Ako oznámiť sesternici, že jej priateľ nie je vítaný na svadbe?
Ahojte žienky, zaujímal by ma váš názor na situáciu, v ktorej sme sa so snúbencom ocitli.
Vec sa má tak, že sme zasnúbení už vyše roka a plánujeme svadbu na tento júl. Všetko je už zajednané, kapela dohodnutá atď. Len teda ešte dávame dokopy zoznam hostí. Najmä rodine som pozvánky dávala už tak cca 3 mesiace dozadu, a medzi nimi aj mojej sesternici (technicky z druhého kolena, ale vyrastali sme blízko seba tak ju beriem za sesternicu). Vtedy bola single, tak sme nejak neriešili vôbec jej +1. Avšak pár týždňov po tom, ako som jej dala pozvánku si našla priateľa, s ktorým sú spolu doteraz a vyzerá že sa z toho rysuje niečo seriózne. Tak som si hovorila, že no veď prečo ho nepozvať.
Je tu ale jeden "problém", ktorý mi stále vŕta hlavou. On totiž ten priateľ je epileptik s pomerne výrazným "druhom" tohto ochorenia, čiže také tie tradičné záchvaty dostáva aspoň raz do týždňa. Sesternica si je toho vedomá a je ochotná s týmto faktom pracovať, ja mám ale strach o našu svadbu takto. Myslím že je pomerne vysoká šanca, že by mohol priateľ dostať záchvat priamo na obrade/hostine, čo si naozaj nedokážem predstaviť. Možno to znie hnusne ale poviem to ako to vnímam... pri toľkých peniazoch a námahe, ktoré som do prípravy svadby dala, nedokážem si predstaviť že by sme ju mali mať narušenú alebo pokazenú niečim takýmto. Proste ten deň chcem mať 100% dokonalý a cítim to tak, že toto nie je riziko ktoré som ochotná akceptovať.
So snúbencom sme sa o tom rozprávali ale uzavrelo sa to tak, že si to máme vybaviť so sesternicou a to bude akceptovať. Tak moja otázka je, ako sesternici oznámiť že si neželám jej priateľa na našej svadbe? Alebo aký je váš názor na takúto situáciu?
Toto musi byt len dalsia vymyslena blbost, aby sa ludia na MK mali na com vecer pohadat. Niekto taky predsa nemoze existovat. Ze?
Nemala by si pozyvat ani starych a obeznych ludi s vysokym cholesterolom - ti sviniari by mohli dostat infarkt alebo iktus a svadba v prdeli. Myslim si, zeby si mala pozyvat len ludi, ktori absolvuju zdravotnu prehliadku so zatazovymi testmi
Tak ty si zasluzis od zivota naozaj velku facku. A podla mna ju aj dostanes. Lebo toto je moralne dno co si tu napisala 🤮.
Dufam ze si zo zoznamu vylucila aj vsetkych 70+ a tiez vsetky tehotne. To su dost podstatne rizikove faktory.
Velebnosti jdu blejt.
@ninaa67 prepáč, ale nie si v poriadku. Poviem len jedno, karma je zdarma.... chudák chalan epileptik.
Ja som si myslela, že je to tvoj ex, čo ťa obral o peniaze a podviedol s najlepšou kamoškou. A on má epilepsiu. Škándál!
DJ nech nepoužíva stroboscop. A teda ja byť sesternicou keby mi toto povieš ako dôvod , tak by som na svadbu neprišla. A skôr ti pokazí tvoju dokonalú svadbu , hosť ktorý nepozná mieru v alkohole ako epileptik.
Na nasej svadbe si bratranec rozrezal prst na rozbitom skle na dverach panelaku. A kopa dalsich mensich incidentov. Ja ako nevesta a moj muz ako zenich, sme tieto veci vobec nemuseli riesit, ty by si prosim, ako mala svadbu pokazenu? Snad ho bude riesit sesternica a postaraju sa o neho, ak by dostal zachvat, nie? Hadam ho nebude kameraman natacat a na Teba sa vykasle? Alebo ako nevesta ho pojdes ratovat?
Ja mam muza s astmou a kludne mohol dostat astmaticky zachvat na svadbe, starki mohli dostat infarkt...cokolvek sa moze stat. Mali sme aj deti na svadbe, no nedovolila som nikomu svadbu nimi "pokazit", ked vrestali, sla som s nimi von, bokom,...
Moja sestra mala na svadbe priatela, s ktorym sa zanedlho aj tak rozisli a mame ho aj na fotkach, no a? Taky kus trtka to bol a co teraz ako?
Keby si riesila, ze je alkoholik, berie drogy a ako divy pod ich vplyvom, tak pochopim, ale kvoli chorobe...🫣😔
Tak toto je tak hnusne. Ja som si cely cas myslela, ze ides povedat ze ho tam nechces preto, lebo sa poznaju kratko, ale zdravotne problemy ako dovod to je tak prizemne…maj si svoju dokonalu svadbu a dufaj, ze sa tam nikomu neobjavi nahly zdravotny problem, lebo vies aj take sa moze stat a och, co ak ti znicia tu dokonalu svadbu... Nemam slov. My sme raz boli na svadbe, kde sa zacal dusit nevestim dedko, musela prist az zachranka a odviezli ho. Bolo to neprijemne, ale stat sa moze vselico.
Snad Karma naozaj existuje 🫣
@ninaa67 noooo....stratila som slová.
Vieš, ono kto takto hnusne kalkuluje,aby bol dokonalý a stredobod pozornosti,vždy dopadne zle. Ako vieš,že bude mať záchvat a ako vieš,že niekto iný niečo neurobí na svadbe?veď takto sa to riešiť nedá. Vieš,koľko vážnych nešťastí sa stalo tesne pred,či rovno počas svadby?moja kamarátka zomrela cestou od kaderníčky 😔so závojom na hlave. A ty ideš riešiť taký nezmysel?
Teš sa na svadbu, buď rada, že máš koho pozvať a užívaj si prípravy na takú krásnu udalosť.
Na nasej svadbe sme pre decka objednali separatnu miestnost, bowling, dve opatrovatelky, co ich strazili...vysledok? Dva zlomene prsty, ci si dieta strcilo prsty medzi prichadzajucu gulu, takze muzov brat zo zenou boli zo synom cely vecer v nemocnici... co si myslim o tom, ze nepozves choreho cloveka, lebo "mozno" - to sa radsej ani nevyjadrim...
chapem ze to chces mat 100% ale toto je uz prehnane. Co ked niekomu na obrade pride zle a odpadne?? co ked si nejake dieta rozbije hlavu? stat sa moze hocico. moja svokra na mojes svadbe padla na schodoch a mala slaby ottas mozgu. radsej sa snaz aby si mala manzestvo 100%. ja byt tvoja sesternica, po tejto informacii , uz nie si moja rodina!
Ja som zdravá, ale musela som odist z bratrancovej svadby, lebo som dostala nejakú chrontu a vracala som o 106, v noci už aj dcéra. My sme tiež na svadbe mali problemy, proste to tak je, neviete sa vyhnut ad hoc problemom. Jedine, čo by som na tvojom mieste spravila, že napisala sesternici, že tam bude svetelná show, že nevieš, ako to jej priateľ zvladne, keďže s tým majú problemy epileptici, ale že keď je to v pohode, tak je vítaná aj s ním
Fake tema. Profil založený teraz, v názve 67 akoze hahaha...decko si robí srandu.
@ninaa67 Ahoj, 100%-na dokonalost ako pises - NEEXISTUJE! Ani na svatbe, ani v zivote. A ked budes chciet 100%-nu dokonalost takto v zivote okrem svatby aj v inych veciach, budes asi vela krat sklamana a nestastna. Ani ty nie si 100% dokonala a kludne sa nedajboh moze na tej svatbe kludne aj tebe nieco prihodit, to potom budes zvalovat na inych? Alebo zrusis svatbu uprostred hostiny, lebo si nieco domrvila a s placom sa rozbehnes ako male dieta prec?
Preco robis taketo ukvapene zavery, ze chces povedat sestenici, ze si jej priatela NEZELAS na tvojej svatbe? Preco sa s nimi najprv nestrestnes a vklude by si sa s nimi porozpravala? Ty si ani nedala sancu sa vyjadrit jej priatelovi (alebo sesternici) ci by zvladol takuto svatbu. Mozno aj sam od seba by vedel povedat, ze pride len na chvilu, alebo len na obrad, lebo na zabave uz by to nedal, alebo mozno aj ano, ale sesternica by ti aj sama prislubila, ze sa o neho postara, ak by nieco nastalo (trebalo ist do nemocnice, pojde ona s nim a vy pokracujete v zabave, atd). Prides mi autorka velmi sebecka, a to hlavne preto, lebo si im ani nedala sancu na rozhovor a aby sa on sam vyjadril ci to zvladne ci nie. Co som bola na velkej svatbe, tam sa bratranec zenicha tak smykol na parkete, ze sa nevedel postavit, volala sa sanitka, nakoniec zlomena noha, kym ho vzali este im vravel, ze nech pokracuju v zabave, ze on to s nim dooslavuje neskor, isla s nim zena do nemocky, ostatní sa teda bavili dalej, len zenich priebezne zavolal jeho zene ako dopadol...Si naozaj sebec. A tvoj nastavajuci mal zrejme na to iny nazor, kedze ta odkazal si to vybavit so sesterkou a ze pristane potom na to. No nemam slov, ak budes takato bezohladna aj v zivote, budes to mat velmi tazke. No co viac povedat, prajem vam tebe aj muzovi nech nikdy neochoriete tak, aby jedneho z vas vyclenovali na oslavach ci inych akciach...
Normalne ju zrus... Minus dvaja... Vtedy bola ina situacia, teraz ina... Najdi si tu diskusiu na 100 stranach, ako vypiekla nevesta zo sesternicou, po tom, co jej muza vyuzili na elekrinu do novostavby Zadarmo. To sa nieco poucis. Na svadbe v rodine bol pozvany krstny, ktory sa dostavil den dopredu na prespanie, nedal ani €, museli ho 2 noci nocovat a pohadali sa svadobni rodicia ako psi, ci to bol napad. Bud sama, alebo nic.
@ninaa67 Ako mama už dospelého syna s epilepsiou môžem povedať, že sme si s ním prešli naozaj všeličím. Záchvaty prišli na svadbe, narodeninách, krstinách, počas skúšok, dokonca aj na pohrebe. Napriek tomu by mi nikdy nenapadlo ho niekam nezobrať len zo strachu, že „čo ak“. Rovnako by som ho nevylúčila z pozvania kvôli obave, že by sa mohlo niečo stať. Úprimne, na svadbách sa bežne dejú aj oveľa horšie veci než jeden záchvat – opití hostia, opitá kapela, zvracanie, rodinné hádky, zranenia či dokonca infarkt. Preto mi takýto prístup príde zvláštny.
Strašná povrchnosť, až sa čudujem, že si ťa ide dáky chlap vziať, tak tohto sa bojíš, ale toho, že ti tam nejaká osoba odpadne z tepla, alebo starší človek dostane infarkt alebo ožerie sa dakdo ako tank toho nie? Veď možnosti čo sa môže stať je na mraky, epileptik už vie zo svojim telom trošku narábať snáď, veď hod debatu zo sesternicou normálne nie povrchne
Verim,ze v svojej zaslepenosti,bezcitnosti a egoizme toto ozaj budes so sesternicou riesit a ze sa ti oni obaja na tvoju dokonalu svadbu zvysoka vy...
@ninaa67 nepozvala by som ho, ani keby je zdravý. Nepoznáte ho predpokladám a niesu spolu dlho. Taký človek nemá čo robiť na svadbe. A úprimne aj keď budem tiež za bezcitnú, tak isto by som nechcela mať pokazený deň niečím takým. 😀 a v klude do mňa.
@ninaa67 nepozvala by som ho, ani keby je zdravý. Nepoznáte ho predpokladám a niesu spolu dlho. Taký človek nemá čo robiť na svadbe. A úprimne aj keď budem tiež za bezcitnú, tak isto by som nechcela mať pokazený deň niečím takým. 😀 a v klude do mňa.
@anonym_60343a Podla mna si autorka diskusie. A oznacila si odosli anonymne. Neverim, ze okrem autorky existuje este jedna tak hnusna osoba.
@anonym_60343a Podla mna si autorka diskusie. A oznacila si odosli anonymne. Neverim, ze okrem autorky existuje este jedna tak hnusna osoba.
@anonym_764e67 nie niesom. 🙂 čítaš ale čo píšem, nepozvala by som ho ani keby je zdravý. Toho človeka nepoznajú, nemaju žiaden hlbší vzťah.
pri nadpise som si predstavovala, ze ten muz je nejaky neprijemny, agresivny, pripadne alkoholik, ale teda moznost, ze ma epilepsiu, mi fakt nenapadla. to myslis vazne toto? dufam, ze je to len dalsia mk tema na rozprudenie vasni.

Fuuh tak ja som vela krat bezcitna na MK, ale toto pohorsilo aj mna. Je dospely clovek, vie kam si moze risknut ist a kam nie. Ak je riziko velke, hadam nie je taky, ze by dobrovolne narusil niekomu svadbu.