Kedy sa muž rozhodne pre svadbu?

17. dec 2022

Kedy sa muž rozhodne, že sa chce oženiť? Myslím vzťah, kedy spolu dvaja bývajú. Až keď sa rozhodne, že je pripravený na dieťa? Alebo musí dospieť do bodu, že jeho partnerka je pre neho priorita, že je pre neho dôležitejšia než jeho vlastná rodina?

gladys_07
17. dec 2022

Ocakavas casovy horizont? Niektori po dvoch tyzdnoch, niektori nikdy.

Ale ta tvoja posledna otazka je zvlastna, tipujem ze mas doma mamickara…

vler
17. dec 2022

Ked si uvedomi/zmieri sa s tym ze uz lepsiu nenajde. Zartujem...ale len spolovice

dzulli1980
17. dec 2022

Môj muž sa chcel ženiť hneď po prvom rande ... ja som súhlasila, až keď sme kúsok dlhšie chodili a čakali sme bábo ... je to individuálne.

bbebe
17. dec 2022

mna by zaujimalo ze ako to napadne tomu muzovi. ze roky nic nic nic a zrazu sa jedneho dna rozhodne ze hmm vezmem si ju? alebo take pary co sa beru po ja neviem 10-tich rokoch. ze akoze co tomu chlapovi ide hlavou..... chapem take zamilovanie ze ja neviem prvy rok, dva je to ine. ale potom po rokoch ze proste ako sa ten chlap rozhodne len tak zo dna na den?

cervenaruza123
17. dec 2022

Podla mna je to veeeelmi individualne a zavisi to skor od toho, co muz planuje vseobecne. Ak sa muz chce zenit, tak chvilu spolu budu byvat a potom sa chce zenit a ked ona nechce, mnohi sa aj rozdidu a hladaju dalej, lebo sa vyslovene chcu zenit. Ini sa zase nechcu zenit vobec, aj ked im partnerka vyhovuje a pokladaju ju za "tu pravu". Dalsia vec je to, ze ak muz byva so zenou, tak vlastne je spokojny, nic podstatne mu nechyba. Muzi vseobecne po zavazkoch tuzia o cosi menej ako zeny, takze ked ma vsetko okrem papiera, moze byt naplno spokojny. Zena malokedy tak bude uplne spokojna. Niektori chcu aj deti a nechcu sa zenit. Poznam muzov, co boli pripraveni na dieta, ale manzelstvo nechceli. A mnoji sa ozenia, aj ked je pre nich stale dolezitejsia rodina ako partnerka. To je jednoducho velmi individualne.

lb1984
17. dec 2022

Musí dospieť do štádia kedy pochopí ze chce byť s ňou a ze mu za to stojí. Polovica chlapov mi na toto odpovedala ze proste vedeli ze tu ženu chcú za manželku. Ta druha polovica je doteraz slobodná. Neide o čas ide o pocit. 🤗

amelie2017
18. dec 2022

Neviem, ale moj muz bol pres nasim vztahom zasnubeny. Boli spolu 6 rokov, uz mali termin, saty, oblek. Vsetko zajednane. A rozisiel sa s nou. Ze si uvedomil, ze ju nechce za matku svojich deti. Oni sa vraj aj dost hadali, bola podozrievava, stale nieco riesila, mala aj trosku problemy sama so sebou- ppp. Ale aj moj muz musel v niektorych veciach dospiet,...
So mnou sa zasnubil po 2 rokoch, po 3 bola svadba. Pri mne vraj vedel od zaciatku, ze ma chce za zenu a mat rodinu.

danica2711
18. dec 2022

ako ktorý... to si fakt myslíš, že na to existujú nejaké pravidlá?

terezka1947
18. dec 2022

Myslím si,že muž sa vie rozhodnúť pre manželstvo,aj bez spoločného bývania.
Jednoducho,zrelý a dospelý muž keď stretne ženu,kto.chce,vie prečo ju chce a chce ju na celý život.
Keď mu žena sama dá všetko ešte predtým,aby sa vôbec pre niečo musel,chcel rozhodnúť,vôbec uvažoval,čo ďalej ako o polroka,ťažko bude riešiť z pohodlia ešte svadbu.

evkamotka
18. dec 2022

Mna poziadal o ruku po 8 mesiacoch od prveho stretnutia. Vzali sme sa za dalsieho pol roka. Nebyvali sme spolu az do svadby :D . Co ti poviem. Manzel vedel co chcel a siel za tym. Chcel manzelku, deti a vlastne byvanie. Od zaciatku sa tym netajil a ja som mala rovnake zaujmy. Sme spolu 7r.
Je to o povahe, rozhodnosti, prioritach v živote

lula313
18. dec 2022

Minule som strela asi po 10 rokoch ex a pýtam sa ho, prečo sa neoženil (už má školácku, takze dôvody a roky by na to boli) a vraj jeho partnerka nie je tá prava a doteraz ho o tom nepresvedčila 🙄 takze asi ten dôvod na to ten chlap má, kedy si zenu nechce zobrať za manzelku.

avanka
18. dec 2022

Keď príde pocit, že s touto ženou chce prežívať celý zvyšok života?
Môj manžel mi po týždni povedal, že ja si ťa aj tak raz vezmem, po 8 mesiacoch ma požiadal o ruku, po necelých 2 rokoch bola svadba a teraz sme spolu už 17 a pol roka a ja som šťastná, že práve tento chlap si vybral mňa

tehula2016
18. dec 2022

Tak my sme nato sli uplne zivelne, po polroku “chodenia” som uz bola planovane tehotna (a to sa nam nedarilo niekolko mesiacov 😅)..moj priatel hned, ze by sme sa mali vziat, ale ja som sa nechcela vydavat tehotna..oficialne ma poziadal o ruku, ked dcerka mala rok a o dalsi rok sme sa vzali..sme spolu skoro 12 rokov a o 3 dni rodim nase stvrte dieta 😄..moj sa nikdy nebal zodpovednosti, chcel sa zenit a mat deti, my sme mali o zivote od zaciatku rovnake predstavy..

asenet
18. dec 2022

Niekedy práve to, že spolu bývajú, spôsobí, že sa pre svadbu nerozhodne ;)

7kikuska7
18. dec 2022

Je to veľmi individuálne, niektorí majú aj deti a nerozkyvu sa. Poznám páry, čo sa vzali po roku a poznám také, kde sú zasnúbeny 7 rokov a ešte nič.

dominikamacakova
18. dec 2022

Moji známi sa vzali po desiatich rokoch a to majú fakt úžasný vzťah aj deti

jaskolka
18. dec 2022

Niekto takmer hneď a niekto nikdy. Ex sa zenit nechcel ani po 4 rokoch a terajší manžel po 3 mesiacoch už hovoril o svadbe, po 5 ma požiadal s prsteňom o ruku, po ďalších 5 už sme stáli pred oltárom.
Takže je to individuálne.

ivangeline
18. dec 2022

Zavisi v akom obdobi je. Ked ma vyriesenu otszku a chce svadbu a rodinu,tak to je zvycajne rychle,ked najde tu prqvu. Ked ani nepomyslal na svadbu a rodinu,tak v dlhodobom vztahu na to mozno pomysli alebo z velkej zalubenosti bude chciet hned. Ozaj zavisi... Niekedy poziada uz len kvoli tomu,ze citi zodpovednost... ked su uz deti alebo by sa patrilo a pod.. No nie je to naj motivacia. Ozaj moze byt vela moznosti. :D

sante81
18. dec 2022

To je individuálne, ja som snubný prsteň dostala po 4 mesiacoch a bol to on, kto si našiel inú keď sme čakali dieťa, takže 🤷

maranta_leuconeura
18. dec 2022

Moj aj chcel, ale ja som velmi jasne hovorila, ze nechcem, nech ma neziada. Na ten zlom sa teda cakalo u mna. Bolo to vtedy, ked sme si prezili nejake krizy, ja nejake traumy a az vtedy som pochopila, ze ,,kto iny ked nie on" ma podrzi 😉 Tak som mu povedala, ze by sme sa mohli zobrat, do par mesiacov ma poziadal a do dalsich par sme mali svadbu. My uz sme boli obaja rozhodnuti, ze nemame preco cakat. Zasnubena niekolko rokov som byt nechcela.

martinaju
18. dec 2022

@bbebe tak neviem my sme boli spolu cca od 16/17 rokov potom som mala školu brali sme sa po škole asi tak ho to napadne? 🤷🏽‍♀️ Je ine ked maju vyšší vek ale tak stale nevidim na tom nič zle

katrin69
18. dec 2022

😀 Sú chlapi, ktorým je dobre doma a budú si vyberať manželky podľa vzoru mamy. Sú takí, čo domácnosť rodičov už majú dosť a čakajú na tú pravú, ktorá ho vyslobodí... Najťažší prípad sú z rozvedených rodín, tí sa málokedy chystajú do svadby, radšej si užívajú slobodného života.
Je to fakt len na osobe človeka. Keď máte takého nerozhodného, ste dvaja dospelí. Porozprávajte sa, čo by ste chceli, nemusíte ho hneď žiadať o ruku. Možno ho to nakopne k rozmýšľaniu a po čase začne konať... Chlapi po 35 už začínajú byť nerozhodní a už sa im nechce meniť to, čo majú... Samozrejme sú výnimky 😉

liljana
18. dec 2022

Si si ista, ze tuzis po manzelstve? Kolko je tu pripadov, ze hned po svadbe, (dovtedy mu radsej prehliadala kadeco, co sa jej nepacilo, len aby sa vydala) mu uz nevedela prist na meno. Po svadbe sa jej oci "zrazu" otvorili a zacalo jej vadit pomaly vsetko. 🙂

autor
18. dec 2022

@bbebe ano, skôr to bolo myslené tak, že aké má vtedy myšlienkové pochody

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
svetlonos
18. dec 2022

Podla orazok, ktore si polozila by bolo skor na zamyslenie, ci chces s takym muzom vobec ostat. Hlavne koli tej poslednej otazke.

majlo1234
18. dec 2022

Ked nechce o teba prist, chce mat vacsiu istotu a chce aj tebe ukazat, ze to mysli vazne? Neviem, v dnesnej dobe je to tazsie podla mna, ked uz spolu pary byvaju, maju deti…uz neni treba svadbu a stal sa z toho prezitok. Ja sama som sa chcela vydavat, az ked som otehotnela, dovtedy som vobec nemala taku potrebu

gertrudaosem
18. dec 2022

Keď zistí, ze to naozaj chce, keď zistí že ju naozaj chce, keď zistí, že stojí za to tá žena. Keď to nemá v sebe, nedozreje to ani sa to nestane. Amen.

gertrudaosem
18. dec 2022

@sante81 rýchlo prišla, rýchlo odišla 🤷🏼‍♀️