Ako oznámiť sesternici, že jej priateľ nie je vítaný na svadbe?
Ahojte žienky, zaujímal by ma váš názor na situáciu, v ktorej sme sa so snúbencom ocitli.
Vec sa má tak, že sme zasnúbení už vyše roka a plánujeme svadbu na tento júl. Všetko je už zajednané, kapela dohodnutá atď. Len teda ešte dávame dokopy zoznam hostí. Najmä rodine som pozvánky dávala už tak cca 3 mesiace dozadu, a medzi nimi aj mojej sesternici (technicky z druhého kolena, ale vyrastali sme blízko seba tak ju beriem za sesternicu). Vtedy bola single, tak sme nejak neriešili vôbec jej +1. Avšak pár týždňov po tom, ako som jej dala pozvánku si našla priateľa, s ktorým sú spolu doteraz a vyzerá že sa z toho rysuje niečo seriózne. Tak som si hovorila, že no veď prečo ho nepozvať.
Je tu ale jeden "problém", ktorý mi stále vŕta hlavou. On totiž ten priateľ je epileptik s pomerne výrazným "druhom" tohto ochorenia, čiže také tie tradičné záchvaty dostáva aspoň raz do týždňa. Sesternica si je toho vedomá a je ochotná s týmto faktom pracovať, ja mám ale strach o našu svadbu takto. Myslím že je pomerne vysoká šanca, že by mohol priateľ dostať záchvat priamo na obrade/hostine, čo si naozaj nedokážem predstaviť. Možno to znie hnusne ale poviem to ako to vnímam... pri toľkých peniazoch a námahe, ktoré som do prípravy svadby dala, nedokážem si predstaviť že by sme ju mali mať narušenú alebo pokazenú niečim takýmto. Proste ten deň chcem mať 100% dokonalý a cítim to tak, že toto nie je riziko ktoré som ochotná akceptovať.
So snúbencom sme sa o tom rozprávali ale uzavrelo sa to tak, že si to máme vybaviť so sesternicou a to bude akceptovať. Tak moja otázka je, ako sesternici oznámiť že si neželám jej priateľa na našej svadbe? Alebo aký je váš názor na takúto situáciu?
Neboj, on bude v poriadku, ale, aby sa to tebe nevypomstilo...
@weronika171717 presne tak. U nás v dedine sa jedna pani inej doslova smiala že má postihnuté dieťa a čo sa stalo? pani sa narodilo o dosť viac postihnuté vnúča a potom vyplakávala. Ja toto nepochopím , ako sa dokážu ľudia k sebe správať 😒
Ja si pri takychto temach pripadam divna, ale my sme chceli, aby sa hostia na nasej svadbe citili prijemne a pacilo sa im. Ved ked si dakde.pozyvam ludi, chcem aby SA citili prijemne. Ja asi nechapem tie dnesne nazory, ze si nepozvem deti, lebo kazia svadbu, nepozvem neviem koho, lebo SA mi nepaci. Vsak pozvem ludi, ktorych mam rada ja a manzel a spolu oslavime a tym padom budeme mat prijemnu atmosferu. A za mna, najlepsie zazitky vzniknu prave spontanne, ked sunkudia uvolneni a nie zviazani nejakymi ocakavaniami nevesty
Zelam ti peknu svadbu a prijemnu atmosferu.
@anonym_1ac06f presne. Ja nechápem prečo všetci potrebujú ťahať na svadby ľudí ktorých pár ani poradne nepozná alebo nemá k nim vzťah
@anonym_60343a Ale ved natahaju na svadbu cudzich ludi, ale tahaju tych ktorych tam chcu mat ale s partnerom, hoci aj cerstvym aby sa na tej ich svadbe dobre citili, nie ? Ci co, pozvem dobru kamosku ale bez partnera, lebo ho ma len mesiac ? To je uplne od veci. S kym sa tam asi bude bavit ? Ved jasne ze jej bude najlepsie s jej partnerom, nie ?
@ninaa67 HM,.mevydavas sa druhýkrát a nemala si mať na prvej svadbe sestru tesne pred pôrodom, ktorej prítomnosť si tam nepriala, aby náhodou neporodila na tanečnom parkete? 😁 (Mimochodom, sú to už roky, čo ma štve, že sme sa nikdy nedozvedeli, či porodila alebo neporodila na svadbe 🙈)
Ak si skutočná, tak si ťa zaraďujem do.mojej súkromnej top hitparády bezcitnych tém na MK.
@ninaa67 Ja len...aby si sa z tej tvojej "dokonalej svadby" neposrala🙈 Aj keď si myslím, že táto diskusia je umelo založená, lebo nepoznám človeka s takým morálnym dnom👎
Úprimne som rada že nie som tvoja sesternica mávam totiž astmatické záchvaty a sestra má tetaniu, tiež nič pekného.
Na našej svadbe bolo 40 ľudí, v piatok okolo 23:00 si krstná vymyslela že treba vyzdobiť viac bránu, keď príde starší aby vedel kam má ist. Že požičia výzdobu, o polnoci sme šli autom, ich bojový pes ma napadol, skončila som na zemi. Ráno keď som šla ku kozmetičke mala som brať do chladničky torty tak som zabudla kľúče, musela som sa dvakrát otočiť. Meškala som od kozmeticky aj kaderníčky. Muž niesol v aute desiatky fliaš vína a 2 fľaše sa.rozbili, aj policajti ho zastavili a dali mu fúkať aj tak došli skoro, lebo niekto si zle pozrel hodinky a celá mužova rodina stála u nás pred domom, starejší vo dverách a ja som ešte nebola oblecená. Museli čakať. Svadba bola v zime a ja som zašla do kostola peši a bez pančúch, v polke obradu som už šla zamrznúť. Mala som aj obavy aby sa neobjavil môj ex, a opitý tam nezačal vystrájať. On sa s rozchodom nezmieril ani za štyri roky, hoc on podvádza mna. Osoba ktorá mala pri sebe obrúčky si poplietla adresu, došla neskôr, družička niekde zabudla kyticu. A toľko breptov v texte prisahy , ach.
Po obrade sa hostia mali presunúť do reštaurácie a my na fotenie ale všetky šli za nami a potom si pomýlili križovatku a zablúdili. V reštaurácii (kým sme tam neboli)sa svokra pochytila s vlastnou sestrou, tá sa odula a odišla s celou rodinou.
Tanier sa rozbil iba na tri kusy. Môj otec si zmysel že nie je hladný a po polievke stopol podávanie jedál a každý tam sedel ako blbec a hladný čakal na druhý chod a chod nikde.
Keď sa hostia konečne nejedli nechcelo sa im pohnúť tak sme vymysleli tancovačku, muž s mojou svedkyňou ja s jeho svedkom. Tak sa pre zmenu urazila jeho partnerka. Sestrin priatel bol deň predtým na oslave mal poriadnu opicu, chrápal pred reštauráciou v aute, ona mu nosila jednu kávu za druhou, jedlo aj zákusky. Z 40 ľudí z toho 5 deti a vypili podľa faktúry 160 káv, až mi sánka spadla. Svokra išla spať už po deviatej večer, veď sa nič nedeje. Šaty mi tak pošliapali že sa na dvoch miestach potrhali. Toalety boli v reštaurácii tak malé že s kruhom sa tam nedali zatvoriť dvere. Môj otec zabudol kam dal kľúče od miestnosti kde bolo pitie tak brat bežal do Tesca pred záverečnou kúpiť minerálky a pitie, Keď som sa šla prezliekať muž zabudol kde dal kľúče od auta. Po návrate sme vošli do sály a kameraman akurát jedol kapustnicu tak sme museli vôjsť opakovane. Pokazil sa mi zips na šatách. A niekto trochu pod parou pri odchode zobral cudzí kabát. Do dnes sa nenašiel.
Stať sa môže hocičo.
Hoc prešlo 22r stále si na tom s mužom schuti zasmeje.
@anonym_2d8e87 Keby sa toto všetko prihodilo autorke, tak vezme na konci svadby kalašnikov a všetkých pozabíja😝
@anonym_2d8e87 Keby sa toto všetko prihodilo autorke, tak vezme na konci svadby kalašnikov a všetkých pozabíja😝
@anonym_6fafef až na útok psa to bolo ok. Moja mama bola manažérka zmanažovala všetko ja som sa 80% toho dozvedela neskôr. Netušila som že svokra odišla spať, ani že sa pochytila so sestrou , ani to že mladá sa urazila a naši hoc ju videli prvý krát v živote v úzadí ju utešovali utišovali,(kým ja som veselo tancovala ďalej ) nevedela som ani čo všetko ,,spáchal,,, otec, netušila som kedy odišiel.brat na nákup. O zmyzutom kabáte som sa dozvedela až no niekoľko mesiacov.
Toto je tak niečo neľudské .Čudujem sa ,že ťa ten chlap chce a ak áno,tak ste sa stretli 2 bezcitne hovada.
Normálne mi je až ťažko ako som dočítala. Čo si ty za hus?
Kľudne jej to povedz , budete mať o dvoch hostí menej. Chalan žije s týmto ochorením dlho, určite si uvedomuje svoje limity a dokáže predvídať. Mne by naozaj nevadil epileptik, nevadili mi ani deti, bábätká atď. Vadili mi hlupane , ktoré chceli ohovárať a ožratí ujkovia , ktorí nevedeli kedy dosť🫣
Boze, kde ty si ty nasla debila k sebe, ze ste sa nasli dvaja? Ved toto jeden normalny clovek nemoze napisat, ani zmyslat takto a nie este panikarit zevti to znici svadbu. Nizke IQ a EQ a vysoky narcizmus ti bude nicit cely zivot a ty sa strachujes o toto? To, co si zac ty, mi je jasne z jedneho prispevku. Nikde ake nie je jasne dane, ze sa to jemu stane. Prosim, nerozmnizujte sa a nedirte svoj genofond. Ty vole toto je hnus. Rozum sa mi pozastavuje.
@ninaa67 No, k tej 100% dokonalosti 🙂 ...My sme mali malicku svadbu o 11 ludoch a len uradny 10 minutovy obrad. Za ten cas sa stalo toto:
- manzelov otec meskal, starosta nastupeny, svokor nikde
- obrad bol v obecnej zahrade v juli, v poslednej minute pre zaciatkom obradu sa spustil taky lejak, ze pristresok to nevydrzal a museli nas evakuovat do obecnej pivnice
- tam sa spustila hudba, ale doslo k chybe a namiesto nami vybranej skladby zacala hrat Diridonda
- pri navliekani prstena sa ukazalo, ze sa mi vplyvom tehotenskych hormonov naliali prsty a obrucka na prst nesla
- nakoniec sa ukazalo, ze mama kazala otcovi pockat pod pretekajucim pristreskom vonku, ze posle niekoho s dazdnikom a zabudla na to, zmoknuty otec sa objavil az po obrade
Ale bola som aj tak spokojna, hlavne je, koho som si zobrala a ze nam to stale funguje. Moze sa aj vam zomliet ozaj hocico, tie chyby a nepredvidatelne udalosti sa proste stavaju. Predpokladam, ze sesternicin priatel po tolkych zachvatoch uz vie, co treba robit, da sesternici alebo niekomu blizkemu instrukcie, ty to ani nebudes musiet riesit. Dobru svadbu robia aj tak najviac ludia, ktori kvoli tebe pridu a ti by mali byt na prvom mieste.
@marianarem povedala by som, ze tie menšie svadby na seba asi priťahujú takéto rôzne katastrofy 😂 ja si spomínam na našu. Mali sme 14 hostí vrátane nás ako najdôležitejšie osoby - svadobcania. Mali sme to naplánované, ale nevyšlo to podľa plánu. Môj vtedy snúbenec mi hovoril, aby sme išli spolu, ale nechcela som, aby ma videl v šatách pred svadbou (totálna kravina). Mal ma brat môj otec, ako nevestu samotnú, nakoniec to skončilo tak, že sme išli v jeho aute celá rodina, pripomínam v 5 miestnom aute a vtedajší snúbenec išiel samotný na našom aute. Dcéra v autosedacke, otec šoféroval, matka vpredu, ja a dalsi 2 súrodenci vzadu, takze som len nejako sedela na ich kolenách - ano, ja nevesta. Obrat - meškali sme. Uz si mysleli, že svadba sa zruší. Otec samozrejme nevhodne vtipkoval ako stále pri tom, ako ma mal predať môjmu manželovi. Ok, obrat nejako prešiel, aj keď som nerozumela básniam o kvapke, čo bolo podľa mňa dosť nevhodné, ale brali sme sa na úrade. No a prišlo k hostine. Mala som mat peknú tortu a koláče. Nakoniec boli koláče co napiekla mama a torta bola celá čisto biela. Zabudli doma figúrky na tortu, tak som sa nejako angažovala a nejako si ju na zdobila nech je pekná. Svadba pripomínala kadečo len nie svadbu. V skratke, rodinu som mala z toho totálne vynechať a naozaj najmúdrejšie je urobiť svadbu tak, že sú svadobcania a svedkovia a bodka. Žiadne ďalšie katastrofy sa neprihodia, nikto sa neopije a aj co to sa dá ušetriť a k trapnostiam nepríde, teda moj názor a skúsenosť.
@ninaa67 Ach, uplny vymysel na rozduchanie vasni. Je uplne jasne ze si ziadnu svadbu v zivote nechystala.
Na svadbu je uz vsetko zajednane az na zoznam hosti.... A to sa ako da?
vymyslene to ten ondro z vychodu epileptik napisal co tu mal temu s tou lekarkou ze ho nepustili po epi zachvate znovu do busu sameho
Ak by bolo toto reálne, tak sa mi zdá zvláštne, že má epileptické záchvaty tak často, každý týždeň. Nie je zle liečený?
Jedna známa je na plnom invalidnom, lebo už roky máva epileptické záchvaty. Ale nie je to také, že by ležala a triaslo ju. Často len zostala stáť a triaslo jej rukou a nevedela vtedy o sebe. Telo je vtedy akoby zamrznuté.
Ale už sa jej to až tak nestáva, užíva nejaké novšie lieky. Stane sa, že ak sa mení vonku tlak, počasie, tak napr. sedela a chvíľu bola ticho. Ale netriaslo ju, ani nič, len akoby bola mimo chvíľu.
Ono to zvykne trvať asi tak minútu. Ak by dotyčný aj mal záchvat, ani by si o tom nemusela v ten deň vedieť. Bol by možno niekde vonku s tvojou sesternicou a tá by sa o neho postarala. Nemusí sa hneď volať sanitka, ak sa mu potom polepší.
Necitala som vsetko, ale zdá sa mi to velmi neempaticke. To rovno vynechaj aj babičky, co ak náhodou od dojatia dostanu infarkty. Stat sa moze úplne hocico. Moze vám pri východe z obradu prebehnut cestou cierna macka, moze spadnut meteorit, moze prsat, letna burka a vypadok prudu, ochladenie, milion veci. Už som bola na svadbe, kde bol vozíčkár, tazka astmaticka, tehotna, ktora mala každu chvílu rodit, nikdy s nikým nebol problém. Navyse tam bude aj sesternica a ona vie, co a ako má robit. Tak nezačne asi hulakat ludia, má záchvat. Tak tam nepozvi nikoho, vždy sa nieco moze stat, tomu nezabránis vždy a zoberte sa niekde o svedkoch sami a to ti asi vyjde. Tam niet pomaly co pokazit. Empatia a sucit
@anonym_764e67 nie niesom. 🙂 čítaš ale čo píšem, nepozvala by som ho ani keby je zdravý. Toho človeka nepoznajú, nemaju žiaden hlbší vzťah.
@anonym_60343a ideálny čas ho spoznat aspoň. Možno je to super chlap. A je aktuálne sucast života sesternice. Sestra mojho bývaleho sa vydávala krátko po naším rozchode a on si nasiel niekoho na mesiac, aby mal s kým ist na svadbu.
@ninaa67 ak sa vam narodí choré dieta, ako sa budete cítiť ked vam ostatní budu kázať nechať ho doma? Lebo oni chcú mat dokonalý den a nechcú riskovať komplikácie...
@anonym_afeaee ach jaj smutné
Len nech su zdravi a nech ľúbia Ti budúci manželia 🙏🏻🙏🏻
@anonym_6fafef až na útok psa to bolo ok. Moja mama bola manažérka zmanažovala všetko ja som sa 80% toho dozvedela neskôr. Netušila som že svokra odišla spať, ani že sa pochytila so sestrou , ani to že mladá sa urazila a naši hoc ju videli prvý krát v živote v úzadí ju utešovali utišovali,(kým ja som veselo tancovala ďalej ) nevedela som ani čo všetko ,,spáchal,,, otec, netušila som kedy odišiel.brat na nákup. O zmyzutom kabáte som sa dozvedela až no niekoľko mesiacov.
@anonym_2d8e87 😃
Autorka uz sa aj vyjadris ?
Rozumiem,ze nechces pocas svojho velkeho dna riesit nejake neprijemnosti,ale vacsi strach by som mala z opitych hosti ,naozaj a uprimne by som alkohol vylucila zo svadby a nie choreho .
Viem ze autorka neodpíše,ale zaujimalo by ma, keby sa sesternica vydavala teraz pred ňou s tym (epileptikom) ci by ona so svojim milym,im na ich svadbu išli.
Viem ze autorka neodpíše,ale zaujimalo by ma, keby sa sesternica vydavala teraz pred ňou s tym (epileptikom) ci by ona so svojim milym,im na ich svadbu išli.
@klara546 neblazni, náhodou schyto záchvat, ked sa ich oddávajuci bude pytat, ci si zachová vernost. To by neprežila, svadba už snad ani nemá platnost, ked nie je tip top

@ninaa67 S ODVAHOU,slušne medzi štyrmi očami.Aj keď to bude nepríjemné,ale inej cesty niet.Ja som zažil, že jeden kamarát mal epileptický záchvat u známych, keď sa chodilo ešte " šibať" vo veľkom.Ani som nevedel,ze niečo také má.Len zrazu odpadol,mykalo ho, dávali mu voňať alpu, medzitým mu tú alpu aj naliali do očí......ja som bol z mimo celý deň.A presne ako tušíš, táto situácia by mohla nastať na vašej svadbe.
@anonym_8a57a5 a z coho si bol mimo? Treba to predychat a trochu viac sa vystavovat realite. Aj takyto ludia maju pravo byt v spolocnosti a nijak ti neublizia, ak dostanu zachvat.