icon

Je hanba prísť nenamaľovaná na svadbu?

21. jún 2025

Ahojte.. zaujima ma, ako to mate vy, ak idete niekam na ples/svadbu/oslavu, davate sa niekomu malovat, robit si uces, upravujete sa same alebo je tu aj zienka, ktora chodi nenamalovana s minimalne upravenymi vlasmi? Len cisto zo zvedavosti, prip. je to podla vas hanba prist nenalicena bez ucesu od kadernicky na taku svadbu?

bonboniera
22. jún 2025
@janyka

Nezvyknem tu komentovať, ale toto mi nedá. Nech sa na mňa nikto nehnevá, ale je to spoločenská udalosť ktorá si vyžaduje nejaký bontón. Nemusí byť žena upravená zo salónu, hlavne že je upravená. A keď to sama nevie, treba sa zveriť profesionálom, na to sú. Tu nieje priestor hrať sa na to, že si treba urobiť po svojom. Keď budem chcieť ísť v teplákoch, tak mi tu napíšete, že daj si čo chceš a nepozeraj na ostatných? Bontón!

@janyka co ma bonton spoločne s namaľovanim sa? Sa hráš na múdru pritom splietas piate cez deviate 🫠

darovanie
22. jún 2025

Veľa chodím po svadbách, aj na plesy. Pri kaderníčke som bola dvakrát - na mojej svadbe a keď som robila svedkyňu (že mi budú všetci čumieť na chrbát, tak nech to pekne vyzerá🙂). Maľovať som sa dala iba na svoju svadbu, ale veľmi jemne, hlavne mi išlo, aby sa použili produkty, čo vydržia až do rána🙂. Okrem toho si vždy vlasy nejak elegantne vyčešem alebo hodím nátačky na noc a namaľujem sa sama. Takže podľa mňa keď pôjdeš vhodne oblečená, vlasy aspoň trošku upravené a jemne namaľovaná (ak sa aspoň jemne maľuješ) je to v poho. Mne napríklad prídu upravenejšie (najmä na svadbách) ženy s jednoduchým účesom, make - upom a slušnými šatami.

majamat
Autor odpoveď zmazal
kleopatra114
22. jún 2025

Nikdy som nemala účes od kadernícky, ani licenie od profi. Vlastne rozmyslam, že ani na svojej má nelicila a necesala profesionálka,ale znama, ktorá to má ako hobby.

muchotrafka298
22. jún 2025

Vizaz nema nic spolocne s bontonom. Vhodne oblecenie na dane udalosti je jedna vec, ale licenie tam nespada. To je na kazdom, co je pre neho vhodna uprava na danu udalost.

majamat
Autor odpoveď zmazal
luteam
22. jún 2025
@majamat
Odpoveď bola zmazaná

@majamat presne mne sa skoro nikdy nepaci uces od kadernicky mam pocit ze im je jedno ci to zene pristane ci nie proste nieco na tej hlave urobia a hlavne riadne zalakovat nech to vyzera co najneprirodzenejsie! 😀 ale moznomam len smolu na kadernicky

sense
22. jún 2025

Nie nie je to hanba....radšej nenalíčená a napriek tomu úpravena, ako nalíčená aké vyzerať ako veľkonočné vajce

estellas
22. jún 2025

Myslím že nie, jediné čo by mi vadilo ak by si mala nejaké veľmi mastné vlasy.
Ja mám dlhé vlasy a nikdy nechodím pred svadbou do kaderníčky, len si ich učešem a nechám rozpustené.

iwesska
22. jún 2025

Ked je zena prirodzene pekna,vobec makeup nepotrebuje,len aby sa pekne ucesala. Povedzme si ale narovinu,ze vacsina take stastie nema,tak aspon upravene obocie,spirala,lesk na pery nepovazujem za makeup hodny nejakej "obety".

margotka17
22. jún 2025

Myslím si, že to nie je hamba. No ja pre svoj dobrý pocit si dám od kaderníčky urobiť účes. Mierne sa maľujem ja doma.

libusak
22. jún 2025

Nie je. Byt pekne upravena nezname byt nalicena. Pokial si ako ja, ze nikdy sa nemalujes, tak sa nemusis hned hlasit do salona

zuzulka558
22. jún 2025

Dala som sa, ale rozkaz bol prirodzene nech to nie je vidieť inak nezaplatím a vlasy tiež,, inak sa nemalujem, ale na také príležitosti nemám odvahu ísť ako inokedy

malary
22. jún 2025

Kto sa nemaľuje, nenamaluje sa ani na svatbu. Toto keď niekto na svadbe vie okomentovať, tak ďakujem pekne

trisha_r
22. jún 2025

Keď môže prísť Pamela Anderson na Oscarov bez make-upu, tak ty môžeš prísť na svadbu 😂😂

ankare
22. jún 2025

Určite to nie je hanba.

johanka21
23. jún 2025

Keď vyzeráš aj tak pekne, tak prečo nie...

irusa
23. jún 2025

Sama sa maľujem a učešem...

staryjarec
23. jún 2025

Áno, je to hanba.

galganka
23. jún 2025
@staryjarec

Áno, je to hanba.

@staryjarec nie je 😛

zuzubb007
23. jún 2025

Akože hádam človek nieje tak lenivý, že chce na svadbe vyzerať hrozne, snáď špiralu, ma-keup a rúž si vie dať každá žena, netreba sa maľovať ako kraslica ale zase vôbec bez na prírodno ako žena z lesa to nieje bohvieco, vlasy si stačí zmyť a vyžehliť alebo natočiť tiež vie človek sám spraviť, a lak na nechty netreba nikde chodiť

sandrasstini
23. jún 2025

Nie je to hanba, ale za mna taketo vacsie “akcie” si ziadaju aspon patricnu pripravu. Ked sa niekto nemaluje tak za mna spirala je najmenej ked tak

staryjarec
23. jún 2025
@galganka

@staryjarec nie je 😛

@galganka Prepáčte, nerád vám oponujem, ale naozaj je to veľká, veľmi veľká hanba. A hanbiť by sa mali všetci, čo to za hanbu nepovažujú a ešte zvlášť tí, ktorí tu vyplazujú jazyk.

galganka
23. jún 2025
@staryjarec

@galganka Prepáčte, nerád vám oponujem, ale naozaj je to veľká, veľmi veľká hanba. A hanbiť by sa mali všetci, čo to za hanbu nepovažujú a ešte zvlášť tí, ktorí tu vyplazujú jazyk.

@staryjarec tak teda hanba mi, ale stále to za hanbu nepovažujem a nebudem si kupovať makeupy 😂

staryjarec
23. jún 2025
@galganka

@staryjarec tak teda hanba mi, ale stále to za hanbu nepovažujem a nebudem si kupovať makeupy 😂

@galganka Marfuška sa dokázala upraviť aj bez make upov.

galganka
23. jún 2025
@staryjarec

@staryjarec radšej lesana, ako Marfuška 🫣

minenkaa
23. jún 2025

Prečo by sa vlastne zeny mali maľovať ,aj keď len špirálu

luteam
23. jún 2025
@staryjarec

@staryjarec tak aj ty sa maluj na svadby. Ked nemusia muzi preco musia zeny? Snad kazda vie zvazit ci to potrebuje a chce alebo nie. Nikto by nemal byt pranierovany za svoj prirodzeny vzhlad ani zeny! Ale samozrejme upravit sa treba to kazdy pricetny clovek vie. Este som nevidela neupravenu osobu na svadbe a to som bola na mnohych.

staryjarec
23. jún 2025
@luteam

@staryjarec tak aj ty sa maluj na svadby. Ked nemusia muzi preco musia zeny? Snad kazda vie zvazit ci to potrebuje a chce alebo nie. Nikto by nemal byt pranierovany za svoj prirodzeny vzhlad ani zeny! Ale samozrejme upravit sa treba to kazdy pricetny clovek vie. Este som nevidela neupravenu osobu na svadbe a to som bola na mnohych.

@luteam Napísali ste to tak, ako keby ženy za vzhľad pranierovali muži. Prvé publikácie o kráse boli vytvorené len pre ženy. A ich autormi neboli muži. Tí totiž hodnotia len to, či má žena vhodné lono na počatie a ňadrá na kojenie. To len žena vie inú ženu zadupať pod zem za vzhľad. Vy chcete byť prenáramne krásne, každá účasť na svatbe je pre vás div nie udalosťou storočia, o čom svedčí aj posledná veta vášho príspevku. A je už predsa pravidlom, že žena prichádza na každé spoločenské podujatie primerane vymachlená. To sa potom niet čo čudovať, keď si také Slzavé vytvoria na vás svoj biznis. Neberte to prosím tak, žeby som odsudzoval vaše skrášľovanie sa. Práve naopak, páčia sa mi upravené ženy. Len ma zarazilo to farizejstvo mnohých z vás, ktoré tu píšete, že by ste v pohode na svatbu šli aj nenalíčené. A ja vám to neverím. Neverím!

bessie12
23. jún 2025
@staryjarec

@luteam Napísali ste to tak, ako keby ženy za vzhľad pranierovali muži. Prvé publikácie o kráse boli vytvorené len pre ženy. A ich autormi neboli muži. Tí totiž hodnotia len to, či má žena vhodné lono na počatie a ňadrá na kojenie. To len žena vie inú ženu zadupať pod zem za vzhľad. Vy chcete byť prenáramne krásne, každá účasť na svatbe je pre vás div nie udalosťou storočia, o čom svedčí aj posledná veta vášho príspevku. A je už predsa pravidlom, že žena prichádza na každé spoločenské podujatie primerane vymachlená. To sa potom niet čo čudovať, keď si také Slzavé vytvoria na vás svoj biznis. Neberte to prosím tak, žeby som odsudzoval vaše skrášľovanie sa. Práve naopak, páčia sa mi upravené ženy. Len ma zarazilo to farizejstvo mnohých z vás, ktoré tu píšete, že by ste v pohode na svatbu šli aj nenalíčené. A ja vám to neverím. Neverím!

@staryjarec upravená žena môže môže byť aj bez make upu. Kľudne aj na svadbe.