Je krajšie meno Ester alebo Elissa?
Ahojte,
som v 22.tyzdni a cakame dievcatko. Problem je v tom, ze sa nevieme rozhodnut pre meno. Viem, ze este mame cas, kym sa narodi, ale chceme ju volat uz v brusku tym spravnym menom. Od zaciatku sme mali vybrane meno Sofia, ale to nas preslo hned, ako sme sa dozvedeli, ze je to najpouzivanejsie meno na SR. Nechceme jej dat meno, ktore bude mat kazdy... A tak sa nam zapacili mena Ester a Elissa, k priezvisku sa hodia obe, len neviem, ktore je krajsie a menej pouzivane. Ludia reaguju na meno Ester nejako divne.... neviem preco... ved je to krasne meno.... a tiez som mala pocit, ze je to netradicne meno, ktore sa tak casto v dnesnej dobe nedava...ale pomaly zistujem, ze ani to meno uz nie je az take jedinecne, ako som si myslela, a ze ho ludia zase zacali davat svojim detickam. Tak neviem... este skor sa mi pacilo aj meno Eliška a Olívia, ale manzelovi nie... tak sme ostali pri tych dvoch... Budem rada, ak vyjadrite svoj nazor... dakujem 🙂
Elissa
Ak ti to pomôže podľa môjho názoru je krajšie Elissa 😉
ani jedno 😉
Elissa jednoznačne 🙂
elissa
Mne sa pacia obe🙂 Ale asi Elissa tych bude pomenej. Ja mám Sofiu ale nelutujem🙂
ester
ester
mne sa viac páči Elissa...meno Ester sa mne vôbec nepáči..ale je to každeho vkus..🙂
obe su super ...
Elissa
Ahoj,aj my mame Ester a neviem si predstavit,zeby sa malicka volala inac,bol to super vyber mena pre nasu dcerku 🙂
Ja som tiež chcela dať Elissa, ale všetci ma zrušili že čo to je za meno 😕 ale je krásne no dala by som s jedným S a mám Nelu 😉
Ester.
Ester 🙂
Ja som za tradicne mena,no ak by som sa mala rozhodnut medzi tymito dvoma tak asi Elisa. Da sa k tomu vymysliet viac zdrobnenin-ktorym sa aj tak nevyhnes- a tiez ako bolo spominane, len s jednym s. Lebo -mimochodom - nechapem, preco su v menach ako ema, vanesa , charlota atd zdvojene pismenka... 🙂
Elissa
Elissa a aj Emily je krasne.Ester bolo jednozle dievcatko v horore mozno preto sami nepaci 🙂
Elissa 🙂
Elissa ale ja by som dala jedno s 😉
Esterka 🙂 ... ak z tych dvoch
ester🙂🙂
Ester 😉
urcite elissa🙂 ester je tvrde nezenske.... najkrajsie je ale podla mna eliska😉
Mam doma Elisu a nelutujem vobec. Prva dcerka je Emka, dlho som mala vybrate meno Emily ale muz sa rozhodol pre Emu. Kazdy den stretneme minimalne dve Emky 😅 Ale Elisu na kazdom rohu nestretnes a je to krasne jemne meno. Elissa s dvoma ss je hebrejskeho povodu ale Elisa je slovanskeho povodu. Tak som sa aspon docitala. Najcastejsie ju volame Elisa, potom Eli.. Ester mi pride moc tvrde meno,ale to je vec nazoru. A mamicky ktorym sa nepaci tato otazka nech tu laskavo nekomentuju. To je otras,uz aby sa tu clovek bal aj na nieco opytat!!!
Ester
Elisa...Eli 🙂
z moznosti asi ester, ale prihliadala by som na priezvisko. inak nie celkom chapem posadnutost tym, aby v triede nemalo ziadne ine dieta meno ako to nase. potom z toho vznikaju strasne gyce. ja som bola v triede jedna zo 4 Zuzan, boli tam 3 Katariny, 4 Petrovia a ziaden z nas nema traumu ani si nemyslim ze to poznacilo nasu kreativitu a IQ. zaroven si nemyslim, ze Perlu a Charlotte co sme mali o rocniky nizsie (uz vtedy sa zacal trend byt za kazdu cenu originalny) by to spravilo uzasne vynimocnymi. menam sa dnes priklada prilisny vyznam podla mna. keby sa mi paci Nina, Sofia alebo Natalia, kaslem na to, ci sa na ihrisku otocia 4 dalsie. no a? ale proti gustu ziaden disputat.

Mne sa páči meno Elissa 🙂