Išli by ste na svadbu, keď sú zrušené opatrenia?
Ahojte,
som pozvana na svadbu 20-30 ludi. Opatrenia uz neplatia ani nebudu, takze zrusenie neocakavam. No stale je denne 11-tis. pripadov covidu a v nasledujucich dnoch to vraj este stupne. Ja som ockovana, mam tam ist sama. Ale doma mam 3-rocnu dceru, ktora covid este nemala, do skolky este nechodi a mam strach, ze donesiem covid a nakazim ju, keby nemam ju, vobec neriesim a idem. Ako ste na tom vy? Zucastnujete sa oslav, svadieb a karov? Nechcem aby sa tu strhla dalsia debata o covide plna hejtu, len ci ste v poslednom case boli na oslave alebo sa vam to zda stale nerozumne.
@abigail88 buď rada, že Ti na chrípku nikto neumrel. Mne zomrela babička 😢
Áno šla by som. Ale my sme iný prípad - ja som už všetkými injekciami očkovaná a deltou aj omicronom prekonaná a poviem ti že už som si nejak zvykla, že korona je súčasť nášho života a neriešim odkiaľ to donesiem domov ja alebo manžel. Deti nie sú očkované a obidva razy mali relatívne ok priebeh, my takisto. Takže vychádzajúc z MOJICH skúseností JA by som šla. Ale najlepšia rada asi bude, že zariaď sa tak, ako to ty cítiš. A potom už nepozeraj späť a nerieš čo by bolo keby. Držím palce
Ja áno sme očkovany aj prekonaný. Nemôžeme žiť stále v bubline. Ale záleží od vašej konkrétnej situácie
Samozrejme....
Ide o blizke osoby? Ak ano, sla by som.
Napíšem to tak.. nechodím absolútne nikam, ani do obchodu, len s deťmi von a aj to v podstate mimo ľudí. Od augusta sme mali aj napriek tomu Covid už 3x. Teda áno, išla v pohode. Absolútne netušíš kde všade to môže dcérka chytiť a samozrejme rovnako aj nemusí.
Isla by som. Boli sme v lete s mm na svadbe o 100 ludi Aj ked u nas boli tie cisla dost nizke okolo 800 -1000 v celej provincii ktora mà 12ci kolko milionov obyvatelov. Nikto sa tam nebozkaval uz vobec nie daky deduch 😜mari sa mi ze sme ani ruky nepodali ( vsetky tie neprijemne fyzicke kontakty s cudzimi odpadli vdaka covid ) nevesta bola mm bratranca dcera 😎nikoho som tam nepoznala okrem mm a jeho brata a dalsieho bratranca a jeho zeny . Dali sme si par drinkov dobru veceru vonku to bolo ziva hudba. A bolo to super prvy x bez oboch deti. Kedze mas doma 3r dieta 100% chod 😜 maly vtedy mal rok a pol a bol so segrou u sesternic. 5h vydrzal uplne Fajn . 20-30 ludi je dost malo .. to mas jedno ze v mhd su s respiratormi. Aj tam mozes dostat covid . Chod koli sebe. Dones si hand sanitizer nepodavaj ruky nenechaj sa cmukat zabav sa a na chvilku zabudni na vsetko zle smutne vo svete aj doma.
Išla by som, niesom očkovaná, ani kovid som nikdy nemala, bola som aj na svadbe, aj na 60siatke, aj na krste. Kontaktov som tiež mala veľa, neviem aké je to mat kovid takze rešpekt mam, ale nechcem žiť život v úzkosti a strachu z niečoho a ani neviem s čoho.
Kym sa bude testovat, tak to tu bude stale. Ale najvyssi cas s tym prestat. Bolo by dobre aby bol covid povazovany za chripku.
A ano isla by som, tiez mame oslavu pre 50 ludi. Chodime bezne do kina, do aqua, detskych klubov, na dovolenky… zijeme normalne a hl bez stresu. nie sme ocko. Prekonani sme
Nesla
Ano isla by som na svadbu a dokonca sa chystame.vzdy sme sa chranili a davali si maximalne pozor,ale stranit sa kamaratov a rodiny nenienim.co sa ma stat sa stane.ak sa mas nakazit mozes nachytat aj v obchode..ak sa ale tak bojis,co je z teba evidentne chod len zablahozelat a domov.
ja nerozumiem na co sa vlastne pytas ked mas 100 argumentov preco neist.....fakt nechapem niektore zbytocne zalozene diskusie...na vsetky ano argumentujes opacne....tak si uz rozhodnuta...pusti si netflix a pozeraj doma telku ....
@skorpionik30 ano, mas pravdu, diskusia je zbytocna. Mala to byt kratka anketa medzi rozumnymi ludmi , aby som si spravila obraz, ci zeny chodia na oslavy a svadby aj teraz. Lenze niektore ako ty mi tu zacali vypisovat uplne zbytocnosti a musim im vysvetlovat davno zname fakty.a opatrenia. Ja som sem neprisla diskutovat o tom co robi vlada zle a ci su na nieco opatrenia, islo mi len o pomer odpovedi ano/nie, prip. kratku odpoved preco. Ale niektore tu zacnu vypisovat siahodlhe elaboraty od veci. Tvoja reakcia je uplne zbytocna. Mas pravdu, ze zakladat temu bolo zbytocne, ale kvoli takym ako si ty, co fabuluju co si myslim a povysuju sa. Btw. na tu svadbu pojdem.
Ja by som šla aj keby opatrenia nie sú zrušené 😁 chod uži si svadbu pre lepší pocit môžeš potom nosiť rúško pár dní.
Kebyže to takto beriem tak nechodím ani do práce (keďže pracujem v škôlke) koronu som mala už 2x pričom stále som sa nakazila v práci a moja rodina sa nenakazila ani raz ani dieťa ani manžel co spíme v jednej posteli. Deti majú dobrú imunitu. Nemaj z toho strach... Žiť treba
Myslím že od diskusie na MK sa nikdy nedá očakávať odpoveď áno/nie.. netreba to brať osobne, je prirodzené že v téme kde je veľa účastníkov sa rozhovor rozvinie do všetkých možných smerov..
My sme pozvani o mesiac na svadbu, a tam bude urcite cca 90-100 ludi. Covid sme nemali, syn ma cez 2,5 roka. Dufam, ze sa nic neudeje a pojdeme 🙏😊 hura, konecne nieco na radost ❤️ v týchto ťažkých časoch...
nenasla som v mojom.prispevku moment kde sa povysujem....precitaj si svoje odpovede...ako argumentujes aka je ta svadba rizikova viac ako jazda v mhd lebo...toto toto a toto...a nakoniec napises ze ides....to ty sa tu povysujes nad vsetkymi reakciami....ja som ti iba napisala ze ide o zbytocnu diskusiu....pretoze aj tak si urobis po svojom....keby sa tu pisalo cokolvek.....ale zda sa ze ta tu presvedcili....tak.....asi nebola taka zbytocna kedze v uvode si ist velmi nechcela.....a teraz si rozhodnuta ist....tak si tu svadbu uzi.....a prosim uz ma neoznacuj dakujem....peknu sobotu....
Píšeš, že urobíš všetko pre to aby si sa tam nenakazila, ale to sa nedá. Už keď pôjdeš, musíš to brat tak, že s tým možno prídeš domov, keďže teraz je covid skoro všade. Alebo potom radšej na svadbu nechoď. Ja by som nešla. Nie vždy je to len Chripôčka. Ja nechodím na žiadne stretka, oslavy...v práci každá poctivo respirátor, obeduje každá zvlášť...vetranie+ dezinfekcia... Akosi sa vyhýbam. Ale na svadbe sa nevyhnes, neivplyvnis. To musíš byť zmierenia ze pravdepodobne prinesieš.... Pred mesiacom bol manžel na liečení... Bola som proti lebo tam je tiež veľká pravdepodobnosť nákazy a tak aj bolo.... Ešte len otvorili komplex bolo ich tam zo začiatku v celom objekte cca 20 a po 3 dňoch tam sa nakazil. A pri tom celý cas doma/práca odolával. Toe obmedzovania už idu na nervy, ale niekedy to vidím ako nevyhnutnosť. Keby bola svadba v lete, keď to klesne, uvažovala by som možno že pôjdem. Ale teraz urcite nie.
Ano sla, cely covid je jedna velka fraska
Ano išla by som. Moj ma 9m a koronu mal už 2x zvladol v pohode. Izolovat sa nam neda nakolko je to naše 5te dieta a surodenci chodia do školy stale niečo donesu. Ja som 2x očkovana a 3x prekonana. Podobne všeci z rodiny. Museli by sme žit v bunkry aby sme to nechytili.
Šla - nešla... Treba, aby ste si sama odpovedala... A hlavne strach robí svoje, ked budete myslieť na to, ze sa nakazite, stane sa, ved na čo myslíme, to pritiahneme, tobsa stane... Myšlienka je sila, dávajte si pozor na čo myslíte... Ale to tejto hladiny sa človek musí dostať... Každý sme na inej ceste, každý veríme inému... Skúste sa zamyslieť na tým, vedome si tvoríme vlastne životy.... Prajem Vám, nech sa rozhodnete srdcom, ci tam chcete ísť a oslavovať taky významný deň spolu s nimi, alebo sa necháte uniesť strachom, ktorý tu je zasiaty, a budete doma sedieť a potom si vyčítať, že ste nešla...
Tak ak by to bola blízka rodina, išla na obrad. Na svadbu podľa toho či chodím do práce, kde je riziko asi také ako na svadbe.
Dcérka nechodí ani na ihriská, na krúžok?
Vieš ty sa budeš potom starať či priebeh bude ľahký či nie.
Poznám babu čo sa rozhodli astmatika neockovat lebo už sa cca 2 roky držal. A trápili sa 3 týždne.
Poznám takých co sa im veľmi zhoršil ekzém napr. hoci samotný kovid dali ľavou zadnou.
Ak dieťa nechodí do škôlky pre zdravotný stav a nie je očkované, nešla by som.
Ak je to normálne zdravé dieťa, išla.
Tak či tak starať sa budeš ty, nie ženy z MK.
@janage moje dieta je uplne zdrave, tento tyzden sa rozhodnem, ale zatial som v tom, ze pôjdem.
@olusik112 ja mam tiez v rodine deti, ktore to uz mali 2x, je to len otazka casu, kedy to aj my doma schytame.
@322sima123 tak..tak👏👏👏👏🤜🤛
Tak choď. Naše chodilo do školy, na tréningy, na krúžky. Bolo jasné že je to otázka času. Ona je ale očkovaná, aj staršia tak som to brala, že budeme ocko aj prekonaní a každý ďalší raz budeme mat viac protilátok. Co sa v podstate potvrdilo, keď deti ochoreli mesiac po nás a my už nič.
@vuvu163 ja sa zas az tak neizolujem, stretavam sa vonku s kamaratmi, bola som sa najest 2x v restike v predoslych tyzdnoch, bola som na pivo, muz ma v robote stale niekoho pozitivneho. Na svadbe sa sice opatrenia nedodrzuju, ale idem tam sama, bude tam okolo 25 ludi a vonku bude relativne teplo (je to len obrad a slavnostny obed) budem sa snazit byt vonku a nezdrat sa tam dlho.