Deti na svadbe - ako by ste reagovali?
Ahojte. Viem, dookola opakovana tema...
Nemyslela som si, ze sa ma to bude az tak tykat, ale co uz. Planujeme svadbu a uz mame aj svoje deti. Hosti nebude az tak vela, okrem nas a personalu zo skuzieb nejakych 65 pozvanych... zatial.
Kazdopadne co nas trosku prekvapilo je to, ze mnohe rodiny chcu prist vyhradne s detmi a co je na tom najzasadnejsie je to, ze sa ani netaja tym, ze kvoli nim planuju skor odist. Nechapte ma zle. Su to napriklad rodiny, ktore byvaju na ulcii so starymi rodicmi ci dokonca taki, ktori byvaju v jednom dome a deti chcu vziat preto, aby si to udajne uzili. Aj nam povedali, ze bez problemov by zostali s babkou ale maju radi tancovanie atd ze by im to bolo luto prist bez. Deti bude cez 20, vek 1-7r. Mame aj rodinu, ktora ide v priebehu mesiaca a pol na 3 svadby /nasa je posledna/, vsade idu s detmi a aj k nam chcu prist lebo ved preco nie. No a kvoli tomuto poctu nemozeme napriklad zavolat kamaratov zo skoly s partnermi, lebo sa uz nezmestime 😪 mam sama deti, rozumiem, ze nie kazdemu sa da, nie kazdy chce... ale naozaj si tie deti svadbu az tak uziju? Ci to bude jedna velka meva nahanacka a ja z toho dostanem infarkt? Chodime aj my na rozne svadby a oslavy, ak mozeme, vzdy si to zariadime tak, aby sme prisli bez a aby sme si to spolocne aj uzili... napiste mi vas nazor
Nie, lebo si písala štýlom akým si písala, nešlo o slovíčko "ty".. ale myslela som že už to boli posledné slová mne, preto som aj nereagovala.. pekný deň ti želám a šťastný život, nech sa ti svadba vydarí..
@aurora33 no asi ho máš ty, alebo veľmi zúfalý život, že označuješ ženu za neschopnú.
má rodinu, má svoj život, teraz riešia svadbu , predbežne o nej informovala ľudí, aby sa vedeli zariadiť. Teraz zostala sklamaná z reakcií niektorých predbežne pozvaných, ako si dupkajú nožičkami , že oni chcú chcú a chcú. A ty šiješ tiež....
Ak nevieš čítať s porozumením, daj si to nakresliť.
PS. môžem označovať koho chce, mám presne také isté práva ako ty, a ak ťa to obťažuje, vypni upozornenia, mala si to urobiť už dávno, aby ťa pani dokonalú neobťažovali také neschopné osoby
@cacianka Toto som presne nechcela. Aby som vyzerala ako ma tu nazvali PRINCEZNIČKA a aby bolo vsetko nadiktovane a podla programu. Aj ked niektore pisali, ze to tak urobili a niektore ma urazali za to, ze aka som dolezita a potom mi radili ze mam byt priama a neustupciva 😅 protichodne tvrdenia podla toho, ako diskusia pokracovala ale ok, nepamata si kazdy co pisal na strane 5 /ale ja som si vsetko citala/. Podla mna su nie len partnerske vztahy ale aj vztahy kamaratske o kompromise. Uz som pisala z vlastnej skusenosti, ze som sa nie raz prisposobovala aj ja a bez jedineho slova, bez akejkolvek urazky. Ale stretla som sa s ludmi, ktori maju jediny spravny nazor a chcu mi diktovat, co mam robit. Ved tu aj niekto pisal, ze svadba nie je o mne ale o hostoch 😅 to ma pobavilo. Vidis aka vzorka ludi sa tu nasla, citaj prvych 30 anonymov a zistis, ze kazdy nazor je trochu iny. Keby som sa mala prisposobit kazdemu, tak mi prepne a neurobil to nikdy nikto stavim sa. I tak by bolo zle...lebo Miro Jaros vedla v izbe pre deti hra lepsie ako nas DJ alebo tycinky na stole vedla su viac slane ako tu pred nami... Musim sa od toho odosobnit 🙂 nemozem nikoho prinutit, aby sa zmenil a zmenil svoj nazor, ale tiez to nikto nemoze chciet odo mna. Dam si este chvilku cas a v septembri im vsetko dorucime osobne a povieme, ako to planujeme 😊 ak to niekto nepoberie tak je mi to luto. Dakujem
@cacianka btw to čo jej ženy radili, nemysleli zo začiatku v zlom, len proste tak ako to býva - každý radil podľa svojich skúseností, veď preboha keď niekto niečo v diskusii poradí neznamená, že autor sa tým musí riadiť, alebo myslíš že áno?
@aurora33 Najlepsie je sa starat o inych a rozkazovat, pricom si toho sama neschopna 😃 Mas v kazdej diskusii s niekym problem, zamysli sa, ci su ostatni tie decka a telata, alebo jedno tela chodi a rype v kazdej jednej teme 🖐
@aurora33
@cacianka baby, už sa tu nehľadajte.... nech si @autorka urobí, ako uzná ona za vhodne. Je to jej svadba koniec koncov.
A rory, nemám pocit, ze je neschopná nejakej komunikácie, ale asi očakávala logicky a racionálny prístup zo strany hostí. A nie, ze niekto sa jej na svadbu nanominuje pomaly aj so psom 🤦♀️ (obrazne povedane)
Uz vie, že (nabuduce) na komunikovať presne, jasne a zrozumiteľne. T.j.pokial im povie, že ich pozýva na svadbu, tak to znamená, že pozvanie platí pre 2 dospele osoby, nie pre celú rodinu, vrátane detí a ďalšieho "prislusenstva".
@jana_eyre_2
Preco mi potom nadavaju, ked nechcem urobit to, co mi radia? 🙂 To nie je nazor, to je navod a prikaz. Nazor si mozes napisat, rovnako, ako aj ja. Mozeme si vymenit argumenty. Tam to ale konci
Autorka zo začiatku tie rady boli dobre mienené, niekto ti napisal že mal detský kútik, animátorov, išli do väčšieho atď a ty si sa hneď začala vysmievať že čo ti to rádia hádam tvoja svadba a tvoje pravidlá (áno toto súhlasím) ale boli to len rady, a tvoja reakcia? Arogantná a povyšenecka, tak sa nediv že ťa nazvali tak ako ťa nazvali.
@jana_eyre_2 pýtala sa na názor, svadbu už má naplánovanú a vybavenú, dostala rady a tlaky, že má zajednať inú sálu, objednať 3 animátorky, doložiť stoličky, má zmeniť miesto a čas - svadbu na jeseň urobiť na lúke. Pýta sa na názor ohľadom detí a dostáva tlaky ako má zmeniť svoju svadbu, inak je neschopná.....
@jana_eyre_2 ano, radili jej tu, rozne zeny. mas pravdu. Prepáč, ale rada typu, vsak zmeň miesto za vacsie, nech môže prísť tých 20 deti naviac je trosku odveci...
Ďalej, aspoň za mna, prečo má zabezpečovať ešte aj program pre deti? Keď si ich chceš ako rodič teda zobrať, tak si zabezpec pre ne "program" ty sama, venuj sa im a dohliadaj na ne (inak potom nechapem zmysel pobytu na svadbe, keď mam v kuse behať okolo dietata, a okolo malého musíš, lebo to ti nebude sedieť pekne na stolicke vedľa teba) keď chceš so sebou ťahať aj deti.
@lienka.7 ty to nechápeš, v našom regióne je to bežné a nevidím na tom nič zlé, všetky deti sú spolu u nás sa dajú zohnať dve animátorky na celý večer za 60€ a donesú celu výbavu, deti sú zabavene, rodičia sa môžu baviť a zároveň sú aj na tej svadbe, čo je na tom divné? Nevestu to nestojí nejakú prevratnú sumu.
@natall113
A preto som zhanala animatorky, lebo som sa im tak vysmievala. Dava to logiku? Nikde som nenapisala, ze ich odmietam alebo ze urcite nebudu, ak ano, priloz mi screen. Radikalne som odmietla zmenu priestorov, s tym suhlasim. O tom ale diskusia nebola. A nikde som tiez nenapisala, ze pisu o arogancii. Padali tu ine krasne privlastky, odporucam precitat
@lienka.7 ja som úplne kľudná len sa smejem ako aj mne nepriamo aj autorke priamo píšu o neschopnosti. spomeň si - písala hlavne o svojich pocitoch, ako ju poniektorí hostia negujú a chcú dotrepať obrazne aj psa... aj ten problém s nejasnou komunikáciu priznala hneď , ako sa vyskytol ten buran čo si dupe nožičkou.
ako píšeš 15,37 - to ju naštartovalo, ked jej začali kecať takéto bludy od veci, že musí akceptovať 20 detí navyše (cudzích 20 detí), zmeniť miesto - čo by znamenalo kompletne prekopať svadobné nieže plány, ale už všetko kompletne pripravené.
Autorka komu ja rozkazujem? To som ta až tak veľmi nahnevala že teraz lustrujes všetky doskusie? Si smiešna. A ináč napísala som teliatko a nie tela, to si si už prekrutila ty.
@lienka.7 Ja sa nehádam, len sa obhajujem lebo sa tu do mňa cacianka či ako sa volá pustila ako sialena.
ja som bola nedavno na takej svadbe kde bolo asi 20 deti a bolo to strašné. cela svadba sa tocila iba okolo nich, dokonca hrali povacsine detske pesnicky, Mira Jarosa a podobne. aj sme kvoli tomu skor odisli.
@natall113 U nas som nenasla nic za 60€, dopyty som dala vsade, pytala som sa aj v skolke, pre deti som chcela zapozicat aj male postielky leno mam aj sama deti. Jeden tu pisal ze ma animatorku za 100€. Pytala som kontakt ze parada chcem - tak mi ho nedal, ze urcite nie sme z toho isteho mesta 😃 dobre, najdem aj animatorky za 200€, 300€ lebo musia cestovat 100km. Ale co to meni na veci, ze znami chcu prist aj s detmi i ked by sme ich radi pozvali len dvoch? Animatorka nie je automaticky pozvanka na svadbu pre ich deti. Ani vycap nie je pozvankou pre dalsich chlapov z rodiny.
@natall113 Situacia je riesitelna.
- radi prideme bez deti
- nehnevajte sa, bez deti neprideme
Obe verzie respektujem. Ale verzia
- joooooj, cooo?!?!? Ked sa tam zmesti 20 deti nase 2 sa nezmestia? Prideme aj s nimi a hotovo nediskutujem
To mi pride cez.
Normálne animátorky stoja toľko koľko píšeš, zožeň študentky vš alebo sš čo študujú učiteľstvo v mš a ver tomu že to spravia aj za 100€, poradila by som ti ale som zo západu.
Áno to čo píšeš je cez, ja som písala hneď že keďže by som dcéru nemala kde nechať ani by som sa neurazila ani nič ale slušne by som sa ospravedlnila
@lienka.7 ja na žiadnu svadbu nejdem a ani netaham so sebou deti nikam 😉 len som si dovolila sa vyjadriť že podľa mňa je svadba najzábavnejšia prave pre deti.. (nemám ich už ani také malé aby som okolo nich musela behat) nikto to nemusí vidieť ako ja, tak ako keď niekto povie "nájdi animátorku" alebo "pridaj stoličky" neznamená že autorku do niečoho núti.. to že sa ona cíti nútená ak niekto napíše takéto odporucania je jej problém.. rozumiem že ju popudzuje ak ju niekto uráža, ale že ju popudzuje do útoku že si niekto dovolí povedať nieco čo si ona nemyslí, tak tomu už nerozumiem..
Buď ja už neviem čítať alebo nechápem....
Autorka deti blízkych chce,ale nemôže si dovoliť svadbu pre ľudí,kt.si sami chcú nadiktovať koľkí prídu,resp.si dávajú podmienku s detmi-alebo neodídeme.
Má predsa obmedzený rozpočet, obmedzený počet miest v sále.
Veď keď ma niekde pozvú,buď akceptujem,že pozývajú mňa a nepozyvaju celú rodinu alebo to neakceptujem.
Mam kde nechať deti?idem. Nemám kde nechať deti?nejdem.
O čom filozofujeme toľko strán?
Odrazu každý všade chodí zásadne s deťmi.....a svadba je rodinná akcia,atď.
Veď áno,ale i na rodinné akcie sa pozývajú ľudia s ohľadom na nieco...nie zaradom každý z rodiny. A keď ma volá na svadbu kolega,kamarátka....tak to beriem normálne,že mňa volá bez detí,má dosť z rodiny ľudí,chápem,že nemôže počítať aj so všetkými deťmi kolegýň, kamarátiek,kt.tam chce mať.
Čo na Tom niekto nevie pochopiť.
Kto chce pôjde,kto nechce,nepôjde.
Keby to boli blízky priatelia, ktorí nás pozvú na svatbu, tak by ma ani nenapadlo trepať tam svoje deti. Verím, že aj toto je taká situácia. Neviem si predstaviť pozvať sestru/brata na svatbu ale neterku/synovca už nie.
A jedna animatorka je BTW ďalší hosť navyše, t.j. náklady na stravu, korkovne, etc. 😉
Treba mu zas zavolať, že sa to nedá. Že kapacita nepustí a je ti to ľúto, ak nemajú kam dať deti, tak sa s nimi stretnete ako mladý pár niekde inde,po sobáši. Ale že s deťmi nemôžu prísť. Natvrdo, tieto slová.
Miesto predeti je len pre najbližšiu rodinu

Ja píšem o tvojej komunikácii nie o mojej. Alebo máš problém ešte aj citat s porozumením? Moje deti a manžela tu nemusíš ťahať, chvalabohu oni vedia komunikovať normalne ☺️