icon

Hľadám ženu, ktorá mala sobáš v mešite

29. júl 2020

Ahojte, najde sa tu taká, ktorá mala sobáš v mešite ?
Ďakujem za odpovede 🙂

Strana
z3
janinah
30. júl 2020

@wasabka napíš o pár rokov....žiadnu ženu budúci manžel nepodvádzal,ľúbil,na rukách nosil,všetko klapalo,preto sa aj brali....a po čase prišla tvrdá realita a všetko je inak....tak ti želám,nech ti tie ružové okuliare vydržia čo najdlhšie

yanni
30. júl 2020

@petulda333 Tak to nie. To by som si ja nedovolila a to som za roky života v arabskej krajine zazila a videla vselico. Ono Moslim -Arab , taky ten pravy s tradiciami a rodinným zázemím k tomu este zijuci vo svojej domovskej krajine, si nikdy nezoberie za manzelku zenu zo zapadu a k tomu este Nemoslimku. Podotykam, ani zenu moslimku z inej moslimskej krajiny. A ak, tak to je väcsinou niekolka v poradi. Ono ti Turci, Juhoslovania, ale aj ini Moslimovia zijuci na zapade, su len Moslimovia. Obycajni ludia ako my, ci uz krestan alebo nie. Vela dobre situaovanych Arabov nechava deti vystudovat na zapade. Ale maloktore taketo dieta na zapade aj ostane. Väcsina z nich sa vracia domov a pokracuju v tradicii.

petulda333
30. júl 2020

@yanni 👍👍

fokuska
30. júl 2020

@yanni Co som ja pocula zo skusenosti inych (sama so nezazila, iba co mi rozpravali), tak zena zo zapadu, nie moslimka, ktora si oblecie kratku suknu, tricko s vystrihom a pod. je vnimana ako lahke dievca mozno tak na pobavenie. Ale nie ako seriozna partnerka do manzelstva, ktoru by odobrili rodicia a cela komunita. Taku zenu si muzi nevazia, lebo podla inch toho nie je hodna, kedze nedodrziava od malicka ich tradicie, nebola k tomu vychovana a v ich ociach tym vlastne nema uctu ani k sebe samej. Takze kym muz zije v inej krajine - studuje, pracuje, tak su take zeny na pobavenie a ked sa vrati do svojej krajiny, tak si najde (alebo mu najde rodina) vhodnu slusnu nevestu na urovni (z ich pohladu). Pripadne, ked si uz zenu zo zapadu vezme, tak ako pises, ako dalsiu v poradi a velakrat ked zacnu zit v jeho krajine, tak pre nu zacne kruta realita, lebo sa na nu rodina pozera, ze ju treba "prevychovat" a davat na nu vacsi pozor a byt prisnejsi ako na inu nevestu, ktora v tom vyrastala od malicka a vie "co sa patri".
Co ty na to, pocula som skor o vynimkach, alebo to tak byva?

Ale ak je chlap uz odernejsie zmyslajuci a sam sa od tych tradicii odkloni, alebo ziju v inej krajine, tak je to o inom. Ale najprv ten muz sam musi chciet respektovat, ze manzelka je z inej spolocnosti a je naucena na ine fungovanie v niektorych veciach.

panojalo
31. júl 2020

Rozmyslel by som si to
Koran 9 29 Bojujte proti těm, kdož nevěří v Boha a v den poslední a nezakazují to, co zakázal Bůh a Jeho posel, a kteří neuctívají náboženství pravdy, z těch, kterým se dostalo Písma dokud nedají poplatek přímo vlastní rukou, jsouce poníženi.

Koran 9 30 A říkají židé: „´Uzajr je syn Boží!“ a říkají křesťané: „Mesiáš je syn Boží!“ A taková je řeč, již ústy svými pronášejí, a napodobují tak řeč oněch, kdož před nimi byli nevěřící. Nechť Bůh proti nim bojuje! Do jaké lži to upadli!

+ koran 5 51 , koran 2 65 66 len tieto dva preklady som nenašiel 🙂

ktochytavzite
31. júl 2020

@petulda333 ke tu zalozena o tom diskusis na mk a cuduj sa svete koran je pony slov o vrazdeni Zabite hlada nejedna sura.

ktochytavzite
31. júl 2020

@petulda333 ale nie nieje len o vrazdeni mas oravdu je aj o tom sko sulozit so zenou pocas menstruacie😀😀😀
Ale ano njdunsa v nom aj mierumilovne sury aby som nebola zaujata.

petulda333
31. júl 2020

@ktochytavzite 🤦‍♀️🤦‍♀️

ktochytavzite
31. júl 2020

autorka soytaj sa @lenkakravcova ona je praktizujuca moslimka,urcite ti bude vediet poradit alebo @dahlia

janinah
31. júl 2020

@fokuska tiež si toto myslím,mali sme kolegu moslima,žil tu na SK roky,stále
si našiel dáku ženu,ktorá ho hlavne na vianoce,sviatky domov k svojej rodine brávala,hostili ho tam,šak pán doktor nebude chudák sám na ubytovni.Ak už s niektorou chodil dlhšie a čakal sa vážny vzťah,tak ju rýchlo nechal a šiel k inej.Potom šiel do svojich končín a došiel späť ženatý s dievčinou,ktorá mu tam bola sľúbená od detstva.Podľa posledných správ žije v Londýne,či aj s manželkou to neviem.

ktochytavzite
31. júl 2020

@janinah ved co bud zit v celibate do svadby;)

Modrý koník
31. júl 2020

Ahojte.

Ďakujeme, že vaše príspevky pomáhajú k pokojnému priebehu diskusie. Aj iný názor je možné vyjadriť slušne, bez urážok a vzájomného napádania sa.

Modrý koník team

lenkakravcova
31. júl 2020

Salam alejkum 🙂
Čo sa týka sobáša v mešite, na Slovensku je to možné v Bratislave. V menších modlitebniach (Košice, Zvolen a inde) je treba sa priamo popýtať - možno aj tam oddávajú ale to naozaj netuším. My sme s manželom mali kresťanský sobáš (islam ho uznáva i keď asi by bolo vhodnejšie aby sme si urobili aj nikáh, ale momentálne už po dvoch deťoch by to už bolo asi trochu vtipné 🙂 ).

Najlepšie by bolo ak by si kontaktovala priamo Islamskú nadáciu na Slovensku (v Bratislave je imámom momentálne pán Muhammad Hasna, nájdeš ho na FB:
https://www.facebook.com/mohamadsafwan.hasna.1
S nimi si viete dohodnúť termín, miesto + teraz sú tie špeciálne opatrenia okolo korony, tak neviem či nie je aj obmedzený počet ľudí (prítomných) a iné opatrenia.

@dahlia Ty si mala v mešite v Prahe nikah, že?

Strana
z3