Je dôležitá cena zásnubného prsteňa?
Je dôležite cenu zásnubneho prstena?
Za kolko mám kupit taký prsteň?
@kikuska_wedge ďalujem,tak uz viem aj s ostatnych komentarov ze celu alebo dve vyplati nemusim davat do prstienka a snad vyberiem nejaky
@schoke mne kúpil manžel zlatý,boli sme ho vybrať dokonca spolu nestál veľa...ale ja ,aj keď som ho nosila ale chcela som si ho uchrániť, nezničit tak sme kúpili ešte jeden strieborný za 20€🤷a nosila som ten potom a nosím aj teraz.. zlatý výnimočne🙈
My sme si aj obrúčky kúpili z chirurgickej ocele, manžel nenosí kôli práci a ja nosím ten môj strieborný namiesto obrúčky..
ja si raz pamätám tú hádku na mk ohladom toho snubáka hned sa mi to vybavilo pri tejto téme že chcela len diamant chválila sa tu a bolo z toho halo.. ženy ju tu na mk tak zvozili tú babu že dovidenia😀 možo to niekto spomínal aj predomnou.Neviem.Nečítala som celú diskusiu.Tuším aj učet si tu tá baba potom zrušila🙂 mne sa tiež páčia prstene s kamienkami ale iba biele zlato.To klasické sa mi nepáči.Ale na diamante by som určite netrvala ale na kamienku áno kedže som taká straka😀
@schoke co je to košé? uprimne, nie som ziadna zlatokopka, ale keby mi muz dovliekol prsten zo striebra asi by ma to zaskocilo, cize urcite zlato, ale to kvoli stalosti a pevnosti.. moj vedel presne co sa mi paci, aj teda, ze biele zlato... vyberal celkom sam a uplne sa trafil.. prstenom so srdieckom by mna osobne neohuril, ale tiez by som povedala ano 😀
A ešte dodám, šperky nosím veľmi striedmo. Zlato vôbec. 🤷
Pre niekoho to dôležité je, pre niekoho nie. Ja si na takýchto veciach veľmi nezakladám, ale musím sa priznať, že keď som dostala zásnubny s diamantom, hoci len s maličkým, tešila som sa z toho.
Nikde nieje napísané že musí byť zlatý. Čo ak žena zlato nemôže alebo sa jej zlato nepáči? Kľudne môže byť aj strieborný ide o to že jej ho dávaš z lásky.Ja nám rada zlato nepáči sa mi a preto mám strieborný a je veľmi pekný.
Každému sa páči niečo iné.
Sú muži, ktorí siahajú iba po diamante.
A sú ženy, ktorým je to jedno, a zase ženy, ktoré si potrpia.
@schoke nie, cena prsteňa nie je dôležitá. Dôležitý je poriadny partner.
Ja som ziadny neocakavala, kedze sme uz mali vybavene zalezitosti na svadbu. Na vylete v Prahe na Petrine poklakol a mna to najskor ani nenapadlo, ze co sa deje 🤦🏽♀️. Prsten vybral krasny, ale netusim ci su to diamanty, alebo co to vlastne je, ani som to neskumala. Ide skor o ten krok. Je to jediny prsten co nosim. Obrucku som vymenila za nausnice a muz svoju stratil asi v zahrade, ale zatial nic nevyrastlo z neho 😁.
@schoke ak by to bola moja prva laska, mam okolo 20 rokov a zazivame spolu vsetko poprve, tak by ma potesil akykolvek prsten, aj z pupavy.. ale uz som velka, takze moja poziadavka pred dvoma rokmi bola urcite biele zlato a urcite diamant, aj keby len malicky. ako tu uz pisali baby, kamienky som nosila v detstve (resp. nenosila, nemam rada taketo cacky), cize prvy prsten, ktory mam nosit denne na prste musi byt kvalitny a hodnotny ;) ine uz okrem obrucky nenosim.. rovnako to je s nausnicami, dostala som na 30tku a kedze moj manzel vedel, ze nosim len jedny (darcek od nasich na promocie), tak mi kupil rovnako kvalitne, aby som mala aj od neho..
na tom vobec nezalezi.moze byt prsten z drotika a mini svadba a vydrzia spolu celyyy zivot v laske.a moze byt prsten obrovskej hodnoty,svadba draha ,velkolepa a rozvedu sa po mesiaci.
Pokiaľ na to máš, tak by si na tom šetriť nemal 🙂. Je ine ak nemáte dosť penazi a treba vrazat do niečo dôležitejšieho. Taktiež ako tu bolo spomenuté, záleží ci nosí prstene alebo nie. Ak nie tak zbytočne jej budeš kupovať drahy kúsok ktorý bude potom ležať niekde v kúte. Ak nosí rada prstene, tak isto sa poteší nejakému peknému s diamantom 🙂. Máloktorá žena nie 🙂.
@schoke ak na to mas financie, kup nieco kvalitne.. ja mam velmi podobny prsten ako kamaratka, lenze jej je z iZlato, cely jej stmavol, kamienok vypadol.. ja mam zo Zlatokovu a je stale ako novy, krasne biely, leskly, diamant sa v svetle odraza vsetkymi farbami ;)
@schoke ja som snubak nedostala a som tu,,,len sme si dohodli termín svadby a šli na cesnakovu polievku do restiky, čo sme považovali za zásnuby,,,ale obrúčku zlatú nosim
Pre mňa je snubný prsteň symbol lásky, ale cenu som vôbec neriešila (ale teda bižutéria by ma asi trošku mrzela). Mam zlatý prstienok s kamienkom, nič drahé, cca 100€ a nosím ho dennodenne spolu s obrúčkou, lebo sú to symboly našej lásky. Manžel tiež nosí obrúčku každý den. Kolegyňa má dráhy diamant, iný nechcela a vôbec ho nenosí, lebo sa boji, že ho stratí.
Poradím ti. Zober najlepšiu kamosku frajerky do zlatníctva (ak jej veríš) a nech za teba vyberie, keď nevieš sám. Skôr sa trafi ako ty, ak nemáš ani sajnu co sa priateľke páči. Vyriešené.
@schoke pre mna to dolezite nebolo, resp pre nas s manzelom 🙂 sperky nenosim, nausnice striedam bizu za par eur😁 prstienok bol len symbolom, stal tusim okolo 100 eur, mala som z neho neskutocnu radost a ani ma nenapadlo riesit, aku ma hodnotu. Ale ja mam milujuceho uzasneho manzela, keby som chcela vyrobit nejaky problem v ukazkovo fungujucom vztahu, mozno ma napadne riesit, preco akoze prsten nestal aspon 9 mesacnych platov😀 ale kedze mi zatial takto nesvitori😵💫😀 neriesim 🙂 a vlastne asi by som sa aj hnevala, keby na nejaky prsten minul tolko penazi😀

@schoke bude to 26 rokov, co ma muz poziadal o ruku. Mala som vtedy 16 rokov. Nezalezalo mi na cene. Potesil ma drobny kamienok a biela farba. Bol to skromny prstienok, nestal vela a napriek tomu velmi vela pre mna znamenal a nemenila by som ho ani za diamanty. Nosila som 3 roky do svadby a este asi 10 rokov po svadbe. Potom mi uz bol maly. Za mna teda, ak si myslis, ze ho bude tvoja priatelka nosit dlhodobo, nemala by to byt bizutetia, lebo ta nema taku zivotnost. Priatelka isto vie ake su tvoje financne moznosti a ked je to spravna baba, tak nebude sklamana ani zo skromnejsieho a lacnejsieho prstienka.