Koľko peňazí do obálky darovať počas Vianoc?
Len tak pre zaujímavosť ak dostávate od rodičov,svokrovcov peniaze do obálky,teda okrem nejakého darčeku tak kolko to je €.My máme tri deti a dávame 300€ do obálky+plus taštičku a v nej nejaké drobnosti v sume cca 50€
@anonym_40033c nechválim sa iba ma zaujíma ako to je v iných rodinách,lebo už poznám pár rodín kde dávajú buď viac alebo menej,aby som mala prehlad
@anonym_autor tebe je uplne zbytocne mat prehlad ako to je v inych rodinach. Daj tolko kolko uznas za vhodne a kolko si mozes dovolit, davaj tolko aby si kvoli obalkam na Vianoce nemusela jest suche rozky az do marca.
@anonym_fe1570 aky to ma zmysel ze dostanete vy s muzom 100 ku a tiez 100 vratite? Nebolo by lepsie vy nedavat nic ani mama nedavat nic? Ja akoze nechapem tomuto dostatou a zaroven vracaniu penazi.
My si peniaze nedávame, ani deťom. Babkám dáme tip, čo by deti chceli (väčšinou je to kniha alebo malé Lego, max do 30€). Naše babky sú už na dôchodku, bolo by mi blbé vziať od nich po stovke na každé dieťa. A už vôbec nie, aby dávali peniaze nám dospelým. Vám to nie je blbé? vziať si od rodičov peniaze, keď zarábate?
@slavomira236 toto robil môj ex. Dal rodičom 50€ do obálky a on dostal 50€ v obálke. Nikdy som tomu nerozumela.
@anonym_autor Každý toľko koľko si môže dovoliť.
@anonym_autor Práve Vianoce nie sú to"co sa musí, lebo čo povedia iný " Prikláňam sa k tým čo si dávajú drobnosti, menšie pozornosti ako honosné dary a peniaze. Vianoce nie sú pre mňa o drahých daroch a pretekaní.Skor o duchovných veciach. U nás sa vzdy najviac deťom, prekvapenia aj darčeky ktoré počas roka nedostali a túžili po tom. Z manželovej strany majú iny názor a ja sa cítim zle. Takže tam kupujeme adekvátne ako kni nám. Ale inak skôr také ako kozmetiku podobne...
300 eura len? Ja dávam každému po 1000 eura
@anonym_autor nikdy som deťom nedala obálku pod 🌲, kupujem darčeky deťom, rodičom, bratovi aj mužovi a svokrovi spolu za tri rodiny to nebude ani 309,€
ako kto a od koho.
otec mi dával 1000e/ do obálky/pre rodinu, mojim bratom po 100e. otec bol starý pán vek 90r. - starala som sa o neho, bratia sa ani neobzreli.
svokrovci posielali deťom po 10e/1dieťa. Len zas oni mali 15 vnúčat a každému sa snažili rovnako. brali sme to s manželom ok.
Nám dávala babka 1000korun a už aj to sa mi na inú dobu zdalo veľa keďže nás bolo vela. Moja mama peniaze nedáva, dáva môjmu dieťaťu zážitky
@anonym_autor My dostávame od svokry 50e, iné nám nekupuje, sme 5. Peniaze jej nedávam. Každý rok jej kúpim niečo do domácnosti, záclony, deky na gauč, koberec, peňaženku a osemsmerovky tie každý rok niečo čo potrebuje. Mama dáva deťom po 20e, tiež jej nedávam peniaze. Tiež jej kupujem čo potrebuje.
@anonym_autor my sme sa dohodli, ze tento rok sa kupuju darceky iba detom. Sme dospeli, kazdy si pocas roka kupi co chce, odpadli zbytocne stresy s nakupom zbytocnosti a tesime sa na spolocnu veceru 🙂
@anonym_autor tiež máme 3 deti.Do obálky 50e+nejaká drobnosť/na osobu.Rodičom darčekový košík okolo 30e také čo zjedia,čo majú radi...Od rodičov (deťom stary rodičia) z dôchodku majú len málo. Kupujú kozmetiku-tie kazety aj pre nas aj pre vnúčatá.To využije každý . Takže u nás "len" takto.Ale máme krásnu večeru čo užívame spolu najviac. Potom slávnostný obed u starkých kde sa stretneme celá rodina.Darčeky nie sú prvoradé.
Dostávali sme 100€ od svokrovcov.. tento rok ma naše dieťa prvé Vianoce a dohodli sme sa nech nám už peniaze nedávajú, darček už len pre dieta… (aj tak sme ich len odložili k ostatným “na kôpku”)…
A dôvod tejto otázky je aký? Ak niekto zarába minimum da možno 20€ ak niekto zarába 5000€ môže dať aj po 1000€.
Dostávali sme 100€ od svokrovcov.. tento rok ma naše dieťa prvé Vianoce a dohodli sme sa nech nám už peniaze nedávajú, darček už len pre dieta… (aj tak sme ich len odložili k ostatným “na kôpku”)…
@anonym_3680f6 😉
@anonym_autor tiež máme 3 deti.Do obálky 50e+nejaká drobnosť/na osobu.Rodičom darčekový košík okolo 30e také čo zjedia,čo majú radi...Od rodičov (deťom stary rodičia) z dôchodku majú len málo. Kupujú kozmetiku-tie kazety aj pre nas aj pre vnúčatá.To využije každý . Takže u nás "len" takto.Ale máme krásnu večeru čo užívame spolu najviac. Potom slávnostný obed u starkých kde sa stretneme celá rodina.Darčeky nie sú prvoradé.
@anonym_d20183 😉
@anonym_autor My dostávame od svokry 50e, iné nám nekupuje, sme 5. Peniaze jej nedávam. Každý rok jej kúpim niečo do domácnosti, záclony, deky na gauč, koberec, peňaženku a osemsmerovky tie každý rok niečo čo potrebuje. Mama dáva deťom po 20e, tiež jej nedávam peniaze. Tiež jej kupujem čo potrebuje.
@anonym_33ab3f 😉
ako kto a od koho.
otec mi dával 1000e/ do obálky/pre rodinu, mojim bratom po 100e. otec bol starý pán vek 90r. - starala som sa o neho, bratia sa ani neobzreli.
svokrovci posielali deťom po 10e/1dieťa. Len zas oni mali 15 vnúčat a každému sa snažili rovnako. brali sme to s manželom ok.
@anonym_385bcd 😉
@anonym_autor neviem, čo týmto chceš dosiahnuť, resp.vediet. každý da podľa toho, koľko chce a najmä môže.
Neviem, k čomu ti bude keď ti napíšem, že okrem darčekov davam/dostávam XY eur k tomu
300 eura len? Ja dávam každému po 1000 eura
@anonym_9e8059 A na mňa každé Vianoce zabudneš. A že každému!
Ja dávam každému dieťaťu po 1 aute a rodičom kúpim zájazd na Maledivy
@anonym_autor napr od mojej mamky 100 aj keď sme už milión krát povedali,že netreba nech si šetrí...ale aj tak dá..no cez rok jej neraz urobíme nejaký menší nákup a peniaze bud nezoberiem alebo jej poviem omnoho menšiu sumu aby sa necítila blbo a od svokry väčšinou po 50 ale tiež to tak isto riešime ak treba nejaký ten nákup 😁 proste fakt sme 2 zarabajuci a babky majú dôchodok aký majú tak nech si ho šetria radšej na horšie časy
Svokrovci nám nikdy nič nedávajú ani na Vianoce ani na iné sviatky, žiadne darčeky. Od rodičov dostanem nejaký darček možno v hodnote od 10 do 15 eur.
Od svokrovcov dostávame 500-1000€. Inak si medzi sebou nedávame peniaze, skôr nejaké poukážky, predplatné alebo drobný darček.
@anonym_autor my sme dostali poukážku do Kauflandu 50€ od rodičov.
Nechapem k comu je dobre vymenit si vzajomne rovnake mnozstvo penazi?
Ved zalezi, ake ma kto financie a kolko chce dat. Moja mama mi bezne podstrcki stovku, dve, ani na vianoce tomu neni inak. Ja vsak momentalne na rodicaku urcote nemam stovku dve, aby som dala kazdemu clenovi rodiny. Ked mam, nesetrim
Sakra, to čo je za tému... nejaká štatistika do nejakého článku...že koľko sa v domácnosti minie na darčeky?... koho by toto inak mohlo zaujímať? ...suseda dá 509€ , tak ja musím dať tiež?! .... neskutočné...

@anonym_5d4940 nemusim si odporovat. pre mna su Vianoce o niecom inom ako pre 3/4 sveta. a ked mas peniaze, tak si rozdavajte vsetky za 1000 do obalok,. este raz, kazdy podla moznosti. co je nepochopitelne na tom, co pisem.
@anonym_b55668 odporuješ si. Píšeš že Vianoce nie sú o darčekoch a zároveň že si nedávate nič lebo auto... A otázka znela čo si dávate s partnerom ? Nie.
Tak prečo ti je zle keď každý podľa možností ? Veď každý tu odpovedá za seba, len tebe je zle.
Keby si úprimne napísala nedostávame nič, nedávame si nič lebo nie sú peniaze, ok. Ale takto z teba len hučí závisť a zlosť. Pa pa