Je správne priniesť psa na záhradnú oslavu?
Robíme oslavu doma na záhrade a sestra sa ma spýtala, či môže zobrať aj psa. My psa nemáme a úprimne sa mi nechce počas oslavy riešiť, kde bude behať, kam pôjde na potrebu a či po ňom nebudeme niečo upratovať. Muž je navyše dosť citlivý na trávnik.
Je blbé povedať jej, nech ho tentoraz nechá doma?
Normalne povedz, ze nemyslis, ze to bude vhodne aby bol na oslave. Ja som psickarka a pochopila by som to, aj ked mne by to ani nenapadlo pytat, to ze ja som niekde pozvana neznamena, ze aj pes ale niektori v tom nevidia hranicu. Najma psickari pre ktorych su psy deti, ti su v tom najproblemovejsi a najvztahovanejsi ked niekde nemoze ist ich pes.
A ona toho psa este stale dojči?
@anonym_autor smutne je že sa pýtate cudzích ľudí čo povedať jednému z najbližších ľudí vo vašom živote
A ona toho psa este stale dojči?
@anonym_8a0cb6 Nie ale nemajú deti teda oni majú iný vzťah k psovi ako máme my.
@anonym_autor smutne je že sa pýtate cudzích ľudí čo povedať jednému z najbližších ľudí vo vašom živote
@majus2323 Nechcem ju nejako urazit preto sa chcem poradit.
@anonym_autor neurazí sa. Smelo do toho.
A poviem ti tajomstvo, normálny človek má rovnaký vzťah ku psovi aj po deťoch.
Iste, stretla som sa s prípadom, keď pôrode žena stratila absolútne záujem o psa, ale tam bola aj porucha osobnosti.
To, čo si napísala, že sa ti "nechce riešiť" by aj tak za mňa mal riešiť majiteľ psa - ak svojho psa niekam vezmem som zaň zodpovedná čiže všetko ohľadom psa by malo byť prípadne na sestre. Nerozumiem prečo by ste to mali riešiť vy 🤔 Ale tak ty si poznáš sestru, že ako by to prebiehalo. Prípadne sa môžete predom dohodnúť na "pravidlách". A keď tam psa vyslovene nechcete, tak je v poriadku to aj povedať. Ja osobne by som ani nemala záujem ťahať psa niekam, kde nie je vítaný a len ho tam pretrpia - a bola by som rada za úprimnosť.
@anonym_autor bez detí by som nešla, ale pes sa jej doma nezblázni pár hodín. Určite by to nebolo vhodné brať tam psa. Mne by to ani nenapadlo
Vyhovor sa na muza a mas pokoj.Psa by som tiez nechcela,naco aj?Ved nech ho berie na vystavy.
@anonym_autor nechápem. Ona sa ta spýtala ci ho ma doniesť. tvoja odpoveď je nie. Co sa tu riesi?
Aký pes rotvajler??? Ak nejaká malá prachovka tu si nik nevšimne, ak nemáš rada psov rovno jej povedz a vybavené, muž je citlivý na trávnik 🤣 tak to radšej nepozývajte ani ľudí ti zničia trávnik ovela skorej, pes na záhrade je absolútne neškodný
Sestra aj ty musite vediet, aky je to psik. Ak ho vyvenci pred navstevou a cely cas bude pokojne lezat pri majitelke, nebudu mu vadit vrieskajuce, behajuce deti, nevidim dovod, preco by nemohol prist na zahradnu oslavu. Nikto predsa ti ho nedava do postele. Preco by nemohol byt vonku?
To je jedno ci je to velky rotvajler alebo mala prachovka. Za mna nie. A to som psickar.
- budu tam aj ini ludia, nie kazdemu je pes prijemny
- bude tam vela jedla a ruchov, pes moze byt excitovany, moze kazdeho otravovat (kvoli jedlu), vyskakovat
- ak je to samec, bude Ti vsetko obcuravat. Proste bude.
- ak ho budete chciet dat na kludne miesto, moze byt z toho este viac mimo a bude vystekavat
Faktom je, ze excelentne vychovanych psov, ktory zvladaju rusne a cudzie prostredia plne ludi, jedla, ruchu... Takych, je VELMI malo. Ja by som cudzieho psa - ani sestrinho - na takej oslave nechcela. A pre uplnu pohodu VSETKYCH zucastnenych by som aj nasich v tom case zavrela do domu - psy by spokojne a nerusene spali, a ludia by spokojne a nerusene klabosili, bavili sa, neriesili by kde polozia jedlo, alebo by im niektorym nebolo neprijemne ze sa okolo nich obtiera pes, ktory zanecha sliny a chlpy. Lebo 90% psov jedno z toho proste zanechava 🙂
Oslava je zrejme určená pre ľudí, že? Tak neni o čom polemizovat. Pes dokáže trávník zdevastovat vykalmi a navyse je nechutné, ak ho napadne ze sa vam na zahradnej party vykadi, označkuje si to tam... doma si aspoň v klude pospi.
Ja by som jej psa doniesť dovolila ak je vychovaný. Ale ak ty nechceš tak normálne....Janka ak sa ti dá tak ho nechaj radšej doma, bude tam veľa ľudí, niektorý môže mať alergiu, nehodí sa to.
@anonym_autor vies co, s tymto mame peoblem aj my. Manzelova sestra ma strasne nevychovaneho a zleho psa a furt ma potrebu ho vsade tahat. Ale ze uplne vsade. A my mame na zahrade aj macky a raz ho doniesla a macky isiel zozrat. Odvtedy sme zakazali, aby sem tahala jej psa. Je to vas dom, vase pravidla. Hostia musia respektovat
@anonym_autor mam to rovnako ako sestra my deti mat nemôžme tak pre nas je psík taka náplasť a berieme ho vsade.. chvalabohu u nas v rodine nikomu Nevadi je to maly poslušný pes nešteká neplzne… teraz sme boli pozrieť 2 týždňové bábätko siel s nami ale samozrejme po opytani sa, keby mi sestra zákaze ho zobrat by ma to zamrzelo lebo pre nas je to člen našej malej rodiny.. ale tak ako pisali tvoj dom tvoje pravidla, kazda strana to prosto berie po svojom
čo ten pes urobí na tej záhrade? mne je divné že kvôli nejakému trávniku ktorý je na užívanie si ho nebudete užívať… 😒
mne osobne by bolo ľúto že vlastná sestra má problém s mojim psom.. našťastie ja som sa s tým nestretla, so psom nemali na záhradách problém. dokonca ani v bytoch…
čo ten pes urobí na tej záhrade? mne je divné že kvôli nejakému trávniku ktorý je na užívanie si ho nebudete užívať… 😒
mne osobne by bolo ľúto že vlastná sestra má problém s mojim psom.. našťastie ja som sa s tým nestretla, so psom nemali na záhradách problém. dokonca ani v bytoch…
@biba_18 Ukazem ti nas travnik, ktory užíva nas pes 🤣🤣🤣 uložený bol asi pred dvoma mesiacmi. A teda moč psa robi na trávniku suche mapy. Záhradník povedal, ze bud pes alebo travnik. Muz plny elanu, ze on nauci psa cikat na vyhradené miesta. Jasne, ze nenaucil. Skusali sme milion produktov a pomôcok. Takze, ak je pan domu citlivý na travnik, moze to byt problem. Nie kazdy proste toleruje psa a ani na zahrade.
@biba_18 Ukazem ti nas travnik, ktory užíva nas pes 🤣🤣🤣 uložený bol asi pred dvoma mesiacmi. A teda moč psa robi na trávniku suche mapy. Záhradník povedal, ze bud pes alebo travnik. Muz plny elanu, ze on nauci psa cikat na vyhradené miesta. Jasne, ze nenaucil. Skusali sme milion produktov a pomôcok. Takze, ak je pan domu citlivý na travnik, moze to byt problem. Nie kazdy proste toleruje psa a ani na zahrade.
@betulinka1 a toho psa aj niekto venci? Chodite s nim 3x na prechadzku? Ci cakate, ze bude cikat len do laveho rohu zahrady na plochu 20x 20 cm?
@betulinka1 ale váš pes tam je každý deň a je to jeho záhrada. nie je tam pár hodín na návšteve… psi veľmi nebehajú po cudzích záhradách 😏 a náš dokonca ani na našej vlastnej záhrade nechcel čurať, pýtal sa von…
Veď jej povedz, že si jej psa na záhradnej oslave neprajete. Len sa potom nečuduj, že nepríde ani sestra.
@biba_18 a co ti je luto na tom?Ved tomu psovi je jedno ci ide na oslavu alebo doma lezi pod gaucim,ci pri bude.Proste daj si radsej ty hlavu dokopy,ty si kludne mozes doma robit party pre psy ale nie kazdy to tak ma,darmo pes je raz zviera a clovekom aj ked sa o to mnohe pokusaju nebude.
@betulinka1 a toho psa aj niekto venci? Chodite s nim 3x na prechadzku? Ci cakate, ze bude cikat len do laveho rohu zahrady na plochu 20x 20 cm?
@anonym_autor Ale pes nešti len 3 x za den.
@biba_18 a co ti je luto na tom?Ved tomu psovi je jedno ci ide na oslavu alebo doma lezi pod gaucim,ci pri bude.Proste daj si radsej ty hlavu dokopy,ty si kludne mozes doma robit party pre psy ale nie kazdy to tak ma,darmo pes je raz zviera a clovekom aj ked sa o to mnohe pokusaju nebude.
@anonym_8a0cb6 veď ale nejde o psa. o to či musí byť na gauči. ale o vzťah s blízkymi…
aj teba mi je ľúto keď sa nevieš vcítiť do iného človeka, ak nevieš pochopiť že píšem o vzťahu medzi ľuďmi…
@anonym_autor Ale pes nešti len 3 x za den.
@anonym_8a0cb6 moj psik sa nikdy nevyspinil, ani nevycikal na vlastnom pozemku. Museli sme chodit vencit von mimo. Ak mu pride na pozemok cudzi pes a ocura nejaky strom, jasne, ze ho precura. Ale, ak by ho 3x za den vyvencili, mal by pohyb, nehrabal by, necural kade-tade. Ked ho nechas a nevsimas si ho, jasne, ze bude robit, co si zmysli.
Ja ked niekam idem tiez sa stale opytam ci mozem vziat psa. Ked sme minule grilovali u kamosov cely den (urcite sme boli 10 hodin prec z domu) tak som sa opytala a kamoska v pohode suhlasila aby som ju vzala. To ale neznamena ze ju odteraz tam budem bravat vzdy. A ked sa nabuduce opat opytam a ona povie ze tentoraz nie tak to tiez bude ok pre mna. Sme dospele osoby, opytam sa, ona povie ako to citi a hotovo. Neviem preco sa niekto rozculuje uz len nad opytanim.
Ina kamoska mi napriklad dnes povedala ze ked prideme poobede na kavu tak mam vziat aj psa. Ale ja som rozhodla ze nie lebo ona ma este len par dni nove sliepky a nechcem aby sa vystrasili. Normalna medziludska komunikacia. 💁♀️

Môj dom,môj hrad,moje pravidlá.