Ako zvládnuť svadbu s 2-ročným dieťaťom?
Ahojte, čoskoro nás čaká svadba a naša dcérka v tom čase bude mať čerstvé dva roky. Zaujíma ma ako ste to mali vy, ak ste boli v rovnakej situácii čo sa týka stráženia - “obetoval” sa niekto z rodiny a odišiel zo svadby keď malo ísť dieťa spať alebo ako ste to vyriešili? Miesto v sále kde by mohla malá prespať nie je, takže si ju tam nemôžeme nechať.
@t1nusa nemáš ani dobrú susedu, čo na svadbu nejde, žeby šla potom k vám k malej? Možno nejaká teenagerka z rodiny by sa rada obetovala a odišla zo svadby, naša je momentálne v takom veku, asi by sa na svadbe nudila, a šla by radšej strážiť 🙂
Také malé dieťa na svadbu nepatrí. Nie je to len o spaní. Na svadbe sa schádzajú príbuzní a známi, ktorý sa možno aj roky nevideli, chcú sa v kľude vyrozprávať a dieťa ruší. Veľké množstvo ľudí, neznáme prostredie, atď deti nemajú radi a sú podráždenejšie, rozplačú sa, ak ich niekto zoberie na ruky a takých je veľa. Dieťa na jednom mieste neobsedí niekoľko hodín. Pustiť dieťa na zem aby tam pobehovalo medzi stolami je maximálne neslušné a primitívne. Bola som na viacerých svadbách, kde sa vyskytlo nejaké dieťa a mnohí mali k tomu veľmi nepekné poznámky. Niektorí tvrdili, že na svadbu, kde bude dieťa viac nepôjdu. Na jednej svadbe 3- ročné dieťa neustále mravčalo, všetko odmietalo, nechcelo sedieť, medzi tanečníkmi pobehovalo a keď už boli niektorí v nálade, hrozilo, že dôjde k ťažkému úrazu. Jedna tancujúca si nevšimla, že dieťa je za ňou , narazila doň, vyvrátila ho a spadla na neho. Skončilo to poriadnou bozuľou na hlávke vzadu a miernym otrasom mozgu a to sa povracalo v strede sály, keďža spadlo naznak a poriadne tú hlávku udrelo. Skončilo to príchodom sanitky (šoféri pod parou) a pokazenou svadbou, vzájomným obviňovaním, atď. Viacerí aj mladomanželia tvrdili, že im deti na svadbe pokazili svadbu. Svadba je pre mladomanželov a hostí, ktorí sa tu stretávajú a nie pre vyšantenie sa detí.
@evkatk Ich vlastné dieťa tam nemá byť? A teda poradila si jej čo?
Ja som bola na xy svadbách a nikde s tým problém nebol. To, že si ty zažila také dieťa na svadbe neznamená, že tak majú aj oni. Ona sa nepýta, či tam má byť, ale prakticky vyriešiť kde a s kým by mohlo ísť spať.
Máš deti? Dúfam, že nie. A ak áno....
@andreakotesova z vlastnej svadby?
@evkatk vlastne dieta je vynimkou ale...aj deti najbizsich pribuznych.
v ziadnom priapade ale nie tak, ze bude otravovat ostatnych hosti, neobsedi, bude chciet s kazdym tancovat...
Pretoze vela mamiciek si myski, ze vsetci su nadseni, ked mozu tancovat s ich dietatom, ze vsetci sa chcu podielat na strazeni...a pritom su ti hostia len zdvorili.
@evkatk sranda,ja sa naopak teším na dcerinu svadbu aj s malou,presne dva a polročnom v tom čase. Bude čistou súčasťou,lebo je súčasť rodiny,nikoho by mi neprišlo na rozum diskriminovať pre nič,ani pre vek. Mala sa BUDE rozhodne tmolit a tancovať,nebude jediná na svadbe. Bude tam aj jej strýko 😅a bratranec,každý jeden člen sa na to teší. A bude 89 hostí,veľa z nich ešte malú nevideli. Záleží od povahy ľudí.... Verím tomu,že sú svadby,kde nechu deti,ale príde mi to také smutné. Pokiaľ sú tie deti súčasťou rodiny,tak priam nepochopiteľné. Ideál sú svadby,kde sa všetci strojené ceria a za chrbtom sa o dušu ohovárajú,ale hlavne,že je to bez detí. Samostatná kapitola sú tí,čo nezvládajú tok alkoholu. Inak hornú hranicu nemáte? Babička už zvykne aj prd ujsť,zuby vypadnúť a tak. Môže sa na Tom niekto posmyknut😝
@nyusika ja si myslím,že každý má mať svadbu takú akú si želá,je na rozhodnutí pozvaných,či príjmu,či nie. Mala u nás pôjde späť,keď bude unavená,má nachystaný boller a môžu sa tam uložiť aj s mojím najmladším,keď bude chcieť. Keď niekto nemá záujem o zábavu,kde sú deti,nemusí prísť. Doteraz nebola žiadna oslava,kde by moje deti/vnúča chýbali. Sú súčasť v každom veku. Ak pôjdem na ples,tak tam naozaj nebudem čakať,že by mal niekto deti. Keď pôjdem na svadbu,kde viem,že sú v rodine deti,v kľude ich tam akceptujem. Každý ako uzná. Ak si naopak nevesta neželá niečo,tak treba akceptovať. Úplne jednoduchá matematika. Ale autorka sa pýtala na niečo iné.
@t1nusa máme bollerwagen,v tom bude mala spat. Keď bude unavená. Odporúčam,normálne sa vezmú perinky do toho. Takže sa aj babky,tetky,krstné,dedkovci zabavia.
@maciatkolulu samozrjeme.
len sa snazom napisat, ze nie vsetci hostia idu na svadbu preto, lebo sa tesia na cudxzie male deti 🙂
akurat su zdvorili a nejak sa s nimi zabavia.
a aj sestra sa niekedy rada obetuje a namiesto zabavy s rovesnikmi uspava netere a synovcov....a podobne
@nyusika však presne,treba poznať hranice. Nenechať dieťa samozrejme,aby skákalo tam,kde nemá. Atď. A netahat ho tam,kde to nechcú. To je úplná zásada. Keď sa robí oslava,svadba tam,kde sa ráta s detmi,opäť samozrejmosť,že teda budú sa tmolit. A kde nie,tak si maju uzit dospelaci
@maciatkolulu mpj btat mal pre deti animatorov a detsly kutik - aby sa netmolili...svadba v hoteli 🙂 cize az taka samozrejmost to nie je, aby sa p parkete tmplili ale deto po nejakej, co ja viem osmej-desiatej vecer.
pisem o fakt malych detoch, nie sest rokv a vyssie
nasa mala 1,5 roka na nasej svadbe, svadbu sme mali mimo mesto, izba k dizpozicii. ked sme videli unavu chceli sme ju uspat. vsetko sme skúšali, vozili ju na aute, ked sa po velmi dlhej dobe podarilo a prenášali sme ju do postielky prebrala sa, takze este potiahla, nakoniec sa vytancovala na redovom tanci vsetci ju tam vyzvrtali dieta spokojne aj svokra mala dost a sla snad o 1 spat ale to uz isla snou svokra ku nam domov
@t1nusa v kulturaku mate urcite satne alebo inu zadnu miestnost. Tam mozte dat postielku pre dieta. Na nasej svadbe tak spali deti (sice nie nase ale z rodiny). Mali kameru, miestnost bola zamknuta. Dcerku mozte nechat dlhsie sa bavit a ked pojde neskor spat bude natolko unavena, ze ani mierna hudba jej nebude vadit 😁
Teraz si spomínam,že malý bol takto na dcerinej stužkovej. Mal kočík a spal. Mal päť rokov.
svagrina mala tusim rocneho syna a strazila ho najprv suseda a tesne po vecery odisla k nemu svokra.
Ale je moznost mat aj kratku hostinu, ja som bola na svadbe co sa koncila pred 21hodinou, sice sme boli vsetci vykolajeni ze rodicia zenicha a nevesty zacali vsetko balit a oznamovali hostom ze je koniec. tak ale vsetci sme to prekusli sli domov.
ako slusnejsie by bolo ak by nam to dali vediet ze nemame cakat klasicku hostinu do rana ale len kratke pohostenie. ale vsetci to prezili 🙂 aj ked moj muz mal eeste dlllho reci ze co to bolo za svadbu 🙈 (tak sa treba psychicky pripravit aj na taketo nieco, ale so svadbou je to vzdy tak ze vzdy sa najde niekto nespokojny, netreba ich riesit 🙂 hlavne si urobte tak aby to vyhovovalo vam 🙂
@t1nusa ja som si zaplatila studentku. Prisla doobeda, aby sa spoznali, cely den bola pri nej (obskakovala ju hlavne rodina a tetusky, ale studentka bola s nou). Ulozila som ju vecer spat a obe spali v izbe do rana… Mala si myslela, ze som s nou spala ja. Nadranom som studentku posadila do taxika a mala sa uz zobudila pri mne.
Keď už máte zajedbanú svadbu tam kde mate bez možnosti izby tak už sotva niečo vymyslite, to bolo treba riešiť ako prvé. Zoberte prenosnú postieľku, niekam ju hádam do nejakej miestnosti dať viete a malej do uší tlmiace štuple. Kupovala som sebe aj synovi do lietadla a tlmia fakt super, vôbec netlačia. Syn ich ale nechcel takže skúšal ich len na chvíľu. Za skúšku to ale stojí. Samozrejme videopestunku k tomu.
https://m.alza.sk/hobby/alpine-pluggies-kids-de...
@t1nusa boli sme na svadbe do 11 vydržali
Neboli by aj tak pri nikom inom ako pri nás takže sme to spravili tak že keď už budú unavený ideme domov
@maciatkolulu to napísala až po mojom komente.
@t1nusa my sme mali na nasej svadbe nasu 1,5 rocnu dceru. Moji rodicia s nou potom odisli spat. Je to vasa svadba v prvom rade, vy tam musite byt, ostatni tam byt nemusia. Takze niekto by sa mohol ponuknut a odist. Snad im bude stacit niekolko hodin zabavy
@t1nusa na našej svadbe mal syn 1,5roka. Celý deň ho "strážila" švagrinina sestra. Malý bol s ňou v kontakte asi 2x predtým (bývame v okrese LC, svadbu sme mali v NO, čiže ju takmer nepoznal), zvládli to. V tom čase mu išli zuby, okolo 2 ráno som musela prísť domov lebo sa jej nechcel dať prebaliť a už to bolo na ňom cítiť, že potrebuje mamu. Zhruba v tom čase aj hostina skončila (sobáš začínal o 14 a väčšina ľudí k nám cestovala v ten deň z dialky- Lučenec, Komárno takže skôr preto svadba trvala "len" do nejakej pol 3.
Keď sa ženil brat, ich syn mal takmer 2 roky a bol dojčený. Mali opatrovateľku, ktorá sa chodievala s malým hrávať už predtým. Tiež to zvládli na výbornú. Im svadba končila o 6 ráno
@evkatk ale deti su sucast rodiny. Ja som ako 4 rocna bola na svadbe sestry a chcela som byt len s mamou. Ale tesim sa ze som bola. Aj na inych svadbach boli deti . Mne to nevadilo. Patria do rodiny a patria aj na svadbu.moZno ako velke by boli smutne ze ich rodicia vynechali z takej peknej udalosti.
@evkatk alkohol to je ina vec. To je smutne ze to dietatko prislo k uraZu.. ale na svadbu patri starejší a ten ma mat tieto veci pod kontrolou.
@t1nusa znami tak mali svadbu ale vo velkom hoteli, to je nieco ako u teba, sak tri minuty k dietatu su nic…babky, kamosky, kazdy sa moze tu chvilku pri dietati polhodku hodku, vystriedat a pokryjete celu noc…ako svadba nesvadba, viac mojich kamosiek sa vydalo uz s dietatom a zvladli aj svadbu aj sa postarat o svoje dieta 🤷♀️
@t1nusa my sme malého vzali na večeru, svadbu, keď bol unavený, odniesli k svokre do postele a my sa vrátili na svadbu do rana
@mariska1989 nestresujem ani z toho nerobím vedu, len sa zaujímam o pohodlie svojho dieťaťa a zároveň o hladký priebeh svojej svadby…. normálne som sa opýtala. ale tu asi fakt človek nemôže nič napísať lebo niekto ako ty sa očividne vyžíva v rýpaní…
@maciatkolulu ďakujem za tip, pozriem sa na to 🙏🏻☺️
@t1nusa https://elvent.shop/product/smartcruiser-premium/ tento máme,využijes dlho. Ja momentálne na veci,keď ideme na pláž,na výlet,na psa. A ešte mi tam aj 11.rocny vlezie a teda teraz aj vnučka už. ❤️

@t1nusa vzdy som mala zajednane strazenie, mame 2,5r dceru a boli sme uz asi na 3 ci 4 svadbach. Raz sme sli kamoske, mali sme tam ubytko, tak sla aj moja mama a na chvilu bola mama aj dcera s nami v sale a potom sli do izby.