icon

Je normálne mať v dnešnej dobe svadbu po dvadsiatke?

5. feb 2024

Považujete za normálne mať svadbu do 30tky, alebo je to zahodenie mladých rokov?

Strana
z2
zltalienka
5. feb 2024

@walentina7 nuž čo Ti na to povedať. Áno, tí čo sa sobášia v kostole sľubujú toto. Nesľubujú to Bohu, ale svojmu snúbencovi/snúbenici a sľubujú to pred Bohom. To je rozdiel.
Čo sa týka "dodržania" sľubu, je v tomto konkrétnom sobáši hneď po sľube formulka "tak mi Pán Boh pomáhaj". Bez pomoci Boha je tento sľub len veľmi ťažko splniteľný.
Pre ľudí, čo nepraktizujú vieru je dostupný civilný sobáš, kde je väčšia voľnosť v rámci manželských sľubov.

kiki68
5. feb 2024

Ved svadba nie je, ze hned deti a neviem co. Poznam vela ludi, co sa brali a cestuju a maju ten zivot nie typicky

sheila121
Odpoveď bola odstránená
qwer2019
5. feb 2024

Ja som s mojim od mojich 17stich,po 7rokoch sme sa v lete vzali (mala som 24) a dohodli sme sa, že sa nebudeme rozvádzať nikdy, lebo rozvod je drahý 😀😀😀 čiže ja nemám nič proti svadbam v mladom veku.

mamamasama
5. feb 2024

Cestuj, ži, zisti kto si a potom sa vydávaj. Kam sa ponáhľaš?

lavender94
5. feb 2024

@walentina7 no keď je niekto sprostý a vezme si prvého na ktorého natrafí, tak to tak dopáda. Ale vnímaš to hrozne tragicky. Jak keby každý jeden par čo je v manželstve mal skončiť rozvodom a ľudia sa rozvádzali kvôli maličkostiam. Dajme tomu, že tie manželské sluby su len prázdne slova. Tak nech sú, ľudia sa berú kvôli iným veciam a nie aby si sľúbili vecnú lásku aj keby sa maju navzájom povedať. Je to symbolika z čias minulých a nikto to neberie doslova. Keď to ty chceš brať doslova, ber, ale za mňa svadba a manželstvo nie je o tych trápnych sľuboch, ale o úplne iných hodnotách.

mikadooo
5. feb 2024

Považujem za normálne. Ale v podstate aj po 30 považujem za normálne 🤷. Aj po 40, keď tak teraz rozmýšľam 🤔. Akurát pred 20 mi to príde ešte príliš hŕŕŕ.

zmrzlinka2021
5. feb 2024

@walentina7 mýliš sa, v prvom rade je moja identita v Bohu ako vzácneho Božieho dieťaťa. Ak ťa niekto týra, si povinná sa chrániť

galganka
5. feb 2024

Podľa veľa ľudí to nie je normálne.
Rada robím nenormálne veci... 🤷🏼‍♀️😄

lavender94
5. feb 2024

Inak autorka, je to úplne normálne. Manželstvom nekončí ani život ani sloboda. Keď je človek v dlhodobom vzťahu, tak sa manželstvom nezmení absolútne nič. Nie je jedno, či sa niekto vydá v 25ke a iný v 35 ke keď obe spoznali svoje polovičky v 20ke? Tá druha si odžila niečo iné? Ale niekomu je divne celkovo sa zaväzovať vážnym vzťahom v mladom veku. To uz je na každom, čo chce od života. Niekto chce najprv striedať partnerov aby zistil, čo od toho pravého chce a čo zas nie, niekto je prispôsobivý a vystačí si s prvým / druhým a su tak šťastní.

ivangeline
5. feb 2024

?? ... ;D

Strana
z2