Išli by ste na svadbu, keď sú zrušené opatrenia?
Ahojte,
som pozvana na svadbu 20-30 ludi. Opatrenia uz neplatia ani nebudu, takze zrusenie neocakavam. No stale je denne 11-tis. pripadov covidu a v nasledujucich dnoch to vraj este stupne. Ja som ockovana, mam tam ist sama. Ale doma mam 3-rocnu dceru, ktora covid este nemala, do skolky este nechodi a mam strach, ze donesiem covid a nakazim ju, keby nemam ju, vobec neriesim a idem. Ako ste na tom vy? Zucastnujete sa oslav, svadieb a karov? Nechcem aby sa tu strhla dalsia debata o covide plna hejtu, len ci ste v poslednom case boli na oslave alebo sa vam to zda stale nerozumne.
Šla, samozrejme.
@mec321 ach...min. zdravotnictva zaradilo svadby ako vysoko rizikove podujatia. Svadby a oslavy boli ohniskami nakazy na Orave aj na vychode...o tomto tu debatovat nebudem, lebo neberies do uvahy ziadne fakty, nema to zmysel.
@mec321 pytala som sa ci by ste isli na svadbu. Niektore mi tu zacali vypisovat svoje postrehy zo zivota a svojich osobnych socialno-spolocenskych "vyskumov" o to zaujem nemam.
Tak im len odneste darček a zablahoželajte a povedať, že s ohľadom na dcérku sa obávate prísť. Len teraz ten covid môže chytiť hocikde.
😂😂😂😂 akoze prepac, ale uz mam toho fakt dost. ministertstvo nariadilo… CO VSETKO NAM UZ NARIADILI ZILI SME DVA ROKY AKO OPICE OVCE vymleli ludom mozgy hovadinami a ty si ocividne tiez taky priklad. aj ja mozem povedat co je rizikove…
TO ZE VO FABRIKACH robi 1000 ludi na jednu zmenu a stoja si tam pri ritiach to nie je riziko? to bolo dovolene chodit do prace? to nikomu nevadilo? to nebolo vysoko rizikove? ale niekto povazoval svadby za vysoko rizikove s 30 ludmi?
tak este raz, tu mas odpoved. ANO, isla by som. Isla by som, pretoze je to normalna choroba ako kazda ina, niekto sa z nej dostane lahsie niekto horsie. A to, ze ty sa bojis, alebo chces byt opatrna tak bud. Ostan doma a zi v sterilizacii.
Co ti pomoze nasa odpoved, ze ano, isli by sme, ved ty sa musis rozhodnut sama za seba. Niektori ludia by isli, niektori nie. Co ti to pomoze?
pojdes? nepojdes? nakazis sa? nenakazis?
aka otazka, taka odpoved. UVIDIS 😉 pekny den
@mec321 Dobre.
Nie nešla
@mec321 nahodou mi niektore odpovede pomohli, lebo boli racionalne.
@majulino tak my sme doteraz mali buď brušnú chrípku alebo klasickú chrípku - sople, kašeľ, horúčky....ale toto bolo všetko dokopy. Dieťaťu si nasadil lieky na hrdlo, kašeľ...na druhý deň Ti celý hnackovala, zvracala...potom zasa sopel. Nevedel si, čo jej máš davat :( A teda naše deti sú také, že neposedia ani chvíľu, dokážu strnásť hodín vkuse bez problémov fungovať. Aj keď sú chorí, tak je problém ich prinútiť, aby ležali. A teraz fakt vôbec nevládali. Videla som na malej, že ledva stojí na nohách.
No a manžel bol tiež týždeň hotový, bral antibiotiká, bol týždeň na PN. Kolega mu píše, že nechápe, ako môže brať antibiotiká, že však všetci majú len sopel, čo pozná. Neprešli ani tri týždne a dostal covid on aj manželka, tá má už tretie antibiotiká, včera jej zistili nález na pľúcach. Poznám kopec ľudí z najbližšieho prostredia, zdravých, čo skončili so zápalom pľúc. Ja neviem, ale za mňa teda covid rozhodne nie je "len" chrípka.
Svokra má v apríli 60-tku. Na oslavu ideme. V júli má svadbu manželov bratranec a pokiaľ nebudem tehotná (plánujeme bábätko) na svadbu ideme.
@mec321 btw. asi si si nevsimla, ale niektore napisali, ze by nesli, vidis svet dost selektivne.
@ajko2011 april a jul su v pohode, to by som nevahala.
co na mojej bolo neracionalne? to ze clovek povie pravdu? 🙂 to ze vam uz vsetkym sibe s tou koronou? pozrite sa ako ludia vo svete ziju, funguju normalne. len sproste ovce na slovensku sa budu bat aj vlastneho prdu… 🙂 je to chore, chore ze po dvoch rokoch klamania, natahovania, vydierania este toto dokaze niekto riesit alebo sa spytat. jak keby bol z inej dimenzie alebo koronu zaregistroval az teraz.
vsetky opatrenia boli na smiech… to ze by som musela ist v bezkach za mamou, lebo autom mi je zakazane. ale ved skoda to riesit 😂
ano niektori by nesli, presne pre ten dovod, ktory som napisala vyssie. takto ti poviem, ti ktori su najviac opatrni skoncia vzdy najhorsie. 🙂
@mec321 Uz nebudeme debatovat. Prepac.
myslim ze za tie dva roky clovek mohol usudit kde je pravda a coho by sa mal naozaj bat.. prepac aj mne 🙂 len mi je luto toho, ze sa ludia boja naozaj zbytocne, a nicia si zivoty..
@mec321 Dakujem, ja nepotrebujem nikoho, aby ma zachranil pred znicenim si mojho zivota 😀 dobre pises, za 2 roky mam nazor uz utvoreny.
keby si ho mala utvoreny, tak sa takuto hovadinu ani neopytas
Ano to mame. Keby mam dieta, mojou prioritou by bolo aby malo silnu imunitu a nedrzala by som ho v izolacii aby sa nahodou nenakazilo, to by bolo este horsie. To by som mu asi ani nemohla dovolit ist na wc, aby nanho nahodou korona z hajzla nevyskocila 🙂
@mec321 ale pri gratulaciach padaju pusy, tam to moze schytat pekna davka ludi..
Jedine ak by to bol clen rodiny, ku ktoremu mam hlboky a vrucny vztah, inak by som nesla (nielen kvoli korone, ale aj kvoli vojne, ako sa ma clovek tesit a zabavat v tejto situacii?! Za humnami padaju bomby na deti v ukrytoch)...
@petkasaurus tak tu pusu nedam 😂
Autorka, ešte ti dovolím napísať v reakcii na jednu z tvojich odpovedí, že sa bojíš, ako to malá zvládne.. Musím napísať, že môj muž bol rozbitý ešte dva mesiace, nie v tom slova zmysle, že by to bolo na nemocnicu ale nie a nie sa zbaviť príznakov, ale on je silný alergik, tak to malo na to vplyv. Na záver mal pre istotu ešte aj zápal očných spojiviek. Synček (2 roky a 2 mesiace) nemal extra taký ľahký priebeh, 5 dní mal horúčky v štýle 5, 6 hodín nič, lietal, pohoda a potom doslova že z minúty na minútu sa to vyšplhalo na 38,5 a potom rýchlo aj viac, a dalo sa to zrážať len v kombinácii paralen/nurofen plus zábaly, aj to sa pohlo dole tak po hodine. Striedali sme sa pri ňom v noci, mali nastavených viac budíkov, lebo kým ja som ho skontrolovala, že je to OK, nemá ani zvýšenú teplotu, o desať minút už horel a muž už nameral horúčku. Pomohli mu napokon antibiotiká, ale potom sa mu stav zlepšil fakt z hodiny na hodinu. Keby sa ma teraz niekto spýtal, tak poviem, že nie, covid nechceme mať naozaj nikdy viac. Bolo to nepríjemnejšie, ako pri obyčajnej chrípke, lebo to trvalo dlhšie a bolo to zákerné v tom, že keď ťa už hrdlo dva tri dni nebolelo, tak zrazu z ničoho nič sa to vrátilo aj s nádchou - ja som mala mierne príznaky, a krátko, u mňa to bol skôr zaberák na psychiku.
Keď ale malý v lete chytil boh zná ako a kde salmonelózu a to tak, že som naozaj poctivá čo sa týka upratovania, čistoty, varenia, umývania rúk, dokonca až príliš, , tak musím povedať, že to bolo oveľa oveľa horšie ako pri covide, dlhšie, dehydratácia, 2x preto hospitalizácia na infekčnom, kde zase chytil zlatého stafylokoka, celý júl sme riešili toto a potom sme sa celý august dávali dokopy (on fyzicky, ja psychicky). Moja nočná mora bola, aby ešte na toto všetko nechytil práve vtedy aj covid. A doteraz ma to štve, že som tomu nemohla zabrániť, pritom nechodil ani do detských klubov, kútikov, vtedy ešte ani do jasličiek, ani sme mu nedali jesť jedlo z reštaurácie, ale veľa sa hrali so susedovým starším chlapčekom, mali dokonca rovnaké fľaše a oni sa nám potom aj priznali, že ich malý už dlhšiu dobu hnačkoval.
Úplne ťa chápem, myslím si, že aj u vás sa to trošku utrasie, potom, čo ty sa vrátiš do práce, ona do školy a už to budeš vnímať trochu ináč. Ak máte chuť ísť sa trochu uvoľniť na tú svadbu, tak by ste aj mali ísť.. Tie dva roky nie sú tak veľa, ale aj celkom dosť. Ja som sa bola teraz prvýkrát najesť v interiéri reštaurácie po viac ako dvoch rokoch. Kedysi úplná samozrejmosť, teraz som bola až nadšená.. a objednala som si aj dovolenku na toto leto. Neviem ako vy, ale my sme už z toho celého tak veľmi unavení, naozaj sme sa snažili byť (aj sme) v rámci možností zodpovední, ale poviem takto na rovinu: túžime po spoločnosti, po normálnosti, proste len tak žiť. Asi na tom nie je nič zlé, je to prirodzené.

pre nikoho neni svadba dolezitejsia ved si sa pytala ty nas na nazor, nie my teba 🙂