Komu dávate darčeky na Vianoce?
Samozrejme, okrem detí, partnerov a celkovo rodiny pre koho ešte chystáte darčeky? Máme v práci veľmi dobrý kolektív (sme taká osemčlenná skupinka kamarátok) a jedna z nás vymyslela niečo ako tajného Santu, akurát s tým, že sa obdarujeme všetky navzájom a každá dá tým zvyšným siedmim niečo drobné 🙆🏻♀️. Neviem, či som divná, ale všetky z toho boli nadšené, len mne sa do toho nechce. Vymieňate si s kamarátkami darčeky, alebo len s rodinou a najbližšími? Mimochodom, neviem, čo také „drobné“ a za nízku cenu by som im kúpila, a zároveň aby to nebola úplná hlúposť.
@lenuska999 nieco drobne a za nisku cenu je najlepsie nieco na zjedenie, pracholapace z duse neznasam, nerada ich dostavam a ani ich nerozdavam.
A k tym darcekom: Len najblizsia rodina. My traja, synovec, mama a svokra. Brat dostava peniaze, nech si kupia co oni chcu, lebo ja nemam predstavu co by sa im hodilo a pacilo.
My sj s kamoskami, ale vacsinou si vymenim kvalitne jedlo, dobru knihu, vlnene ponozky, proste veci, co kazda vyuzije
Secret santu robíme stále. Je to milé 🙂
Mňa nikto nenúti nikoho obdarovať našťastie 😁to ale neznamená že niečo nevymyslim
Nie, taketo hluposti nastastie nikto u nas nevymysla, nebola by som nadsena a uplne ta chapem. Ak uz by sa inak nedalo, ja by som kupila nieco na jedenie, ak by aj nesadlo, niekto si v praci urcite da.
Áno s kamarátkou si dávame dárky na vianoce aj narodky.
@lenuska999 davame si drobnosti aj s kamoskami, ktora ma co rada, ale vo vseobecnosti sa da nieco aj doma vytvorit napr. domaci liker aj s pistaciovou pastou alebo s pravou bourbonskou vanilkou v peknej ozdobnej flasi, domaca granola v nejakom peknom baleni, kvaskove pecivo, kolac atd., drobnosti z jedla super limitky maju v dm, aj vianocne - uz dnes som tam videla. Ak ma niekto rad napr. prosecco dam aj to, poukazky do dm, martinusu, ak viem aka kniha by potesila, tak kupim knihu, ak ma niekto rad keramiku kupim nieco hand made od slovenskeho tvorcu atd., takmer vsetko sa zmestim do 10-20€ v zavislosti aky velky balicek robim, samozrejme sesterkam alebo blizsim kamoskam ked davam aj poukazku, tak je to nad 20€, ale da sa nakombinovat co kto ma rad
Dceram kupim to, co potrebuju, minule Vianoce pc, Dyson na vlasy, mobil.... Muzovi flasu velmi kvalitneho vina, jeho oblubeny parfem a z recesie ponozky (tie nesmu chybat, typicky slovensky vianocny darcek, vzdy sa na tom vsetci zasmejeme😁), ja dostavam zasa nejaky fajnovy sampus, tiez moj oblubeny parfem a nausnice. Veci, ktore vzdy vyuzijeme a vieme, ze sa strafime, nejako to neprezivame
A teda nikomu inemu darceky nekupujeme....
Rodičia, partner, deti v rodine, najlepšia kamarátka 🙂 Na takúto akciu do práce by som volila jedlú drobnosť, napr. malý pohárik pečeného čaju
@lenuska999 nikomu, s kolegyňami si nedávame nič, ani svokrovcov, ani mojej mame. Len doma medzi sebou. My s manželom len nejakú drobnosť kvôli tomu, aby deti verili na Ježiška, že myslí na každého. A deťom len po jednom darčeku, väčšinou lego, alebo nejakú stavebnicu, čo nekúpim počas roka.
Dávam mame, dcére a vnučke.
Nie, a ani som sa nikdy do týchto darovaciek nezapajala...kúpiť nejakú hlupost len aby bola...nie...nic pre mna..dávame len detom a rodičom...
Kamoske v pohode rada nieco kupim hocikedy ale aby som neviem kolkym kolegyniam kupovala,no to isto nie
My mame v práci Secret Santu, ale každý si niekoho vylosuje. Čiže kupuješ darček len pre 1 človeka a dostaneš darček len od 1 toho kto si zas vylosoval teba
Sme dobrá dlhoročná particka, dobre sa poznáme, mame síce limit že 8-10 eur, ale vždy každý kúpi niečo pekne, chutne, dávame si záležať
ja som v skupine na FB mesiac a rok narodenia syna a dávame si navzájom secret santa každy rok syn pošle ss inemu dietatku a syn za dostane jeden darček , za mňa je to velmi milé
tento rok budem davať mimo rodiny s ktorými sa stretneme pri vianočnom stole , učitelkam v Mš a drobnosť všetkým detom v jeho triede
ale ja rada dávam darčeky celkovo celý rok takže pre mňa to nieje nič hrozné
ak nevieš čo dať tak jedlo je vždy super - susené ovocie, mixit a pod
my aj v praci, ale kazd len jeden darcek....da sa do vreca a taha sa...nie ze vsetkym kazdy
Darceky davam najblizsej rodine. Kedysi sme si takto davali aj s kamoskami, ale pred par rokmi sme to stopli. V praci mame tiez tradiciu secret santa, ale je dohoda, ze ma ist o drobnost v hodnote cca 5 eur. Takze si davame len take veci ako sladkosti, scviecky, vianocnu dekoraciu, par ponoziek...
@lenuska999 manžel, deti, rodičia. Jednej kamoške budem posielať pohľadnicu a ešte drobnosť.
@lenuska999 v práci sme sa dohodli, že pôjdeme spolu na večeru pred Vianocami a toto praktizujeme každý rok. Je zbytočné kupovať anjelikov, háčkované snehové vločky, sviečky a pod.sprostosti. Kupila by som asi na trhoch medovniky, alebo sviečky z včelieho vosku, pečený caj alebo niečo podobne. U nás boli tiež kedysi také snahy, ale našťastie boli zmietnute zo stola. Darceky kupujem len partnerovi, synovi a synovcom. Rodičov ani svokrovcov už nemam
Zvyknem davat ucitelkam gift card a celej triede nejaku drobnost a soferke skolskeho busu gift card alebo aspon kavu( ale len jednej ktoru mam rada je velmi mila a mame ju uz 2rok zdutym co nevedeli ani odzdravit nie .) ale to je vyslovene na mojej dobrej voli Lebo chcem Keby mi to Niekto vymyslel na povel a nemala by som chut .. tak na tvojom mieste by som im kludne oznamila ze sa toho nezucastnim nech ma vynechaju ziadne darceky si nezelam ani im nedam. Ale aj tak im zelam pozehnane Vianoce cas lasky a pokoja .
Okrrm rodiny davame darcek nasim susedom, su to dve rodiny s ktorymi sme si blizky, pomahame si, navstevujeme sa a travime cas celorocne, stoja mi za malickost cim ich potesim pri vianocnom vinsi. V praci mame secret santu, to som neni nadsena ale teda zapojila som sa vzdy, ale teda je to vzdy jedna osoba. Ked si predstavim ze mam dat 7 mini hovadiniek a 7 mini hovadiniek dostat no amen. A teda keby som uz musela.tak by to bolo asi: cokolada, maska na tvar, caj, med, balzam na pery, miska na oriesky, sviecka. No hovorim sprostosti 😅
@lenuska999 no to je dosť blbosť podľa mňa... to sa tak výborne poznáte, že každá o každej vie, čím ju poteší? mňa by porazilo, keby som dostala napríklad sošku... alebo iný výstavný kúsok.
a ja dávam len ľuďom v mojej domácnosti - tak som sa rozhodla tento rok. lebo ešte minulý som dala aj inému človeku, niečo, čo miluje, čo je praktické a využíva to takmer denne. ja som nedostala nič, hoci náznaky z mojej strany boli. tak som si povedala, že stačilo...
Okrem rodiny , kupujem iba najlamarátke . V robote ani omylom . A keď už tak , navrhla by som , aby si každý vylosovla niekoho a iba ten by mu dal jednu drobnost . Pre 7 ľudí b ysom urocze nič nezamaká . Dala max vianočné ponozky a vybavené
V jednej praci to tak mali zavedene, ze sa davali darceky (secret santa) v dalsej sme si nedavali nic. Ja som sa prisposobila tak ako to mali zauzivane. Myslim, ze nejaku blbost (ponozky a pod.) mozes kupit aby si nebola za grincha 😅
@lenuska999 nie, je to kravina. Ešte tak na Mikuláša sme si dávali s kolegyňami cokoladky. Inak kupujem darčeky iba tým s ktorými budem na Vianoce, čiže najbližšia rodina
@lenuska999 všetky sú z toho nadšené asi tak ako ty, len to nedali najavo. Ale keď to musí byť, upeč medovníky, nejak to pekne ozdob ak to vieš a máš. Alebo vianočné ponožky pre každú, to si podľa mňa dáte všetky navzájom a keď sa u každej nazbiera po 7 párov, na ďalší rok ich to prejde.
Doma to medzi dospelymi ludmi od tohoto roka rusim. Aj z dovodu, ze male deti nemam a ako dospela si kupim co chcem a kedy chcem. Male darceky s kamaratkami, asi hej, mozno s dvomi a v praci s jednou kolegynou. Ale to je viac menej kamoska uz po tych rokoch co spolu robime. Secret Santa sme mavali, neosvedcilo sa to.
Ani v rámci rodiny nie všetkým... Mimo rodiny nikomu.

Ani v celej rodine nie, len partner, deti, vnúčatá. V práci, či inde vôbec nie. Ale kebyže super vychádzate a ostatní s tým súhlasia, kde je problém?