icon

Deti na svadbe - ako by ste reagovali?

13. aug 2024

Ahojte. Viem, dookola opakovana tema...
Nemyslela som si, ze sa ma to bude az tak tykat, ale co uz. Planujeme svadbu a uz mame aj svoje deti. Hosti nebude az tak vela, okrem nas a personalu zo skuzieb nejakych 65 pozvanych... zatial.

Kazdopadne co nas trosku prekvapilo je to, ze mnohe rodiny chcu prist vyhradne s detmi a co je na tom najzasadnejsie je to, ze sa ani netaja tym, ze kvoli nim planuju skor odist. Nechapte ma zle. Su to napriklad rodiny, ktore byvaju na ulcii so starymi rodicmi ci dokonca taki, ktori byvaju v jednom dome a deti chcu vziat preto, aby si to udajne uzili. Aj nam povedali, ze bez problemov by zostali s babkou ale maju radi tancovanie atd ze by im to bolo luto prist bez. Deti bude cez 20, vek 1-7r. Mame aj rodinu, ktora ide v priebehu mesiaca a pol na 3 svadby /nasa je posledna/, vsade idu s detmi a aj k nam chcu prist lebo ved preco nie. No a kvoli tomuto poctu nemozeme napriklad zavolat kamaratov zo skoly s partnermi, lebo sa uz nezmestime 😪 mam sama deti, rozumiem, ze nie kazdemu sa da, nie kazdy chce... ale naozaj si tie deti svadbu az tak uziju? Ci to bude jedna velka meva nahanacka a ja z toho dostanem infarkt? Chodime aj my na rozne svadby a oslavy, ak mozeme, vzdy si to zariadime tak, aby sme prisli bez a aby sme si to spolocne aj uzili... napiste mi vas nazor

Strana
z25
1ryba
Odpoveď bola odstránená
rorino
17. aug 2024

Ťa 25 Štefanová debata vyzerá zaujímavá.😂

mimka1402
17. aug 2024

@1ryba Decko zavadzia obsluhe, hádže sa na zem počas novomanželakeho tanca či vbehne v kostole k neveste a ženíchovi kričiac.. Ale "krásne". ❤️
Alebo keď máš doma namiesto dieťaťa boha, ktorý môže všetko lebo je "rozkošnyyyy".😀

lauricka
18. aug 2024

my ideme na svadbu, kde nevesta povolila deti do 3 rokov. Napr. Aj tak sa dá. Len treba byť jasný v komunikácii voči ostatným. Od začiatku.

lauricka
18. aug 2024

kamarátske vzťahy môžu byť o kompromise, ale nemýľte si to s organizáciou svadby. Alebo OK, ale potom sa v tom budete takto zamotávať a nakoniec je to viac na škodu ako na úžitok, vidíte to sama. Netreba byť naivný.

palicka
18. aug 2024

@lauricka no neviem. A dala aj obmedzenie, že iba do 40? Na starých sa nepekne pozerá… mne to nepríde ok. Ale možno som to ja. Ja by som bez svojho nešla. Ak ho beriem so sebou, rešpektujem, že dani nho postarám…. A teda naše dieťa sa o zem nikdy nahádzalo…

1ryba
Odpoveď bola odstránená
ina2405
18. aug 2024

@1ryba to bol sarkazmus od @palicka o tých 40 ročných, teda dúfam

autor
18. aug 2024

@palicka
Nad 40r mame menej ludi ako deti 😂😂😂😂 len rodicia, stari rodicia co ziju a krstni rodicia

dominikamacakova
18. aug 2024

Menej ľudí ako detí?

cacianka
18. aug 2024

@dominikamacakova ľudí vo veku nad 40r ( dospelákov ) majú menej účastníkov, ako detí

palicka
19. aug 2024

@1ryba nepochopili sme sa. Reagovala som na názor, že nevesta obmedzuje vek hostí… mala to byt irónia. Že len deti do alebo nad 3 roky, mladú a krásni do 40… ináč, sama mám takmer 50, vôbec som sa nechcela nikoho dotknúť

palicka
19. aug 2024

@ina2405 dakujem, pochopila

palicka
19. aug 2024

@dominikamacakova aj ty si si všimla? Deti u nich nie sú ľudia…

matullienka
19. aug 2024

Ja nerozumiem, že dospelí ľudia nedokážu pochopiť, že priestor na svadbu nie je nafukovací a mladomanželia sú obmedzeni počtom, ktorý môžu pozvať. Chcú tam kamarátov, s ktorými sa chcú podeliť o svoju radosť. Ich deti majú radi ale predsa nie sú to kamaráti, sú to deti kamarátov. O radosť, starosť a trápenie sa prioritne človek delí s rodinou a kamarátmi (rovesníkmi +-). Ja by som človeka, ktorý nedokáže tieto veci pochopiť radšej nepozvala. Porovnávať z deti rodiny, deti mladomanželov so svojími ohľadom účasti na svadbe kamarátov je riadne úbohé

1ryba
Odpoveď bola odstránená
jantato
19. aug 2024

Nečitala som celu diskusiu. My ked sme mali svadbu ,sme volali rodinu bez deti. Nikto nenamietal, keby ma stym niejto problem nech nechodi... Bola to naša svadba a tak sme to chceli. Deti boli len surodencov. Už širsia rodina bola bez deti.
Neznašam,ked sa povie bez deti a niekto aj cez to pride s dietatom.... nam sa to naštastie nestalo , ale viem ze sa stava....
Proste nasa svadba - nase podmienky.

nene_mamina
20. aug 2024

Ahoj, nečítala som komentáre, len tvoju úvodnú otázku.
No, podľa môjho názoru je pekné a prirodzené, že chcú s vami osláviť najkrajší deň aj so svojimi najbližšími a že si to vedie predstaviť. Ja rozmýšľam rovnako. Pár krát som bola pozvaná na oslavu, kde bolo povedané, že bez detí. Vraj preto aby sme si to užili, ja som bola len raz, keď bol syn väčší. A veru som si to vôbec neužila, každú chvíľu som vyvolávala, či je v pohode. Viac by som si to užila keby bol s nami.
Máš veľkú rodinu, ktorá sa rozrastá, treba to brat ako fakt a počítať s nákladmi na všetkých ľudí. A aj s programom pre najmenších. My sme mali detský kútik a aj hudobné kolo vyslovene z detských pesniciek. A ak je možnosť zabezpečte v blízkosti šály možnosť oddychu, i keby len na madracoch, pre deti. A aj osobu, ktorá tam pre prípad potreby bude s nimi. Stačí jedna miestnosť, ver tomu, že ocenia i dospelí.
Ale ako som povedala, bola som aj na oslave, kde bolo povedané bez detí, tak ak sa Ty tak rozhodneš, treba to dať vedieť všetkým hneď na začiatku. Ale potom sa Ti môže stať, že veľa hostí nepríde vôbec, i keď sa Ti môže zdať, že by si to vedeli zabezpečiť.
Prajem krásnu svadbu.

palicka
21. aug 2024

@1ryba áno, máš pravdu. Preto by som tam nešla…nech si svadbu užijú…

1ryba
Odpoveď bola odstránená
palicka
22. aug 2024

@1ryba neurobila… nikdy som udiať na svadbe byt nemusela. Vždy sme sa dobre bavili, aj s deťmi… nikdy sa nestalo, aby sme boli obtazujucim prvkom. Dieťa vie, čo sa patrí, práve preto, že je súčasťou spoločnosti prirodzene od úplného drobátka. Vie sa správať pei stole i vypočuť si iných. My záchvaty hnevu neriešime… a okrem toho, nestalo sa mi, aby niekto povedal, že pozvanie platí iba pre nás…bez deti… takze kľud… ak to tak autorka chce mať, áno, je to jej vec, jej rozhodnutie… tak ako som napísala ja, že ja by som súčasťou toho nebola…ale ešte raz, je to JEJ VEC, JEJ NÁZOR, JEJ SVADBa…skús rešpektovať aj názory iných…

1ryba
Odpoveď bola odstránená
jaroe
22. aug 2024

@nene_mamina ved ale presne kvoli tomu, co pises, autorka nechcela striktne vylucit vsetky deti, aby mohli prist napr. tie najmensie, ktore rodicia nemozu odlozit alebo by aj mohli, ale boli by nervozni a svadbu by si neuzili. Ak ma niekto deti 3,4 a viac rocne, ktore bezne travia cas napr. so starymi rodicmi, aj zvladaju prespatie u nich, tak nevidim dovod, aby ich dotrepali na svadbu, ak im bolo povedane, ze kapacity su obmedzene a bolo by fajn nechat deti doma. Ale truľo, ktory hostitelke povie, ze preco by sa prave jeho deti nezmestili, a este potom sam seba pomyselne "potlapka po ramene" aky je frajer, ze zabojoval, vybavil, je skratko....truľo

nene_mamina
22. aug 2024

@jaroe je to na nej. Ona pozná svoju rodinu.
A snád chce aby sa na jej svadbe všetci cítili vytany.
Ja som vravela za seba, že by som si to najlepšie užila aj so svojimi najbližšími a teda aj s deťmi.
Určite ho nebude brať vážne pokiaľ ma iný názor.

Strana
z25