Koľko peňazí dať na svadbu známych?
Ahojte, o mesiac ideme na svadbu priateľovmu bratrancovi, nie sú v nejakom kontakte, respektíve nie sú vzťahy, že by sme sa nejako navštevovali, až tak sa nepoznáme.. premýšľam, koľko je vhodné dať peňazí na svadbu, je málo dať tak 100-150€? plus zrejme kytičku pre nevestu? Alebo by ste kyticu nedávali? Zamýšľala som sa aj nad darovaním kvetu normálneho v črepníku (ja by som uprednostnila to pred kyticou)... Čo si o tom myslíte? Vďaka za rady... Nevesta vyzerá byť milá, ale stretli sme sa len raz, takže ju nepoznám veľmi
Ja by som dala 120€ a za 30€ kúpila peknú kyticu.
@1ryba nikto to nechce, je s tým zbytočná oštara ale hlavne že ty si spokojná lebo bonton 🤦♀️
Keď sme už v téme, pls poraďte. Bude sa mi vydávať blízka osoba, už to nie sú mladí ľudia, majú dosť po 40, svadbu robia takú "pankacsku ", žiadne obštrukcie, kostoly, obleky, veľké šaty, drahé sály, bude to vonku, všetko jednoduché.
No a keďže je mi tá osoba blízka, je mi blbé dávať peniaze do obalky, chcela by som dar. Ale ja vôbec neviem čo. Oni spolu žijú už roky, domácnosť aj všetko majú vybavené. Keď nič iné, tak dám tie peniaze, ale chcelo by to lepší nápad. Čo také zaujímavé ste dostali?
Oni sú veľkí cestovatelia, boli už asi všade, tak som uvažovala nad obrovskou mapou sveta, kde by si vedeli aj pripinat fotky, ale môj muž, že na to by museli mať jednu veľkú rovnú stenu...
Čo myslíte.
Kvety zbytocne, ziadne. Ani jednu. Do obalky na osobu 50-80EUR, cize podla mna 150EUR za dvoch je ok. Podla mna pre zabavu nieco k tomu, ci ten zreb svadobny (nemusi, mozu vyhrat), alebo u nas leteli rozne speci kose s potravinami atd, alebo proste len nejaku drobnost, ktora sa spotrebuje. FLase by som asi tiez velmi nenosila, vela ludom to doma potom stoji roky...
@1ryba hej slama z topánok za to že rozmýšľam racionálne 🤦♀️ súhlasím diskusia zbytočná
@tilly neviem ci su aj "fotkovi", ale videla som na nete dreveny fotoalbum pre cestovatelov, myslim, ze boli aj prisposobitelne /mena/, a do toho ked tak vies dat miesto fotiek odkaz napr. nech sa im delaj spolu dobre cestuje... a bankovky miesto fotiek :DDD (predpokladam, ze tazko vyberies im nejaku "cestu" :D)
@simca06022011 ďakujem, toto je dobrý nápad s tým albumom
To idete dvaja? Dala by som stovku + kvet alebo nejakú drobnosť. Ak ste na tom finančne dobre, tak aj 150-200.
@tilly a takuto mapu ma syn v izbe
https://www.sashe.sk/Fugu/detail/mapa-sveta-nie...
k tomu cervene bodky, lepi, kde bol
Ideme túto sobotu na svadbu partnerovmu dobrému kamarátovi. Dávame 100€ do obálky, 20€ rátame na redovy tanec. A kyticu sama nevesta hovorila a dokonca aj napísala na pozvanie k stolu že si neprajú. Takže toto rozhodnutie akceptujeme a ideme bez kvetov 🙂 v inom prípade by som aspoň malinkú kytičku kúpila určite... U nás je zvykom že ak aj dostanú kvety tak sa roznášajú po hroboch blízkych
Ak by sme boli pozvani len pred kostol, tak 50 €. Ak na celu svadbu, tak 150 + nieco aj do kosika, ak bude redovy. Kyticu by som nekupovala, max nejaku drobnost, knizku o manzelstve atd.
Ak nechces kvetiny, hod do darcekovej tasky prianicko v ktorom budu peniaze a pralinky/portske vino. My sme dostali len jedno jedine vino a kopec kvetov, bolo portske a straaasne dobre. 100-150 je dobré. Pod sto by som dnes uz nesla, ste dvaja
100€ a ruža 🌹,
My to máme tak zaužívané, že dávame 100€ na osobu.. nech sa im tie náklady trochu vrátia. Lebo napríklad dnešné ceny.. no 60€/os stojí len jedlo.. ale samozrejme je to na uvážení toho človeka.
Ja by som dala max 50€ možno 100 ale 150 mi príde veľa. Nechápem preco by som sa ja mala skladať na svadbu niekoho? Veď urobí takú, na akú má. Ak si mám zaplatiť za seba čo vypijem a prejem mohli sme ísť na obed do reštaurácie. My sme boli kamarátom na svadbe, kde nám vyslovene zakázali dávať peniaze, chceli žreby, a navyše aj platili ubytko na 2 noci. Čiže ja by som horibilne sumy nedávala a ešte bratrancovi, s ktorým bohvieaký vzťah neudrzujem
My davame za 2 vacsinou 100€, keby idem sama ale dam tiez 100€, nvm 50€ mne pride malo
Na kvety by som sa opytala nevesty (Ty ako píšeš mas rada crepnikove, ona nemusi). Ja osobne nemam rada akekolvek kvety, preto som aj pred svadbou rovno oznámila, ze ziadne kytice a väčšina ludi to akceptovala. Co sa tyka peňazí, aspon tych 100 e do obalky plus ak maju vykrucanku, tak aj tam nejakych 10-20e na osobu. Mne sa zas zreby pacili, bavilo ma ich stierat. Ak su to podla niekoho vyhodene peniaze (ked sa nevyhrá), to je to iste ako kupovat kyticu, ktora aj tak za par dni zvadne 😂 100 ludi, 100 chuti 😊
Dala by som 100€ a kludbe aj crepnikovy kvet. My ked sme mali svadbu a boli sme pozyvat tak sme aj vopred. Ze bud len nejaky jeden kvet alebo potom orchidea. Tych sme dostali snad aj 10ks.

My sme dávali pred 10 rokmi 100 na osobu. Boli sme 4, tak 400 eur...