icon

Ako riešiť nežiaduce gratulácie od svokrovcov?

4. sep 2025

Baby, ako by ste riesili tuto situaciu? Nemam rada ked mi niekto blahozela na sviatky a robi z toho teatro. Doma sme si vzdy iba zagratulovali, dali darceky a bolo. Manzel to vnima rovnako lebo ani on nema rad robit nejake halo, lenze svokrovci su pravy opak. Uz davnejsie som im hovorila ze nemam rada gratulacie a bolo mi povedane ze mam smolu lebo v ich rodine to miluju, proste totalny ignor. Za posledne roky mi aj tak podarovali same hluposti, ako pouzite veci z domu, veci na ktore som alergicka, listky na operetu so svokrou pritom vie ze nemam rada tieto kulturne veci ale kupila mi to aby "ma zlomila" atd...samozrejme vacsinu z nich som ani nevyuzila za co sa tiez nahnevali...momentalne su uz starsi a viac imobilnejsi tak nas zavolali k sebe na kavu lebo mi chcu gratulovat k sviatku pritom mi presne urcili den kedy mam prijst...mne uz je toto strasne proti srsti dievcata, ja nedokazem pochopit preco ludia nedokazu pochopit ze kazdy nema rad taketo caviky...rovnako ked som sa ich aj po minule roky snazila nejak pohostit, kupit tortu, kolace, vzdy vraj take nejedli alebo im bolo z toho zle...manzel sa im uz snazil dohovorit ale aj k nemu sa vlastne apravaju rovnako a totalne ho nerespektuju, debilne dary dostava aj on...

abbey1
4. sep 2025
@anonym_autor

@abbey1 mozno som sa zle vyjadrila...samozrejme ze to nejem kedze mam alergiu ale 2 hodiny pocas navstevy pocuvam ze si to mam dat lebo alergiu urcite nemam

@anonym_autor Prieč celou debatou sa vyjadruješ, ako sa ti to hodí a graduješ.

nyusika
4. sep 2025
@abbey1

@anonym_autor Prieč celou debatou sa vyjadruješ, ako sa ti to hodí a graduješ.

@abbey1 klasicky scenar zinscenovanych fejkovych tem - pozri, ktora diskusua je dnes najputavejsia...tak podme hadat, kde je najvacsia sanca, ze niekto omylom klikne na reklamny banner ?

venom19
4. sep 2025

Nemyslim si, ze nejakou navstevou, hoci ti nie je velmi pochuti, bude osoba "zit zivot niekoho ineho". Pre pokoj v rodine, alebo zachovaniu elementarnej ucty k ludom, ktori vychovali manzela, ta par navstev nezabije a ani nezmeni tvoju osobu. Nuz, ale, naco sa tu ludia pytaju na nazor, ked najspravnejsi je len ten ich? Inac musis mat fakt skvely zivot, ked jedine toto vidis ako problem veduci k zitiu zivota niekoho ineho.

anonym_3cfb4d
4. sep 2025
@nyusika

Je mine, tak sa svet netoci okolo teba - raz za rok im sprav radost a nechaj si zagratulovat.
dopredu poivedz, co chces a vybavene.

inak, to musi byt nejaka diagnoza, takyto stres z jednej navstevy, co mi pride zablahozelat.

ani u as sa nerobia honosne oslavy, ale satretnut sa s rodiniou je nam vzdy prijemne.

@nyusika rozumiem. Len tam nejde o caviky, ale o nerešpektovanie dospelého človeka. Nevyziadany dar je ako nevyžiadana rada. Nepoteší, nepomôže. Autorku chápem a to som veľmi prorodinny a nekonfliktný človek. Ale už som si musela dať pevné hranice. Sloboda iných by nemala zasahovať do mojej. Aby som šla proti sebe. Kompromisy 🌷

nyusika
4. sep 2025
@anonym_3cfb4d

@nyusika rozumiem. Len tam nejde o caviky, ale o nerešpektovanie dospelého človeka. Nevyziadany dar je ako nevyžiadana rada. Nepoteší, nepomôže. Autorku chápem a to som veľmi prorodinny a nekonfliktný človek. Ale už som si musela dať pevné hranice. Sloboda iných by nemala zasahovať do mojej. Aby som šla proti sebe. Kompromisy 🌷

@anonym_3cfb4d tvoj problem, ked si s takou banalitou nedokazes poradit a povazujes to za zasah do osbonej integrity.
ja obe veci (dary aj rady) nepovazujem za problem - dary bud poslem dalej, alebo vyhodim...a nevyziadane rady pustam jednym uchom dnu, druhym von.

chce to, samozrejme, mentalnu zrelost, spracovat taketo neskutocne vazne zivotne problemy, z ktorych si sama vyrobim dozivotnu traumu 😀

natalka13
4. sep 2025

fakt testro robis, aj vlastnemu dietatu povies vies co nechod mi gratulovat, ani na den matiek nepojdes do skolky skoly na vystupenie a pre dar od dietata?
z terminu sa ospravefln ze mas pracu , iny program uz a dohodni iny termin.

natalka13
4. sep 2025
@anonym_autor

@really8 prepac ale to nedava ziaden zmysel...mam byt stastna ze mi podarovala svokra jedlo na ktore mam smrtelnu alergiu lebo ju to urobila stastnou? Akoze hlava mi to neberie...mozem sa pretvrovat ako doposial ale nevidim v tom zmysel...

@anonym_autor co take ti upiekla?

natalka13
4. sep 2025
@lienka.7

@anonym_autor tak im to povedz naplno a pekne od srdca. Vážení, leziete mi nervy, ze stále otravujete nejakými sprostymi gratulaciami a darmi, ktoré sú odveci, presne ako Vy.
Garantujem ti, ze do smrti (ich alebo tvojej) ich neuvidíš. Potom tu ale nevypisuj, ala je k tebe svokra p.....p. lebo iné si ani nezasluzis.

@lienka.7 no ale to napise na kona im to v zivote nepovie (nieeee nebude sa prezvarovat😂)

anonym_3cfb4d
4. sep 2025
@nyusika

@anonym_3cfb4d tvoj problem, ked si s takou banalitou nedokazes poradit a povazujes to za zasah do osbonej integrity.
ja obe veci (dary aj rady) nepovazujem za problem - dary bud poslem dalej, alebo vyhodim...a nevyziadane rady pustam jednym uchom dnu, druhym von.

chce to, samozrejme, mentalnu zrelost, spracovat taketo neskutocne vazne zivotne problemy, z ktorych si sama vyrobim dozivotnu traumu 😀

Veľmi správne, chce to mentálnu zrelosť. Byť pravdivý, k sebe aj iným. Láskavo. Dary nevyhadzujem, nechcenymi ozaj neobťažujem iných. Úplne normálne ľudsky podakujem a čo nepotrebujem, odkomunikujem...verím,že ti druhí sú tiež natoľko zreli, aby to dokázali akceptovať. Pokojne aj ty to skús, akceptovať, že nie každý je ako ty a je to ok.

lienka.7
4. sep 2025
@anonym_autor

@nyusika chudobna chudera? Ty poznas moje majetkove pomery?😅😅😅😅😅

@anonym_autor
@nyuska myslela chudobná duchom 🤦‍♀️ no ale aspoň si sa teraz ukázala v pravom svetle. Keby svokra doniesla niečo podľa tvojich predstav, bolo by to ôk. A možno aj práve preto ako sa chovas tu sa tak ona chová k tebe. Lebo na hrubú dieru, hrubá zaplata👍

nyusika
4. sep 2025
@anonym_3cfb4d

Veľmi správne, chce to mentálnu zrelosť. Byť pravdivý, k sebe aj iným. Láskavo. Dary nevyhadzujem, nechcenymi ozaj neobťažujem iných. Úplne normálne ľudsky podakujem a čo nepotrebujem, odkomunikujem...verím,že ti druhí sú tiež natoľko zreli, aby to dokázali akceptovať. Pokojne aj ty to skús, akceptovať, že nie každý je ako ty a je to ok.

@anonym_3cfb4d
wau, zivotna mudrost hodna napisu na hrnceku.
Dakujem, mam tip na darcek pre takto uvedomelych ludi, ktori maju potrebu vsetko analyzovat a odkomunikovat si.

autor
4. sep 2025
@lienka.7

@anonym_autor
@nyuska myslela chudobná duchom 🤦‍♀️ no ale aspoň si sa teraz ukázala v pravom svetle. Keby svokra doniesla niečo podľa tvojich predstav, bolo by to ôk. A možno aj práve preto ako sa chovas tu sa tak ona chová k tebe. Lebo na hrubú dieru, hrubá zaplata👍

@lienka.7 no ako pardon...ak niekomu nieco davam tak mu dam nieco co ten clovek vyuzije a viem ze to pouziva...a nie dezerty po zaruke napriklad...toto svedci nieco o nej a nie o mne...a ked ma problem, co ocividne ma, uprimne mi zagratulovat (uz som povedala ze aj podanie ruky je viac, nie som zatazena na dary) tak nech proste negratukuje vobec...ja som neni smetisko zbierat blbosti a nie nebudem tieto veci nikomu davat

anonym_f13faa
4. sep 2025
@anonym_autor

@really8 prepac ale to nedava ziaden zmysel...mam byt stastna ze mi podarovala svokra jedlo na ktore mam smrtelnu alergiu lebo ju to urobila stastnou? Akoze hlava mi to neberie...mozem sa pretvrovat ako doposial ale nevidim v tom zmysel...

@anonym_autor podľa toho aká si "milá", svokra dúfala, že to jedlo zjes 😆

autor
4. sep 2025
@anonym_f13faa

@anonym_autor podľa toho aká si "milá", svokra dúfala, že to jedlo zjes 😆

@anonym_f13faa na zaklade coho usudzujes ze nie som mila? Na zakladentoho ze som cele roky drzala hubu a robila tak aby dobre bolo v rodine?

anonym_f13faa
4. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_f13faa na zaklade coho usudzujes ze nie som mila? Na zakladentoho ze som cele roky drzala hubu a robila tak aby dobre bolo v rodine?

@anonym_autor na základe tvojich vyjadrení tu.

autor
4. sep 2025
@anonym_f13faa

@anonym_autor na základe tvojich vyjadrení tu.

@anonym_f13faa na zaklade akyxh? Ze poviem ze nemam nieco rada a nechcem dostavat haraburdy? No pardon teda...ty si asi tiez taky clovek co potichu sucha nohami a kde ma daju tam budem....boze zeny vy ste fakt padli z visne asi...ale tak nie kazdy je sebavedomi, su aj take tutky

natalka13
4. sep 2025

autorka tvoja svokra je este mila k tebe, ina by s tebou inak jednala.
Ze to s tebou vobec tvoj muz vydrzi. Hnusna si ze az....

autor
4. sep 2025
@natalka13

autorka tvoja svokra je este mila k tebe, ina by s tebou inak jednala.
Ze to s tebou vobec tvoj muz vydrzi. Hnusna si ze az....

@natalka13 mila? Tebe pride mile dat niekomu k sviatku pokazene veci alebo veci ktore vies ze ten clovek nema rad lebo ta potrebuke zlomit? Moj muz je na mojej strane a na mamu ma uplne rovnaky nazor lebo vie co je to za vykvet a znicila mu uz nejeden vztah...ale ty vies ze ja som ta hnusna a ona ta mila...jednala by so mnou inak??? Heeeej??? A co som ja male decko ze by mi dala po riti??? Sa uvedom co pises

anonym_f13faa
4. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_f13faa na zaklade akyxh? Ze poviem ze nemam nieco rada a nechcem dostavat haraburdy? No pardon teda...ty si asi tiez taky clovek co potichu sucha nohami a kde ma daju tam budem....boze zeny vy ste fakt padli z visne asi...ale tak nie kazdy je sebavedomi, su aj take tutky

@anonym_autor napríklad na základe tvojej poslednej správy k mojej osobe. Tebe príde normálne toto niekomu napísať? Milé? Si jedna zla žena, a nie kvôli tomu, že nesedis ticho a nesuchas nohami, ale kvôli tomu, čo tu zo seba vypúšťas. Fuj, normálne mi je z teba zle.

autor
4. sep 2025
@anonym_f13faa

@anonym_autor napríklad na základe tvojej poslednej správy k mojej osobe. Tebe príde normálne toto niekomu napísať? Milé? Si jedna zla žena, a nie kvôli tomu, že nesedis ticho a nesuchas nohami, ale kvôli tomu, čo tu zo seba vypúšťas. Fuj, normálne mi je z teba zle.

@anonym_f13faa tak ked vidim ako reagujes ze vlastne je spravne drzat hubu tak logicky usudzujem ze si taky typ osoby...martyrka...vzetko znesies a ticho si asi cely zivot...tebe pride normalne mi napisat ze som zla zena? Tak vidis treba sa najprv pozriet na seba

anonym_f13faa
4. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_f13faa tak ked vidim ako reagujes ze vlastne je spravne drzat hubu tak logicky usudzujem ze si taky typ osoby...martyrka...vzetko znesies a ticho si asi cely zivot...tebe pride normalne mi napisat ze som zla zena? Tak vidis treba sa najprv pozriet na seba

@anonym_autor k ľuďom sa správam rovnako ako oni ku mne. Si zla žena, zatrpknuta, niečo si týmto liečis. Normálna žena by takto nereagovala. Radosť ta mat za ženu a nevestu, naozaj. Keby svokra vedela co tu o nej vypisujes..

autor
4. sep 2025
@anonym_f13faa

@anonym_autor k ľuďom sa správam rovnako ako oni ku mne. Si zla žena, zatrpknuta, niečo si týmto liečis. Normálna žena by takto nereagovala. Radosť ta mat za ženu a nevestu, naozaj. Keby svokra vedela co tu o nej vypisujes..

@anonym_f13faa joooj to keby sa ja k nej spravam ako ona ku mna tak sa asi zblazni...takze co navrhujes? Ze aj ja jej mam davat na sviatky pokazene veci po zaruke? Fakt dobre zmyslanie...pisem iba pravdu ktoru som jej stokrat uz aj povedala

anonym_f13faa
4. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_f13faa joooj to keby sa ja k nej spravam ako ona ku mna tak sa asi zblazni...takze co navrhujes? Ze aj ja jej mam davat na sviatky pokazene veci po zaruke? Fakt dobre zmyslanie...pisem iba pravdu ktoru som jej stokrat uz aj povedala

@anonym_autor nie, radšej ju ohováraj na diskusnom fóre 🙂

autor
4. sep 2025
@anonym_f13faa

@anonym_autor nie, radšej ju ohováraj na diskusnom fóre 🙂

@anonym_f13faa vsak si napisala ze k ludom sa treba spravat rovnako ako oni k nam...ci uz nie? Nesedi ti to?...ohovaranie je ak o niekom klames, ale toto je realita

lucky_k
4. sep 2025
@anonym_autor

@sissy27 urcite zo mna neodpadne ale nerozumiem tomu preco ma nie je mozne respektovat...vsak uz aj male deti ucime ze ak ti je nieco neprijemne, nemas to rad, povedz to...ja som aj povedala a aj tak som ignorovana

@anonym_autor rešpekt si treba zaslúžiť, nie vyrucovať ....

anonym_f13faa
4. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_f13faa vsak si napisala ze k ludom sa treba spravat rovnako ako oni k nam...ci uz nie? Nesedi ti to?...ohovaranie je ak o niekom klames, ale toto je realita

@anonym_autor nepochopila si, nevadí. A ani sa tomu necudujem

lienka.7
4. sep 2025
@anonym_autor

@lienka.7 no ako pardon...ak niekomu nieco davam tak mu dam nieco co ten clovek vyuzije a viem ze to pouziva...a nie dezerty po zaruke napriklad...toto svedci nieco o nej a nie o mne...a ked ma problem, co ocividne ma, uprimne mi zagratulovat (uz som povedala ze aj podanie ruky je viac, nie som zatazena na dary) tak nech proste negratukuje vobec...ja som neni smetisko zbierat blbosti a nie nebudem tieto veci nikomu davat

@anonym_autor k tým dezertom po záruke...vieš koľko ich dostanú učiteľky ci uz na začiatku alebo na konci roka? A samozrejme, tersz sa poukázať nad tým. A koľko zbytočnosti, ktoré letia do koša im podonasaju? A vieš, keď viem, s akou osobou mam "tu cest", tak.som o krok pred ňou. Kupi niečo, čo sa ti nepáči? Juj, poďakuje, ze zase sa žiaľ nestratila do môjho vkusu, ale tak snáď o rok to bude lepšie. Kupi zákusky, ktoré nemôžem? Juj, poďakujem a poviem, že žiaľ, ja také nemôžem, ale som rada, že jej u mňa chutí. Aj nabudúce 🤣

autor
4. sep 2025
@lucky_k

@anonym_autor rešpekt si treba zaslúžiť, nie vyrucovať ....

@lucky_k a vynucujem si ho cim? Ze mamvlastny nazor a dovolim si nemat rada nieco co je pre inych senzacia?

tim23
4. sep 2025
@anonym_autor

@janinah vies kolkokrat som ja kvoli im zrusila svojich lekarov,vymenila zmenu v praci lebo som mala presne urceny den kedy mi budu gratulovat? To je akoze pride normalne?

@anonym_autor no koľkokrát? Maximálne dva krát do roka.

lucky_k
4. sep 2025
@tim23

@anonym_autor no koľkokrát? Maximálne dva krát do roka.

@tim23 no snáď ich nikto nevolá gratulovať v bežné dni doobeda ....