icon

Koľko peňazí dať ako svadobný dar?

remog
27. feb 2025

Dievčatá, sme pozvaní na svadbu manželovho kamaráta z mladosti, koľko je tak akurát darovať €?

Strana
z3
dicinka1
6. mar 2025

@stela567 ahoj..môžem vidieť tu pozvánku....rada by som sa inšpirovala 🙏😉

dicinka1
6. mar 2025

@tatianamaria nesranduj,že idete niekde 7mi a dávaš do obálky 100 eur 😀 to sa dáva do obálky keď ide jeden alebo dvaja,ak by bola svadba doma...ak na to nemám tak neberiem všetky deti....Mladým sa musí niečo zvýšiť ako darček,nie len zaplatiť hostinu a akoby nič nedostali...lebo aj vaša porcia niečo stojí.

dicinka1
6. mar 2025

@ninanikalova som sa zasmiala,dobré si to napísala....👌

ninanikalova
6. mar 2025

@dicinka1 ďakujem 😂 ja keď tu vidím niektoré že dám 50, musí im stačiť... Kokos aj by som sa hanbila tam ísť keď viem koľko teraz tie svadby stoja. V rodine išla na svadbu jedna, svadobčania nám platili ubytovanie a stravu na 3 dni lebo to bolo mimo SR, dala 150 do obálky za troch . Sme sa celá rodina kukali že či jej nie je sprosto. (To že dala 150 vieme lebo sa tým pochválila, nezisťovali sme).

zobaka
7. mar 2025

@michelle567 keby mal kazdy doniest tortu, co by robili s 50-100 tortami, to je dobra blbost tortu nosit, to som este tiez nepocula 😁

michelle567
7. mar 2025

@zobaka ja som na takej svadbe raz bola akoze deň po svadbe si fotila nevesta vyložených 15tort doma na dvore. Ale tiež neviem na čo sú im. Zbytočne vyhodene peniaze. Výslužky nám dávali v noci pri odchode čiže tam ich ani nevyužili 🤷 asi taký zvyk 🤷

zobaka
7. mar 2025

@michelle567 jedine rozdat po dedine, fakt skoda penazi, to radsej do obalky, co by dali za tortu

tatianamaria
7. mar 2025

@dicinka1 my sme na svadbu pozývali celé rodiny, pretože sme ich tam chceli mať. Tešili sme sa, že tam byť môžu. Mnohí prišli na našu svadbu zo zahraničia. Precestovali veľmi veľa. Vôbec sme sa nestarali čo nám kto koľko dá. Mnohí nám kúpili svadobný dar, že ani peniaze nedali. Tiež išla švagrina, ktorá má 7 detí a určite by sme od nej nechceli, aby nám dala za každeho 100 však to by ju vyšlo 900 eur. V auguste sme pozvaný všetci na svadbu a tešia sa, že prídu aj moje deti. Dostanú do obálky 100. Ja som väčšinou od rodiny dostala 50 eur za rodiny s tromi deťmi. Mali sme veľa detí na svadbe. Vážila som si kto mi koľko dal a vôbec som sa nepohoršovala nad tým, že dali koľko dali.

sense
7. mar 2025

@dicinka1 a to kde je napísané že mladomanželom musí aj zvýšiť? Predpokladám že mladomanželia ich pozvali lebo chcú aby s nimi oslávili ich den a nie aby im zaplatili svadbu

tatianamaria
7. mar 2025

@sense presne

dicinka1
8. mar 2025

@sense to nie je napísané...ale keď máš charakter ,tak ti to nedá...Že mladý za mňa porciu zaplatia a nič sa im nezvýši ...ako darček....dáš 50 a 50 stojí len porcia....

dicinka1
8. mar 2025

@sense aby s nimi oslávili deň,ale ty ideš na oslavu bez darčeka?Ja teda nie..vy si dávajte koľko chcete,keď sa nehanbite.Ked na to nemám,tak tam nejdem....toto milujem ty kokso 🤣

bonboniera
8. mar 2025

@dicinka1 pamatam si jeden komentár kde žena písala ze chodia na svadbu s manželom a 3 malými deťmi a dávajú peniaze len akokeby za nich dvoch lebo “deti sú malé a aj tak veľa nezjedia, iba sa v tom pobrblu” 🤯 takže ako môžeš vidieť je týchto ľudí bohuzial viac

dicinka1
8. mar 2025

@sense
@tatianamaria človek má mať nejakú mierku....keď asi je to svadba a ideme piati...tak nedám azda 50 eur do obálky...ale áno,aj taký sú....väčšinou ti,na obálky nepíšu....aby nebola hanba...Mne osobne by to nedalo.....Ja osobné to beriem tak,že kolky ideme a aký vzťah máme.teda či rodina,krsňa, či niekto vzdialený....napr kamarátka....a od toho sa odvíja koľko dám do obálky....Krsniatku asi nedám 100 do obálky....čiže keď ideme napr traja ako dospelé porcie,tak cca 150 eur a aspoň 50 naviac..prípadne napr keď krsňa mimo porcie....tak 300 eur ako darcek..aby z toho aj niečo mali,keď je to je ich deň.

sense
8. mar 2025

@dicinka1 čiže keď spravím hostinu v Michelin reštaurácii lebo chcem a jedlo vyjde na hlavu 250e a viac tak je to moje rozhodnutie ako nevesty, neočakávam že mi to hostia zaplatia.
A zaplatenie "svojej akože utratiť " na niecej svadbe nepovažujem za dar. A rovnako sa nepýtam pozyvajuceho aké mal náklady na svadbu na moju osobu aby som si to vedela zaplatiť.
Rovnako ako nepovažujem za neúctu ak by niekto pozvanie odmietol ale také témy tu už tiež bolo aké je to neúctivé.
Okrem toho to na s charakterom nič spoločné. Mne príde divné aj písať na obálku koľko tam je, alebo viesť notes kto koľko komu čomu dal. Jednoducho je to trápne a nie charakterne. Buď pozývam niekoho lebo ho tam chcem mať alebo mie

sense
8. mar 2025

@dicinka1 a ja nikde nepíšem že dám ako dar 50e. Alebo že chodím bez daru. Len zato že mám iný názor.

natiblaskova
10. mar 2025

Kamarát 100 rodina od 150-300

tenerifka
11. mar 2025

Ja som sa vcera neoficialne dozvedela, ze len oslava s jedlom bude novomanzelov stat 160 eur na osobu….tam nie je zaratana predsvadobna oslava, ani katedrala….tak asi este navysime sumu, lebo z 200 eur co im dame za jedneho, im zostane 40, resp menej az nic. Viem, ze je to vyssi level svadby, ale tak je to rodina a akceptovali sme ist, a uzijeme si to urcite aj my

dicinka1
16. mar 2025

@tenerifka fuuha 160 na osobu...to je dosť..😲

tenerifka
16. mar 2025

@dicinka1 tak nakoniec sme im dali 250 na osobu x 4 = 1000, je to neter. Nas to nijak negativne neovplyvni, su mladi-aj ked obaja velmi dobre zabezpeceni, ale hanbila by som sa dat menej.
Bolo to naozaj velkolepe, sampanske, ustrice….restauracia s vyhladom na Alhambru.

Strana
z3