icon

Kedy začínate s vianočnou výzdobou?

lulla89
16. nov 2012

je podla vas skoro na vianocnu vyzdobu napriklad na oknach?

Strana
z2
ludka140281
16. nov 2012

mi koli detom zdobime stromček na milulaša 🙂 ale mi sme taka ina rodina,,,keby ho chceli aj v lete nemam problem🙂 ved vianoce môžeme mat aj každy den,len nech sme zdarví,štastní,spokojní 😀

ruzickaruzova
16. nov 2012

Nevidím nič zlé na tých zlých hnusných obchodných reťazcoch 😀 kto nechce nekupuje, kto chce .... Darčeky nakupujem už dávno - máme toho velmi vela, velku rodinu, finančne by sme to nezvládli naraz a sporiť na darčeky tiež neviem 😝 a celý rok vkuse nakupujem darčeky pre deti v rodine takže ked na nejaký zabudnem tak ho posúvam pod stromček 😀 na vianočné ozdoby sa chystám cez víkend. teším sa na Vianoce a aspon tými nákupmi sa vyteším. zdobenie začne u nás až po 15.decembri lebo nám majú priniesť novú pohovku tak nevieme kam dáme stromček 😀 😀 😀 sranda 😀 Aj tak vždy staviame stromček a zdobíme okolo 20.12. aj ked si vždy povieme že začneme skôr 🙂 myslím že teraz je ešte velmi zavčasu ale ked niekto chce, nevidím v tom problém.

nikuska265
16. nov 2012

ja začínam vyberať veci na prvú adventnú nedeľu - adventný veniec, veniec na dvere.... a pár drobností, niečo je na mikuláša a úplne všetko až 23. - 24 . 12 podľa toho ako stíham, no teraz neviem ani kedy a ako budeme robiť stromček.....

karamel
16. nov 2012

na Mikulasa🙂

majka99999
16. nov 2012

Tento rok budem prvykrat v trojici s manzelom a malym, tak nakupovanie roznych dekoracii je uz za mnou, zacnem tak tyden pred Vianocami, pecenie co najneskor, drahy je dost maskrtny, tak aby nieco ostalo aj na Vianoce. 😀

minicko
16. nov 2012

ja zacnem 1.decembra..lebo prva adventna nedela je uz 2.decembra,ale pekne postupne..adventny veniec najskor a potom ostatne..

eridia
16. nov 2012

v sobotu, ktora nasleduje po Mikulasovi 😉

zeleny_cajik
16. nov 2012

zajtra 😀 ...co som horsia ako Aupark?

vieruna
16. nov 2012

na advent spravime adventny veniec. Ostatne na Mikulasa. Stromcek najskor den pred Vianocami.

lejlla
16. nov 2012

my na mikulasa ,alebo tak 2-3 dni po nom 😉

drobcek26l
16. nov 2012

Pre mňa začínaju vianoce štedrým dňom. Takže výzdoba ktorá je už teraz je podľa mňa chorá. Ale týždeň vopred plne rešpektujem. Nie skôr

k_a_j_k_a
16. nov 2012

my zdobime tai cca mesiac pred vianocami. MM ma 24.11. narodky, cize den-dva po 🙂 ale jedna sa o svetielka, vecne, nalepky na okna a pod. stromcek zdobime az 24.12.

lovela1
16. nov 2012

v prvú adventnú nedelu a stromček den pred vianocami

kvetinka211
16. nov 2012

@lulla89 uz mam kupene sviecky na adventny vencek, postupne pozhanam par dalsich veciciek ... mozno dame aj nieco na dvere a ostatne spolu so stromcekom 23.12 🙂

kaara1980
16. nov 2012

my robíme výzdobu spolu s adventom,stromček buď 23ho,alebo 24ho decembra

bianca
16. nov 2012

24.12.

cerez
16. nov 2012

Zimnú výzdobu dávam pred Mikulášom, keď už mňam mňam balíčky necháva pri okienku. Tak nech je to so všetkou parádou. 😀 No a vianočná výzdoba sa spojí so stavaním stromčeka tak cca 4 dni pred Vianocami.

ritusuk
16. nov 2012

1.12 🙂

ivett1
17. nov 2012

ja mám v pláne tento rok začať skôr - začiatkom decembra - lebo aj naše detičky sa zapájajú už viac ako po minulé roky a vyrábajú už teraz vianočné "dekorácie"...😉 ktoré si už chcú nainštalovať do svojich izbičiek🙂

eeffka
17. nov 2012

stromcek staviam az 1.x riadne nasnezi 😀 a ak by nesnezilo tak 2-3dni pred stedrym dnom

katkatt
17. nov 2012

My doma prezivame aj advent ako jedno z obdobi liturgickeho roka a na prvu advetnu nedelu sa zaciname modlit pri adventnom venci, deti maju adventny kalendar, 9 dni pred vianocami mame deviatnik "Svata rodina hlada pristresie". Vianoce (a aj vyzdoba) u nas zacinaju 24.12. Vlocky na okna aj skor, ale vyzdoba suvisiaca s oslavou Jezisovych narodenin az od 24.12. A potom ju necham minimalne do Troch kralov, niekedy aj do Hromnic nieco este. U nas takto. 😉

maruska24
18. nov 2012

no my začíname vianočným upratovaním, čo je už teraz 😀 , potom triedením receptov na koláče /aj tak ostanú len tie čo sa pečú vždy/, potom nejaká tá výzdoba a stromček sme riešili vždy tak okolo 17teho, podľa volného času a dovolenky. Keďže tento rok je volného času viac než dosť a peňazí menej, čo neláka na nakupovanie a brázdenie po obchodoch, tak stromček staviame už pred mikulášom, a piecť budeme v menších množstvách možno aj ešte neoverené a nevyskúšané. 😉

luci78p
18. nov 2012

tak 1-2 dni pred vianocami - podla volna v robote 😵 takto skoro je to blbosť a na štedrý deň to už nemá žiadne čaro

biancarv
18. nov 2012

Až 24.12 ráno.

lavyrle
18. nov 2012

ja zaciatkom decembra 🙂 vencek na dverach, svetelna vyzdoba vonkajsieho stromceka pred domom, nejake tie keramicke ozdoby v zahrade a samozrejme drobnosti v interéri. Stromček ako taký dnu zdobíme den pred Stedrym vecerom

kamilao
19. nov 2012

Ja robievam výzdobu vždy keď začne advent.Tento rok je to myslím 2.12.Preto tak skoro,lebo samotné sviatky trvajú tak krátko a preto sa z nich chceme tešiť čo najdlhšie.

evvellin
14. dec 2012

Vonkajšok - okná a balkóny začíname okolo Mikuláša, byt a stromček 21.12. Keď je už všetko tip top a vianočná atmosféra graduje.
Teraz sme 1x 3-ja.. Náš drobec sa bude asi najviac tešiť zo stromčeka a svetielok.. a my samozrejme z jeho radosti... 😵

dedenini
14. dec 2012

ja zijem v UK a tu uz si domceky vyznobuju uz v oktobri..cele vysvietene aj stromceky tak maju... no ja budem robit buduci tyzden, tak do piatka ked bude cas... bo pri cerke neviem ci sa mi bude dat... ale myslim ze urcite neni priskoro..je tak akurat 🙂

lujza123
14. dec 2012

ja okamzite ako kupim stromcek.....uz od vcera (13. )nam stoji a svieti doma

digysa
14. dec 2012

Skutocne dokazete mat negativne poznamky aj v diskusii (otazke) ohladne " VIANOCNA VYZDOBA" ???

Ako nemozem si pomoct.... ale toto je uz na mna dost.... 😔

Niekto zacne s vyzdobou skor a niekto neskor... CO je na tom take divne a nepochopitelne??? ☹

Ako moze niekto povedad, ze je CHORE vyzdobit si dom, ci okolie prilis skoro? ( OK, oktober, zaciatok novembra je trochu prehnane, ale tiez je to kazdeho osobna vec...)

Kazdy preziva vianocnu atmosferu inak- niekto sa tesi uz od oktobra, niekto to chce mat z krku co najrychlesie, niekoho bavi zdobit, niekto sa ledva zmoze na stromcek.
Kazdy ma ine tradicie, zvyky a tiez nezabudajte na "iny kraj- iny mrav"
Tak isto kazdy ma ine moznosti- niekto chce zivy stromcek a postavi ho neskor, aby neuschol....niekto ma umely a moze si ho postavit kedykolvek ma na to chut....niekto byva u svokrovcov v jedenj izbe, tak s musi prisposobit.......iny ma svoj dom, tak si zdekoruje kedy chce a ako chce....

U nas mame pred vianocami najvacsi sviatok krajiny- Thanksgiving day, po ktorom sa Vianocna atmosfere tu rozbehne na plne obratky.... Ludia stavaju vianocne stromceky hned na zaciatku decembra, alebo prvu decembrovu nedelu. Vobec mi to nepripada divne....
Ja osobne by som nedokazala postavit a zdekorovat nas 3-metrovy vianocny stromcek den pred stedrym dnom. Pre mna je to nemozne...ja som robila nas stromcek pomaly 2 dni (chybali mi svetla, chybali nam dekoracie, pokazil sa stojan...) Viem si predstavit ten stres....
Ja od decembra zacinam kazdy tyzden s nejakym vianocnym projektom....ktorych je pomerne dost a preto mi pri skorom ozodbovani, skorom nakupovani a baleni odpadava vela "stresujucich starosti", ktore sa tu tak casto spominaju.

Nech si kazdy zdobi kedy chce..... ze sa niekomu bliska dom od svetiel a caka na vianoce uz od Novembra- toto by ma malo trapit? 😅

Strana
z2