Išli by ste na svadbu, ak by vás pozvali bez deti?
Ahojte, išli by ste na svadbu, ak by vás pozvali bez detí?
S manželom máme na to odlišný názor..
Nie, nešla. Nijako by som sa nefukala ani neurazala, ale pozvanie by som neprijala. Je právom nevesty a ženícha, urobiť si svadbu, akú chcú. A je mojím právom pozvanie neprijať, ak mi ich predstavy nevyhovujú. S manželom chodíme samy na ples a podobne akcie, na svadbu nie.
@vroni aký je rozdiel-večer strávený bez detí na plese alebo svadbe?
@0adka0 Úprimne? Ja nevestu chápem.😀 A to deti mám rada.. Ale poznám fakt také, ktoré vyvadzaju a robia kvalitný bordel, ničia veci. Na takýto tanec rodičia mali svoje deti mat u seba! Je to ich dvoch moment a nie aby sa mi tam motalo decko. Ale to je chyba rodičov ak nevedia čo sa patrí a čo nie. Osobne som bola na jednej takej svadbe a nevesta to nevnimala, ale tam bolo decko ktoré malo 6r, hádzalo sa o zem počas svadobného tanca ďalšie 2 tiež kvôli konfetam tam skákali a pišťali že ledva bolo počuť hudbu... Za mňa to zbytočne zničili ten moment o nich dvoch. Úprimne tiež by som v takej situácii asi dala prísny zákaz aby si doniesli deti keď nevedia si rodičia ich ustrážiť a deti si na svadbe robia čo chcú. Už som videla ako decko si liezlo popri oltára ešte v kostole, asi také 5-6 ročne... Takže ten pár má to dieťa na skoro každej fotke 🙃
Ja tiež nechápem ze deti nemajú na svadbe co robiť... Boli sme na svadbe s 5 mesačným dokonca pri stole sme mali aj hlboký kočík. Malý väčšinu svadby prespal a nakoniec sme odchádzali medzi poslednými. Ale tak ak ženích s nevestou nechcú na svadbe deti treba to rešpektovať. Našťastie ľudia z mojej rodiny na svadbe deti chcú čiže nemusím nič také riesit🙂
@terezka1947 to je tvoj názor, ja si myslím, že svadba je viac menej zábava pre dospelých. Samozrejme záleží aj na zložení rodiny, my ideme na svadbu v lete, 80 ľudí, ale deti len dve, jedno 11 rokov slečna, druhé necelé dva, chlapec. Viac detí nie je, čo atm budú robiť, netuším. Niekto má rodinu s veľa deťmi, to je potom aj tretina detí, potom už to ani nie je svadba, ale zábava pre deti, to aby si animátorky mala. Mne príde normálne, že deti nepozývajú, často som bola svedkom, deti spiace na spojených stoličkách, v kúte s mobilmi v ruke, pištiace, lebo mama tancuje s otcom a ono nechce byť s iným. Viem, je to milé, keď sú drobci vyobliekaní, tancujú, ale osobne by som nemala s tým najmenší problém, ak by som mala malé deti a na svadbu by ich nepozvali. Dnes majú deti toľko možností zábavy a zážitkov, že svadbu absolvovať nemusia.
ja by som nesla..nase deti su sucastou rodiny a tvoria moju rodinu a na svadby sa pozyvaju rodiny...popravde pride mi to chore, pozyvat niekoho bez deti...ako mnoho veci v tejto sialenej dobe
@barboraalexej a ak je svadba 100km od bydliska,ci na opacnom konci krajiny tak tiez ich rodicia odnesu domov? ci odnesu ich do izby v hoteli a nechaju ich tam same? ved nie vsetky svadby su vramci okresu.
Svadba je rodinná akcia, k rodine patria aj deti. Ak sa niekto rozhodne, že svoje deti nechá doma, je to ok. Dostať to ale ako podmienku od mladých mi príde divné. Mne ako neveste by ani len nenapadlo povedať rodičom "ale deti nechajte doma", v reštike sme riešili fakt, či majú aj "papacie" stoličky, priestor pre kočiar. O dva mesiace ideme na svadbu. Ak by sme dostali takúto podmienku, pozvanie by sme odmietli.
@090255 čo to 5 mesačné z tej svadby malo?
My sme mali svadbu a rátali sme teda aj s deťmi, ale poviem ti, určite sa lepšie zabavis bez nich! Bolo zhruba 10 deti, z toho tancovali dve, 11 ročná neter a 3 ročný synovec! Ostatní už boli vo veku tvojho staršieho a hanbili sa, tak celú svadbu presedeli! Medzitým sa hrali s hroznom, vyhadzovali do vzduchu a chytali do úst, to ani nehovorím koľko hrozna bolo po zemi a svadobcania sa pri tanci len smykali! Potom od nudy začali vymýšľať, jednej sesterke chlapec si rozbil koleno, bo sa naháňali! Mňa aj keby pozvali s deťmi, tak ich nezoberiem, načo?? Aby som sa rozculovala? Konečne by som sa zabavila len ja s mužom
@gelifil je to tvoj názor, ja ho rešpektujem, len tým, že sa muž a žena stanú rodičmi, neprestanú byť partnermi a chvíle strávené bez detí, len oni dvaja, sú pre nich nesmierne dôležité. Chápem, ak rodičia nechcú ísť bez detí na dovolenku, ale na svadbu?
@elizabet173 ja som mala na svadbe deti,aj tancovali okolo. Nevadilo mi to. Bola som na svadbach aj so svojimi deťmi,no nebehali mi ani po kostole,ani som ich nepúšťala tancovať okolo novomanželov,počas ich prvého tanca,ani nijak svadbu nenarušili nikdy. Čiže "nespravanie" deti na svadbe je chyba rodičov,nie tých detí. Bohužiaľ,keď vidím niektorých rodičov,tak sa správaniu deti nedivím.
Ale plne by som rešpektovala,pokiaľ by ma bez detí na svadbu pozvali. Je to rozhodnutie snúbencov.
Kto má veľkú rodinu vie,že to chce veľa stresov pozvať z rodiny každého tak,aby sa nikomu nekrivdilo.
A druhá vec,divné.....že na svadbu nechceme ísť bez detí,no tých pár hodín. No bežné na iné akcie ideme bez nich,lebo si chceme oddýchnuť.
Divné. A nemyslím,že ospravedlnenie,že "rodinná udalosť" je na mieste.
@elizabet173 a kde ho má matka nechať, keď kojí? my sme boli ma svadbe so 7-mesačným cca 200km od bydliska. Kde som ho mala nechať? či som mala poslať iba manžela? drobec bol celý čas s nami, nebol s ním žiadny problém, pospal si pri mne v šatke, odchádzali sme o druhej ráno.
@elizabet173 samozrejme by som nevzala deti na svadbu, kde si ich mladomanželia vyslovene neželajú. Každí rodič pozná svoje deti a vie či je vhodné ich vziať či nie (v prípade ak deti pozvané sú) Ak by som išla na svadbu s deťmi, tak by som samozrejme mala dopredu zabezpečenú aj možnosť, že ich zo svadby odvediem hocikedy. Nebudem tak mat predsa deti, ktoré vystrajajú a znepríjemňujú zábavu iným. Preto sme snáď ľudia s rozumom aby sme vedeli posúdiť čo je vhodné a čo už vhodné nie je. Ja som skôr reagovala na názor, že deti vyslovene na svadbe nemajú čo hľadať.....
@terezka1947 viem, že je to chybou rodičov, ale čo s tým urobíš, keď sa deti naháňajú okolo stolov, lozia pod nimi? No nič, svadba o ničom. Ja si myslím, že svadba je rodinná udalosť, ale to slovo rodinná je chápané tak, že sa si mladí pozvú na oslavu svojho naj dňa svoju rodinu - rodičov, súrodencov, tety, babky...nie že je to stretnutie rodín s deťmi. Dúfam, že som to nenapísala ako neadertálec.
@nikaeli pozri, je to na každej mame, ako si to zariadi. Moja najlepšia kamarátka sa vydávala, keď malo moje dieťa necelé dva mesiace. Svadba bola v mieste bydliska mojich rodičov, takže mali auto vonku, keď sa drobec zobudil, priviezli mi ho, nakojila som ho a odviezli ho k nim. No ja som mala dieťa, ktoré som nakojila pred sobášom, potom večer a spalo do rána. Keby potrebovalo byť na prsníku každú hodinu, dve, idem na sobáš, ak yb to bola veľmi blízka rodina, ostanem do prvého kojenia a ospravedlním sa. Nebavila by som sa v pohode, keby som vedela, že ma moje dieťa potrebuje, ani by som ho neťahala medzi svadobčanov. Keby tam nebývali rodičia, zaplatila by som im izbu v tom hoteli, kde je svadba, alebo v jeho blízkosti, ale maličké dieťa by som tam nebrala.
@090255 ja mam 4mesacnu a mala problem vcera s vlastnym krstom, neviem si take dieta na svadbe ani predstavit. opytaj sa pediatra, ake je to nesmierne super pre take male uska a nervovu sustravu babatka byt tolko hodin v takom hluku a ruchu. pre mna nepredstavitelne. my sme mali vcera krst s 20 ludmi, kde hudba hrala len tlmene, ale mala cely den nevedela spat, lebo hudba, stale niekto pri nej, neskor uz opity spievajuci chlapi. aj sme to vecer prave kvoli nej skor ukoncili, kedze uz bola velmi nervozna z unavy.
To na margo babatiek. A na margo starsich- 2-5 rocnych. Zazila som take svadby. Rodicia z tych svadieb mali prd s makom. Za stolom v strehu, aby dieta na seba nieco nestiahlo, nerozbilo. A potom nonstop behat za nim a mat nonstop oci na stopkach. To tie matky len pozeraju na hodinky, kedy uz konecne pojdu domov, lebo o nejakom uzivani si, oddychu nemoze byt ani rec.
@barboraalexej vieš, ale to si ty, nie každý rodič to tak berie, niekomu je fuk, že jeho deti lietajú už po kostole a potom plynule pokračujú, všetkých vyrušujú
@elizabet173 Tak takých ja nepochopím. Ja nedovolím deťom lietať a vystrajať nikde... na návšteve, u lekára, v obchode. Lietať majú vonku, na ihrisku.... Veď o tom je predsa výchova
Ked som sa vydávala tak som tiež pozyvala hostí bez detí, bola to podmienka . Ak by ste sa pýtali prečo tak ano bola som sebecká, bola to moja svadba a nechcela som tam riešiť pobehujuce deti, niečo porozbijane, vyvrátené, rodičia nervózni lebo sa nemôžu uvoľniť.
Bola som. Na takej svadbe a uplne v pohode. Svadba je skor o dospelých. Nech sa zabavia bez toho aby stale niekto na deti dozeral, napominal, nahanal.. Co z toho tie maminky maju? Nic. Aj ked sme boli pozvaní so synom, nechali sme ho s babkou. Lebo sme si s muzom chceli v klude posedieť, zabaviť sa..
Ak by nas pozvali bez syna, neisla by som. Sme rodina a vsade chodíme spolu. Boli sme na 3 svadbach ked mal syn 4r, potom 6r a ked mal 8r.Vsade vydrzal cca do polnoci...potom sme ho zobrali domov k babke a dalej sme sa isli zabavat.Nevidim v tom problem...
@elizabet173 ja ťa plne chápem. A súhlasím.
A áno,poznám také deti,čo rodičia bez nich nevedeli prežiť neísť na svadbu,násilu ich na ňu doniesli a potom si deti robili,čo chceli,lebo rodičia si ich nevšímali. A riešili ich cudzí ľudia.
Neviem,čo si tým chceli dokázať.
Uznávam,byť na svadbe s deťmi je istým spôsobom zaťaž pre rodiča,lebo by sa im musí viac venovať. Ale bolo to pekné. No neboli sme nikdy dlho. Niečo zjedli,spoločne zatancovali a išli domov.
Mini deti do nejakého roka,tak tie sú úplne bezproblémove,tie sú večné na rukách,či v kočiari,čiže pri rodičovi. Tie staršie?no buď si ich rodičia ustrážila,alebo keď ich nevychovali,tak by ich mali nechať doma.
Deti na rodinné akcie patria,ale svadba je špecifická záležitosť,kedy by si ich rodič mal ustrážiť,aby nenarúšali chod obradu a hostiny.
Nie všetko sa dá ospravedlniť,že "veď sú to deti"
No,zopakujem,je pre mňa divné bojovať za deti má svadbe,lebo rodina....ale ísť na víkend,wellnes, lyžovačky,koncert do druhého štátu bez detí,to je ok.
Tak keď som taká zasadova,že bez detí nikde,tak nikde.
@matkahelka to vážne táto otázka? Tak začnime tu teraz riešiť všetko keby, keby....
@terezka1947, v zložení hostí. V programe. Obvykle aj v mieste konania. Na ples sa ideme zabaviť my dvaja, na svadbu ideme kvôli svadobnému páru.
@gelifil lenze na svadbu ides hlavne kvoli neveste a zenichovi, nie? To nie je rodina party, to je oslava mladomanzelov.
Ked sniekto nepraje napr. kvety, ale chce peniaze za ktore by si kupila kvety venovat utulku pre psikov - proste to respektujem.
Nemusi byt vsetko len o nas a nasom egu. Ked si my budeme robit svadby a party... mozeme si zafantazirovat, ci dohodit klauna a divadielko... proste nejaky prirodzeny respekt k ludom bez toho "ale podla mna..."
Ja napríklad nie... buď všetci spolu ako rodina alebo nikto

@elizabet173 vtedy bol taký hluchý priestor a pripravovali krájanie torty, my sme neboli rodina, tak sme sedeli blízko parketu a keď som to počula, tak som zostala v nemom úžase, čo dokáže človek urobiť za jednu fotku na vlastnej svadbe 😀.