icon

Ísť s bábätkom na svadbu?

9. jan 2025

Ahojte, sme pozvany na svadbu mojho brata, momentalne som vsak tehotna a podla terminu to vyzera tak, ze v case svadby bude mat babo 3 tyzdne. Isli by ste na takuto svadbu? Aspon na obrad a veceru? Alebo je to este skoro na take malo babatko byt medzi tolkymi ludmi?

Strana
z2
olivia_c
9. jan 2025

Nie, porodit mozes aj skor/neskor. A aj keby si porodila na termin, tak s takym malym babom ist medzi kopu ludi nie je dobry napad.

pribinak
9. jan 2025

Asi len na obrad.

Niektoré ženy týždeň po pôrode si už Aji nepamätajú že rodili, iné si mesiac nevedia poriadne sadnúť.
Ani srnka netuší ako na tom budeš, ale aj kvôli malickemu bábätku by sim šla len na obrad

frflos_nespokojny
9. jan 2025

uvidis ako sa budes citit a podla toho sa rozhodnes. bol som minuly rok na svadbe a tiez tam mali take male babo, ale mladomanzelia tam mali rezervovane aj izby, tak nebol problem

birika
9. jan 2025

poprosila by som niekoho z blizkej rodiny, aby boli s babatkom a isla by som na obrad, obed - mozno odskocit nakojit...samozrejme, alo pisu vyssie -- ak sa na to budes citit

januska12323
9. jan 2025

S takým malým by som šla len na obrad ale ktovie možno sa budete cítiť aj na dlhšie. On vie, že si tehotná? Ja by som svadbu posunula ak by som vedela a dalo by sa.

andrejkap123
9. jan 2025

Ja by som v sestonedeli urcite nesla ma svadbu/oslavu. 🥴🙈 ked malo dieta tri tyzdne som doma chodila v poporodnCh gatkach s velkymi vlozkami lebo som celkovo krvacala az 11 tyznov 😅 a non stop holá s prsiami von kedze som malú stale non stop kojila, natierala si bradavky, odsavala a toto dookola. ☺️ navyse take male babo medzi tolkych ludi je nebezpecne aby nedostalo nejaky respiracny virus alebo hocico iné. Nemaju urobenu imunitu aspon 2 mesiace by som si davala velky pozor s kym je diera v kontakte.

amelie2017
9. jan 2025

S prvorodenou by som sla maximalne na obrad - je to brat. Ale pri nej som po 3 tyzdnoch ani nevedela, ako sa volam. Po druhom porode aj v den prepustenia z porodnice.

abbey1
9. jan 2025

Bratovi určite áno

lenkakravcova
9. jan 2025

Býva brat ďaleko? Ak je to blízko, tak na obrad áno. Na hostinu nie. To bude na také bábätko veľa. Jedine že sa prestriedate (žeby tá pri bábätku vystriedala mama alebo sestra..) žeby ste na pár minút s mužom šli pozrieť.

autor
9. jan 2025

Svadba by sa konala 10 minut od našho domova. Tým, že je to brat, tak vlastne cela rodina bude na svadbe a nemam koho poprosit aby zostal s babatkom, ze by som na obrad vybehla len sama (muzova rodina je v zahranici) Aj ked je to moje prve dieta tak vobec neviem co mam cakat, ze ci by som dokazala nechat svoje dieta doma a odist na hodinu prec.
Brat vie ze som tehotna a vie aj termin ale cenovo ich to vyjde lacnejsie v tomto termine ako keby to mali posunut na iny termin.
Keby to nebol brat tak nikam nejdem ale len kvoli tomuto mam dilemu. A mozno keby cakam 2 dieta tak by som vedela co ma caka ale takto neviem.

lucia13022023
9. jan 2025

Ja osobne by som nešla. Iba na obrad. S takým malým bábätkom určite nie medzi toľko ľudí. Iné by bolo, keby je svadba vonku, na záhrade napr. Odstavís kocik, zábavas sa v rámci možností.

milanemila
Autor odpoveď zmazal
pralinka86
9. jan 2025

Pravdepodobne nie, max obrad. Na termin sa neda spoľahnúť, rodia sa deti aj 7-10dni po termine. Plus take mini dieta nema imunitu. Je tam hluk.
A este ako budes aj ty na tom zdravotne. Ja som bola rada mimo ludi, vlozky furt menit, mlieko tieklo zovsadial, vsade ho bolo citit 🙈😃 ale su zeny, ktore su ako srnka..

bluka2
9. jan 2025

Bábätko nakojis, do šatky a ideš 🙂 by som spravila ja. Ja som vtedy isla na obyčajnú večeru a tancovať potom …

banalu
9. jan 2025

Zalezi ako by som sa citila a sla by som asi len na obrad... v sestonedeli s boh vie akou imunitou, medzi xy ludi... lebo kazdy sa vzdy boji o babatko, ci sa nenakazi... ale co urobite, ked ta zlozi nadcha/chripka s teplotami... ale to som ja... niekto na to moze mat iny pohlad...

thereisabear
9. jan 2025

Išla by som na obrad a manžel by buď kočíkoval v okolí a zastavil sa po obrade vonku aj s kočíkom alebo ostal doma s bábätkom.

frflos_nespokojny
9. jan 2025

nie nadarmo sa hovori: co ta nezabije to ta posili.
na svadbe bude cela rodina, neboj sa toho. ak to bude zle, tak vzdy mozes odist domov..
zariad sa podla situacie

michaelam2
9. jan 2025

Babatko urcite nechat doma, take malicke este nema imunitu a medzi tolkymi ludmi moze hocico chytit. A ty uvidis, mozno budes schopna odbehnut na obrad a mozno nie. Ja som 3 tyzdne po porode nebola schopna nikde ist. Ale to nevies dopredu 🙂

michaelam2
9. jan 2025

Este doplnim to co pise aj @banalu …po porode budes mat velmi oslabenu imunitu a velmi lahko sa nakazis niecim a ver mi ze starat sa o male babatko v horuckach je extremne narocne

tana85
9. jan 2025

po 3 tyzdnoch ako si pamatam po prvom porode som si sadla na pol zadku, este som sa cistila a vyzerala som ako matoha lebo dcera vacsinu noci prebdela. ale ak by samozrejme bolo vsetko uplne inak, tak by som vzala na obrad, potom obed (dieta idealne vonku spi v kociku) a potom domov. sarapati kopec virusov aj medzi dospelymi, interierovym zabavam by som sa vyhybala

koniarova
9. jan 2025

Ja som po 3 týždňoch bola rada, že žijem. 😂😂😂

any3108
9. jan 2025

Ešte záleží kedy bude svadba. Ak niekedy teraz keď sú všetci vsade chorí, tak by som s tak malým bábätkom nikde nešla
Ak bude v lete, tak možno na obrad ano

mirkam3
9. jan 2025

Ahoj. Môj malý mal 3tyzdne predvcerom, takze som presne v takej situácii. Na úvod ešte poviem, že som prvorodička a aj na našej svadbe sme mali 2 šesťtýždňové bábätka, ale boli v izbách v hoteli a maminky si poriesili babysitting a odbiehali zo sály do izieb o poschodie vyššie podľa potreby…

Takze ja síce nechodím už s popôrodnou vložkou a nevali sa zo mna krv, ani nebeham nonstop doma s holými prsiami ako tu niektoré baby píšu, stíham sa aj osprchovať a umyt si vlasy ked malý spi a myslím si, že by som si aj bez problémov obliekla niečo “svadobne” keby trebalo. Nás malý je spachtoš, cize sme relatívne oddýchnutí a nezaspávala by som na obrade.

ALE aj napriek tomu by som nic neplánovala a až v deň svadby by som videla, či som schopná odbehnúť na obrad. Keď sa malý zobudí, kŕmenie trvá dosť dlho. Takému bábätku nenastavíš režim v zmysle “zobudím ho výnimočne o 12.00” aby po dojčení zaspal a prespal čas keď pojdem na obrad. Lebo možno zaspí a zobudí sa ako naschval o 20 minút hladný ako vlk… plus môže mat reflux/koliky a proste len potrebovat maminku…

Hostina je pre mna ako sci-fi, tam by som dnes teda nešla, ešte potrebujem svoj kľud doma s mužom a synom. Ak by sa mi ženil dnes brat, ad-hoc by sme sli na obrad ak sa podarí, na hostinu by max do polnoci šiel iba môj muž. Rodina to pochopí, ak je normálna.

katulienocka999
9. jan 2025

My sme mali väčšou svadbu a boli na nej 2 páry s 3 mesacnymi babatkami, veľmi blízka rodina. Boli pri kostole a normálne aj na oslave pričom sme mali miestnosť kde mohli kojiť aj prebalit, ponúkli sme aj izbu co sme mali,že keby niečo tak tam môžu ísť. Boli až do radového, male spali v kocikoch 🙂 aaale tiež bude zalezat aké budeš mat dieťa, či kľudne alebo mu bude vadiť veľa ľudí, viac hluku a tak 🤷‍♀️

maris5
9. jan 2025

Ono to je velmi individualne. Ako sa budes citit, ake bude babatko... nevies dopredu. Prve dieta bolo narocne, s druhym by som isla po tyzdni od narodenia aj na kraj sveta. Nastav sa tak, ze das obrad a obed uvidis ako bude...

neviem_123
9. jan 2025

Ja som porodila 10 dní po termíne ako prvorodicka takže aj takýto scenár moze byt. U nás bol začiatok taky ze malý veľa veľa plakal plus som Nonstop kojila (3h rozstup sú mytus) on bol zozaciatku na prse aj 45min vkuse takže toto si úplne neviem predstaviť takto dlho ho kojiť niekde mimo domu.

katusik456
9. jan 2025

Boli sme takto ale len na obrade v kostole. Malý mal vtedy presne mesiac. Boli sme pozvaní aj na hostinu, išlo o sesternici ale to sme vopred odmietli. Rodila som týždeň pred termínom, a patrím medzi tie šťastnejší, ze som nevedela, že som vôbec rodila. Dokonca som sa zmestila aj do šiat ktoré som si chcela zobrať. Malý spinkal v kočíku v kostole, potom bol na rukách v perinke, dokonca som ho aj na kojila v kostole, boli sme skrytý vzadu. Nikto ani nevedel, že tam tak malé bábätko bolo. Najlepšie bolo počasie, september chladno a pršalo. Zvládli sme to na jednotku. Išla by som na tvojom mieste len na obrad, nebude sa ti chcieť ísť s takým bábätkom na hostinu. Medzi ludi, môže sa nakaziť, no zbytočne.

rivini
9. jan 2025

Nie, nesla by som. Ak brat vie, ze si tehotna a oplati sa mu termin, tak sa isto neurazi, ak tam nepojdes s 3-tyzdnovym novorodencom. Mne bolo po cisarskom uz po dvoch tyzdnoch celkom fajn, no vkuse zovsadial mi tieklo mlieko, dieta vobec nespalo, nevedela som, ci je noc, ci den. Plus s novorodencom medzi tolkych ludi, to je vyslovene provokovanie o nejaku infekciu. Prvykrat som bola na vacsej oslave ked malo dieta 8 tyzdnov a aj to to bolo z mojho pohladu prilis skoro a obrovsky stres.

janka_mamka
9. jan 2025

Mozno odveci ,ale ja som bola s 3 tyzdnovym na pohrebe. Viem , nie je to svadba , ale je to možno kúsok podobne
. Manželovi zomrela starká a mne sa zdalo vhodné byt tam s nim. Tiež to bolo 10 minút od domu, ale je som bola v dome smútku, kým mamina sa prechádzala s kočíkom vonku. Možno nejaká vzdialenejsia sesternica alebo dáka "frajerka " bratranca by sa na to nepodujala? A ty by si mohla ísť na obrad. Ja som išla aj na kar. Kočík som odstavila bokom , najedla som sa dala zákusok ,rozlúčila sa a išla domov. Krvacala som ano ,ale dalo sa to vydržať a všade máš toalety predsa. Aj mlieko tieklo ale aj na to máš prsné vlozky. Urob ako budeš cítiť. Ale predsa je to brat. Prajem ľahký pôrod 😉

diewcatqoo
9. jan 2025

Tazko povedat, uvidis sama. Mozno budes mat lahky porod a za dva dni nebudes vediet, ze si rodila. Mozno bude babatko krasne spinkat, mlieko sa hned vytvori a ty budes zit este z tych krasnych endorfinov a zvladnes sa ukazat nielen na obrade, ale pojdes aspon na chvilu aj na oslavu. A mozno budes po porode rozbita jak detska hracka, nebudes vediet nohy dat k sebe, sadnut si poriadne, vystriet sa, bude z teba tiect krv a mlieko, mozno budes vystresovana, nevyspata, ubolena a nebudes mat ani len pomyslenie na to, ze by si si vobec vlasy umyla, nie to este svadbu.
Ja som zazila oba pripady a v jednom pripade by som sa svadbu sla, v druhom ani nahodou. Je to brat, blizka rodina, predpokladam, ze bude mat v takejto chvili pre teba pochopenie a mozes sa s nim teda dohodnut, nech vam rezervuju miesto a uz podla situacie uvidis, ci prides alebo nie a na ako dlho.

Strana
z2