icon

Išli by ste na svadbu, ak by vás pozvali bez deti?

24. apr 2022

Ahojte, išli by ste na svadbu, ak by vás pozvali bez detí?
S manželom máme na to odlišný názor..

loginexistuje
24. apr 2022

Tak mu to tak povedz ze si to proste chces s nim uzit objednate si aj prespatie
Deti nech idu na obrad a potom na hostinu uz nie

zmrzlinka2021
24. apr 2022

Ved svomu muzovi to presne tak vysvetli - ze chces aby ste boli niekde iba vy dvaja, ze ste manzelia a proste aj ty si potrebuejs oddychnut od deti

tamvtme
24. apr 2022

Keby som mala s kym.nechat deti a su na to zvyknute, tak samozrejme, aj by som sa lepsie zabavila

tosomja
24. apr 2022

Také deti by som vzala so sebou, nešla by som bez nich ani ja. 9 ročný už vydrží a nezlosti a nezavadzia, 5 ročne tak do polnoci vydrží a potom odkvecne na stoličke. Neviem aký majú dôvod že tam nechcú deti, ale nie každý má možnosť ich odložiť a nie každý chce odložiť. Ja by som vzala aj maličké. Bola som tak a nepotrebovali ani jesť z ich, ani stoličku navyše, a bavila som sa tak isto, ako bez detí. A tiež nikoho neotravoovali.

melonik7
24. apr 2022

Anooo

viera77
24. apr 2022

Tiež sme boli takto pozvaní pod podmienkou, že deti nie. Dovtedy sme automaticky vždy chodili na svadby s nimi, veď boli tam aj iné deti, super sa zabavili, všetky hrdé, že aj oni svadbujú. Nikdy s tým nebol žiadny problém, nikomu deti nezavadzali. Ale toto mi prišlo trochu cez, odmietli sme už len z princípu. Ak majú mladomanželia problém s peniazmi, tak nech robia mini svadbu. Toto by určite nemal byť dôvod na podmienku, že deti nemôžu prísť.

mattkapd
24. apr 2022

Nas pozvali aj s detmi ale tie som nechala doma a isli sme sa zabavit

elizabet173
24. apr 2022

pre deti 5 a 9 svadba nie je udalosť, ktorá by ich nejako zvlášť bavila, najmä pre toho staršieho to musí byť neuveriteľná nuda, ešte možno dievčatá si zatancujú, možno sa sem tam aj chlapec nájde, ktorý rád tancuje, ale aby tam sedeli pri stole s mobilmi v ruke, ako na poslednej svadbe, kde sme boli, naozaj nemá zmysel. Muža si sa pýtala, čo by tam akože robili?

kitycat
24. apr 2022

Ak je to zelanie svadobcanov, tak by som to respektovala. Nechapem aky prinos bude mat tvoj manzel z toho, ze tam bude musiet "obskakovat" svoje deti... To s nimi moze ist na cely den na ihrisko a budu mat z toho tie deti lepsi pocit. Takze by som mu skusila este raz vysvetlit, ze Vase deti nemaju nijaku pridanu hodnotu pre nevestu a zenicha. Je to tak. Ten jeden den a noc ich moze obriadit jeho mama alebo tvoja mama. Ak by si stal za svojim, ja by som sla aj bez neho a deti.

My budeme mat svadbu v lete. Bude mimo bydlisko nas oboch s prespanim. Bude tam vela deticiek do 2r nakolko bol v nasej rodine a u kamaratov akysi babyboom. Ani by ma nenapadlo v tomto pripade zakazovat brat tieto deticky nakolko su male a vacsina tych co by mohli postrazit budu na svadbe tiez 🤣 a nez aby nesli dospeli vobec, tak pocitame i s detmi. Vacsie deti budu z priatelovej strany a ten ich tam chce a deti jeho brata su prvak a druhacka a tie tam budu tiez, lebo to je uz ozaj blizka rodina.

Ja by som bola najradsej keby sme tam boli vsetci bez deti, ruka hore a zakalili, ale niekedy tie moznosti nie su. U vas ale su a akceptovala by som zelanie novomanzelov.

hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
zmrzlinka2021
24. apr 2022

@tosomja
Dôvod?
Chcu sa zabavit, chcu aby to bola zabava pre dospelych, nie aby tam maminky nahanali deti, napominali. Bola som na x svadbach a nikde si to rodicia hlavne mensich deti neuzivali - vzdy dozerali, isli ich hladat, potom jedno revalo, druhe zase spadlo. Neraz mamicky hlavne deti do 7-8 rokov proste sa zdvihli, ked deti to uz nezvladali a tatinkovia pokracovali v party. To fakt rodicia nevedia niekolko hodin stravit bez deti, citit sa dobre a zabavit sa?

cyberk
24. apr 2022

@viestta tak toto je rozdiel, pokym vas pozvu aj s detmi a budu tam aj ine tak preco nezobrat.. ale ak vas nepozvu s detmi prip. pozvu ale viete, ze tam budete jediny par s detmi tak nevidim dovod ich brat

dada0902
24. apr 2022

Áno nechala by som ich s niekym a išla sa zabaviť to je dobrý vek ze bez vás vydržia nepoviem keby mali 1-3 roky

tosomja
24. apr 2022

@zmrzlinka2021 veď môžu, píšem, že ja by som nešla keby bola podmienená že bez detí.

komplikovana
24. apr 2022

vysvetli manzelovi, ze si chces ist svatbu uzit iba s nim. Treba pestovat aj manzelsky vztah. Ved sme boli tak dlho zatvoreni, treba vyuzit prilezitost. A to, ze ste pozvani bez deti, netreba brat tak tragicky.

terezka1947
24. apr 2022

Áno.

autor
24. apr 2022

@elizabet173 tak zase naše deti majú svadby velmi radi..radi tancujú. Určite by sa nenudili s mobilom v ruke.

akbara77
24. apr 2022

Samozrejme...apropo...snúbenci si urcuju podmienky..ked sa Vám nepáči,nechoďte...myslím,že s malými deťmi ísť na svadbu je oštara, radšej by som zostala doma

terezka1947
24. apr 2022

No,zrejmá kapacita sály nepustí. Čiže keď ste vzdialenejšie rodina,nevidím problém,že vás bez detí pozvali. A keď nesúhlasíte ísť na svadbu bez detí,ok.
Ale predsa nemôžete dávať podmienky,za akých ste ochotní prísť.
Čiže,keď sa neviete s manželom dohodnúť,tak nechoďte.

sissy27
24. apr 2022

Ak by som mala stráženie tak celkom určite. V prvom rade mladomanželia sa môžu rozhodnúť, koho pozvať - je to ich deň, takže ak sa rozhodnú, že sa tam nechcú potkýňať o deti, riešiť detský kútik a chcú mať party pre dospelých, tak to treba rešpektovať. A ty sa tiež lepšie zabavíš bez detí, neubudne z nich, ak strávite jednu noc bez nich.
Ja som tiež tak bola keď bola dcéra malá - babka ju nachvíľu priviezla pozdraviť “princeznú” a šup domov.

0adka0
24. apr 2022

Treba rešpektovať želanie mladomanželov, hádam by tam nedoniesol vaše deti nasilu. Dôvody môžu byť rôzne, ako tu bolo spomenuté finančné, kapacita sály, aby sa rodičia zabavili a niektoré deti jednoducho robia zle (prerušia obrad, ničia výzdobu) a nevedia sa na takých akciách správať, takisto o vhodnosti ponocovania a pozerania sa na opitých dospelých by sme mohli ešte diskutovať. Na poslednej svadbe kde som bola, boli iba dve deti vo veku cca 4-5 rokov a počas prvého manželského tanca sa búchali konfety a po tanci zostali na parkete. Tie dve dievčatká išli na parket a krútili sa v konfetách aby sa im točili sukne a fotograf ich odfotil, okamžite si ho odchytila nevesta, že ho platí aby fotil ju a nie somariny, proste je to tak, že deti priťahujú pozornosť a niektoré nevesty to nevedia prežiť 😀. Ale k otázke, máte iba dve možnosti, buď pôjdete bez detí a vysvetlíš to mužovi (argumentov tu padlo dosť) alebo nepôjdete (resp. pôjdeš sama a muž bude doma strážiť deti). Určite by som nebrala deti na svadbu, kde mi povedali, že si ich neželajú.

autor
24. apr 2022

@0adka0 nad možnosťou zobrať deti bez pozvania určite neuvažujeme

elizabet173
24. apr 2022

tiež by som tam deti neťahala, ak nie sú pozvané. Mužovi daj prečítať túto diskusiu, deti to bez vás prežijú, aj tak by sa tam len nudili a vy sa zabavíte. Nech si nepletie to, že ich nechcete brať na dovolenku so svadbou
Sorry, až po napísaní príspevku som si prečítala, že majú svadby radi, tak dodávam, že keď nie sú pozvaní, tak to rešpektujem, idem bez detí.

elizabet173
24. apr 2022

@0adka0 sorry, ale tá nevesta bola trúba, neprežila, že nie je desať minút stredobodom pozornosti ona 🙈

barboraalexej
24. apr 2022

Ja tieto názory, že deti nemajú na svadbe čo robiť nepochopím. Nebavím sa o babatkach, ale o deťoch, čo sa tam vedia zabaviť. Na mojej svadbe deti boli, super sa zabavili. Rodičia ich okolo 21-22 odviezli domov a vrátili sa. Všetci boli spokojní

mimka1402
24. apr 2022

V tomto prípade ak nebudú ani iné deti, by som nebrala. U nás to bolo, že ja som bola dané dieťa a mojim rodičom povedali, že žiadne deti tam nebudú... Prišli na svadbu a každý mal dieťa so sebou aj malé aj väčšie. Len ja nie, lebo som nebola "bio" i keď som bola často s nevestou v kontakte oproti rôznym vzdialeným. Ja som ale mala 13 a bolo mi to ľúto.😀 Ale asi by som rešpektovala.
Ja sama na svojej svadbe budem chcieť aby tam malé deti neboli, je mi ich stále ľúto keď vidím, že to má polrok, rok a je v hlučnej sále celý deň a matka tam nemá ani sekundu kľud...

terezka1947
24. apr 2022

@elizabet173 ono niektoré nevesty sú už úplne mimo.
Najradšej by boli aj bez ostatných žien na svadbe,aby ich nebodaj nejaká netromfla nie bielymi šatami,ale aj krásou 🙄

tosomja
24. apr 2022

Ale vyslovene máte napísané v pozvánke, že bez detí? Lebo nám dávali pozvánku napríklad, ako rodine.

terezka1947
24. apr 2022

@barboraalexej deti určite majú byť súčasťou svadby,ale pokiaľ raz niekto niekoho vzdialenejšieho nepozve s deťmi,nepríde mi to nevhodné.
Nevieme,čo núti snúbencov k tomuto rozhodnutiu.
Ak je rodina veľká,je naozaj veľký problém pozvať tak,aby sa nikomu nekrivdilo.

elizabet173
24. apr 2022

@barboraalexej sú deti a deti, autorka píše, že jej deti majú svadby radi, môj by sa unudil k smrti, na našej svadbe dve deti nonstop hľadali, zdŕhali až za hotel, potom prišli po nich babka s dedkom, lebo rodičia zo svadby nemali nič. V každom prípade treba rešpektovať to, že je svadba v réžii nevesty a ženícha, keď s deťmi nepočítajú, tak ich tam nebudem vliecť.