Darček pre švagrinu do 200 eur
Ahojte dievčatá, moja švagriná bude mať narodeniny. Pozerala som už všetko možné aj nemožné no neviem jej nič vybrať. Čaká bábätko ale nechcem jej dávať veci pre dieťatko, skôr niečo pre ňu. Tehotenský vankúš má a aj oblečenie. Chceme sa zmestiť do 200e. Má svoj salón kde robí nechty. Vo voľnom čase sa venuje hlavne rodine. Pôvodne sme jej chceli dať jeden estetický zákrok spolu s ostatnými súrodencami lenže kvôli tehotenstvu ho nemôže podstúpiť.
Kupila by som ram na fotky, do toho naarwnzovala 200€ s textom typu, aby so spravila radost maminka a k tomu zivy kvet v kochliku. Na pintereste je kopec tipov na take kreativne ramiky
@janinah je uplne v poriadku pomahat z vlastnej iniciativy. Je uplne cez ciaru vnucovat niekomu povinnost pomahat, lebo Ty to tak mas. Akoze su ludia nesvojpravny a nevedia ako nalozit so svojimi zdrojmi? Kto chce pomoze, kto nie, nepomoze.kazdeho osobna. Ja tiez pomaham rodinam co su teraz u nas v okoli, ale keby mi teraz niekto zacal diktovat co im mam este dat, lebo potrebuju, tak ho kopnem dp zadku. Nikto nie je povinny to robit a ani nie je za to odsudenia hodny. Ked sa chces rozdat, super, mas uznanie, ale nevnucuj ho inym. To je, ze fakt cez…
@janinah Tak pozor, ja keby som dostala taky darček ako si ty navrhla tak by ma to nieze nepotešilo, ale aj urazilo.. Prečo by mal niekto iný za mňa rozhodovať ci si zaslúžim nejaký darček a riešiť ako mam s nim naložiť. A nie, necítim sa ako nejaká necítivá hyena.. Keď ten konflikt na Ukrajine začal tak som 3 dni preplakala a potom mi "kamoška" napísala, že veď mám na povale kočík a mam ho poslať na Ukrajinu aj so všetkým oblečením co mam po malej, lebo oni si to zaslúžia... Akože wtf, som teraz v 30tt, keď v máji porodim tak mne kto co dá? Kúpi mi ten kočík a výbavu pre dieťa ona? Ak chceš tak daruj celú svoju domácnosť a aj všetky úspory, to je tvoja vec, ale neodsudzuj ľudí, ktorý chcú urobiť radosť svojim blízkym alebo sebe..
Dámy, to ste nezažili iné perly v iných komentároch tejto pani sestričky 🤭 veľká kresťanka, samozrejme kým nie je reč o Rómoch, vtedy u nej miluj blížneho svojho ani žiadne iné prikázania neplatia.
@janinah mas dost vela veci v bazariku, ved tie mali byt uz davno u utecencov z ukrajiny😄 a nie tuto na bazari.
Akoze prepac, ale toto by ma tiez urazilo. Mne je ich tiez velmi luto ale toto by ma v zivote nenapadlo napisat. Tiez pomozem ked mozem, ale na svete niesu jediny ukrajinci kde je vojna. V arab.krajinach su vojny uz desiatky rokov. A tiez za to nemozu. No kto pomoze im?
Ach, kde bolo to všeobecné nadšenie o pomoc, keď utekali mamky s deťmi zo Sýrie... Stačí prelustrovať staré diskusie k článkom z roku 2015, tá snaha pomôcť tým ľudom či empatia boli presne niekde pod zadkom žaby.. Niekto mi na to povedal, že ale títo sú skutoční utečenci, nie "jak vtedy", tak dobre.. Mimochodom, ja sama som dala, darovala, som v kontakte so sestrou, ktorá na tej hranici bola dennodenne, a plakala som spolu s ňou, keď mi volala z náročnej nočnej služby, že chlapov už teraz nepúšťajú a na kraji cesty v tme v noci stoja bezradné ženy s malými deťmi, ktoré nevedia, ktorým smerom majú ísť. Bolo to ešte predtým, ako tam nabehla akákoľvek pomoc zo strany štátu či delegácie na selfie, a tým ľuďom už vtedy pomáhali bez zaváhania ľudia z hraničných obcí, hraniční policajti či colníci... keď novinári od hranice predtým odišli, lebo "však tu ešte nič nie je, poďme ďalej".
Zatiaľ to vyzerá tak, že pokiaľ sa neuškvaríme v nejakej jadrovej vojne, tak to bude na dlho. Resp. aj keď sa to nejak skončí, tak tam už pokoj nebude nikdy, to je snáď každému jasné, tak, ako ani doteraz nebol dlhé roky. Tak asi len dať nejaký trvalý príkaz na ten účet, a takto vybaviť všetky sviatky v rodine.. na čo sa tešiť z vlastných narodenín, či z narodenia dieťaťa, tešiť sa treba z toho, že my (zatiaľ) neutekáme, môžeme si takto zablahoželať. Celé je to na veľké P, každého z nás to nejakým spôsobom zasiahlo, ale prečo sa radovať, tešiť sa z niečoho v rámci rodiny, z jednoduchých maličkostí, keď sa dá to celé nešťastie aj namiesto konkrétneho daru pre oslávenca takto pripomenúť, že?
@janinah tak dievča ty si pekne drb**** na hlavu! Aby si nikdy nemusela utekať z domu to nemyslíš vážne že toto by si povedala normálne sa mi zastavil rozum teraz daj sa na liečenie lebo toto už je zrelé bojovalo sa aj v Iráne Iraku poslala si aj tam dúfam aspoň 20000€ a deti v Afrike trpia celý život aj tam si dúfam poslala a v niektorých kmenoch sú schopný obetovať svoje deti tak dúfam pôjdeš ich zachrániť a niekde si berú dospelý muži 6-7 ročne dievčatka za ženy tak aj tam treba poslať nejakú pomoc. Teraz ako existuje len Ukrajina ? Je mi ľúto deti a matiek ale čo už my nemáme právo na život? Vo svete sa dejú veľmi veľmi veľmi zle veci celý život len to nikde neukazuju a žila si ? Kľudne tam pošli celú tvoju rodinu bojovať nech a kľudne aj ty bojuj a rob si čo chceš ale toto už nikomu nikdy v živote nepíš nehovor lebo za to možno niekedy schytáš dve tri facky a za túto poznámku na tehotnú ženu by si si ju zaslúžila a čo keď má tá žena všetko čo teba je po tom vôbec ? Bojuje sa na Ukrajine tak prestaň jesť piť a nedávaj ani svojim deťom lebo niektorý Ukrajinci nemajú ani to možno tak to nerob láskavo a namiesto svojho jedla a pitia to pošli ukrajincom ok ? A svojim psom tak isto nedávaj ani jesť ani granule nič všetko im tam pošli aj svoje gaťky a podprsenky a oblečenie a choď len nahá pretože ty máš všetko oni nič pekný deň či mám povedať "Гарного дня" ? 🤔
@zazvorka87 nuz v poslednej dobe tiez vnimam u uvedenej pani mentalny regres ...
@janinah toto co ty navrhuješ sa zvyčajne robí, ale opačne, oslavujúci oznámi rodine priateľom,že namiesto toho, aby mu kúpili nejaký darček, nech prispejú na nejakú konkrétnu charitu, ktorú dotyčný podporuje.
@krempla100 toto iste robila aj pri korone, z extrému do extrému. Až sa mi rozum pozastavuje niekedy nad jej príspevkami. Ale tento je teda "top"
@zazvorka87 joj ty si na tuto temu tiez precitlivena. Ak by nahodou napadla nejaka krajina romsku osadu, ona tam prva pojde na nich hadzat granaty. Nijak sa svojimi nazormi netaji.
Ja osobne by som sa potesila mini kyticke a 200 eur do obálky . Kupovat niečo bez jej vedomia je dost odvážne , hlavne v takejto hodnote . U mna bohužiaľ takéto darcek končia hlboko v skrini alebo na bazare .

@janinah Tak tomuto sa povie poriadne zatemnená myseľ, už to hraničí s fanatizmom - stačí si pozrieť tvoj profil...nič iné okrem Ukrajiny už neexistuje. Predpokladám, že doteraz bol tvoj život a celý svet len o Covide....a čo to tak bude nabudúce?