Ako slušne odmietnuť účasť na svadbe?
Dobry deň,chcela by som poradit ohladom ucasti na svadbe.Som pozvana spolu s manzelom na svadbu.Ide o kopegynu.Je to jej druha svadba.Svadba sa bude konať v pracovny deň cca 150 km od bydliska a ešte aj na obed.Nemam nejaky vazny dovod,proste sa mi nechce pri predstave rano rychlo uces,makeup sadnut do auta a tahat 150 km na miesto obradu tam sa rychlo prezliect este predtym ubytovat...ako slusne odmietnut aby sa nenahnevala.Ďakujem za každy nazor,odpoved
150km nie je tak ďaleko. Nemôžete ísť deň predtým ak máš problém s chystačkami? Ubytujete sa, urobíte si pekný večer a druhý deň v úplnej pohode sa nachystáš na svadbu. 🙂 Naposledy sme takto išli 200km na svadbu v ten deň aj s dieťaťom a úplne v pohode som stihla nachystať seba (makeup a vlasy som si robila sama - chystala som sa až tam na izbe) aj dieťa. Spali sme tam len v deň svadby a druhý deň sme si urobili výlet v okolí. Úplne v pohode. 🙂
@biba_18 ako pisem, ja som antisvadobny typ. Zato do Francuzska na oslavu narodenin 3 cleniek rodiny som sa na otocku k mojej au-par rodine vybrala.. V piatok poobede sup do busu, v sobotu som prisla, vecer vecera a zurka -kopec ludi a v nedelu poobede zas bud a cesta naspat sem na SR. V pondelok doobeda som prisla a vecer sla na nocnu. Lenze to som mala asi 25-26 rokov. A neslo o svadbu.

Ja by som to nijako obšírne nevysvetlovala. Keď píšeš, že si myslíš, že sa tak či tak urazí, tak s tým treba pocitat. Podľa mňa žiaden dôvod to nezlepší. A hlavne nie taký, že sa ti nechce, alebo máš niečo iné. Slušne sa poďakuj a povedz, prepáč, nezúčastníme sa. Hotovo. Keď sa urazí, jej problem. Účasť na svadbách nieje povinná.