Čo si myslite o takej hostine?
Ahojte, dnes sme boli na prijímaní a potom sme šli ako hostia domov k hostiteľom
No som taka zarazena
......
Sedeli sme nie dnu, no von v novo pozbijanom altánku ktorý susedí s chlievami pre sliepky.
Stoly boli bez pekného prestierania, bez obrusov obalené v takom akoby vrecovine. 🤷♀️
Jedlo bola dobra polievka a druhe jedlo akoby rezeň na prírodno, taky doslova napackany na tanieri....
Von dážď, zima, ja krásne šaty.
Ja neviem, ženy, som "pip" že sa mi to vidí hrozne....rodina nie asociali, úplná obyčajná slovenská klasika, obaja pracujú.......len taka úroveň, ani obrus ale volaka vrecovina....ja sa priznám asi 30 min som bola mimo, potom som to zobrala športovo...no vŕta mi to v hlave, že takto urobiť takú slávnostnú hostinu....ved ja na grilovanie robím väčšiu slávu.....
Som pyšná?... či to bolo mimo.....moja starká ma učila že AJ obyčajný nedeľný obed ma byt s damaskatovym obrusom, vyleštené príbory, pomodliť sa, ....
Bože toto sú problémy.... Nie že by sú bola vďačná že ťa pozvú ale ešte ohovaras

Podla prispevku usudzujem, ze im si pekne podakovala za skvelu hostinu a teraz ich vsade ohovaras...mrzi ma tej rodiny, ze maju takeho "priatela"/pribuzneho, ako si ty ☹️.
O čom to prijímanie je? 🤦♀️ vďaka Bohu sme zavolali len krstnu a krstného a síce nás za to išli zozrat ale aspoň nemusím počúvať toto kde slecna/pani sedela, kde papala, čo papala... ach jaj
Mne by to nevadilo, hoci tiež som takáto fajnovka, keď zariadujem ja, ale u druhých mi to nevadí, záleží aká je atmosféra.
Tak sa bez za nich pomodlit a daj si pohov. Takym ludom ako ty by som ani suchy chleba nedala.
Niekto to neberie ako niečo fakt slávnostné a urobí len také posedenie no. My tiež ideme tento víkend na prijímanie a sestra nejde robiť neviem aké pohostenie a ani to nečakám. Aj keby ma posadí k sliepkam rovno, ja som šťastná, ako má ľúbia moje krstniatka a som rada, že môžem byť s krstniatkom v takýto deň. Aj pri sliepkach. 😁
Mne by vadila asi len zima a dazd.. ale za to nik nemoze
Hlavne, že tento príspevok je úplne na úrovni .... 🤦
Ok beriem, nemusíte ísť do mňa ostro, kľud🙏....ja to len zo zvedavosti ako to vníma širšie spoločenstvo.
Určite som im to nedala najavo....no pripadá mi to také odflaknute...
Vadilo by mi len to, ze mi nedali vediet vopred, kde to bude (vonku), aby som sa na to obliekla (vzala si prezlecenie), aby mi nebola zima. Nech neprechladnem.
To že altánok susedí s kurínom, ani slávnostne neprestretý stôl by mi absolútne nevadili, nepotrpím si na také, ale zase ja si nedeľný obed dám aj z gauča... hlavne, keď hovoríš že to je novo postavené, trošku provizórnejšie podmienky sú pochopiteľné 😅 skôr je škoda, že hostitelia nemali záložný plán pre prípad zlého počasia tak ste sedeli v zime, ale tak vypýtala by som si deku...
Nezabudni sa pozom vyspovedat a zopnut ruky v nedelu v kostole.
Kedysi som mala pocit ze prijmanie je o niecom inom ako nobl obede.
Mrzel by ma jedine dazd a zima.
To by vám fakt pripadalo v poriadku?
A kedy potom dávať slávnostný obed so slavnostnym stolovanim, ak nie na takýchto udalostiach?
Ahoj no aj ja by som bola zarazena ale predychala by som to vsetko len keby nepršalo a nebola by zima ..ja ťa chapem😉
asi mali povedat ze to bude zahradne posedenie aby si si priniesla ine oblecko ale
zasa si zober ze jedlo bolo dobre to je velke plus
a bolo vas vela ? za mna osobne radsej menej ludi (len rodicia babka krstna) a slavnostnejsie a potom urobit gulasparty zvlast
tiez by som bola prekvapena
To nie je odflaknute, ale to je teraz taka móda, vsetko baliť do vrecoviny a handier. Je to vegan obrus a vegan prestieranie. Aj ked hostina uz vegan asi nebola… teraz na tom agentúry ryžujú, baliť stoly do handier a z suchej trávy vam naarnzuju ikebany. Hold, trend. Len ty si to asi mierne nepochopila 🙂
Kazdy to ma inak. Moj syn tusil po birmovke po gulasi z jelena. Ze je to o sviatosti nie o obede a daroch. Dcera zas chcela grilovat.
Niekedy sa správaniu ludí čudujem v zmysle ja by som to urobila úplne inak, ale nedávam to najavo a nekomentujem. Každý sme iný, máme rozne predstavy o tom "ako by sa to malo", pochádzame z roznych pomerov... Im by zas možno pripadalo niečo zvláštne u vás, na vašej oslave.
No mne by to tiez vadilo. Uz vobec ako dieta by som sa z toho citila zle a navsteva to iste. Samozrejme ine dni by mi bolo vsetko jedno alr v podstate je toto pre mna dolezita oslava a aspon vidiet ako na tom zalezi hostitelom - nijako. Je aj jedno co by ste jedli ale presne to ze vas nechali vonku v zime, nic neupravene... ja by som z toho bola tiez zaskocena a mozno by som aj povedal " tak a teraz vazne, ideme uz dnu?" 😂😂.
Nejaký spoločensky kód by som vôbec neriešila. Prijímanie prebehlo v poriadku? Omša bola slávnostná? Ako rodina ste si rozumeli? Máte sa radi? Ak áno, účel splnený 💓 zvyšok vôbec nie je dôležitý.
Mne by to v poriadku tiež neprišlo, je to spoločenská udalosť, tak ako sa patri prist slusne a elegantne obleceny, tak sa ma i takom duchu niest oslava...
Nesud,kazdy pohosti najlepsie ako vie. To,ze ty by si to urobila inak,neznamena,ze oni to urobili zle. Bud vdacna,ze si mohla s nimi stravit cas. A inak vrecovina je teraz velmi in ako prestieranie a celkovo v dekoraciach.
Strašne nemám rada takéto obmedzené ženy ... hrajú sa na dámy a pritom mnohým zo zadku perie trčí ... no a čo, že si mala krásne šaty, tá akcia nebola o Tebe ... a ďalšia vec, oni boli hostitelia, Ty sa máš prispôsobiť ... a keď sa Ti nepáčilo, mala si sa slušne ospravedlniť a z hostiny odísť ... nie využiť, pohostiť sa a potom takto prízemne ohovárať.
Nie , nepride mi to v poriadku. Samozrejme ze nejaku uroven slavnostny obed ma mat
@dzulli1980 to nie je o obmedzenosti. Tebe pride ok, ze v dazdi a zime ta niekto vyhodi na zahradu pocas slavnosti? Niekolko dni vedeli, ze bude zima a dazd a ani PSA by som von nevyhodila. Je to sedlactina najhrubsieho zrna. Obrus bh som rozdychala, ostatne nie. Podakovala by som a isla prec. Ked sedlaci nevedia, co sa patri, nech nerobia hostinu.
Mne by to vadilo tiež, ale prežila by som.. hlavne mali dopredu dať vedieť, čo to bude za oslava.. prijímanie mám tiež spojené so slávnostným stolom v peknom prostredí (aj doma v obývačke, ale nie pri sliepkach, hlavne v daždi 🙈🙄) vnútorne by som zúrila 🤪😂
A presne to je rozdiel medzi Tebou a autorkou ... Ty by si sa poďakovala a išla by si preč ... ona posedela, najedla sa, nezabudla napísať, že mala krásne šaty a teraz ohovára ...
@stanulienkat
Ja ti napíšem len toľko, že každý má inú predstavu o slušnom pohosteni. Biely obrus je klasika, ale dnes už je moderné všeličo.
A teraz celkom od veci príklad, ale.. nikdy nevieš, či ten obyčajný rezeň napackany len tak na tanieri nemali za požičané peniaze. Možno pani domáca bola ešte aj v piatok na nočnej na brigáde, aby mali aj prílohu a tak zaspala a nestihla obrus vyzehlit, muz z vlastnej iniciatívy prestrel, čo nasiel... Fakt môže byť za tým hocičo, teraz som schválne prehnala, ale dnes je všetko drahé, to je fakt. To, že ty si očakávala niečo iné, oni nemali ako vedieť, za dážď nemôžu, mohli aspoň deku ponúknut a myslieť aj na možnosť zlého pocasia,resp.dat vopred vedieť, že to bude vonku, ale tak oni zas možno očakávali, že dospelý človek si deku vypýta, alebo teda by požičali nejaký sveter.. Na margo toho ze si bola pekne oblečená, keby si vedela, kde to bude, dáš si rifle?
A ja toto nemyslím v zlom, len fakt každé sklamanie je z toho, že máme. Nejaké očakávania, o ktorých ale ostatní vôbec nemusia tušiť.
Teba babka naučila na obrus, ich možno babka učila, že nie je dôležité, aký je obrus hlavne aby misa bola plná?

Pekne vieš ohovárať, nevdacnica