Jazmínka verzus Zuzanka. Ktoré meno je krajšie?
Čakáme druhé babo. Pohlavie zatial nevieme. Prvá dcérka sa volá Lilianka tam to bolo jasné skoro hneď 🙂 A teraz chlapček by bol Jakubko. Len dievčatko sa nevieme dohodnúť ja chcem Jazminku a manzel Zuzanku. Ktoré sa vám viacej páči?
pre mňa Jasminka
Ja mám tiež radšej slovenské mená, takže Zuzana. Ale je pravda, že práve Jasminka je jediné cudzie meno, ktoré sa mi páči a dala by som sa naň nahovoriť 🙂
Jasmínka
Ja by som pri voľbe prvého mena Liliana, zvolila druhé meno Jasmina, ale tiež so s ako so z, pretože s tým "s" mi príde to meno také mäkšie ako so "z". Zuzana je krásne meno, ale neladilo by s prvým menom Tvojho dieťaťa. Ale je to zase o subjektívnom pocite. My sme dali synovi tiež nie tradičné meno a pri ďalšom dieťati - zatiaľ - plánujeme pre dievčatko typicky slovenské meno. Je to asi o pocite toho, čo sa mi páči, čo si myslím, že sa bude môjmu dieťaťu hodiť. 🙂 Príjemné vyberanie mena. Je to krásne - mien je veľa - rôznych. Mne osobne sa páči pozerať aj na pôvod mena, odvodeniny a význam mena. 🙂
zuzanka jednoznačne
Volám sa Zuzana a mám Jazmínku, tiez s Z. 🙂 Pácia sa mi obe mená, ale k Lilianke viac pasuje Jazmínka 🙂
K Lilianke sa mi hodi viac Jazminka, to je jedno, ci so z, ci so s. Budete mat doma dva kvietky 😵 😵 😵
Jednoznacne Zuzanka 😉
z tychto dvoj Jazminu by som dala...
Ja som tiež za Jas(z)mínu 🙂
zuzanka 🙂
Záleží dosť od priezviska. Bez tejto znalosti sa prikláňam dosť výrazne k menu Zuzana. Zuzana sa hodí ku každému priezvisku. Takže aj v budúcnosti, keď sa vydá, tak meno Zuzana bude pekne znieť s každým priezviskom.
S menom Jazmína už môže byť problém. Navyše je to dnes dosť moderné meno, takže sa môže stať, že v kolektíve sa stretne aj viac dievčat s týmto menom. Navyše Jazmína - domácka forma /skrátená/ tohto mena znie ako?
Nuž a chlapčenské meno Jakub je veľmi frekventované - naozaj sú detské kolektívy, kde sa stretnú aj 3-4 chlapci s týmto menom. Zvážila by som toto meno.
Zuzana dnes uz bude asi vynimocnejsia ako Jazmína. Ak sa hodi k priezvisku tak Zuzanku 😉
k Lili sa hodí Jasminka - je to pekné..a na Zuzanky mám ťažké srdce 😅
my mame Jasminku, mne sa to meno viacej paci ako Zuzanka. A budes musiet pisat Jasmine, tak nam to povedali na matrike 😉 Inac, kazdy sa zastavuje nad tym menom a velmi sa ludom paci 🙂
Jasminka je krajsie a nie je take tuctove ako Zuzanka. Zuziek je vsade vela je to take tradicne meno
no, pri tych zahranicnych paskviloch, co okolo mna maminky davaju detom ako mena, prichadzam znova na chut slovenskym peknnym menam, takze zuzana urcite u mna......ja som tiez pocas tehu rozmyslala nad somarinami, mia, alexa a neviem este ake zahranicne podobeniny dacoho........a nakoniec ma muz prehovoril na normalnu alexandru a neviem sa mu dodakovat za to ze ma udrzal na uzde......popravde, asi by som sa hanbila teraz na moje dieta volat na ihrisku vsetkymi tymi menami, co sa mi predtym pacili.....
Jasmínka určite 😉 netvrdím,že Zuzanka nie je pekné,ale tých je veľa a Jasmínku určite nenájdeš na každom rohu 🙂
mne sa pači viac Zuzanka...ale volba je na tebe samozrejme 🙂
ja som za Jasminku
Jazminka, jednoznacne🙂
praveze Zuzaniek uz bude coraz menej, vsetci dnes davaju "moderne" zahranicne mena 😉 Aspon teda ja v okoli moc mladych kociek s tymto menom nebadam. Za mna urcite Zuzka 🙂
Ako pisala @usiko, aj mne sa pacia zahranicne mena, coby nie. Ale vsetky mi zneju dobre len doma v obyvacke, vonku by som moje dieta chcela volat peknym tradicnym slovenskym menom 🙂
Zuzanka, krásne meno
Zuzanka 😝 Nasa druhorodena mala byt Zuzanka ...
Píšem len svoj názor....ja som za Jasmínku 🙂 Zuzana ved to sa naše babičky tak volali....ale každému sa iné páči 🙂
Mne sa páči Jazmínka. Keby som mala ešte jednu dcérku dala by som jej meno Yasmine 🙂
no, mne osobne sa Jasmina, nepac.., Jazmina, znie slovenskejsie, ale Zuzka je krajsie podla mna...aj ked k Lilianke by sa Jazminka hodila skor....ja osobne by som hladala k Lilianke nieco este ine...Jakubko je krasne meno 🙂
Ja osobne by som dala Zuzana.da sa pomenovat vselijako ma viacej variant...kdezto Jazmina sa da len tak alebo Jazminka...a prese za par rokov ich bude vsade plno.neviem musis sa rozhodnut sama ale treba myslet aj do buducna s menom a hlavne ako sa malej bude ucit ho vyslovovat a pisat 🙂.drzim palce

jazminka