icon

Je dôležitá cena zásnubného prsteňa?

schoke
13. jan 2023

Je dôležite cenu zásnubneho prstena?
Za kolko mám kupit taký prsteň?

kikuska_wedge
13. jan 2023

@schoke bude to 26 rokov, co ma muz poziadal o ruku. Mala som vtedy 16 rokov. Nezalezalo mi na cene. Potesil ma drobny kamienok a biela farba. Bol to skromny prstienok, nestal vela a napriek tomu velmi vela pre mna znamenal a nemenila by som ho ani za diamanty. Nosila som 3 roky do svadby a este asi 10 rokov po svadbe. Potom mi uz bol maly. Za mna teda, ak si myslis, ze ho bude tvoja priatelka nosit dlhodobo, nemala by to byt bizutetia, lebo ta nema taku zivotnost. Priatelka isto vie ake su tvoje financne moznosti a ked je to spravna baba, tak nebude sklamana ani zo skromnejsieho a lacnejsieho prstienka.

schoke
autor
13. jan 2023

@andrea_82 tak to ste mi ulahcili rozhodovanie. lebo pacia sa mi aj nejake z tych lacnejsích samozrejme podobne ktora ona nosi ale sa mi pacia aj z tych drahsich a teraz som nasiel aj taky s kamienkom v tvare srdca a neviem či to nebude take košé,

schoke
autor
13. jan 2023

@kikuska_wedge ďalujem,tak uz viem aj s ostatnych komentarov ze celu alebo dve vyplati nemusim davat do prstienka a snad vyberiem nejaky

radacak
13. jan 2023

@schoke nie nevyžadovala som to a nikdy by som ani nežiadala...Však , dá sa kúpiť pekný prsteň aj za menej peňazí ako tam nechávať stovky eur..

schoke
autor
13. jan 2023
radacak
13. jan 2023

@schoke mne kúpil manžel zlatý,boli sme ho vybrať dokonca spolu nestál veľa...ale ja ,aj keď som ho nosila ale chcela som si ho uchrániť, nezničit tak sme kúpili ešte jeden strieborný za 20€🤷a nosila som ten potom a nosím aj teraz.. zlatý výnimočne🙈
My sme si aj obrúčky kúpili z chirurgickej ocele, manžel nenosí kôli práci a ja nosím ten môj strieborný namiesto obrúčky..

mamula20
Odpoveď bola odstránená
schoke
autor
13. jan 2023

@dzejsik viem ake sa jej pacia a nasiel som aj z tych drahsich ale aj z lacnejsich tak sa neviem rozhodnut,teraz som nasiel sckamienkom v tvare srdca a neviem ci to nebude take košé čo myslite?

schoke
autor
13. jan 2023

@mamula20 mužovi,a vam sa pači? alebo take kamienky v tvare srdca

liusa82
13. jan 2023

ja si raz pamätám tú hádku na mk ohladom toho snubáka hned sa mi to vybavilo pri tejto téme že chcela len diamant chválila sa tu a bolo z toho halo.. ženy ju tu na mk tak zvozili tú babu že dovidenia😀 možo to niekto spomínal aj predomnou.Neviem.Nečítala som celú diskusiu.Tuším aj učet si tu tá baba potom zrušila🙂 mne sa tiež páčia prstene s kamienkami ale iba biele zlato.To klasické sa mi nepáči.Ale na diamante by som určite netrvala ale na kamienku áno kedže som taká straka😀

mamula20
Odpoveď bola odstránená
elizita
13. jan 2023

@schoke co je to košé? uprimne, nie som ziadna zlatokopka, ale keby mi muz dovliekol prsten zo striebra asi by ma to zaskocilo, cize urcite zlato, ale to kvoli stalosti a pevnosti.. moj vedel presne co sa mi paci, aj teda, ze biele zlato... vyberal celkom sam a uplne sa trafil.. prstenom so srdieckom by mna osobne neohuril, ale tiez by som povedala ano 😀

gumkac19
13. jan 2023

@schoke ja som dostala biely zlatý s kamienkom, decentný, nič extra predražené, taký možno do 200€, ale ja si nepotrpim na prstene a keby mi kúpil za 2000€, tak sa chystám za hlavu, že radšej sme mohli ísť na výlet niekam 😀

heni79
13. jan 2023

@schoke Pre mňa nebola dôležitá cena, ale skôr symbolika. A keďže sme sa zasnúbili v Benátkach, prsteň bol z muránskeho skla. 😉 Partnerku si azda poznáš.

heni79
13. jan 2023

A ešte dodám, šperky nosím veľmi striedmo. Zlato vôbec. 🤷

e3v3a3
13. jan 2023

Pre niekoho to dôležité je, pre niekoho nie. Ja si na takýchto veciach veľmi nezakladám, ale musím sa priznať, že keď som dostala zásnubny s diamantom, hoci len s maličkým, tešila som sa z toho.

butterfly333
13. jan 2023

Nikde nieje napísané že musí byť zlatý. Čo ak žena zlato nemôže alebo sa jej zlato nepáči? Kľudne môže byť aj strieborný ide o to že jej ho dávaš z lásky.Ja nám rada zlato nepáči sa mi a preto mám strieborný a je veľmi pekný.

mk22
13. jan 2023

Každému sa páči niečo iné.
Sú muži, ktorí siahajú iba po diamante.
A sú ženy, ktorým je to jedno, a zase ženy, ktoré si potrpia.

kristinuhro
13. jan 2023

@schoke nie, cena prsteňa nie je dôležitá. Dôležitý je poriadny partner.

ivec16
13. jan 2023

@schoke ja by som nekupovala s kamienkom v tvare srdca… jednoduchy bude nadcasovy

cimage
13. jan 2023

Ja som ziadny neocakavala, kedze sme uz mali vybavene zalezitosti na svadbu. Na vylete v Prahe na Petrine poklakol a mna to najskor ani nenapadlo, ze co sa deje 🤦🏽‍♀️. Prsten vybral krasny, ale netusim ci su to diamanty, alebo co to vlastne je, ani som to neskumala. Ide skor o ten krok. Je to jediny prsten co nosim. Obrucku som vymenila za nausnice a muz svoju stratil asi v zahrade, ale zatial nic nevyrastlo z neho 😁.

radkaradix
13. jan 2023

@schoke ak by to bola moja prva laska, mam okolo 20 rokov a zazivame spolu vsetko poprve, tak by ma potesil akykolvek prsten, aj z pupavy.. ale uz som velka, takze moja poziadavka pred dvoma rokmi bola urcite biele zlato a urcite diamant, aj keby len malicky. ako tu uz pisali baby, kamienky som nosila v detstve (resp. nenosila, nemam rada taketo cacky), cize prvy prsten, ktory mam nosit denne na prste musi byt kvalitny a hodnotny ;) ine uz okrem obrucky nenosim.. rovnako to je s nausnicami, dostala som na 30tku a kedze moj manzel vedel, ze nosim len jedny (darcek od nasich na promocie), tak mi kupil rovnako kvalitne, aby som mala aj od neho..

ajn
13. jan 2023

na tom vobec nezalezi.moze byt prsten z drotika a mini svadba a vydrzia spolu celyyy zivot v laske.a moze byt prsten obrovskej hodnoty,svadba draha ,velkolepa a rozvedu sa po mesiaci.

gerrwie_girl
13. jan 2023

Pokiaľ na to máš, tak by si na tom šetriť nemal 🙂. Je ine ak nemáte dosť penazi a treba vrazat do niečo dôležitejšieho. Taktiež ako tu bolo spomenuté, záleží ci nosí prstene alebo nie. Ak nie tak zbytočne jej budeš kupovať drahy kúsok ktorý bude potom ležať niekde v kúte. Ak nosí rada prstene, tak isto sa poteší nejakému peknému s diamantom 🙂. Máloktorá žena nie 🙂.

radkaradix
13. jan 2023

@schoke ak na to mas financie, kup nieco kvalitne.. ja mam velmi podobny prsten ako kamaratka, lenze jej je z iZlato, cely jej stmavol, kamienok vypadol.. ja mam zo Zlatokovu a je stale ako novy, krasne biely, leskly, diamant sa v svetle odraza vsetkymi farbami ;)

jabuducanevesta
13. jan 2023

@schoke ja som snubak nedostala a som tu,,,len sme si dohodli termín svadby a šli na cesnakovu polievku do restiky, čo sme považovali za zásnuby,,,ale obrúčku zlatú nosim

lienka175
13. jan 2023

Pre mňa je snubný prsteň symbol lásky, ale cenu som vôbec neriešila (ale teda bižutéria by ma asi trošku mrzela). Mam zlatý prstienok s kamienkom, nič drahé, cca 100€ a nosím ho dennodenne spolu s obrúčkou, lebo sú to symboly našej lásky. Manžel tiež nosí obrúčku každý den. Kolegyňa má dráhy diamant, iný nechcela a vôbec ho nenosí, lebo sa boji, že ho stratí.

ivuskaa159
13. jan 2023

Poradím ti. Zober najlepšiu kamosku frajerky do zlatníctva (ak jej veríš) a nech za teba vyberie, keď nevieš sám. Skôr sa trafi ako ty, ak nemáš ani sajnu co sa priateľke páči. Vyriešené.

tiezjedna
13. jan 2023

@schoke ja by som teda prstienok v tvare srdca moc neocenila. Akože potešil by ma, samozrejme. Ale osobne mám radšej elegantné nadčasové šperky.

blondie333
13. jan 2023

@schoke pre mna to dolezite nebolo, resp pre nas s manzelom 🙂 sperky nenosim, nausnice striedam bizu za par eur😁 prstienok bol len symbolom, stal tusim okolo 100 eur, mala som z neho neskutocnu radost a ani ma nenapadlo riesit, aku ma hodnotu. Ale ja mam milujuceho uzasneho manzela, keby som chcela vyrobit nejaky problem v ukazkovo fungujucom vztahu, mozno ma napadne riesit, preco akoze prsten nestal aspon 9 mesacnych platov😀 ale kedze mi zatial takto nesvitori😵‍💫😀 neriesim 🙂 a vlastne asi by som sa aj hnevala, keby na nejaky prsten minul tolko penazi😀