icon

Darček k svätému prijímaniu: Čo odporúčate?

13. apr 2026

Ahojte ideme na oslavu k sv.prijimaniu nebudeme krstný rodičia je to sestra môjho partnera jej syn bude mať prijímanie aké darčeky odporúčate modlitebnu knižku a zlatú retiazku nechcem dávať čo poradíte?

Strana
z2
anonym_f4c9e4
13. apr 2026
@anonym_d31d27

@anonym_f4c9e4 To naozaj niekto dal 9 rocnemu dietatu ako darcek pribor? 🫣

@anonym_d31d27 áno 🥲😂 našťastie zvyšok dal koruny a zlato 😉

bykaterina
13. apr 2026
@maryetta

Ja som asi z inej generacie ale... korcule. Bicykle.. lyze a neviem co kupujeme detom my-rodicia.
Mobil, tablet pocitac tak isto. Su to stale deti!!!! Nepoviem ze okej 15-rocny chalan ale tieto 8-9rocne deti?!
Aby to nedopadlo ako u znamej ktorej dieta dostalo mobil. A ona ako matka "nemala dosah" lebo ved to on dostal. On si kupil.... je to jeho majetok.
Ja ozaj nepotrebujem davat detom peniaze. Na zazitky a na vsetko potrebne sme tu my rodicia. A aj ked nejake drobne dostanu hned nam to podaju do ruky ze oni tie peniaze nepotrebuju-co je jasne.

@maryetta tak to je dost na prd vychova ked ma problem že dieta sa stavia na zadne ze jeho mobil.
ale co sa týka tých veci ostatných a zazitkov, Vychováva aj ostatna ordina, nech sa ti to paci alebo nie. Vplyv vzory su tam.
A druha vec krstní rodičia maju ist vzorom a starat sa vo výchove. take je ich poslanie.
samozrejme vždy po dohode s rodičmi a oni su šefovia. Aj ked vieme že velakrat rodicia maju ine priority alebo nieco v pazi.

saxalendra
13. apr 2026
@anonym_634546

@saxalendra Zivotopisy svatych je presne to, po com deti tuzia🤣🤣

@anonym_634546
naše túžia, ak sú napísané pre ich vek. Máme doma asi 10, všetky prečítané. Možno aj iné túžia. Zas píšem to ako možnosť. Vybrať si môže autorka, čo uzná za vhodné. Vysmievanie nie je na mieste.

zuzanaete
13. apr 2026
@anonym_634546

@anonym_634546 Napr. nas syn knihy neoblubuje, ale knihu o svatych, ktoru dostal k prijimaniu cital s velkym zaujom. Aj sa inspiroval a urcitym sposobom sam navrhol pomoc bezdomovcom a aj pomohol.

maryetta
13. apr 2026
@michaela329

@maryetta v poriadku, toto je vaša rodina, váš spôsob. Ja som naopak z rodiny, kde som si tiež na podobné veci šetrila a tiež mi rodičia dokladali, jednoducho som sa učila hodnotu peňazí od mala. Z peňazí za prijímanie som si napríklad kúpila korčule - a bola som veľmi pyšná na to, že som si ich kúpila "sama". Môj muž to mal v jeho rodine podobne. A hoci som si radosti vedela kúpiť sama, nikdy by mi nenapadlo, že stále nad tým ako ich používam nemajú rozhodujúce slovo rodičia. Moju súrodenci takto vedú svoje deti a tiež tam majú vždy posledné slovo. Toto je zas ich spôsob vedenia k finančnej gramotnosti. Samozrejme, že deťom doprajú rodičia, ale aj deti sa učia, že peniaze nie sú niečo nekonečné a len prichádzajúce.

@michaela329 ja som len s tym uviedla priklad. Ja to ja beriem ze "dnesne" deti su v niecom ine od nasej generacie. Sama to vidim doma.

maryetta
13. apr 2026
@bykaterina

@maryetta tak to je dost na prd vychova ked ma problem že dieta sa stavia na zadne ze jeho mobil.
ale co sa týka tých veci ostatných a zazitkov, Vychováva aj ostatna ordina, nech sa ti to paci alebo nie. Vplyv vzory su tam.
A druha vec krstní rodičia maju ist vzorom a starat sa vo výchove. take je ich poslanie.
samozrejme vždy po dohode s rodičmi a oni su šefovia. Aj ked vieme že velakrat rodicia maju ine priority alebo nieco v pazi.

@bykaterina samozrejme. Nehovorim ze nie. Ale dieta je vzdy tou "vizitkou" vychovy hlavne rodicia. Nie tej sirsej rodiny 😉

bykaterina
13. apr 2026
@maryetta

@bykaterina samozrejme. Nehovorim ze nie. Ale dieta je vzdy tou "vizitkou" vychovy hlavne rodicia. Nie tej sirsej rodiny 😉

@maryetta to ano ale co je pre niekoho sirsia pre niekoho je to blizky.
ja sa rodinujem aj so sesternicami mojej maminky, a dokonca s ich detmi co su mi z druheho kolena. Viac ako z 1 kolena.

michaela329
13. apr 2026
@maryetta

@michaela329 ja som len s tym uviedla priklad. Ja to ja beriem ze "dnesne" deti su v niecom ine od nasej generacie. Sama to vidim doma.

@maryetta ale to s tým kupovanim si vecí nie je o generácii, len jednoducho o inom prístupe v rodine, každá to má inak. Ja som v Tvojom veku, môj muž je dokonca starší. A aj za našich čias boli decká, čo boli drzé a nadrapené.

maryetta
13. apr 2026
@michaela329

@maryetta ale to s tým kupovanim si vecí nie je o generácii, len jednoducho o inom prístupe v rodine, každá to má inak. Ja som v Tvojom veku, môj muž je dokonca starší. A aj za našich čias boli decká, čo boli drzé a nadrapené.

@michaela329 nemyslim v tom drze.maju ale vyssie naroky. Mam pocit ze my sme boli asi spokojni s tym co mame-co sme mohli mat.
skor v tom ze dnes je vacsi vyber vsetkeho. Aj napr oblecenie. Si pamatam bolo tazsie zohnat. Mama sila doma. Strikovala. Teraz vojdes do obchodu a nevies co skor.

michaela329
13. apr 2026
@maryetta

@michaela329 nemyslim v tom drze.maju ale vyssie naroky. Mam pocit ze my sme boli asi spokojni s tym co mame-co sme mohli mat.
skor v tom ze dnes je vacsi vyber vsetkeho. Aj napr oblecenie. Si pamatam bolo tazsie zohnat. Mama sila doma. Strikovala. Teraz vojdes do obchodu a nevies co skor.

@maryetta ja ale reagujem na to, že bicykle, korčule a zážitky kupujú rodičia a nie deti z peňazí, ktoré dostanú. Píšem, že to je o tom, že každá rodina má svoj prístup a vie, prečo to tak má.

maryetta
13. apr 2026
@michaela329

@maryetta ja ale reagujem na to, že bicykle, korčule a zážitky kupujú rodičia a nie deti z peňazí, ktoré dostanú. Píšem, že to je o tom, že každá rodina má svoj prístup a vie, prečo to tak má.

@michaela329 aha uz chapem. Hej. Niekto kupuje ku prijimaniu. Niekto k narodkam. Niekto na vianoce 😉 prilezitosti je dost.

anonym_46c2c0
13. apr 2026

@anonym_autor keď mali moje krsniatka prvé sväté prijímanie, dala som im do obálky peniaze. Využili na nákup toho, čo chceli oni.

lenka.25
13. apr 2026

Ja som krstnej dcere kúpila telefón , lebo po ňom túžila . Kebyže neviem čo , dám peniaze .

princezna_bosorka
13. apr 2026

@anonym_autor kniha Moje telo patri mne pre dieta a Ja v tvojom veku pre rodicov.

princezna_bosorka
13. apr 2026
@maryetta

Ja som asi z inej generacie ale... korcule. Bicykle.. lyze a neviem co kupujeme detom my-rodicia.
Mobil, tablet pocitac tak isto. Su to stale deti!!!! Nepoviem ze okej 15-rocny chalan ale tieto 8-9rocne deti?!
Aby to nedopadlo ako u znamej ktorej dieta dostalo mobil. A ona ako matka "nemala dosah" lebo ved to on dostal. On si kupil.... je to jeho majetok.
Ja ozaj nepotrebujem davat detom peniaze. Na zazitky a na vsetko potrebne sme tu my rodicia. A aj ked nejake drobne dostanu hned nam to podaju do ruky ze oni tie peniaze nepotrebuju-co je jasne.

@maryetta tak ale toto je problem vychovy rodica. Jeho mobil, pravidla rodicov. Nechces dodrziavat pravidla, mobil ide do skrine. Koniec diskusie... ale samozrejme, problem zacal ovela skor ako kupou mobilu.

taktotedanie
14. apr 2026
@anonym_634546

@anonym_634546 napr moje krsna si toto vypytalo ako vedlajsi darcek, kratke komixove biblicke pribehy pre nastrocnych ( je to chlapec)

anonym_6a1d1b
15. apr 2026

Peniaze určite, tým nič nepokazis

stso
Včera o 09:51

@anonym_autor táto krabička je veľmi vhodná a do nej napr. knižku https://www.kupujsk.sk/daruj/21704-188562-dreve... , prípadne ak by ste dávali peniaze tak takáto obálka https://www.kupujsk.sk/daruj/21709-drevena-obal...

Strana
z2