Dve svadby s jedným manželom
Ahojte, chcem sa opytat tych zien ktore mali 2 svadby s jednym muzom. Klasika jedna svadba na urade zbuchana na rychlo. A druha klasicka velka s hudbou a vsetkym co obnasa tradicna svadba. S manzelom uz mame 2 deti, brali sme sa 2 roky do zadu.V podstate malicky obrad na urade s najblizsou rodinou a obedom. Teraz by sme chceli urobit klasicku svadbu v kostole. Ale tak rozmyslam ze uz mi je celkom blbe znova pozyvat rodinu na dalsiu svadbu 😂
Tak ma zaujima celkom ako to prebiehalo ako to brala rodina ze dalsia svadba… samozrejme uz na tej prvej nam dali svadobne dary, takze nerada by som posobila ze zas chcem nejake dary atd. Ale vzdy som tuzila po velke svadbe, tancovacke. Vsetky kamosky ktore sa takto brali a hovorili ze ano casom bude aj velka uz nikdy nrbola. Takze nepoznam nikoho kto mal 2 svadby 🙂
chapem spravne ze hoci mate svadbu na urade, chcete aj v kostole. ok, kludne ju spravte a pozvyte tam znamych neznamych ale nerobte klasicku svadbu to by bolo za mna zbytocne, spravte si po obrade len oslavu, posedenie
Ahoj, ak po takej svadbe túžiš všetko sprav podľa seba, a na názor druhých sa vykašli. Smelo do toho🙂
@vroni myslis? Vies mi to aj nejako objasnit? Lebo vidam to obcas to mas pravdu, ze mala na urade potom velka v kostole. Ja veriaca nie som ale teda myslela som si ze pre krestanov je to dolezita sviatost, su taki ktori aj so sexom cakaju prave do svadby.
Starsi ludia by sa ale mohli potesit ze je prilezitost sa ako rodina stretnut, zabavit.. mozno by sa im to dalo vysvetlit..
Ešte som nepočula, žeby mal niekto 2 svadby. Za mňa je to divné a ja by som to už nechala tak. Neni vôbec podstatné, aka bola svadba, obrad, podstatné je, že bola. Ste 2 roky manželia, máte 2 deti...asi by všetci kukali, čo ťa to napadlo... Za tie peniaze choďte radšej na dovolenku.
@janewithane, no, to sa fakt pýtaš tej pravej, ja som ateista ako bič 🤣🤣🤣 Ale mala som na mysli to, ze do manželstva vstupuje len absolútne minimum ľudí bez skúseností, tak ako by, sa to "patrilo", takže alebo ta "predmanželská čistota" nebude pre drvivú väčšinu nejaká podstatná alebo podľa cirkevného náhľadu manželstvo ten hriech "predčasnej konzumácie" proste zmaze. A potom je fuk, kedy k svadbe príde. V oboch prípadoch. Len pár "skalných" to berie doslovne.
Dakujem zeny za rozne nazory.
Takto my sme necakali so svadbou preto ze sme nemali peniaze. Mame uz svoj byt roky, 2 deti relativne velke. Spolu sme viac ako 10 rokov. Prv sme si kupili byt, manzel musel ist na misiu, bol rok mimo slovenska. Potom som otehotnela a ja som nechcela svadbu presne preto ze kazdy to vnima ak je zena tehotna “beru sa len preto” po 2 rokoch manzela znovu poslali mimo na pol roka. Zabehli sme sa fungovali. Prislo druhe dietatko, a teraz ked uz mladsia mala 3 roky tak sme si naplanovali svadbu, zaplatili zalohy atd. A prisla korona presuvali sme svadbu na 3x! A ked na 4 krat sa zavrelo zasa vsetko. Tak sme si povedali okej nechame to tak. Ved pride doma. Ale prisla vojna, a my sme sa v tom obdobi zhodli ze nikto nevie ako to bude tak sa vezmeme. (Ano to rozhodnutie bolo aj skrz toho ze ak sa nam nieco stane, pravne to mame osetrene) ale brali sme to ako pravny akt. Preto sme na urad pozvali len rodicov a surodencov. Surodenci boli svedkovia a po sobasi sme boli na obed. To bolo vaetko. Ja som veriaca, chcela som svadbu v kostole, manzel ma vsetky sviatosti ale nie je praktizujuci veriaci. Ale vzhladom nato ze vie, ako je pre mna podstatne byt svoji aj pred Bohom vzdy s tym pocital ze takato svadba bude. Samozrejme sme sa o tom bavili aj s rodicmi a rodinou ze ak to situacia dovoli bude este jedna svadba. Ja po tom nenormalne tuzim, my sme sa roky bavili ako to bide preboehat obaja sme sa intenzivne zapajali do priprav na svadbe. Len teraz sme obaja na vazkach ako to cele urobit aby sme nevyzerali ze chceme len zaujat a predvadzat sa 🤷🏼♀️
Chcela som len realne skusenosti kto do toho naozaj siel pretoze ako sa vyssie pisalo vela mladych sa vezme na rychlo lebo nie su peniaze a ked budu, bude aj svadba. Ale nikoho nepoznam kto to tsk aj urobil.
No lebo ono už ani veľmi nie je dôvod to potom robiť. Manželstvo je uzavreté, prešli roky, tak načo? Neviem si to celkom predstaviť, to sa chceš obliecť ako nevesta, ísť s manželom na sobáš a potom normálna svadba? O polnoci vykrúcanka? No mne to príde divné...ale zakázať ti to samozrejme nikto nemôže
naco robit dve svadby? Uz ste sa raz zobrali, hotovo. A ak chces este robit oslavu, tak to mozes. V tom nie je niec zle, ale uz by som to nerobila ako svadbu, ale normalne oslavu a pozvala by som koho by som chcela, ci uz rodinu, priatelov...
Mužova sesternica to mala podobne. Bývajú v Čechách, ona je zo Slovenska, jej muž z Ukrajiny. Nemali veľa peňazí na svadbu, robili teda doma na dvore iba malú oslavu (na dvore mali aj sobáš), tam boli rodičia, súrodenci, jej najlepšia kamoška a tuším krstní rodičia. Cca o pol roka mal starký 80 rokov a oni spojili jeho oslavu s ich svadbou tu na Slovensku, tam už bola pozvaná aj širšia rodina a kamaráti. Žiadny obrad už vtedy nemali, akurát boli v svadobnom oblečení. Mne sa to páčilo, podľa mňa veľmi praktické, zabávali sme sa dlho do noci, na 80tku by aj tak prišlo podobné zloženie rodiny, tak sa to spojili 2v1. Win-win situácia.
Z mojej strany len taký postreh - každému sa páči niečo iné. Niekto chce obrad s dvomi svedkami, niekto celovíkendovú svadbu s veľkou účasťou. Ja som permanentne spokojný človek a zažila som už všakovaké svadby a oslavy a bolo mi úplne jedno, aká svadba to bola, ak tam boli super ľudia, tak sa mi páčilo. Existujú však aj ľudia, ktorí zhejtujú úplne všetko, aj keby si im do papuľky na zlatej lyžičke dala... Proste každému vyhovuje inak usporiadaný život. Zariaďte si, ako to cítite. Niekto na vás bude ukazovať prstom a niekto sa poteší. Ako vždy.
@stanulienkat v tom prípade to bude ich blbosť,že sa po 10.rokoch spolužitia takto rozhodli
@miriam11 ďakujem.
Podľa mňa urobte druhú svadbu. Nemali ste ju "poriadnu" kvôli vážnym dôvodom, nie z rozmaru.
Susedia, sesternice,tetky nech si myslia, čo chcú.. ide o vás dvoch a váš manželský život.
My sme mali dve svadby. Jednu na urade(ja nekrstena, manžel nepraktizujuci katolík) relatívne veľkú s hostinou. A druhú o 4 roky neskôr v kostole kvôli krstinam a aj z presvedcenia a na tej nás bolo cca 20, rodičia, starí rodičia, súrodenci, svedkovia a deti. Urobili sme to v termíne manzelovych a synovych sviatkov, takže sme doobeda išli do kostola na sobas a nasledne sa kolektívne vrátili ku nám domov a robili tradičný letný narodeninový guláš.
po tomto upresnení, ti radím : choďte do toho. nech si myslí kto chce čo chce, vaša vec.
som úplne anti cirkevník. ale chápem tvoju túžbu, tvoje životné nastavenie, sobáš pred bohom, a tak to má byť. citiš to v ❤ tak chod do toho.
v texte oznámenie/pozvánky len okrajovo vysvetli, že si chcete splniť aj takúto túžbu, a inak nerieš kecy. kto vám praje a chápe vás, príde, pochopí a zabaví sa, oslávi vašu sviatosť manželstva. na ostatných kašli
V takom pripade urcite chodte do toho, kto chce pochopi, kto nie tomu nevysvetlis.. uzite si to
@cacianka Presne, po precitani toho dalsieho vysvetlenia, by som nevahala ani minutu s tym ze robim konecne skutocnu svadbu. Ved ta prva svadba to nebola ani svadba. Bolo to len podpisanie sobasneho listu.
Svadba u mna okrem tej legalenj stranky ma aj velku spolocensku stranku, kedy ten par si slubi vernost pred vsetkymi hostami. Akoby tym verejne oznamia svetu ze su oficialne spolu. Okrem toho ten duchovny aspekt ktory je pre autorku dolezity.
Autorka, Urcite nevahaj. Zasluzite si to. Nedovol aby tvoje pochybnosti boli dalsi z dovodov preco sa to nestane. Uz ste mali tych dovodov navalanych viac nez dost. Vela stastia.

Pozri-neries, ako by to brali ostatni. Mne by osobne stacila mala svadba. Ak ty chces velku veselicu, sup do toho. Ak je to tvoj sen a dlho po tom tuzis, peniaze nie su problem, tak si spravte party. Oznam dopredu nejakpu formou, ze dary si neprosis, ale chces aby s tebou zdielali radost z manzelskeho zvazku a chces urobit svadobnu hostinu. Ja ako host by som to neriesila, verim, ze mnohi ano. Ja by som sa potesila. Rob, ako sa tebe paci.
@peter0123 nie je vacsej blbosti, ako brat hypo, alebo sporit na svadbu na ktoru realne nemas. Pri dnesnej rozvodovosti. Tento pocin teda romanticky nie je.