icon

Dovolíte deťom ochutnať alkohol?

3. júl 2024

Ahojte, dovolíte deťom alkohol ? U nás to dovolené nieje ale už viac krát sme boli za divných. Lebo v okolí dovolia napríklad namáčať prsty 2 ročnému dieťaťu do piva/vína/likéru. Kľudne nalejú trošku 10 ročnému na prípitok a podobne. Aký máte názor ? Alebo tie čo dovolíte napríklad namáčať prsty tak váš postoj je aký ? Prečo áno ?

Strana
z4
veronicka88
7. júl 2024

11 ročný občas z 0.00 radlera kúsoček. Inak nenávidím mávanie palcov domalkoholu. Vidia na máš s mužom že si občas dáme pohár vína,a táto si dá občas pivo. Ale odtiaľ potiaľ. Vždy sa s nimi o Tom bavime

7miriam77
7. júl 2024

Deťom alkohol nepatrí, ani len ochutnať,veď načo aj? Ja by som dcérke nepovolila ani radler, lebo v Tom nevidím žiadny dôvod. Vie, že alkohol je len pre dospelých. Za mojich detských čias bolo normálne dať ochutnať alkohol, babka mi dávala alpu na kocku cukru 😄😄, ocino mi dovolil chlipnut z peny piva. Nemyslím,že to na mne niečo negatívne zanechalo, akurát v Tom nevidím význam. Inak u nás alkohol nie je tabu, na oslave vínko, chlapi poldeci, no s mierou....

lenkakravcova
7. júl 2024

@mamamasama tak to asi moslimovia nebudú 🙂 možno sa narodili v islamskej rodine ale to je asi tak všetko čo majú s islamom spoločné (ako kresťania čo zavítajú do kostola 2* do roka kvôli tradícií)

kesis
7. júl 2024

@vevesh Niekedy sa naozaj zamýšľam nad tým kam tento svet speje. :(
Smutne je že ono to je ešte horšie .,,
Ja mám so synmi úžasný vzťah a rozprávame sa o všetkom otvorene…
Keď mi hovorí ako si jeho spolužiačky, spolužiaci dávajú tabak pod peru do plaču mi bolo :(
Som šťastná že chlapci sú športovci a sami tomu rozumejú a nechcú si to dávať napriek tomu že sa deti ponúkajú ;(
Viem nemôžem byt naivná že im to vydrží na cely život, ale minimálne sa viem s nimi o tom rozprávať a ísť im príkladom ❤️

konikmodry111
7. júl 2024

@lenkakravcova Ty si Fakt myslis ze vsetci moslimovia doma suchaju pod stolom a nohami a nepiju ? Tak to ta musím sklamať 😅

vroni
7. júl 2024

Nerozumiem, prečo by dieťa malo ochutnávať alkohol, namáčať don prsty alebo piť radlera. Jasné, sú chmeľove limonády, oni chutia "podobne" ako pivo, ale ja nekupujeme ani tie, nejako nevidím dôvod. Na druhej strane tiež nevidím dôvod hystericky si nedať pred dieťaťom ani kvapku (keď inak alkohol pijem), pokiaľ si dávam jedno pivo alebo pohár vína. Deti dostali vysvetlené, že alkohol nie je pre deti, zabíja mozgové bunky (aj u dospelých, ale u tých sa už aspoň mozog nerozvija) a škodí, celkom v pohode s tým vyrastajú, dcéra už si občas pohár vína alebo sektu dá (pivo jej nechutí), ale má cez 18, syn ešte alkohol neochutnal a tak skoro ani neochutna (teda minimálne s mojím dovolením nie)

andreatytler
7. júl 2024

Nechala som 3 rocneho ochutnat pivo a cokoladu s likerom ked videl ze to pijeme, ja mu dovolim ochutnat vsetko, ale nenukam mu to na pitie. Vysvelim ze to je alkohol a ten je zakazany do 19. Pivo mu nechutilo, cokolada ano 🙂 Necudujem sa, komu by nechutila cokolada s Baileys.

vevesh
7. júl 2024

@kesis v triede mojej dcery- 14-16r. beru deti uz tvrde drogy, takze nejaka chmelova limonada s 0% alkovolu ma nevzrusuje. Tabak je pre zaciatocnikov...🤐A moje deti su moslimovia, takze alkohol je zakazany a u nas sa v tomto ohlade drzi- ani ja nepijem alkohol, ani muz a ano, vedia o tom, ze niektori (aj moslimovia) vynimocne piju, u nas to zvyk nie je a toboz, ze by si niekto nalieval pred detmi. Nase deti videli alkohol najblizsie akurat tak u slovenskej babky v sekretari ci na oktoberfeste. V moslimskych krajinach su tieto podniky vylucne pre chlapov a skryte...🫣🫣

lenkakravcova
7. júl 2024

@konikmodry111 napísala som niečo také niekde? skús si ešte raz prečítať moju odpoveď a s porozumením textu

vevesh
7. júl 2024

@konikmodry111 je rozdiel moslim a moslim. Ti pravoverny naozaj nepiju alkohol, dokonca odmietnu osetrenie, ak mas dezifenkciu s etanolom/alkoholom, nepouzivaju vonavky na alkoholovej baze (cize tak 85% europskych), maju problem s ustnymi vodami, kvapkami proti kaslu, etc. Ale ano, su aj nie celkom taki, a ti prizmuria jedno oko sem-tam podla ich nahladu na vieru. No a ti, co sa ozieraju ako svinky, tak ti su moslimovia len na papieri....

modra_kolobezka
7. júl 2024

Podla jednej odbornej studie na Slovensku nepiju 2 skupiny ludi: deti do 2 rokov a abstinujuci alkoholici. Najst 14 rocne dieta, co alkohol ani neochiynalo, je rarita

stani.m
7. júl 2024

@petulda333 presne tak, to 0,00 to vôbec nie je pravda...

dankabg
7. júl 2024

Keď som bola krpata, bežné som namacala prsty do sampusu/vína, pila penu z piva dokonca som dopijala po návštevách poháriky,keď už bolo na dne🙄😶 potom som v dospievaní veľmi alkohol odsudzovala a dusovala sa, že ja nikdy piť nebudem a hľa v 19tich som objavila čaro piva a absintu. Nepila som často, ale ťah som mala riadny. Teraz si dám sem tam pivo, zriedka kedy víno, pivo pijem hlavne remeselné, lebo mi skrátka chuti a je mi ľúto, že nealko pivo nechutí tak dobre, ako to s alkoholom. Čo sa týka ale mojej dcéry, tak tej určite nedovoľujem namáčať prst do sampusu, hoci moja mama ju občas núka🙄 našťastie moj otec ju vie skorigovať. A dceru to našťastie ani neláka, opitých nás nevidí, víno si s mužom dáme až keď spí. Deťom by som nedovolila ochutnávať. Zo mňa ani z mojej sestry sa síce alkoholický nestali, ale riskovať to nebudem pri našich setoch

elzena2
9. júl 2024

@betulinka1 a strykovia a tety su teraz tiez vsetci ok? Lebo u nas to bolo podobne (pili pred nami, alkohol bezne v domacnosti, pamatam si ich opitych, detom penu z piva davali, od 15 urcite aspon pivo schvalovali...) a neviem, ako piju/nepiju moji bratranci, ale ti, čo nam v pohode nukali, skoncili zle. Čiže oni zdravy postoj k alkoholu rozhodne nemali.

betulinka1
9. júl 2024

@elzena2 u nas s alkoholom vobec nikto. Jeden z celej rodiny, ktory sa priženil ale ten zacal pit az po rozvode a s novou zenou zacal a upil sa k smrti. Ale mozno je to aj preto, ze tetky, ujovia a strýkovia vsetko este pracujúci ludia, vsade chodia autom a na chatach po vyletoch, Cize zase sa soferuje. Ja si napriklad nepamatam ani nikoho kto by lezal opitý a museli by sme ho zbierat, ked sa vypilo ziadna agresivita s chlapmi vzdy sranda. Cize za mna sa da pit aj normalne pre zabavu, uvoľnenie, pohar vínka. V tomto ked to dieta je a vyrastá, nemoze byt problem aby bol z neho alkoholik aj ked mu rodicia daju ochutnať alebo sa mu naleje maly frtan.

ankare
9. júl 2024

Preboha. Určite nie.

Strana
z4