Ako zvládnuť svadbu s 2-ročným dieťaťom?
Ahojte, čoskoro nás čaká svadba a naša dcérka v tom čase bude mať čerstvé dva roky. Zaujíma ma ako ste to mali vy, ak ste boli v rovnakej situácii čo sa týka stráženia - “obetoval” sa niekto z rodiny a odišiel zo svadby keď malo ísť dieťa spať alebo ako ste to vyriešili? Miesto v sále kde by mohla malá prespať nie je, takže si ju tam nemôžeme nechať.
Nechala som dieťa kamarátke doma a dcéra na svadbe tým pádom vôbec nebola .
Moja mamina by sa "obetovala" a vôbec by to neriešila. 🙂
Deti buď spia v sále v kočíkoch alebo na izbe a dozor sa strieda.
Nam deti na svadbu nesli ale ked chces tak si na noc zaplat opatrovatelku . Tak by som spravila ja, nech sa nik nemusi prestat bavit skrz nase dieta. Teda ak sa nik z rodiny neponukne sam od seba
nechala by som dieta doma s jednou ci druhou babkou. A uzila si vecer aj noc.
Dieta o nic nepride a vy si rodicia konecne vyhodite v klude z kopytka.
Ale toto je autorkina vlastná svadba, ak som správne pochopila. Závisí od dieťaťa a možností, môže odísť s tetou, kamoškou, babkou ak zvládne alebo by som ju odbehla ísť uspať, ak je to potrebné. Niektoré deti by to prespali aj v kočíku...
Odišli sme vo večerných hodinach spolu s manželom a malou dcérou zo svadby domov.
Naj je mat izbu a tam sa bud striedat alebo ktosi sa obetuje na cely cas
Môže sa niekto obetovať, ale aby malá s tou osobou šla, aby ju poznala.
Jedná sa o vašu svadbu, či ako?
Pockaj to je Vas svadba ?
Lebo my sme mali na nasej svadbe nasho 2rocneho syna ,tym padom sme mali izbu ,dali sme ho spat a kazdu chvilu ho chodil niekto kontrolovat ,striedali sme sa.
áno ženy, práveže je to naša svadba, čiže z tej odísť fakt nemôžem 😃… kebyže ideme niekomu inému na svadbu tak by som to neriešila, odišli by sme spolu pripadne by nám postrážila jedna zo starkých… zábava bude v kultúrnom dome čiže tam žiadna izba kde by bola nehrozí
@t1nusa a nemáš ani nejakú ochotnú susedu, kolegyňu a pod? ktorá by ju na noc postrážila doma? alebo aj niekto z rodiny by možno bol ochotný - napr. ja by som určite zobrala neterku k nám domov, ja nevydržím dlho na takých akciách 😂 a by som aj bola rada že zas môžem spať s babatkom v jednej posteli...
@t1nusa S dcérou sme boli v tom veku na 2 svadbách. Oboje sme riešili tak, že sme boli na hostinách aj s ňou a okolo 20-21:00 sme ju zaviezli domov, dali spinkať a doma s nou ostala raz moja sestra a raz moja kamoška. Máme v jej izbe kameru na spánok, čiže som ju sem tam skontrolovala aj ja a hneď som bola pokojnejšia 🙂
@t1nusa bud sa ti pri nej prestrieda rodina alebo si normalne zaplat opatrovateľku. Alebo aj nejakú známu, ktorú dcéra pozná, či jej dcéru... závisí ako to máš. Ja som takto bola "strazit" kamoske dcéru, bola som aj s mojou malou vtedy, cize sa zahrali, okúpali a šli potom spinkat a ja som pozerala TV. Možnosti je neúrekom.
Asi by som zaplatila opatrovateľku alebo potom porosila kamarátku, ktorá deti ma a ide s nimi domov. Ale no, ťažko, môj bude mať o mesiac dva roky a neexistuje, že by vydržal a cudzou osobou (opatrovateľkou)... Ak ale máš dieťa prispôsobive, možno to zvládne 🙂
Moj brat mal platenu opatrpvatelku.
Svadba bola v hoteli, mali tam normalne aj izbu.
a pre ostatne deti na svadbe mali platenych animatorov, prenajaty detsky kutik v hoteli - tam sa im venovali. aby sa aj ostatni rodicia zabavili.
Samozrejme, slo len o deti najblizsej rodiny a najlepsich priatelov...aj tak sa ich tam ale skoro 15 nazvieralo
ani by mi nenapadlo, ze niekto bude na tento ucel zdierat niekoho z pozvanych hosti
@t1nusa ty sa budeš vydávať? Ak nie, tak ty choď s nou domov, alebo ku niekomu, kto býva blízko (zo svadby)
Alebo my sme mali aj jednu miestnosť k dispozícii pre nevestu a ženícha, kde sa zložili deti a pospali si tam 😊
Znami mali aj izby zajednane, striedala sa sestra a stari rodicia. Bolo to krasne, maly potom zaspal od unavy. Tak s nim sestra zostala hore na izbe
Ja som bola takto strazit kamaratke, ulozila dieta v izbe v mieste konania svadby, ja som tam prisla, citala si knizku a strazila 🙂 ked skoncili, sla som domov
Môj syn mal rok a čosi keď sme sa brali a boli sme to my novomanželia čo odišli zo svadby o 7dmej, lebo už musel ísť spať.. 😅 mne čo nemám rada svadby sa to hodilo ako výborná výhovorka.. (ešte ako ospravedlnenie svojho faux pax - bola som v 4 mesiaci a fakt že hrozne unavená a bolo mi zle) ja viem že toto asi nie je žiadna dobra rada, ale tak hodí sa mi do témy.. snáď vyriešite záležitosť k svojej spokojnosti..
Moj synovec mal nieco cez dva roky ked mal moj brat svadbu. Vecer ho strazila nasa mama.
Ked som bola na kamararkinejj svadbe niecie dieta tam zaspalo na stolickach.
Mám tri deti, keď boli menšie, spali v sále v kočíku staršie neskôr v sále na stoličkách.
@kavasmliekom píše, že je to jej vlastná svadba
@jana_eyre_2 ja som bola v štvrtom mesiaci na našej a svadbe a normálne som si dobehla domov pospať asi na hodku a potom som sa vrátila 😁

známa si zavolala ochotnú známu ktorá mala bábo na starosti...