icon

Darček k svätému prijímaniu: Čo odporúčate?

13. apr 2026

Ahojte ideme na oslavu k sv.prijimaniu nebudeme krstný rodičia je to sestra môjho partnera jej syn bude mať prijímanie aké darčeky odporúčate modlitebnu knižku a zlatú retiazku nechcem dávať čo poradíte?

Strana
z2
michaela329
13. apr 2026

Opýtať sa, ja idem tiež a pýtala som sa. Chlapec si chce kúpiť počítač, už má našetrené polovicu, takže dáme peniaze.

bykaterina
13. apr 2026

opytaj sa dietata , ja som sa tiez vcera pytala netere že co by chcela a ma mi dat info.

saxalendra
13. apr 2026

Ak sa neopýtaš priamo hostiteľov, tak napr knihu z vydavateľstva Lúč. Sú tam životopisy svätých pre takúto vekovú kategóriu. Alebo knihy od Bruna Ferrera. To sú také krátke príbehy so zamyslenim aj pre takú vekovú kategóriu.

anonym_634546
13. apr 2026
@saxalendra

Ak sa neopýtaš priamo hostiteľov, tak napr knihu z vydavateľstva Lúč. Sú tam životopisy svätých pre takúto vekovú kategóriu. Alebo knihy od Bruna Ferrera. To sú také krátke príbehy so zamyslenim aj pre takú vekovú kategóriu.

@saxalendra Zivotopisy svatych je presne to, po com deti tuzia🤣🤣

doriiis
13. apr 2026

Ja dávam pamätnú knižku na prvé sväté prijímanie. Môže si tam fotky nalepiť, napísať pojmy, dojmy a su tam aj modlitby

anonym_41e61e
13. apr 2026
@anonym_634546

@anonym_634546 mozno nie vase deti 🙂

doda3103
13. apr 2026

Najlepšie je opýtať sa. Moja prababka nebohá kúpila synovi ruženec a knižku pamätnú kde si fotky dá a tak isto zápise všetko.

anonym_634546
13. apr 2026
@anonym_41e61e

@anonym_41e61e Ziadne normalne deti. Len take, co rodicia o inom nerozpravaju, len o kostole a pod. Mala som taku babku, viem si predstavit.

bykaterina
13. apr 2026
@anonym_634546

@anonym_634546 nechcela som to napisat tak na priamo 😀 ale presne mnohe deti prejdu prijímaním a potom do kostola nepachnu. az pred birmovkou. česť výnimkám

bykaterina
13. apr 2026
@anonym_634546

@anonym_41e61e Ziadne normalne deti. Len take, co rodicia o inom nerozpravaju, len o kostole a pod. Mala som taku babku, viem si predstavit.

@anonym_634546 každe dieťa je normalne.

anonym_634546
13. apr 2026
@bykaterina

@anonym_634546 každe dieťa je normalne.

@bykaterina No ved ano, zle som to napisala. Sorry. Myslela som take, kde mu rodicia nerozpravaju nonstop o Jezisovi. Lebo ine citat zivotopisy svatych isto nebude.

janinah
13. apr 2026

V špeci obchodoch nabozenských urcite niečo najdeš,ja som raz kupovala karty kvarteto s nejakym biblickym zameranim,teda taku podobnú maličkost by som dala a peniaze.

anonym_bf1fb8
13. apr 2026
@anonym_41e61e

@anonym_41e61e podla mna ziadne deti. To je len ze kup a obchadzaj doma z milosti.

annalena
13. apr 2026

Urcite by som sa spytala rodicov a dietata, co si zela....aby sa potom nestalo, ze dostane 3 modlitebne knizky, 4 ruzence, 3 pamatne knihy 🙈 - zial nas pripad 😞

anonym_634546
13. apr 2026
@annalena

Urcite by som sa spytala rodicov a dietata, co si zela....aby sa potom nestalo, ze dostane 3 modlitebne knizky, 4 ruzence, 3 pamatne knihy 🙈 - zial nas pripad 😞

@annalena No podla niektorych reakcii tu by deti mali skakat od radosti😆

bykaterina
13. apr 2026
@anonym_634546

@bykaterina No ved ano, zle som to napisala. Sorry. Myslela som take, kde mu rodicia nerozpravaju nonstop o Jezisovi. Lebo ine citat zivotopisy svatych isto nebude.

@anonym_634546 tak je to kazdeho vec ako si deti vychovava 🙂 otazka znela inak , co dať ako darcek

zenazaba
13. apr 2026

Peniazeeee

maryetta
13. apr 2026

Moj syn bol pred 2rokmi a pacila sa mu komiksova biblia.
Pripadne pozeram aj po tejto knihe-

autor
13. apr 2026
@annalena

@annalena pýtala som sa a povedal že on nevie

prasiatko30
13. apr 2026

Priamo sa opytat. Mozno chce dieta nejaky tablet alebo pc a mozte mu prispiet na to a nebudu sa mu kopit blbosti. Ako jedna biblia alebo album k PP je ok ale zase aby sa mu nazbueralo zo 10 detskych biblii a albumov je uz trosku prilis

emka530
13. apr 2026
@anonym_634546

@anonym_634546 by si sa čudovala, záleží ako je to dieťa vedené. Či je to len naoko kresťan a ide na 1.sv. prijímanie lebo sa to musí, alebo je vedené ku viere od malička. Sú deti ktoré naozaj zaujímajú svätí, pýtajú sa, chcú spoznávať. Na Zachej.sk sú aj také knihy prispôsobené veku dieťaťa...napr za mna super kniha je tato
https://www.zachej.sk/produkt/54460/vyprava-s-c...

anonym_d31d27
13. apr 2026

My sme dali synovcovi 100 eur a velku bonbonieru. Myslim, ze peniaze potesia take velke deti uz najviac a kupia si co chcu.

zara1357
13. apr 2026

@anonym_autor moja dcéra túžila iba po patričkách , nič iné nechcela. A tak ich aj dostane. My , ako rodičia sme jej kúpili modlitebnú knižku a taký ten mini obrázok k 1sv.prij., krstný jej kúpili retiazku s príveskom. Moji rodičia jej kúpili 2je patričky a takú spomienkovú knižku. A švagrina s partnerom sa ma pýtali , že či zlatý prstienok, alebo hodinky(dcéra povedala, že nechce)tak absolútne netuším, čo jej podarujú. Za mňa keď nevieš čo, daj peniaze.
My sme našim krsniatkam kúpili hodinky a druhý dostal peniaze(tak si priali).

matkahelka
13. apr 2026

Peniaze.deti v takom veku nezaujimaju ani knihy o svatych, ani ruzence.era zlatych retiazok, ktore potom 20 rokov stali v skrini sa uz nastastie skoncila. kazde dieta po niecom tuzi- ci korcule, ci bicykel, ci lepsi tablet. dat peniaze a dieta si tym nasetri na to svoje, co chce. robili sme to tak my pri synovcoch, robila to cela siroka rodina pri mojej dcere.

blackcat8885
13. apr 2026

Ja by som kľudne dala poukážku niekde a peniaze. Ak má rád knihy tak do kníhkupectva ak ešte hračky tak Dracik alebo do kina, alebo zážitok. Ja som synovi na 10r kúpila jazdu v kabriolete a bol to zážitok. Alebo výlet kúpiť su aj 1dňové výlety s dozorom napr do ZOO v Budapešti apod

maryetta
13. apr 2026

Ja som asi z inej generacie ale... korcule. Bicykle.. lyze a neviem co kupujeme detom my-rodicia.
Mobil, tablet pocitac tak isto. Su to stale deti!!!! Nepoviem ze okej 15-rocny chalan ale tieto 8-9rocne deti?!
Aby to nedopadlo ako u znamej ktorej dieta dostalo mobil. A ona ako matka "nemala dosah" lebo ved to on dostal. On si kupil.... je to jeho majetok.
Ja ozaj nepotrebujem davat detom peniaze. Na zazitky a na vsetko potrebne sme tu my rodicia. A aj ked nejake drobne dostanu hned nam to podaju do ruky ze oni tie peniaze nepotrebuju-co je jasne.

anonym_c45029
13. apr 2026
@anonym_634546

@anonym_634546 je to svate prijimanie, sviatost pre veriacich, tak nieco z oblasti viery je urcite vhodnejsi darcek ako bicykel napr.
takisto ked niekto vyhra napr. sportovu sutaz a chcem ho potesit darcekom pri tej prilezitosti, nedam mu modlitebnu knizku, ale nieco, co suvisi so sportom, aj keby len poukazku do sportoveho obchodu.

len to je presne ten problem, ze mnohe deti nie su doma vedene k viere, pravidelnemu chodeniu do kostola ci modlitbe, ledva vedia, ktorou rukou sa prezehnat a aj to v ich prevedeni vyzera skor akoby muchy odhanali... ale rodicia ich veselo nahlasia na 1. svate prijimanie, birmovku, aby "babka bola spokojna", "aby sme mali pekne fotky", "aby sme mohli urobit paradny rodinny obed v restauracii, nech vsetci vidia, ze na to mame"... a dieta chuda ani nevie, co sa okolo neho realne deje, neuvedomuje si vzacnost toho dna, lebo je to cele prekryte darcekmi typu bicykel, pocitac, kolieskove korcule...

michaela329
13. apr 2026
@maryetta

Ja som asi z inej generacie ale... korcule. Bicykle.. lyze a neviem co kupujeme detom my-rodicia.
Mobil, tablet pocitac tak isto. Su to stale deti!!!! Nepoviem ze okej 15-rocny chalan ale tieto 8-9rocne deti?!
Aby to nedopadlo ako u znamej ktorej dieta dostalo mobil. A ona ako matka "nemala dosah" lebo ved to on dostal. On si kupil.... je to jeho majetok.
Ja ozaj nepotrebujem davat detom peniaze. Na zazitky a na vsetko potrebne sme tu my rodicia. A aj ked nejake drobne dostanu hned nam to podaju do ruky ze oni tie peniaze nepotrebuju-co je jasne.

@maryetta v poriadku, toto je vaša rodina, váš spôsob. Ja som naopak z rodiny, kde som si tiež na podobné veci šetrila a tiež mi rodičia dokladali, jednoducho som sa učila hodnotu peňazí od mala. Z peňazí za prijímanie som si napríklad kúpila korčule - a bola som veľmi pyšná na to, že som si ich kúpila "sama". Môj muž to mal v jeho rodine podobne. A hoci som si radosti vedela kúpiť sama, nikdy by mi nenapadlo, že stále nad tým ako ich používam nemajú rozhodujúce slovo rodičia. Moju súrodenci takto vedú svoje deti a tiež tam majú vždy posledné slovo. Toto je zas ich spôsob vedenia k finančnej gramotnosti. Samozrejme, že deťom doprajú rodičia, ale aj deti sa učia, že peniaze nie sú niečo nekonečné a len prichádzajúce.

anonym_f4c9e4
13. apr 2026

Dajte obalku 🙏🏼 ja som dostala príbor...

anonym_d31d27
13. apr 2026
@anonym_f4c9e4

Dajte obalku 🙏🏼 ja som dostala príbor...

@anonym_f4c9e4 To naozaj niekto dal 9 rocnemu dietatu ako darcek pribor? 🫣

Strana
z2