Ako ovplyvniť výšku výslužky pre vnúčatá?
Som babka rada by som sa poinformovala kolko dávajú vaše babky deťom do balícka €.Já mám troch vnúčukov a vždy dávam 20€,ale pár dní dozadu som sa dozvedela,že babky dávajú aj 50 aj 100€ a či dávajú výslužku aj vnučkám,lebo jedna nevesta trvá na tom aby aj vnučka dostávala,čo teda v našej rodine nebolo nikdy zvykom.
Vôbec nemusíš dávať € a už vôbec nie 100 € , ale mne napríklad moja babička ako jedinej vnučke vždy dávala balíček , taký istý, ako jej 5 vnukom .
moja mama dala vsetkym vnucatam 20€ (aj chlapci aj dievcata), rovnako.
4ks deti
😨 treba zrusit a ist na vylet, my sme tak uz davno zrobili ale my tieto priblble oblievacky uz davno neslavime
100 eur za návštevu? Bez peňazí by neprišli? Kokso niektorý ľudia by si zaslúžili prefackať.
Nie som babka ale bola som dievča a páčilo by sa mi dostať to isté čo chlapci, nemôžem za to, že som sa narodila bez vieš čoho.
Ano, moja mama urobila aj neterke balicek (vnucke), starsi syn dostal 50€ od mojej mami, mladsi 20€… ja som jej hned povedala, ze strasne vela dala. Ze mala dat po 5€…. Od svokry dostali po 20€ obaja… deti sa samozrejme tesili, ale ja im stale hodnotu penazi vysvetlujem. A teda som za nizsie sumy… ale zas vsetci vieme, ze dedkovci maju vzdy svoju hlavu 😆
@januska12323 nie za navstevu, za sibacku, do balicka
@ktobytobolpovedal a sibacka nie je návšteva?
@januska12323 tak je, ale bezne nedostavaju deti pri navstevach balicky nie? Snad nejdeme porovnavat sibacku a beznu navstevu…
Tak zalezi ake velke vnucence. Moja mama minule vyjadrila tuzbu byt poriadne vysibana. Kedze synov nema a dospeli vnuci byvaju 60 km, tak som sa chalanov spytala, ci by sa neobetovali a neprisli. Chalani ze dobre noooo, nadsenim neskakali, ale sibaniachtivu babku maju len jednu. Tak prisli vlastnym autom a pokial viem, mama im dala po stovke.
Moja mamina dáva vnúčatám každému 50€. Sú traja a jedno z toho je dievča. Každý nech dáva toľko, koľko chce 🙂 za mňa je 50€ veľa.
No u nás sa dáva tak 5-10 eur, to úplne stačí. Neviem prečo sa z toho robí biznis. Kedysi sme dávali len vajíčka a maximálne tak 2 koruny.
Fuha moja mamka dala synovi 20€ a aj to sa mi zdalo veľa, inak včera dávali synovi po 5€. Co podľa mňa úplne stačí. 100€? na VN? Toľko nedostáva ani na narodeniny. Niekto to už podla mňa veľmi ale veľmi preháňa. Úplne sa vytráca celé čaro.
@saska112 ďakujem za odpoveď
Toto je uplne otrasne. Moj syn je prvak a uz pred sibackou spoluziaci riesili, kto kolko dostane a “zarobi”. My nesibeme, nemame radi tento zvyk. Urobili sme mu hladanie vajicok a sli sme na vylet. Pre vsetkych ovela krajsie spomienky ako na korbace a vedra.
K otazke - idealne ziadne peniaze alebo co najmenej a samozrejme vsetkym - aj dievcatam - rovnako.
@lucik194 👍
moja mama nedávala synovi peniaze, moja svokra aj teraz dáva, včera 100-ku (a to mu dáva aj pomimo...) ... ja som synovi nedávala, alebo len také symbolické že som mu zvýšila vreckové. včera som mu dala 50-ku, keďže viem aké má výdavky ... takže si vyber 😒
@katka2602 tiež som toho názoru
Vnucatka este nemam, ale dospelemu synovi studentovi vš som dala vcera 50 €, hoci protestoval, ze vela, ale ma to ako pouzit.
U nás z oboch strán iba dievčatá = vnučky, dostávajú od narodenia od starých rodičov na Veľkú Noc po 50 Eur a symbolickú sladkosť.
no minimalne po stovke, pod tuto sumu by moji vnucikovia ani neprisli 😀 😀 😀
kks, este stale su prazdniny ??
@ktobytobolpovedal bežne deti pri návšteve dostanú sladkosť, neviem prečo by práve pri veľkej noci mali ešte dostávať kopec peňazí k tým sladkostiam. 5-10 eur úplne stačí.
@nyusika no veď to,nie že by som nato nemala dať im 100€ ale k čomu to je dobré predbiehať sa kto dá viac,alebo neviem o čo im ide
@januska12323 súhlasím
Kinder vajce už nestačí? 🙈
a k comu je dobre to riesit ??
ja davam synovcom (pocet kusov 3) po pat eur a jedno kindervajce k tomu.
ad jedna im to bohate staci, ad dva uplne bezne s nimi absolvujem mimo sibacky a sviatkov x nakaldnych vyletov.
nevidim zmtsel v tom, aby som im davala hotovost, oni (okrem najstersieho aj tak netusia, aku maju peniaze hdnotu,...maju 1,3 a sest rokov
nikto iny k nam nechodi, zatrhla som to
Jedna dala 30, druha 50. Obe sumy su za mna vela len za oblievacku 🙄. Dala by som 10 a sladkosti
10 eur a vajíčko.. dievčatám nič.. A nie necítim sa zle😉

Zrovna vcera som to riesila. Ja nie som sice babka, ale davam stale 10€ synovcom aj ked viem ze svagrine aj sestra zvysili hranicu. Ja si stojim za svojim ze 10€ bohato staci. Ked to bude stupat dalej kde to skonci??
A moja mama ako babka dala 20€ ( syn spokojny) 🙂