robit ? ako to proste oddialit ? ALebo co vymysliet ? Ja ho lubim, ale nie natolko,aby som si ho zavesila na krk na cely zivot. beriem to ako to ide v zivote a necitim sa este na vydaj, mam iba 29 rokov. casu dost..
a nie som si nim tiez ista. A ani jeho citmi, enchavam to volne plynut v zivote ci budeme spolu alebo nie, svadba je velky zavazok. A nie, uprimne a slusne normalne sa s nim porozrpavat o tom neda. melie si svoje.
takze doma byt uz nechcem a je chybou ze som sem po dvoch rokoch dosla. velka chyba. nechcem byt tlacena do nicoho co nechcem,ale nikto mi nerozumie zda sa. Co mam vymysliet, a ako oddialit svadbu ? ked uz teraz mi volal,aby som si vybavla papiere a po novom roku za nim priletela, ze on zajedna halu :( doma o tom ani len entusia....ja mu nemozem povedat ze rodicia moji ho nechcu ani vidiet, stratim ho, nepochopi to, on je ina natura a mentalita uplne. azijska....
@azzflo neviem čo robít preto sa tu pýtam..ako oddialiť tu ssvasdbu
Nechcem ho zatiaľ uplne stratiť. Allee ani sa vydávať. Ja som sa nikdy neplánovala vydať akože
Sa rozid, toto je cele klamstvo na obe strany
@azzflo on nechce sa učiť jazyk. Je mu dobre ako je. A mnee je zase ddobre v jeho krajine ale nemam tam prác povolenie ciize tam byť nemôžem a zdržať sa dlhšie. On má preto tlačí do svadby lebo chce aby sme už natrvalo boli spolu a nie aby som stále musela chodiť sem a tam..žijem zvláštny život..stále korzujem za ním a domov..nebaví nás to už.
V hĺbke duše cítiš že niečo nie je v poriadku. Keby to bol naozaj ten pravý, tak ani okom nemrkneš. Ale asi nie je.
Myslela som, že máš tak Max 19-20. To by mi ešte k tvojim myšlienkovýmn pochodom sedelo.
@kiki68 nie..ja ho ľúbim naozaj. Urobila som pre neho veľa a aj mu pozica
alaa ked nemal a pod. Obetovallaa som sa preňho. Našla si tam prácu hoci soom nechcela a nevonala mi. Aby soom mohla pri ňom zostať. Na sk je nepravdepodobné aby sme žili. Ja nechcem tu ani zostavat. To je to. Chcem ísť bývať. Inde. Neutrálna pôda veľmi nie je. Všade mimo eú musím mať pracovné povolenie a aj on. Čiže to je nepravdepodobné
@abbey1 tak mám o 10 viac
@lenicka999 áno cítim..lebo nie soom si istá .
Nuz ale ine riesenie asi neexistuje.
A k tomu, ze ho chces este spoznat... myslim, ze uz ti ukazal, aky je clovek. Po dvoch rokoch si mozes byt neista, ak je 99% veci v poriadku a je tam 1%, ktore ta napriklad vytaca. Klast si otazky, ci sa s nejakymi drobnostami zmieris alebo nie.
Vo vasom pripade mi to pride skor take, ze drviva vacsina je negativna a prave sa drzis nejakych par bodov, ktore su v tom vztahu fajn, lebo ved co ak sa jedneho dna zobudi a vsetko sa obrati, bude tvoj vysnivany partner, zodpovedny, spolahlivy, tvoja rodina si ho oblubi, bude ochotny pre teba urobit cokolvek atd. Ale to sa nikdy nestane.
Verim tomu, ze ste zazili aj pekne chvile, ale nie je to skor spomienkovy optimizmus? Ty znies celkom rozumne (teda odhliadnuc od tejto zamilovanosti alebo co to je), pricom pri nom si opisala len zle vlastnosti. Partner, ktory nechce robit kompromisy, nehladi na tvoje zaujmy a pocity, nuti ta do dolezitych rozhodnuti, zadlzeny, lenivy, nechce sa ucit, pracovat na sebe. To neznie velmi idealne
Takto... baby nechcem sa vydávať ešte
Nechcem ho ale ani stratiť
Korzovat nechcem to nemá zmysel
Chcem žiť v jeho krajine, ale nejde to .
Na sk nie. Určite.
Nechcem si ho pohnevať tým že sa. Nevydam ale nechcem zatiaal vydať .
Neviem či je ten pravý ale ľúbim ho. Trošku má dlhy stvu a jeho laxný prístup k zivotu
Vôbec nerozumiem, akože čo chceš riešiť. Chceš byť s nim, ale ty sa tam nedostaneš on na Slovensku pracovať nebude. Si s ním 2 roky,ale na krk si ho zavesiť nechceš. Ako chceš vlastne ďalej fungovať? A ako oddialiť svadbu?? Jednoducho, rovno povedať svadba bude vtedy, keď nebudeš mať dlhy a bodka. Na tom sa nedá čo nechápať.
@azzflo ďakujem za slová. No nie je to ruzoove. S ním. Predstavovala soom si , ze je iný. Ale nie je. No nechcem sa ešte rozchaadzat.
@katka2602 lenze taktto keď toto poviem, tak tým pádom. Ja s ním žiť ale nemám ako ...kde ?ako máme spolu bývať ?
Ako sa vyvliecť z tej svadby omg..mám z toho uzz nocnhee mory ..aj chcem byť s ním alee akko bez svadby neviem. On sa chcel zenit už pred rokom. Ja som to stále oddialovala. Uz to nemám ale ako oddialiť. Ja chcem žiť s. Ním tak nadivoko proste.
Ja sa starat nechcem ale ak si niekoho nespoznala za 2roky a stale mu za 2 roky neveris, nebud s nim.
"nechcem si ho pohnevat tym ze sa nevydam" toto je obrovsky red flag!!
V zdravom vztahu by ta za prve partner do svadby nenutil, bol by to spolocny rozhovor a za druhe, nemusela by si sa bat povedat svoj nazor a svoje rozhodnutie, partner by to chapal a nehneval by sa.
Zatial vyzera ze aj tak inu moznost nemate. Skus sa aspon par mesiacov sustredit na seba. Ci uz chces byt na Slovensku, alebo ist niekam inam, zariad sa podla seba, bez ohladu na to, co hovori on. Proste mu povedz, ze sa za neho nevydas a viac o tom nediskutuj. Ak bude chciet, pohne zadkom a najde cestu, ako byt s tebou aj bez svadby. Ty zi pre seba, aby si sa mala dobre ty, najdi si konicky, stretni novych ludi. Uvidis ako sa to vyvrbi. Velmi ti ale zelam, aby si stretla niekoho, co ti ukaze ze toto nie je dobry vtah
Už vieme, o akú krajinu ide?
Ak nevie pochopiť, že tie dlhy ti prekážajú, tak je sebec a vôbec mu nejde o teba ako človeka. Ideálne, aby si za neho ešte aj tie dlhy poplatila,ze? Prosím ťa ako s ním chceš byť, keď nemáš ako a kde??
A to načo chceš nasilu držať vzťah s človekom, ktorý má evidentne úplne iný názor na váš vzťah ako ty. Veď to nemá žiadny zmysel, tebe s ním bolo dobre lebo si v zahraničí aspoň nebola sama ale jeho si tým namotala a ak je aj vychovavany v kultúre že hneď svadba, tak to ťažko mu budeš vysvetľovať. On tá berie ako ženu s ktorou sa chce oženiť, ty ho berieš ako nejakého partnera s ktorým si uzivas nejaké chvíle a bolo ti s ním dobre kým si bola v zahraničí. No teraz prišla realita. Treba si dať dokopy veci a povedať si čo vlastne čakáš od toho, ak by sa ti aj podarilo tu svadbu oddialiť. Čo od toho očakávaš? Že zmení potom názor alebo zabudne že si tá chcel brat? 🙈
@azzflo lenže ja ho nechcem stratiť. Ja ho mám napriek tomu rada.
@ivik4 tu nejde o to....a dva roky nie sú velá...ja som nerozhodne
@gabika0825 áno on sa chce ženiť ..je tak vychovaný z rodiny .ale ja nechcem sa vydať ...mne s ním je dobré takto aj
@katka2602 nechápe to že mi vadia dlhy a jeho laxný prístup k životu nerieši nič ale svadby chce
Ked ani jeden neustupi, co neustupi, lebo ty sa vydavat nechces (mudro, kedze chlapik je zadlzeny) a on tiez iba na svojom trva, proste to riesenie nema..
Odkial vlastne ten chlap je? O aku krajinu ide?
Akym jazykom spolu komunikujete?
@azzflo iná možnosť nie je lebo nemám víza tam..ale žiť s ním chcem to sa musím naozaj vydať ?bez neho a na sk žiť nechcem
Tak ak s nim chces zit a on pre teba nie je nic ochotny urobit, tak to very vyzera tak, ze si takeho tlka musis k sebe uviazat sobasom, ano. Zisti si prosim dopredu aspon ako v danej krajine funguju rozvody 🙏
Co je na nom teda take specialne, ked sa ho nechces vzdat a ziatial sme poculi len same zle veci?
ja by som si kúpila letenku úplne opačným smerom a začala znova. Bez priateľa, aj bez rodiny.
Neboj sa on velmi dobre chape,co ti vadi. Je si vedomy toho,ze bez neho zit momentalne nechces a jedine riesenie,aby ste boli spolu,je svadba, preto tlaci.. maj rozum 🙏
Oh máš to ťažké a on tiež. Milujete sa poznám to ale máte aj veľké prekážky v láske. Najväčšia je to že situácia vás núti sa vziať. Ozaj. Prečo on tak tlači na svadbu? Nemyslím že to bude kvôli tým dlhom. Ani nechce ísť na Sk ako píšeš. Iba ze by sa cez SK chcel dostať do EU ako takej. Vieš si na toto zodpovedať? Divne je mi že ho ešte nepoznáš a neveríš mu, ak som dobre rozumel.
Mexická telenovela je💩 proti tebe😂😂😂😂

@cimage leenze. Ja ho zatiaľ opustiť neechceem.co mám robiť ale ? Ale cesta nie je.iba výdaj. Ale za takýchto poddmienok? Divné.